Börje Peratt: Journalistik mot Trumps fejknews

26

Börje PerattDEBATT. Genom dokumentären ”Dox: New York Times och Donald Trump – slaget om sanningen” kan vi följa hur journalister på New York Times griper sig an skildrandet av Donald Trump och hans strategier för att blanda politik med egenintressen.

Text: Börje Peratt | Denna artikel har tidigare publicerats på Borjeperattdebate.wordpress.com

Dessa Pulitzerbelönade journalister vet att inte ens sanningen gäller i Trumplandskapet. Allt som angriper Trump studsar tillbaka som fejknews, besvaras med nonsens och hatas av Trumpföljarna.

Trump har som brutal, rasistisk och sexistisk förebild öppnat för de vidrigaste och dunklaste krafterna inte bara i USA utan även i resten av världen. Han ger sig rätten att våldta kvinnor och hans följare struntar i det. Han har istället för att samla landet delat landet och inspirerat till våldsbrott inte minst i Charlottesville. Där försvarade Trump angriparna och hävdade att den sjungande och skanderande antirasistdemonstrationen var lika skyldig som de nazister som dödade och skadade motprotestanterna.

”Låt dem kalla dig rasist … bär det som ett hedersemblem”

Steve Bannon, öppen antisemitist, rasist och vitmaktföreträdare (‘Let them call you racist … Wear it as a badge of honor), Trumps dåvarande rådgivare i Vita huset, uppmanade Trump flera gånger att inte vända sig mot den rörelse som röstade fram honom.

Trump ställde sig på pugilisternas sida och mot medmänsklighetens fri- och rättighet att uttrycka en avvikande uppfattning. Trump åtlydde Bannons uppmaning. Det är ett ytterligare tecken i raden på att Trump är en farlig härskare med diktatorfasoner som saknar moral. Hans enda val i ett läge då hans egna följare i republikanska partiet tog avstånd från våldet blev ändå att avskeda Bannon som ansågs ha gått för långt i sin ”vitmaktrevolution”. Men det innebar ingen skillnad på Trumps politik. Bannon var bara ytterligare en schackpjäs som offrades i Trumps spel med Amerikas framtid.

#Metoo

Sedan har vi Trumps affärer och övergrepp på okända kvinnor även under sitt äktenskap (Trump subjected to trifecta* of sex-scandal lawsuits). * Trifecta. En handling där en man (i detta fall Trump) under en one night stand förlustar sig i alla tre hål i en kvinna.

Till och med Fox News (Trumps lojala mediebolag) rapporterar att Trumpadministrationen knöt ett avtal för att hålla ex-pornostjärna tyst. Hur kan Trump komma undan frågar man sig efter alla de anklagelser om våldtäkt och övergrepp som riktats mot honom även från hans exfru.

“Donald Trump våldtog sin tidigare fru och en ung kvinna, och hans modellagentur befanns vara en prostitutionsrörelse som ägnade sig åt trafficking av unga, ofta immigrantflickor, utan rättigheter.”

I sin modellagentur våldtog Trump en trettonårig flicka. Länk1Länk2Länk3Länk4, Länk5Länk6


Trump är en patologisk lögnare som lever i en föreställningsvärld där hans lögner kan omvandlas till sanningar i angrepp mot andra. Trumps egen modellagentur, där han höll unga kvinnor i källaren, omvandlades till Pizzagate” och en absurd anklagelse om demokratisk mötesplats för pedofiler. FBI gjorde en grundlig undersökning och fann inga som helst bevis. Men skadan var redan skedd och lögnen har spritts även till Sverige. Ursprunget till denna fejk är spårad till vitmaktrörelsen och då är steget inte långt till Steve Bannon och Breitbart även om Poilitifacts menar att det var tre andra Fejknews sidor som spred lögnen.

Hollywoodproducenten Harvey Weinstein riskerar 10 års fängelse för sexuella övergrepp på medarbetare och skådespelare som pågått i årtionden och med bred kännedom inom branschen. Likheterna med kulturprofilen vid Svenska Akademien är slående. Även där kände man till och hade fått larmartiklar från svensk press som skrivit om denna ”Janne kladd”. Svenska Akademien och Arnault har drabbats hårt. Trump tycks stå över lagen.

Text: Börje Peratt

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

26 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
9 juli 2018 kl 23:06

Det är lätt hänt att man inte källgranskar och plötsligt har svalt billig fulmedia. Börjes artikel är tyvärr ett enda stort luftslott från välkända lögnmedier.

“Fakta” vore i det här fallet ex. ett domstolsutslag mot Trump ex. från en trovärdig hemsida. Ingen pressetiskt medveten människa publicerar sådant här. Det luktar fejkade nyheter lång väg.

Vissa som blivit gruppvåldtagna, eller har vänner som blivit gruppvåldtagna, ex. av en människor av en särskilt etnicitet, kan ex. reagera med en stark mental störning och önska sig att hela den etniciteten utrotas. De kan känna sig stolta över att bli kallade för “rasister” och bära det som hedersomnämnande.

Att klistra på dem ordet “rasism” läker sannolikt inte den mentala störningen, men skapar sannolikt ytterligare rasism.

Börje har, i min mening, inte varit öppen nog för fakta som motsäger hans artikel, men visserligen har han heller inte gett sken av objektivitet eller vetenskaplighet heller, för då hänvisar man givetvis inte till ytterst lögnaktig tabloidpress.

Börje raljerar mot människor, inte enbart mot Trump, men mot alla som framför kritik mot hans ytterst dominanta och fastfrusna föreställning. Det här drabbar Newsvoice hårt, men ingen bör i min mening ta illa upp.

Varför bli arg när någon som är vilseledd av fulmedia försöker vilseleda andra med den? Upplys dem enbart om deras belägenhet!

Att enskilda KKK-medlemmar hyllar Trump är inte Trumps fel, lika lite som att det skulle vara Demokraternas fel om de plötsligt skulle bli hyllade av enskilda AFA-medlemmar. Argumentationsfelet är vanligt och kallas för “skuld genom sammankoppling”.

Jayant Bäckström
Jayant Bäckström
Gäst
9 juli 2018 kl 23:02

Börje Peratt skriver helt humorfritt, trist och förutsägbart. Mycket enögda sanningar där. Inge Kul är min korta sammanfattning av en Peratt som skrivit intressantare om andra frågor, om jag inte missminner mej.

Börje Peratt
Gäst
9 juli 2018 kl 14:01

@Skrotnisse, är du symbolen för förnekelse? 5% !!! 😀
Mängden deltagare bland dem som i Charlottesville-attacken angrepp motdemonstrationen bar nazisymboler och till och med Ku Kux Klan dräkter är överväldigande.

Googla “Charlottesville Nazi” och du hittar människor med Svastikan tatuerad. Reportage där ku klux klan medlemmar hyllar Trump.
Men så klart förnekare förnekar den verklighet som kan störa bilden. Och är man rasist och Trumpfan så blir det lögnaktiga beteendet faktisk förståeligt.

Börje Peratt
Gäst
9 juli 2018 kl 13:52

@Rolf A Stålhandske, Jasså ifrågasättandet av Trump härleds till globalism. Jag trodde det handlade om humanism och bristande respekt för människor. Men psykiatriker kan naturligtvis också trampa ned sig i förnekelser och förvirring. Om du nu är psykiatriker så behöver det inte innebära kunskap om eller förståelse för människan. Din text vittnar om bristande insikter och kanske snarare stöd för tveksamma metoder. Psykiatriker är snabba på att skriva ut kemiska produkter, låsa in och binda människor med tvångströja, skada människor med lobotomering och elstötar. Så titeln kan för vissa psykiatriker översättas till torterare och då stämmer det med ett understödjande av Trump och andra despoter som begått svåra brott mot mänskligheten. Saknar man förmåga att bedöma människors illegala och skadliga beteenden bör man kanske se sig om efter ett jobb som inte kräver omdöme.

Börje Peratt
Gäst
9 juli 2018 kl 11:46

När man inte har fakta att bygga upp sin text med så riskerar det att bli just smörja. Johnny och Jonathan har här i sina kommentarer inte förstått att det är Trumps kampanjledare och rådgivare som anser att rasister ska vara stolta rasister och bära det som hedersomnämnande. Jag behöver inte påpeka det. Men dessa J och J kanske känner sig träffade.

Jan Norbergs omdöme och mentala tillstånd kan väl bäst exemplifieras med citatet av Erik Enby “Sådana människor måste vi be för”.
Apropå oförmåga att komma förbi sina egna förnekelser så kan det räcka med Norbergs omdömeslösa smörja rörande kritiken av trailern för den kommande filmen om Erik Enby.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=162&v=N8CvKoM8dAQ

Den gjordes hösten 2017 men releasen fördröjdes så jag bad Torbjörn presentera den på NV. Det råkade sammanfalla med att en för mig okänd journalist dog. Norberg sammanblandade detta på ett sätt som kännetecknar pseudoskeptiker och gick till besinningslöst angrepp på mig för att rida på denna journalists gärning. Mitt arbete och de förföljelser jag drabbats av går således flera år tillbaka i tiden och hösten 2017 tyckte jag det gått så långt så jag delgav detta i trailern. Men åter till Norbergs inkompetenta men uppsåtligt missledande kommentar. “Pseudoskeptiker syftar på en person som driver ett osunt skeptiskt tänkande, som låter egna fördomar och privata uppfattningar råda över fakta och vetenskap. Det utestänger ett utforskande sinnelag, har avsaknad av öppenhet och ger sken av vetenskaplighet fastän de stödjer sig på uppenbar pseudovetenskap.”

Bland fördomarna här är att jag skulle framföra Trumphat när min text bygger på fakta och bevis från dem som drabbats av “rule by fear” som således även kännetecknar nazism. Därför känner Norberg igen sig i despotens förödande och usla beteende. Jag trodde att det räckte med en Hitler men klart är att det nu pågår en för samhället mycket farlig antihumanistisk trend inte bara från VoFhåll utan särskilt från högerextremistiskt håll.

per
per
Gäst
9 juli 2018 kl 10:34

Jonathan 6 Jul, 2018 at 10:21
Johnny 5 Jul, 2018 at 17:54

Kommentarerna från dig röjer att du själv mer eller mindre saknar en objektiv förståelse när det gäller dina egna åsikter. Kan man bli mer känslostyrd än att vilja hindra andra från att uttrycka sig bara för att deras budskap avviker från de egna åsikterna.

Du ägnar dig själv åt nån form av Hate News i dina kommentarer ovan.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
8 juli 2018 kl 21:01

Jonathan at 10:21
“Förstår inte hur Newsvoice kan publicera sådan här onyanserad sörja.”

Poängen med att ta in smörja OM det är smörja är att kommentarsfältet med alla läsares hjälp faktiskt kan utreda om något är smörja eller inte är smörja.

Rolf A Stålhandske
Rolf A Stålhandske
Gäst
8 juli 2018 kl 19:56

Trumphatet härleder sig ur att han är en svuren antiglobalist och globalisternas agendor är så oerhört starkt kopplade till lömska och farliga agendor för hela mänskligheten, hos dolda makthavare som närmast sjukligt i olika primitiva offerritualer tillber Lucifer/Satan med starka kopplingar till “human trafficking” och pedofili — det kan absolut anses för varande bevisat och ICKE konspirationsteorier, som många gör gällande.

Trump, är som en god gnostisk illuminati och med förbluffande intelligens och list, på god väg att krossa dessa fanatiska och sjuka( som den psykiater, som jag är, säger jag förstås svårt antisocialt personlighetsstörda) fiender till mänskligheten och om detta finns det oerhört mycket material både på google och youtube. så känner man inte till det, ta er tid och Gå och Gräv info innan ni ev. avfärdar!

Sedan är det inte så få som reagerar på Trumps ovanliga STIL, men en sådan kritik hör inte hemma i en förnuftig saklig diskussion!

Jan Norberg
8 juli 2018 kl 09:59

@ Jonathan 6 Jul, 2018 at 10:21
“Förstår inte hur Newsvoice kan publicera sådan här onyanserad sörja. Man behöver inte älska Trump, men hatet gör en tyvärr blind och då klarar man inte heller av att skriva sakligt och nyanserat över den man hatar. Känslostyrda skribenter passar bättre hos våra egna Hate News.”

Kan bara instämma med din analys, dvs där hatet går in går vettet ut.

Vad är skillnaden mellan Börje Peratts hat från vänster och NMR:s hat från höger??

