Låna utan UC? Tre viktiga saker du bör känna till om du behöver låna pengar

publicerad 20 juli 2018
- Extern skribent
Lanutanuc-guide.se - Ekonomi - Crestock.com
Lanutanuc-guide.se hjälper dig att att låna utan UC
Lanutanuc-guide.se hjälper dig att att låna utan UC

Den privatekonomiska verkligheten ser för många människor ut på det sättet att de har en låg inkomst, inga besparingar och eventuellt en betalningsanmärkning eller andra skulder. Så när du råkar ut för ett nödläge—som till exempel läckage i källaren eller att bilen går sönder—kan det vara svårt att täcka kostnaderna. I dessa fall kan ett lån vara nödvändigt.

Men vilken typ av lån? Hur ansöker du om ett lån med de här förutsättningarna? Här är tre viktiga saker du bör tänka på.

1. UC och kreditupplysning

Det är viktigt för långivaren att bilda sig en uppfattning om låntagarens ekonomiska situation. Detta gör de till stor del med hjälp utav en kreditupplysning som ofta görs via Upplysningscentralen (UC). Med hjälp av kreditupplysningen bildar de sig en uppfattning om hur riskabelt det är att låna ut pengar till den ansökande.

Det finns många långivare som inte använder sig utav just UC för att göra en kreditbedömning. Många vänder sig till alternativa upplysningsföretag, men du kan vara säker på att alla pålitliga och ärliga låneföretag använder sig av någon form utav kreditvärdering för att kunna bevilja ett lån.

2. Låna utan UC

Att låna utan UC har många positiva fördelar; du ökar din kreditvärdighet samtidigt som du har större chanser för att bli beviljad lån. Att låna utan UC betyder inte detsamma som att låna utan en kreditupplysning. På Lanutanuc-guide.se jämför du lån utan UC och kan hitta det lån som passar efter dina villkor. Det är lag på att alla låneinstitut måste göra en kreditupplysning och de långivare som inte tar en bryter mot lagen. De lånar ut pengar till skyhöga räntor med höga avgifter och extremt korta löptider. Den här kombinationen gör att det i många fall blir omöjligt för låntagaren att betala av lånet.

Varför skulle någon låna ut pengar om det är omöjligt för låntagaren att betala tillbaka?  Det är en bra fråga. Den här typen av lån försätter ofta låntagaren i skuldfälla, vilket innebär att nya förseningsavgifter som läggs till på utgångsbeloppet. Det betyder att du fortsätter att betala, och betala, och betala… Du blir aldrig av med själva lånet.

3. Långivare bedömer olika

Även om alla trovärdiga långivare kommer att göra en kreditvärdering så betyder det inte att alla långivare beviljar samma ansökningar. Får du din ansökan nekad av en långivare så kan du ansöka hos en annan eftersom alla har möjligheten att ställa olika krav.

Långivare är oberoende av varandra och låneansökningar behandlas individuellt. Det finns de långivare som kräver att du har en stabil inkomst, är skuldfri och över 21 år för att få en ansökan beviljad. Andra långivare är villiga att låna ut pengar även till den som har en betalningsanmärkning eller saknar inkomst från arbete.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att alla trovärdiga långivare gör någon form utav kreditbedömning innan de beviljar ett lån, eftersom det måste det enligt lag. Kreditbedömningen görs via UC eller ett annat upplysningsföretag. Det är däremot upp till långivaren att göra en individuell bedömning av låneansökan, vilket gör att du kan få ett lån beviljad även om du tidigare fått avslag av en annan långivare.

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice