Jan Norberg: Verkligheten kommer ikapp massmigrationsromantikerna

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 6 juli 2018
- Jan Norberg
Stefan Löfven och Annie Lööf - Bildmontage: Petter Bristav
Massmigrationsromantikerna Stefan Löfven och Annie Lööf.

Globalisterna med George Soros i spetsen har under flera år pumpat in pengar i olika NGO:s så att dessa kan fortsätta utföra sitt smutsiga hantverk, att helt olagligt bedriva människohandel och kurirverksamhet utanför Libyens kust i Medelhavet. Det är den verkligheten som nu kommit ikapp det svenska folket utom massmigrationsromantikerna.

Text: Jan Norberg, Portugal

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg

När dessa NGO:s bedriver sin verksamhet så sker det med EU:s goda minne då merparten av EU:s egen organisation Frontex varit aktivt deltagande i dessa sjöoperationer.

Man ska då veta att en del av Frontex egna företrädare protesterat, men har mötts av ”stängd dörr och kall välling” från EU:s ledande företrädare, där Sverige länge varit en av de stater vilka tvärtom velat uppmuntra detta samarbete mellan NGO:s och illegala människosmugglare i Libyen. Radiotrafiken mellan smugglarna och NGO:s är väl dokumenterat.

Signalpolitikens betydelse är stor och skall man få stopp på massmigrationen från Nordafrika så gäller det ju att stoppa flödet så nära källan som möjligt, innan alla lycksökare försöker ta sig över Medelhavet med risk för sina egna liv.

ArcanumSkolan 2024

Ställda inför faktum att Visegradländerna (Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien) blockerat alla försök från EU att ta emot så kallade kvotflyktingar, och ett alltmer folkligt motstånd från många andra medlemsstater, tvingas nu EU till en reträtt och när dessutom Italiens nya regering samt Malta säger definitivt nej till att ens låta dessa NGO-fartyg anlöpa sina hamnar så sätts EU under massivt tryck att verkligen göra något åt situationen.

Estoril-konferensen 2017 om massmigrationen till Europa - Skärmdumpar från NewsVoice
Estoril-konferensen 2017 om massmigrationen till Europa – Skärmdumpar från NewsVoice

Estoril-konferensen från 2017 om massmigration mer aktuellt än någonsin

Jag själv deltog i en internationell konferens i slutet av maj 2017 i Estoril och tog då inför öppen ridå vid ett par tillfällen upp frågan om NGO:s betydelse för denna flyktingsmuggling över Medelhavet.

Jag minns särskilt då jag frågade en företrädare för Läkare Utan Gränser om detta. Det kunde ha slutat med att jag blivit utslängd från konferensen. Läs gärna dessa referat från konferensen. De är minst lika aktuella nu som då och det är intressant hur kompakt och djupt globalisternas infiltration når på alla fronter.

Hur är detta möjligt?

Jag har länge funderat på varför EU:s ledargarnityr, väl medvetna om det breda folkliga motståndet, kunnat driva en politik som uppmuntrar massinvandring från tredje världens alla folk.


Slutsatsen blir att Globalisternas olika lobbyorganisationer lyckats väldigt bra med att köpa dessa EU-politiker, samtidigt som de finansierat en lång rad olika NGO:s för att praktiskt sköta denna illegala massinvandring över land och hav.


Att Globalisterna dessutom lyckats få många EU-länders nationella politiker på sina lönelistor har gjort att det tagit ett tag innan den folkliga vreden nu till slut verkar ha nått en sådan omfattning att dessa korrupta politiker får ett omöjligt val.

Endera ändrar de sin politik eller så faller EU samman, något vi nu ser hända om inte EU:s ledare tar reson och stänger sina gränser och påbörjar ett massivt repatrieringsprogram.

Motvilligt har därför EU nu så sakteliga börjat prata om att upprätta uppsamlingsläger både inom och utanför EU. Tyvärr har det gått för långt så det är bråttom att verkligen också genomföra konkreta åtgärder för att återställa ordningen.