Att vara känslostyrd och att alltid ta sig tolkningsföreträdet utan att på minsta sätt försöka argumentera för sin ståndpunkt är den totalitära maktens främsta tillskyndare, dit hör Börje Peratt. En militant socialist utan minsta drag av ödmjukhet, och där meningsmotståndare avfärdas som nazister och fascister på klassiskt stigmatiseringsmanér.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
8 juli 2018 kl 08:29

Här en post om det mycket invecklade spelet bakom kulisserna vi aldrig kommer i närheten av att få veta något om via MSM. Kontentan blir mest att man vet än mindre?
https://www.douknowq.com/137748/Q-Anons-School-of-Law.htm

Torbjörn Sassersson red.
Admin
6 juli 2018 kl 11:25

Martin Gustavsson at 11:16

Jag gick nu igenom papperskorgen i kommentarssystemet. Ingen av dina kommentarer hade kastats där. Din kommentar kan aldrig ha kommit fram till NewsVoice.

Du kan testa att skicka in en ny.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
6 juli 2018 kl 11:16

Min kommentar till Börje blev censurerad utan meddelande eller motivering. Jag gavs heller ingen möjlighet att förbättra den. Härmed slutar jag länka till, läsa och kommentera på Newsvoice.

Jag kommer heller inte skriva artiklar till Newsvoice, eftersom de som svarar på det jag skriver inte ska ignoreras på detta vis heller.

Jonathan
Jonathan
Gäst
6 juli 2018 kl 10:21

Förstår inte hur Newsvoice kan publicera sådan här onyanserad sörja. Man behöver inte älska Trump, men hatet gör en tyvärr blind och då klarar man inte heller av att skriva sakligt och nyanserat över den man hatar. Känslostyrda skribenter passar bättre hos våra egna Hate News

JohnnyD
Johnny
5 juli 2018 kl 17:54

Det är bara marxister som ser antisemitism, rasism, nazism och fascism. Genom att stämpla andra som rasister så vill marxisterna framstå som goda och fina. Därför stödjer de mångkultur och massinvandring, vår tids verkliga nazism och bolsjevism, förälder sitt eget folk och springer bankirernas och storföretagens globalisternas vinstmaximerande agenda. Ingen bryr sig längre om marxisternas rasiststämplande, det är bara fjanteri och ett patetiskt försök att stoppa debatt och mörka sanningen.

JohnnyD
Johnny
5 juli 2018 kl 17:31

Här är en länk till en suverän artikel, skriven av en riktig journalist, som förklarar vad Trump försöker åstadkomma med sin politik.

http://www.voltairenet.org/article201778.html

Ivan Björn
Gäst
4 juli 2018 kl 23:51

Börje Peratt. Du har mycket stor poäng i det du skriver och med lite egen studie borde var och en komma fram till att maktens män ägnar sig åt gärningar som vida överskrider en vanligt människans fattningsförmåga. Hur många gånger har vi haft vittnesmål om hemliga ritualer och om att på viktiga poster tillsätts enbart människor som är invigda i de värsta brott mot enskilda människor som man kan tänka sig.

Det finns massgravar med tortyroffer som ingen domstol eller politiker tors röra vid och det finns själar likt Kevin Anette och hans arbete som kämpar för de dödas rättigheter till synes förgäves.

Den viktigaste post av alla som Trump besitter skulle aldrig gå till en ärlig och oskyldig man eller kvinna.

Givetvis finns det människor som tror på sagor om demokrati och fria val som kommer aldrig art förstå din artikel

Börje Peratt
Gäst
4 juli 2018 kl 20:57

@Samuel av Ugglas. Problem med att läsa innantill? Steve Bannon anser att man ska vara stolt över att bli kallad rasist, “ett hedersomdöme”. Pröva med att läsa artikeln igen så kanske du förstår bättre. Lyssna på hans tal så kanske du förstår ännu bättre. Reflektera över det han säger så kanske du förstå vem som stämplar sig som rasist.

Börje Peratt
Gäst
4 juli 2018 kl 20:52

Förnekelse är Trumps idiom och det känns igen på följarna. Att Trumps kampanjledare och rådgivare är en stolt rasist och antisemitist, med Trumps goda minne, tycks ha förbigått även “vetenskapspartiet”. Om man inte inser fakta riskerar det att bidra till inte bara fejk utan även fördjupat oförstånd och förvirring. Man blundar för eller förminskar anklagelserna om övergrepp på unga flickor! Ett ämne som ska undvikas! Så känns perverterade manschauvinister igen. Trumps städare (advokat) betalade och hotade för att få de kränkta och våldtagna tysta. Somliga kommentarer här vittnar tyvärr om Trumpföljarens brist på, ja det mesta. Moral, insikt, medmänsklighet, sanning. I skitstövlarnas parad går nazister och rasister och slutligen trampar de ner sig i sin egen dynga. Tyvärr kan de göra en del skada på vägen.

