Det är dags att förklara krig för ett Sverige som långsamt slukas av organiserad kriminalitet

20

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieIntro. Minnet är kort för de flesta. Det där otäcka som hände bara för några dagar sedan glöms snabbt bort. Allt känns som vanligt igen, tryggt och förutsägbart. Olika våldshandlingar väljer vi att betrakta som icke relaterade. Vi har förlorat förmågan att se annalkande faror. Politiker som lever i förnekelse och kognitiv dissonans återskapar ständigt falsk trygghet. Svenskarna väljer kontinuerligt och selektivt bort det obehagliga. Vi tillämpar cirkelresonemang. Otäcka saker händer egentligen inte i Sverige för sån’t händer ju inte här. Medan det sovande folket somnar om med snuttefilten växer den organiserade kriminaliteten sig starkare i förorterna och den tar över städerna på nätterna.

NewsVoice återpublicerar Patrik Engellaus “Dags att förklara krig nu” och vi passar på att lägga in några läs- och videotips som fräschar upp minnet av verkligheten. – Torbjörn Sassersson

Patrik Engellau: “Dags att förklara krig nu”

Text: Patrik Engellau, redaktör på Det Goda Samhället

Patrik Engellau - Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia, CC BY 3.0
Patrik Engellau är grundare och ordförande (2018) för tankesmedjan Den Nya Välfärden – Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia, CC BY 3.0

När stater förlorar kontrollen över delar av sitt territorium krävs det stor beslutsamhet för att återupprätta det statliga våldsmonopolet. Maffian på Sicilien är ett intressant exempel.

Italien

I början av 1900-talet var det maffian snarare än den italienska staten som bestämde. Ungefär 1925 beslöt fascisten Mussolini att staten skulle ta över kommandot över Sicilien. Mussolini startade ett krig mot maffian som nästan lyckades. Men bara nästan, för efter andra världskriget återtog maffian kommandet tills staten gjorde ett nytt erövringsförsök på 1980-talet. Detta tycks inte ha blivit någon total framgång, för maffian finns fortfarande kvar, möjligen försvagad.

Antimaffiaåklagaren Giovanni Falcone, som hade blivit en symbol för statens kamp mot den organiserade brottsligheten, blev bombmördad för 25 år sedan.

Snällare stater än Mussolinis fasciststyre brukar dra sig för obehaget att slåss för att återta makten i områden där den en gång gått förlorad och något slags alternativ maktapparat tagit över. Brasilien är ett exempel.

Brasilien

Min portugisiska lärarinna i Rio de Janeiro säger att Brasilien är inne i den tredje eller fjärde fasen i kampen mellan staten och våldsligorna.

Rio de Janeiro är särskilt drabbat. Det beror på skillnaden mellan den låglänta staden och de höga bergen som ligger insprängda mitt i staden. På slaveritiden – före 1888, när slaveriet avskaffades – brukade slavar fly upp i bergen och etablera alternativa samhällen. På den vägen är det. Utanförskapsområdena ligger kvar på bergen och började för några årtionden sedan härjas av rivaliserande gäng och ligor.

Det var fas ett, säger portugisiskalärarinnan. Den brasilianska staten brydde sig inte utan tyckte att ligorna lika gärna kunde slå ihjäl varandra. Men gradvis utvecklades en annan maktfaktor, nämligen de så kallade miliserna som jag skrev om här:

“Miliserna var ursprungligen till medborgarnas skydd mot de kriminella ligornas kaos, ett slags reservstat. Miliserna var medborgargarden förstärkta med riktiga poliser, brandmän och andra som hade medverkan i miliserna som extraknäck. De knäckte knarkligornas våldsmonopol. Miliserna åtnjöt stöd från de skötsamma boende i utanförskapsområdena. Det förekom till och med att politiker rekryterades ur miliserna. Miliserna kallade sig för saker som ”Rättvisefronten”, skaffade militärliknande emblem till sina uniformer och fick ledare med namn som ”Batman”.

Men gradvis ändrade miliserna karaktär. När de skaffat sig kontroll över ett område kunde de exempelvis med våld förbjuda andra politiska kandidater än sina egna. De övertog en del offentlig service, till exempel vatten-, el-, gas- och internetförsörjning (vilket troligtvis i själva verket betydde att de tog betalt för att inte stänga av leveranserna). Gradvis övergick de från att skydda medborgarna till att suga ut dem. Så började de ta betalt för det beskydd de gav medborgarna och att märka de betalande medborgarnas hus (och troligen själva göra inbrott i de omärkta). De kunde till och med döda en och annan medborgare som vägrade betala för att statuera exempel.”

Denna nya sociologiska formation kallar min portugisiska fröken för fas två. Nu är vi i slutet av förra århundradet. Vad det var som därefter i den tredje fasen förmådde staten Rio de Janeiro att förklara krig mot brottsligheten och att försöka återskapa sitt våldsmonopol i no go-zonerna är inte alldeles tydligt, kanske var det något så osannolikt som en beställning från väljarna som politikerna tog på allvar. Det ledde till regelrätta krigsinsatser. Polisen, armén och flyget gick in i no go-zon efter no go-zon, arresterade buset och ockuperade områdena genom att låta dem besättas av ”Fredsskapande enheter” som bestod av särskilt utbildade poliser och militärer ungefär som FNs fredsbevarande styrkor.

Det har inte fungerat så bra, delvis på grund av delstaten Rio de Janeiros ekonomiska problem som har gjort att de fredsskapande enheterna tidvis inte fått betalt och därför i några uppmärksammade fall sålt sina vapen till återstående kriminella ligor för att kunna köpa mjölk till sina barn. Tidigare i våras utfärdade den federala regeringen ett slags undantagstillstånd och gjorde en armégeneral till chef för alla statliga våldsinsatser i Rio de Janeiro. Det är den fjärde fasen. Nu är inte bara delstatens, utan hela landets våldsapparat engagerad i kriget mot brottsligheten.

Det har inte heller fungerat så bra, inte minst för att andra problem kommit emellan, exempelvis en nationell lastbilsstrejk som i maj hotade att lamslå landet (ett tag fanns ingen bensin att tillgå och maten tröt i São Paulo).

Jag tror att man kan dra några rätt säkra slutsatser (som man kanske kunde ha dragit även utan de avskräckande utländska exemplen). Den första slutsatsen är att problemen aldrig löser sig av sig själva. Den andra slutsatsen är att staten måste engagera sig så tidigt som möjligt för att ha en chans att återerövra våldsmonopolen. Stämmer man inte i bäcken och tvingas försöka stämma i ån så blir det nästan ogörligt. Den tredje slutsatsen är att staten måste gå in med bedövande kraft när den väl bestämt sig. Korvgrillningens tid är förbi.

Sverige

Sverige befinner sig, vad jag kan begripa, i fas ett. Buset har kontrollen i no go-zonerna. Svenska makthavare gör inte så mycket åt saken i hopp om att buset ska ta kål på sig själv och inte besvära den övriga befolkningen. När några ovanligt brutala gängmord inträffar blir ledande politiker chockerade och vrider bekymrat sina händer, men den svenska våldsapparaten håller sig lugn.

Sunday Express: Police station rocked by huge explosion – area on lockdown after ‘hand grenade attack’

Fortfarande har Sverige kanske en chans att förebygga olösliga problem. Men om vi låter bli att ingripa övergår förhållandena med automatik till fas två där alternativmakten rotar sig allt fastare. Därför bör Sverige snarast gå direkt till fas tre och med väldig kraft och beslutsamhet förklara krig mot brottsligheten. Tyvärr är detta på allvar.

Text: Patrik Engellau, Det Goda Samhället

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Leif Lundberg
Gäst
16 juli 2018 kl 19:44

SVERIGE NÄSTA? VI ÄR PÅ GOD VÄG MED DAGENS PARTIER VID STYRET.

Det är dags att förklara krig för ett Sverige som långsamt slukas av organiserad kriminalitet … och nu går det att rösta på en förändring och göra revolution mot gammelpartierna med TVÅ ORD på valdagen. Folkhemmet Sverige verkar vara det enda parti som har verksamma lösningar som kommer att bryta ryggen av brottsutveckling – på ett humant och kostnadseffektivt sätt.

Folket måste nu ringa i “kyrkklockarna” (sociala medier) så att fler vet om att det nu finns ett slagkraftigt alternativ i riksdagsvalet … http://folkhemmetsverige.se/varfor-folkhemmet-sverige-2/

Dagens partier har klart visat att de inte klarar av situationen – det är faktiskt de som skapat problemen genom en helt igenom ansvarslös politik. Vad har de gjort bra? SD är av samma “skrot och korn” och vinner nu segrar på “walkover” utan att behöva lyfta ett finger. Suck!

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
14 juli 2018 kl 15:10

Om man lyssnar på videon så handlar det bara om att poliser lugnar ner och försvarar sig. Inte undra på att så många vill lämna polisyrket när det verkar handla om att ta skit varje dag istället för att upprätthålla lag och ordning samt att beskydda medborgarna.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
12 juli 2018 kl 00:17

EU-vurmande politiker har skapat ett ojämlikare samhälle, importerat människor med många olika slags bekymmer, segregerat dem medvetet, hållit dem i lång ovisshet, gett dem avslag på ansökningar om asyl, uppmuntrat indoktrinering in i extrem sekterism, samt ofta släppt dem lösa i samhället utan inkomster.

“Kriget” är inte mot alla som blivit kriminella i denna EU-vurmande politiker-media-cirkus, snarare är det en demokratisk kamp att återställa det samhälle som är det riktiga Sverige. Vårt land. Det land som många invandrare flytt till en gång i tiden. Ett mer jämlikt, solidariskt, integrerat, laglydigt land.

Tyvärr är kräver återställningen av landet avvisningar av icke-barn och icke-flyktingar, samt att det sker med större effektivitet, såväl som effektiva avvisningar av de som inte respekterar svensk kultur eller svensk lag.

Vissa tror att det är elakhet att utvisa sådana människor ur landet då de inte har asylskäl eller då de avviker kulturellt på ett frånstötande vis, men det är tvärtom elakt att INTE avvisa dem effektivt, anser jag.

Det finns nämligen massvis med positiva sätt att se på utvisningar, även om de inte alltid är önskvärda av individerna på kort sikt, så kan det helt säkert, på lång sikt, leda till allt det där goda som vi alla vill se, d.v.s. ett mer jämlikt, solidariskt, integrerat, laglydigt land, vilket kännetecknar ett land i fred.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 juli 2018 kl 23:16

@Birgitta
Jag tror inte att FN är medvetet ondskefullt, snarare att de lider de av det som många andra lider av i världen, d.v.s. att:

”Den mänskliga rasens största tillkortakommande är vår oförmåga att förstå den exponentiella funktionen.”
/ Albert Bartlett Källa: The Most Important Video You Will Ever See.

Således så tänker FN ofta kortsiktigt på att hjälpa människor på fel sätt, genom massmigration av barnavlande kulturer, till länder som faktiskt är en del av lösningen genom sin nedväxt, vilket medverkar till en långsiktigt ekologiskt hållbar planet.

Likväl har FN intelligens också:

”Tanken att befolkningstillväxt garanterar ett bättre liv – ekonomiskt eller på annat sätt – är en myt att bara de som säljer blöjor, barnvagnar och liknande har någon rätt att tro.”
/Kofi Annan

”Populations-stabilisering borde bli en prioritet för hållbar utveckling, inklusive ett starkt fokus på kvinnors och flickors egenmakt.”
/Kofi Annan

”… Reproduktiv hälsa (är) ett av de viktigaste verktygen i den bredare kampen mot fattigdomen.”
/Kofi Annan

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 juli 2018 kl 23:02

Något att gräva djupare i?