Pk-eliten fortsätter sprattla men det är för sent

Ser vi till Sverige så är det nu väldigt tydligt att den politiska polariseringen kommer att skapa ett kaos efter valet i september. Pk-eliten fortsätter sprattla och stigmatiseringsförsöken mot en allt större andel av de svenska väljarna skapar ett betydligt mer skarpt läge mellan de politiskt korrekta socialister som nu inser att loppet är kört och den förnuftiga folkliga majoritet som till slut börjat inse vad som behöver göras.

Vem-tar-vem-leken pågår för fullt i den svenska valupptakten och det blir ju alltmer patetiskt att se såväl företrädare för den döende svanen (Alliansen) och vänstermupparna med sossarna i spetsen. Det ska därför bli en synnerligen intressant upplevelse och se valnattens desperata försök att förklara vad som nu skall hända när SD blir största parti.

Text: Jan Norberg, Portugal

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Det lär finnas en retorisk regel som säger att när man beskyller motståndaren för att vara nazist, så har man förlorat debatten. Argumenten har tagit slut.
  Däremot är det retoriska knepet att påstå att moståndaren är kommunist ett kanonbra grepp. En kommunist, är ju som alla vet, fanatisk och blåögd om vartannat…

 • @ Ivan Björn 12 Jul, 2018 at 08:48

  Ivan, jag har funderat på det du skriver och jag ber oförbehållsamt om ursäkt för en del av vad jag skrivit i mina debatter med dig. Jag är på inget sätt ofelbar och ibland så slinter jag med fingrarna på tangentbordet, ännu en gång förlåt Ivan.

  Om jag skall gissa så är det den andlighet som du så många gånger återkommer till som jag hänger upp mig på, jag är ju agnostiker och hyperrationell om jag får säga det själv.

  Du liksom många andra sätter en slags ära i att ställa sig utanför samhällsutvecklingen men förbehåller er ändå rätten att deltaga i debatten.

  Jag tycker det är lite fisförnämt och kvasiintellektuellt, det retar ofta upp mig och det är då jag möjligen slinter över tgb.

  Du talar härovan om rädslan för förändring och där tycker jag helt i motsats till dig att det är Du som är rädd för förändring.

  En ansvarsfull medborgare i Sverige tar inte sitt ansvar genom ställa sig vid sidan och föraktfullt blicka ned på oss som vill ändra systemet m h a de verktyg demokratin ställer till vårt förfogande.

  Ditt ställningstagande att ställa dig vid sidan är ju verkligen det som får mörkrets furstar att fösa in fåren i en fålla och därefter slakta dem i grupp.

  Du och andra här i detta forum får gärna spekulera över Chemtrails, osv men i min något mer krassa värld så är det inte tex den frågan som står allra högst upp på agendan.

  Och Du har fortfarande inte besvarat frågan Vad Du uppnår med att inte rösta i demokratiska val, det tycker jag Du faktiskt borde göra och då på ett för oss andra hyggligt begripligt sätt.

  Att Du är positivt inställd till massinvasionen som pågår är ju din demokratiska rättighet och den respekterar jag, men jag måste ju få kritisera din ståndpunkt.

  Kom ner på marken och delta i debatten utan att ständigt hemfalla till något av dina mantran.

 • @ Finn 12 Jul, 2018 at 06:19

  Jag tror att Torbjörn Sassersson gör sitt bästa för att låta de flesta komma till tals, men att anonymt och med falska e-postadresser göra sin stämma hörd i olika kommentarsfält visar ju att det finns många som inte törs stå för sina åsikter.

  Det intressant blir då varför dessa människor inte törs stå för sina åsikter, vad har man att dölja??

  Jag har medvetet valt att provocera några vilka skriver under signatur för att tvinga ut dem i ljuset.

  Dessutom anser jag mig själv hyggligt erfaren av att identifiera när kluster av likasinnade går in i olika kommentarsfält och på ett försåtligt sätt försöker etablera sig för att därefter stegvis lansera sina ideologier.

  Brallorna åker ju ned direkt när man som du och andra inte törs träda fram och motbevisa mina misstänkliggöranden, då återstår bara att kalla tex mig för grinig papegoja.