Rolf A Stålhandske
Rolf A Stålhandske
Gäst
4 juli 2018 kl 17:30

I tillägg till mitt föreg. inlägg borde jag nämna att Mike Adams videos har 2 delar. Här är den andra delen: https://www.youtube.com/watch?v=WoX2IUUkV_w

Rolf A Stålhandske
Rolf A Stålhandske
Gäst
4 juli 2018 kl 15:22

Här en f.d. Bilderbergare och bemärkt amerikansk politiker, Conrad Black, som nyligen skrivit en bok om Trump och har mycket stora insikter och mycket ingående kännedom om honom, inte alls bara en som kritiklöst hämtar info från en svårt korrumperad MSM och blåser upp påstående om sex. övergrepp och liknande, vilka för övrigt väsentligen dementeras i Blacks video om jag inte minns fel ( finns så många andra med stora insiderkontakter och kunskap i dessa ting, ta bara en titt på de ytterst välrennomerade Dr. Dave Janda(framstående läkare) och Greg Hunter(avhoppad CNN reporter) med mängder av hyperintressanta videos på YT.
https://www.youtube.com/watch?v=b-t2xG83g60
Hur som helst, att blåsa upp dessa saker stort (om helt sanna dock inte helt betydelselösa förstås) när så enormt mycket värre problem hotar runt husknuten( som Trump helt adekvat med stormsteg och enastående skicklighet successivt nu nedmonterar(ofta kallad “deep state”, se länkarna jag lämnat etc.) är som att sila mygg och svälja kameler.
Newt Gingrich är en annan oerhört väl ansedd och erfaren amerikansk politiker, som också nyligen skrivit en bok om Trump(som han har stor kännedom om) med flera YT intervjuer kring detta. Hans värdering av Trump är också mycket positiv! Här bara en kort sådan intervju:
https://www.youtube.com/watch?v=NB69j5ufTTk
Och glöm inte Perrat att bakom det ökande politiskt bottnade( säkerligen till stor del betald från Soros,Clintons, obama etc) våldet med ett fanatiskt, oresonligt och osakligt Trumphat som huvudkännetecken, står de som kallar sig för demokrater i USA.
Se här på en mycket oroande varning från den oförliknelige kämpen för humanism, sanning och rätt och innehavare av en ytterst kvalificerad hälsosite(Naturalnews, med en enorm publik och räckvidd), vetenskapsmannen Mike Adams:
https://www.youtube.com/watch?v=wUtPONaV0Dw (från 02.50 min)
Jag tror det är dags man börjar öppna ögonen och lämnar den här psykotiska (benämnt så av Gingrich i en annan intervju) anti-Trump hysterin i väst och ser oerhört betydelsefulla sanningar om vad som nu verkligen händer och sker i USA (och i världen). Allt är inte konspirationsteori ,som svenskar i gemen älskar att så lättvindigt vifta bort så mycket med.

Jan Norberg
4 juli 2018 kl 11:51

En av Sveriges allra största Trumphatare är lika nyanserad i sin kritik som fyren Långe Jan på Öland, dvs han lyser bara till som ett momentant blink över havet för att sedan bli mörk igen. Lika mörk som han verkar vara i sinnet.

Börje Peratts genuina hat mot Trump borde någon hjälpa honom att behandla. Det är inte friskt att BP sitter i Sverige och ständigt spyr galla över en enda person och hela den nation som faktiskt i demokratiska val givit Trump mandat att realisera den politik han gick till val på.

BP föraktar därmed demokratin och det är allvarligt, än mer allvarligt är att den gode BP verkar vara mer intresserad av snaskiga sexanklagelser personligt riktade mot Trump än den politik som denne försöker bedriva. MeeToo vågen är över Börje om du inte riktigt hängt med.

Det går att säga mycket om Donald Trump, Steve Bannon, mfl men det är Presidentens politiska gärning som först och främst bör värderas inte hans sexliv, är du sexuellt överfixerad Börje Peratt??

Om BP vill få en liten men hyggligt initierad bild av hur Trumps administration fungerade under sin första tid i Vita Huset kan jag varmt rekommendera boken Fire and Fury, den finns på svenska också.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
4 juli 2018 kl 09:40

Peratt har ett förflutet inom SR/SVT och stämplar dem han anser inte tycker som honom “RASISTER”.
Kanske en övertygad, personifierad “Trumphatare”?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 juli 2018 kl 09:27

@ Börje Peratt
Jag är motsatsen till en republikan. Jag är demokrat, medgrundare av Direktdemokraterna. Idag driver jag Vetenskapliga partiet som är för ökade inslag av folkomröstningar. Vi går till val genom Valsamverkanspartiet mot den odemokratiska 4%-spärren. Vi öppnar upp för alla politiska initiativ att få mandat 2018. Vad är mer demokratiskt?

Om att blanda politik med egenintressen:

Ochs-Sulzberger-familjen med judisk bakgrund är storägare av New York Times, likaså Carlos Slim med mexikansk bakgrund. Kan detta ha en inverkan på vad deras journalister tvingas producera?

Den s.k. “Demokraten” Obama startade ex. 8 krig som lett till massmord på hundratusentals människor, misär för miljontals och massmigration till Europa. Ville USA:s medborgare göra detta mot dem eller mot oss? Hur “demokratiskt” var det?

Trump tycks ha startat krig mot illegal invandring, mot gängen, ofta mexikanska gäng, samt mot maffia-intressen, ofta judiska maffiaintressen, även mot pedofil-nätverken, mot maffia-intressen, vilka tvättat sina kriminella pengar via den amerikanska börsen och idag sannolikt är storägare av ex. The New York Times, där de kan bespotta den som går emot deras egna intressen.

Trump är ingen Mahatma Gandhi och helt säkert ett olyckligt val för majoriteten av USA:s medborgare. Snuskigt rik, men den maffia som Trump angripit är säkert tusenfalt mer skyldig är Trump som tjänat pengar på fastigheter. Det säger hela mitt förstånd och hela min känsla.

Walkaway är i dagsläget en rimlig fundering för varje “demokrat”.

Den riktiga demokratin finns att finna någon annanstans, Börje, inte i tvivelaktiga källor. Det var EN individ som fick hjärnsläpp av provokationerna från “Demokraterna”, inte alla motdemonstranter, inte Trump. Det är ett faktum.

Även Paul Craig Roberts har kallats för antisemit. Fråga dig varför, Börje! Undersök!

Något är fundamentalt fel.

Skrotnisse
Skrotnisse
Gäst
4 juli 2018 kl 07:01

Du har fel i det mesta du skriver, men det tar vi en annan gång. Hur är det med din egen fake news? Det mest i din artikel är halvsanningar, lögner eller tolkningar.
Ska bara ta en grej. “den sjungande och skanderande antirasistdemonstrationen var lika skyldig som de nazister som dödade och skadade motprotestanterna.” Det låter på dig som att du tror att det var två läger. Motprotestanterna, AFA( som dessutom inte hade tillstånd att vara där). Samt nazisterna. Det är oerhört fel. USA har egentligen inga nazister alls. De är oerhört få till antalet. De som hade samlats var en stor blandning, men främst var det högerkonservativa. Antalet nazister var nog mindre än 5% av de som var där. De flesta som var där säger att de inte såg någon nazist alls. Eller ens någon symbol eller flagga från nazisterna.

Piltson
Piltson
Gäst
4 juli 2018 kl 05:28

Två gånger under 1900-talet ställde Europa till det för sig, så att USA måste komma till hälp. Nu har USA hamnat i ett läge jämförbart med Europa under kejsar Wilhelm och Adolf Hitler. Det är dags att tänka igenom hur vi kan gengälda med försök att rädda USA. Några öppna diplomatiska insatser ännu ej setts till. En tänkbr sådan vore blockering av Trumps privata finansintressen i Europa. Det vore i linje med USA:s författning, som förbjuder privata “emoluments” för en sittande president.

Pål BergströmD
4 juli 2018 kl 00:07

Finns ingen eller väldigt lite sanning i detta. “våldta kvinnor” är en grov anklagelse utan grund.