Ryggradens blogg har stängt ned, enligt WordPress på eget imitativ. Feeden finns kvar.
https://ryggradenblog.wordpress.com/feed/

Den senaste arkiveringen via Internet Archive är från 14:e juni https://web.archive.org/web/20180614004502/https://ryggradenblog.wordpress.com/

…men på Internet Archive saknas de poster som finns med i feeden…

Birgitta
Birgitta
Gäst
11 juli 2018 kl 15:16

Maj Rehnberg ställer frågan om “vilka som egentligen orsakat denna folkflyttning”.
Många tror att FN agerar för allas bästa, vilket beror på att de har ett Janusansikte och vill bara att folk ska se deras bästa sida. Läser man deras långt skridna planer på “Replacement migration” så framgår det tydligt att FN är en förkortning av FAN.

Ett exempel på deras djävulusiska planer för t ex, till ytan, lilla Japan är att man i ett scenario prognosticerar följande: “In order to keep the size of the working-age population constant at the 1995 level of 87.2 million, Japan would need 33.5 million immigrants from 1995 through 2050. This means an average of 609,000 immigrants are needed per year during this period.” I ett annat scenario sägs “no immigrants would be needed until 2005, and 94.8 million immigrants would be needed between 2005 and 2050, an average of 2.1 million per year during that period. By 2050, out of a total population of 229 million, 124 million, or 54 per cent, would be post-1995 immigrants or their descendants.”

Varför det högteknologiska Japan skulle behöva behålla den arbetsföra befolkningen i ett konstant läge förklaras inte. Den arbetsföra befolkningen här, liksom i andra högteknologiska länder, är ju hårt utsatta för konkurrens genom en ökad automatisering, robotisering och digitalisering.

I Japan, liksom i andra hårt utsatta länder, är man högst ointresserad av migration: “Immigration remains deeply unpopular in Japan according to public opinion polls, however, and no explicit, large-scale efforts have been undertaken to increase immigration levels.”

FN agerar som en slags sekulär gudom som med den ena handen “ger “liv” till nationer genom planerade migrationsströmmar och med den andra handen “tar liv” när FN:s säkerhetsråd beslutar om krigsinsatser. Mångkultur betyder inget annat än utplåning av homogena befolkningar både här och där, dvs i migranternas ursprungsländer liksom i de mottagande länderna. Alla ska blandas med alla med alla och genom påtvingad artificiell identitetspolitik ska alla bli lika vilsna i pannkakan. Det är det här som FN i verkligheten handlar om. FN har som ambition att skapa en världsregering. När vi nu ser effekter av deras politiska handlingar av allsköns slag bör det stå klart att de inte är regeringsdugliga.

För att rädda oss från tyranni och allsköns djävulska planer bör vi kanske förklara krig mot FN!

FN om Replacement migration: http://www.un.org/esa/population/publications/migration/migration.htm

FN om migration i Japan: http://www.un.org/esa/population/publications/ReplMigED/Japan.pdf

Migration Policy Institute: https://www.migrationpolicy.org/article/its-population-ages-japan-quietly-turns-immigration

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 juli 2018 kl 12:27

Överbefolkning, miljöförstöring, sjunkande välfärd, monopolkapitalism och olika etniska/sekteristiska grupper är förmodligen ett utmärkt recept för totalt kaos. Lösningen är uppenbar. Få är de som förespråkar den. Ännu färre är de som driver på den aktivt.

robert
robert
Gäst
11 juli 2018 kl 00:00

Vi saknar det som Eric visar på, förståelse hur staten styrs. Det var första gången jag hörde någon som styrkte sina uppfattningar från statliga utredningar. Det vanligaste är tyckanden och privata åsikter. När det handlar om de heligaste, t ex FOI så kom idag rubriker i tidningar om att deras huvudkontor var sprängt, att allt brunnit upp och att Sveriges försvarsförmåga var reducerad. När man sedan tittade närmare på det, då visade det sig att en felmonterad kabel hade tagit eld med no problem. Det ligger nåt i det. Allt som skall avgudas, vara respektabelt och vad vi skall bry oss om får rubriker därefter. Tänk att man hade bråkat på lilla Estelles skola förra veckan, som hela Expressens löpsedel löd. Om vi skulle skapa en ny progressiv folkrörelse – vore inte det bästa att FÖBJUD LÖPSEDLAR!

Eric B
Eric B
Gäst
10 juli 2018 kl 21:44

Det mest skrämmande har hänt och det beror på att människor inte förstår sambandet mellan orsak och verkan. Både Engellau och som det ser ut, Sassersson är upplurade av de med makten, som inte är politikerna. Det innebär också i det här inlägget, att ingen brottslighet sker bortom deras insyn – men också som vi kan se i avslutet, att de själva skapar den. Det mest avgörande som skett i samhället under de senaste 50 åren är helt okänt för de flesta. Det som kallas för informationssamhället grundas på uppkopplingen av varje enskild individ till superdatorer. Det var militära FOA (nu FOI) som tog hand om den utvecklingen. Med den tekniken har de byggt upp en stat i staten och lyckats hålla projektet i det dolda. Men redan 1972 skrev en statlig utredning från justitiedepartementet att man kunde se uppkomsten av en polisstat. Allt vad människor gjorde, såg, tänkte och hade till sina livsomständigheter kunde registreras av superdatorerna och införas i vad som kallades för databanker. De skrev: “I informationsbehandlingens förlängning anas konturerna av en oangriplig polisstat med en absolut effektiv och till sina verkningar omänsklig förvaltning… Tanken att information om enskilda okontrollerat kan insamlas och bearbetas, utan att de berörda har kännedom därom, är ägnad att väcka oro…” Det handlade om fjärrkontroll av hjärnan och det var ett internationellt projekt. Han som skapade termen Informationssamhället, den japanske professorn Yoneji Masuda skrev i sin bok: “Om informationsverket helt behärskades av ett despotiskt statlig organ skulle det bli ett genomkontrollerat samhälle, i vilket missförhållandena skulle överträffa människans nuvarande alienation eller förtrampandet av de mänskliga rättigheterna i en diktatur.” Det var inte så att polismyndigheten inte hann med att kontrollera all information. Superdatorerna gjorde ett bättre jobb än vad både Säpo och Rikspolisstyrelsen klarade av. Allt gick på program och alla planer, smuggelvägar, byten, knarkleveranser och även oupptäckta mördare kunde plockas fram av superdatorprogrammen vilket behandlades vid en konferens på justitiedepartementet. SOU 1978:54 tog upp registrering av personliga uppfattningar, subjektiva omdömen som nervöst lagd, uppförande, psykisk status, familjeförhållanden, samhällsanpassning, studieintensitet, prestation i arbetslivet och en annan statlig utredning från 1986 nämnde om övervakning av “åsikterna under en valrörelse, att studera barna- och ungdomsårens betydelse för människors senare tillvaro… Det faktum att de centrala registren inte tycks ha upplevts som något större hot mot de registrerades personliga integritet kan bero på att få människor har kännedom om att dessa register existerar…” skrev man.… Read more »

Lennart Palm
Lennart Palm
Gäst
10 juli 2018 kl 20:58

I vissa kommunstyrelser, fler blir det, ingår personer som jobbar för ett islamskt samhälle.

Lennart Palm
Lennart Palm
Gäst
10 juli 2018 kl 20:51

Ansvariga politiker jobbar förmodligen åt Zorro.

Lennart Palm
Lennart Palm
Gäst
10 juli 2018 kl 20:49

Tyvärr tror jag att ansvariga politiker är medvetna om vad som är på väg att hända. En av världens rikaste gubbar är Zorro och hans vilja (målsättning) är att hela Europa skall bli muslimskt. Det kan inte uteslutas att nyckelpersonerna i regeringen är lovade trygg ekonomisk framtid om dom hjälper honom att uppnå hans vilja.

Birgitta
Birgitta
Gäst
10 juli 2018 kl 15:29

Visst är det otäckt med kriminalitet och skjutningar och visst måste man få bukt med detta genom att staten tar till hårdhandskarna. Jag är dock osäker på om småpojkar med skjutvapen och andra, som vill ställa till med bråk på olika sätt, är dem som vi verkligen behöva frukta. Det finns värre bovar t ex de riktigt sluga kriminella som sitter i (och bakom) regering och riksdag, vilka genom olika beslut ställt till det riktig rejält för svenska folket. Utan importerad och eskalerande laglöshet hade makthavare aldrig, steg efter steg, kunnat åstadkomma ett kontrollsamhälle av stora mått.

Politikers värsta mardröm är inte migranters kriminella handlingar som skjutningar, våldtäkter eller mord (av straffpåföljder att döma) utan ursprungsbefolkningens uppror mot den påtvingade omvandlingen av landet på flera olika plan, vilka misstänkliggörs och måste bevakas på alla upptänkliga sätt. Politiker verkar som ett slags kollektiv av självmordsbombare som vill stänga ner vårt öppna samhälle och ta ifrån oss vår rätt till frihet.

Jag sympatiserar med Patriks artikel men jag tror alltså inte på att makthavare vill ha lugn och harmoni i landet. Det kommer alltså aldrig att hända att makthavarna kommer att agera för att gängkriminaliteten ska få ett brått slut. Om så vore så har de haft flera år på sig att mota denna men istället har de bara rullat tummarna.

Med tanke på att flera partier önskar fortsatt massiv migration med stor anhöriginvandring så lär problemen inte upphöra utan istället mångdubblas framöver. Målet tycks vara att alla ska massövervakas, från vaggan till graven och att ingen ska få ha något privatliv; allt för att trygga globalisternas egna säkerhet och rovdrift av natur och människor. Våldet har kommit för att stanna. Det är så planerat.

http://blueshift.nu/illuminatiprovinsen-sverige/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 juli 2018 kl 15:23

Maj Rehnberg at 15:18

Jag vet inte vad Engellau menar eftersom jag inte skrivit hans artikel tillsammans med honom. Jag har endast skrivit ett intro som ligger i linje med hans artikel. Fråga honom.

För mig är orden “förklara krig” mest ett retoriskt grepp för att väcka intresse och för att poängtera allvaret i situationen.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
10 juli 2018 kl 15:18

Hur menar ni att ni ska förklara krig?

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
10 juli 2018 kl 15:17

Det här har det väl bäddats för i årtionde. Bara det att barn inte är hemma hos sina föräldrar utan ska driva omkring på gator och torg. I grunden är det fel i samhället som inte har jobb till ungdomarna. De kan inte se någon framtid. Vi ska vara humana och ställa upp för hela världen så vi tar emot ännu fler som blir arbetslösa. Det kommer inte fram vilka som egentligen orsakat denna folkflyttning (kapitalisterna de flesta i USA). Utan våra politiker ska svänga sig med de stora elefanterna och är så malliga över alla som kommer hit. För att bereda plats åt dem kastar de ut andra som focus flyttats från. Det finns en dokumentär om en liten kille 9 år jag minns inte hans namn. Han talade dalmål och skulle prova på att spela hockey. Då får familjen besked att de inte ska få stanna utan skickas tillbaka till Kosovo. Några år senare fortsätter dokumentären i Kosovo. Då är pojken sjuk. Hostar. En halvtrasig fotboll är vad alla barnen i kvarteret har att dela på. HUR ? kan man göra så mot barn visa in dem i paradiset och sen kasta ut dem. Likadant med en 4-åring som etablerat sig hos en fosterfamilj i Rånäs blev skickad till främmande människor i England Fy Fan. Nu tycker jag att polisen ska vara polis och inte socialarbetare. De ska inte bli kompis med ungdomarna. När polisen kommer ska det vara otrevligt. Handfängsel och in med dem i bilen till arrest. Sen kan föräldrarna få lösa ut dem. Då blir det inte så många som driver omkring och det blir lättare att identifiera dem som startar upp bråket.

Aron
Aron
Gäst
10 juli 2018 kl 12:46

Om staten med våldsmonopol ska gå in och fixa de problem staten själv har skapat, så är ju denna lösning ett cirkelresonemang per definition. Typ – “Oj, vi sabbade det; men nu ska vi fixa det; hoppsan, det blev ju inte så bra; så nu ska vi fixa det lite till” – tills dess att vi alla lever i en polisstat. Men det var väl detta som var den ursprungliga tanken. Om man då tänker på att staten är den genom tiderna största mördaren av dem alla, så kanske man borde vara lite orolig. Personligen så känner jag mig lite mer skrämd av den tunga statliga maffian än vad jag skräms av förortens light version, då den statliga har tyngre beväpning och än mindre heder. Capisce?

Sen ska vi inte bara vara vaksamma mot politiker och MSN utan vi ska ha samma vaksamhet mot våra sanningssägare som vår alternativ-media. Det är många som under en lång tid byggt upp ett förtroende och sen kommer de så smått att byta spår och förespråka den statliga agendan, om än i sockrade ordalag.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
10 juli 2018 kl 11:21

plundring på nyspråk = privatisering.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
10 juli 2018 kl 10:52

Folk skulle verkligen behöva att få läsa dessa mycket viktiga synpunkter, men vi lever i Sverige, där till synes en del av maffian är samma personer vilka presenterar sig som “samhällets räddare” med påståenden om att de verkligen är befolkningens verkliga hjälpare, samt om vi vanliga “väljare” skulle just rösta på dem – “då minsann …” skulle allting bli “så bra, så bra” – bara man kunde sätta fast den “maffia de i själva verket faktiskt är” …. De omtolkar lagstiftningen, såvida de inte skriver nya paragrafer ,,,, eller lovar NATO att få bomba hur mycket som helst uppe i Norrlands skogar för att sedan i praktiken kunna hantera ännu flera länder i mellersta östern så att “skurkar som Syriens Assad” kan konstatera att troligen mäktiga regeringschefer i England, Frankrike och USA kan med sina bomber förinta nuvarande länders ledares “infama” handlingar att förhindra att “isis eller liknande organisationer” att ta över “det svarta guldet” som USA och Nato vill kunna styra över …. Hur många löften avges inte nu i valtider – om hur allting ska bli när t ex Magdalena Andersson nästan påstår att aldrig har statens skattkammare varit bättre fylld, men med hjälp av vad? Högre skatter på de s k medborgarna för att kunna klara av den invandring som bl a Reinfeldt fixade tillsammans med ledande s k politiker med andra färger på sina pamfletter. Att dessa oberoende av vad deras partier än brukar benämnas så brukar de tillsammans besluta hur man på lämpligt sätt kan omtolka Sveriges grundlagar för att under ytterligare en tid kunna förse sig med attribut som generaldirektör eller liknande högavlönade jobb! Detta sker nästan inför “öppen ridå” … Ta t ex ett lämpligt exempel hur en flerfaldig generaldirektör först upphöjs till rikspolischet intill den stunden han åter blir avskedad för att strax därpå tilldelas ännu en ny generaldirektörspost – “därför att denne är så utomordentligt kvalificerad” att haverera ännu en myndighet! – Att det råkar vara en och samma minister som premierar och avsätter densamma kan bara inte vara en ren tillfällighet! – Månne inte det finns “någon form av typ hållhakar” som finns med i dessa sammanhang – måste nog många mer än bara skribenten av detta inlägget tänka … – När skall svenska folket få uppleva att “tjänstemanna-ansvaret” kan bli återinfört? Måste hela riksdagens alla kvinnor och män först ha blivit utbytta? – Lars Bern har funderingar på att… Read more »

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
10 juli 2018 kl 09:41

Ytterligare en anledning att rösta bort nuvarande politiska etablessemang, men så snabbt som möjligt! Sedan måste de “parallella samhällena” , gettona eller no-go zonerna försvinna genom bl.a. att bidragstagare får minimal “fritid”, alltså inga bidrag utan 100% daglig aktivitet och integration. Helhjärtade krafttag kan ännu stävja ett fortsatt förfall till Maffia- och vidareutvecklade gängsteraktiviteter.

Nuvarande makthavare begriper inte att “mångkultur” som i Sverige idag innebär segregation, raka motsatsen till integration. Segregationsdrivande aktiviteter som “hemspråksundervisning” måste naturligtvis snabbt ersättas med Svenskundervisning för alla kvarvarande.