  Hmmmm…..

 • @ Robb Lunn 10 Jul, 2018 at 22:58

  Du skriver:

  “Jag tycker militarister, kortsynthet, inkonsekvens är mänskliga nederlag medan jag undrar hur man kommer fram till peace-love annd harmony? ”

  Jag kan inte annat än le och dra på smilbanden åt ett tankegods som var mycket vanligt redan på 60-70-talet.

  Dvs Love-Peace and Understanding!!

  Robb Lunn har du helt missat att världen du lever i domineras av en elit som bara skattar glatt åt naivister som du?

  Denna Love-Peace and Understanding rörelse var och är i själva verket inte så fredlig som den ger sig ut för att vara, och det har den heller aldrig varit.

  Vi som var med på den tiden när det begav sig såg ju hur snabbt den militanta och starkt kommunistiska sk 68-rörelsen kapade dessa naivisters drömmar om ett fredligt samhälle.

  Notera att jag på inget sätt förnekar att ett fredligt samhälle också är något jag vill ha.

  Dina slutord säger mig dock att även Du min Brutus är en tvättäkta kommunist då du sätter ditt sista hopp till Vänsterpartiet.

  En kommunism som historiskt har allra flest folkmord på sitt samvete.

 • Jag tittade på kommentarsregler.

  Det är inte tillåtet att:
  1. Hota, trakassera, göra personliga påhopp/chikanera, förtala och ljuga.

  När en människa är av en åsikt och en annan människa av en annorlunda åsikt är det tillåtet att kalla den andra människan en massa saker?! Ge den andra människa egna påhittade egenskaper? Använda människans förmodade geografisk område i sin argumentation som om man var mindre vetande i just det område?
  Jag bara undrar. Var går gränsen för så kallade personliga påhopp? Var går gränsen för förtal som man skapar i sitt eget huvud baserad på den bild skapad av egna påhittade etiketter där man tror sig veta för att man har skapat sig en ”egen bild” av personen i frågan?

  Jag kan förstå att människor i allmänhet är rädda för förändring. Det sker saker i världen där man helst skulle vilja vrida klockan tillbaka för att allt skulle bli precis som förr i tiden. Jag kan förstå att i sin rädsla och frustration försöker man få fåren i samma fålla så att de beter sig likadant.
  Den tiden är förbi lika mycket som den tiden nationella gränser existerade. Det vi ser är de sista dödsryck av den gamla civilisationen och desperata försök till att rädda det som räddas kan.

  Det som träder sakta in är individens eget uttryck och handlande i uppkomna livssituationer där tolerans och respekt för varandra är det viktigaste. De människor som inte förstår detta kommer att dras ännu mer till djupet av den gamla världen då man gjorde skillnader på varandra som fick komiska uttryck i historien och fortfarande lärs ut i skolorna. I människans liv börjar tränga in en ny dimension som inte känner av några gränser och det är ett förhållningssätt till sitt eget JAG till sitt eget undermedvetna och det djupt Andliga, obundet av gränser och begränsningar.

  Med tanke på det jag skrivit ovan har jag polemiserad på min blogg i en artikel med namnet: Gör illuminater en tjänst åt mänskligheten?
  https://ivansblogg.com/2017/06/05/gor-illuminater-en-tjanst-till-manskligheten/

 • Det är bara att konstatera att modereringen sker ytterst selektivt. Det framstår som rätt skenheligt när användandet av pseudonymer i kommentarerna angrips samtidigt en stor andel av artiklarna publiceras som ”Skribent” eller ”Newsvoicer” utan någon möjlighet för läsaren att förstå vem som är avsändaren.

  Att den grinige papegojan Norberg, utan tillsägelse, får anklaga folk för att vara nazister är ytterst märkligt.

 • Jag är en helt annan person, som inte sitter i Gnarp och inte läser om Chemtrails, men min fråga är vilken värld skall jag då bli lycklig i, enligt Norberg. Skall jag också bojkotta valet eller vilken röst skall ge mig betydelse? Jag som inte tror på de tre valfrågorna. Jag tycker militarister, kortsynthet, inkonsekvens är mänskliga nederlag medan jag undrar hur man kommer fram till peace-love annd harmony? Vi tycks komma allt längre bort från självklarheter om nu inte vår egen och Soros själviskhet skall äta upp oss som kannibaler. Vi börjar närmare oss. Slutsteget, där allt måste vara till för den själviska tillfredsställelsens bottennivå. Där vi förnekar oss själva och vår medmänsklighet, äter varandra, konkurrens till varje pris, köper monster, trygghet och rädsla som häftiga attribut. Det spelas upp i apparaten. Vi blir delar av indoktrineringen. Klarar inte av att tänka längre. Vad ska vi vara? Karoliner eller vikingar med UFO:s i våra fantasier… Borde inte klokheten få nåt utrymme i vår värld… sista hoppet för mig V!

 • @ Ivan Björn 9 Jul, 2018 at 14:42
  Jag instämmer: Bojkotta valet!

  Jag har gjort så de sista åren

  Jaha Ivan Björn, och exakt VAD har du uppnått med att bojkotta valet???

  Du anser uppenbarligen att Du med att att bojkotta valet uppnår någon slags mål. Min fråga är Vilket Mål uppnår Du med att INTE rösta????

  Sitt du i Gnarp och läs om Chemtrails osv, du blir sannolikt lycklig i din egen lilla värld.

 • @ Aron 8 Jul, 2018 at 13:23,

  Jag kan hålla med dig om att det ultimata är direktdemokrati med inslag av folkomröstningar, och det finns faktiskt sådana partier registrerade i Sverige till kommande val. Tyvärr lär dessa inte komma inte ta sig över 4%-spärren.

  Men att vänta på att detta kan ske tror jag att man får se det som en tvåstegsraket. Det viktigste i dagsläget, och samtidigt det vi inte får missa i det stundande riksdagsvalet, är att få bort de värsta bedragarna (läs 7-klövern). Att vänta på detta i 4 år till vore inget annat än en nationell katastrof av ännu större mått en den skada vi redan sett resultatet av.

  Därför är det enda rätta att faktiskt gå och rösta. Den vidare processen att få en reell demokrati får vi jobba vidare på efter valet.

 • Ja Aron hur ska vi komma ur denna rävsax? De som tog de dåliga besluten lär inte förbättra något. Prestige, åtaganden, lojaliteter, trovärdighet och ekonomisk egennytta står på spel för dem. Tvärtom de kommer att urskulda sig, försvara sig och försöka cementera alla galenskaper. Så det blir en maktkamp mellan olika krafter framöver.

 • @Torbjörn

  Jag vet att det var så du menade. Det är bara signaturen “C S” som har en usel läsförståelse och trots att jag förklarade så fortsattes det på samma enkelspåriga vis. Hur ska man kunna förstå komplexa skeenden i sin omvärld om man inte ens kan förstå vad man läser?

  Massmigrationen är definitivt affärsstyrd då den tvingar privatpersoner att skuldsätta sig över öronen p.g.a. den artificiellt skapade bostadsbristen. Sen kommer även både stat och kommuner få skuldsätta sig än mer p.g.a. av den ekonomiska bördan. För de kan ju inte spara in precis hela slanten på gamla och sjuka svenskar, så istället kommer de få skuldsätta kommande generationer för all evighet.

  Men eftersom de som håller i trådarna äger systemet så blir det en win-win-situation hur fan de än gör. Jag menar de säljer vapnen som ställer till det, de är med och röjer runt i diverse länder, sen sköter deras börsnoterade bolag flyktingförläggningarna och som grädde på moset kan de även låna ut pengarna som finansierar varje liten del i hela det här bedrägeriet. Snacka om att ha hittat hönan som värper guldägg om och om igen. Jag är lite tveksam till om det går att rösta sig ur den här skiten.

 • Aron at 13:47

  Exakt så var det jag menade. Bilderberggruppen utser inte statsminister. Först måste valresultatet avgöras. Därefter måste det ske en mobilisering för att hålla ställningarna. Exakt hur det går till i det här sammanhanget vet jag inte, men helt klart är att inbjudan till Bilderberggruppen är en tydlig signalering till den politiska eliten. Wallenbergs kan sedan dra i tåtarna efter valet för att putta pusselbitarna på plats. Deras policy har alltid varit att verka utan att synas och det var enkelt före internet. Nu är det knepigare och deras bakgrundspolitik måste bäddas in.

  Jag fick se en del hur detta fungerar i ett projekt jag var involverad i. Det var intressant att se hur affärerna stod över politiken. Jag hoppade av när etiken offrades till förmån för en potentiell miljardaffär genom att projektet transformerades till att bli ett vapenprojekt. Allt blev galet. Idag är det nedlagt. Ämnet är känsligt förstås. Det fanns inslag av prestige, mytomani, bedrägeri, internationella affärer, svek, guldgrävande och kontrovers. Det var som en film.

  Massmigrationen är helt klart en del av denna typ av affärsstyrda geopolitik och det är omöjligt att förstå varför man låter ett helt land (eller ett helt Europa) gå ner på knäna om man inte har det globalistiska affärstänkandet med i bilden.

 • @Aron: So what? Om båda handlade på Konsum innan valet så innebär det inte att Konsum valde statsminister.

 • @C S

  Innan Fredrik Reinfeldt blev statsminister var han på ett Bilderbergmöte och det samma gäller Stefan Löfven. Bilderbergmötet är ett globalistforum. Om du tittar på det kaos som både Reinfeldt och Löfven har ställt till med så borde ju även du fråga dig varför detta har skett? Sen är det väl ingen som direkt har påstått att Bilderbergarna skulle utse statsministern, så var fick du det ifrån? Grejen är väl mer att de inbjuder den de tror kommer bli statsminister och på så vis kan de påverka dennes kommande politik. Samhället fungerar inte enligt Samhällskunskap-B och sen är gränsen mellan en seriös och en sovande människa rätt så hårfin.

  @Mats Jangdal

  För ett par år sen såg jag en gammal intervju med Bezmenov på tuben och det han beskrev fick mig att tänka “men det är ju Sverige han pratar om”.

 • Vad som driver globalisterna?
  Sa inte Rockefeller, innan han konkurrerade ut Nobels från Baku, att han älskar kaos, när det är han som får styra det? Ungefär så.
  Om du vet vad som kommer att hända och kan styra det, då är det inte kaos för dig. Men för de som inte vet och inte kan styra är det naturligtvis kaos. Det är som att veta vem som vinner Elitloppet en månad i förväg, du tjänar mest pengar.

  Rockefellers inställning var en tidig förenkling av den strategiska destabilisering som Bezmenov beskrivit. https://www.frihetsportalen.se/2015/01/bezmenovs-testamente/

 • Men snälla… Bilderberggruppen skulle utse statsministern (och då i praktiken styra valresultatet kring vilken gruppering som får majoritet i riksagen) … Vilken värld lever ni i?? Seriösa människor kommer aldrig kunna ta er på allvar. Vad är skillnaden mellan detta och Ivan Björns teorier on Chemtrails och 9/11. Man undrar..

 • Vet att pengarna jag satsar på lotto troligen är bortkastade men gör det i alla fall för jag hoppas på drömvinsten. I höst vet jag att min röst på Nordiska Motståndsrörelsen troligen är bortkastad men gör det i alla fall för jag hoppas på Finspång. Drömmen om rättvisa ger ändå ett visst hopp.

 • @Torbjörn

  Både Löfven och Lööf är väl medvetna om den globalistiska agendans mekanismer då de båda ihärdigt arbetar för att uppfylla agendan. Men som de prostituerade de är försöker de ge sken av att göra någonting annat. Båda två har ju varit på varsitt globalistforum à la Bilderberg. Innan Löfven skulle delta sa han “att han minsann skulle säga till dem” och efter mötet var han stum som en mussla. Då rödluvan är lite mer slipad hade hon vett på att hålla käften både före och efter mötet.

  Löfven har under veckan ormat runt kring ålderdomshemmen på Gotland, som den värste åldringsbedragaren, och försökt lura av gamlingarna deras röster med skitsnack om “välfärd” och “höjda pensioner”. Det är så man kräks lite i munnen.

  Sen snackas det väldigt mycket om alla dessa diffusa “globalister” och det blir i mångt och mycket lika intetsägande som en diskussion om “tomtar” eller “gremlins”. Globalisterna är en kompott av de Europeiska kungahusen, dess adel och bankirfamiljer (judiska som icke-judiska) mm. De som har snöat in på en judisk världskonspiration är inne på helt fel spår. Dessa människor känner ingen lojalitet till varken något folkslag eller till någon nation och det är ju det som per definition är kärnan i globalism. Däremot värdesätter de den egna familjens blodsband och har respekt för andra globalist-familjer dito eftersom det förekommer en hel del ingifte, sen skiter de fullständigt i det övriga blodet som spills. Men det kostar väl att ligga på topp och så länge någon annan får betala så…

 • @ Sverker 6 Jul, 2018 at 08:44

  Du frågar mig: “har du någon uppfattning av varför globalisterna vill detta? Vad är dessa superrika människors plan?
  Om dessa hade vurmat för ”flyktingar” på riktigt, så hade de kunnat göra detta lätt, med egna medel.”

  Din fråga är berättigad men tyvärr inte så lätt att besvara på enkelt sätt, jag väljer ändå en hyggligt enkel förklaringsmodell (det finns givetvis andra mycket mer komplicerade).

  “Gratis är gott” och varför skulle dessa globalister själva bekosta denna massmigration när man kan övertyga politiker att utnyttja olika länders skatteintäkter för att finansiera denna massinvasion??

  Om inte övertygelsen i sig räcker som motiv gentemot politikerkåren så sockrar man med subtila löften om en god framtida karriärutveckling förutsatt att man använder skattemedel för att nå globalisternas mål om massmigration och multikulti.

  För att verkligen få detta att hända rent praktiskt så finansierar globalisterna å sin sida en lång rad olika NGO:s att bedriva sjötaxi verksamhet och samarbete med flyktingsmugglare över Medelhavet.

  Notera att detta inte har ett dugg med 911 eller chemtrails att göra. Inte heller spelar det i praktiken någon roll om dessa globalister domineras av judar eller något annat folkslag.

  Vill man vara väldigt snäll så kan man ju hävda att det är missriktad välvilja som driver dessa globalister att förorda multikulti över hela jorden.

  Tyvärr så tror jag inte att det är så enkelt, det handlar nog snarare om att kommersiellt kunna dra företagsekonomiska fördelar av att underminera ett sunt nationalstatstänkande till fördel för globalisternas multikulti agenda.

  Torbjörn Sasserssons analys om varför Bilderbergsgruppen bjudit in Annie Lööf äger nog sin riktighet, särskilt om man beaktar att det tidigare lönat sig att från sin roll som politiker agera nyttig idiot åt tex Bilderberggruppen,

  För hur hade annars tex Carl Bildt, Göran Persson och Fredrik Reinfeldt fått sin tillvaro tryggad efter fullbordat värv i Bilderbergsgruppens sold??

  Bilderbergsgruppens nätverk är mäktigt, så mäktigt att vi normalt inte ens kan föreställa oss dess räckvidd, makt och påverkan på nationalstaternas politiker.

  En illa dold korruption som är ytterst svår att bevisa.

  Betr Annie Lööf så tror jag att Bilderbergarna för en gångs skull gjort en missbedömning och därmed satsat pengarna på fel häst.

  Nu gäller det att hålla ögonen på vilka SD:are som blir inbjudna till nästa seans med Bilderbergsgruppen.

 • @ Ivan Björn 6 Jul, 2018 at 21:02

  Du skriver: “Man skriver en nyhet och diskussionen får hållas bara inom den smala ramen som en viss artikel behandlar. Ett sådant förhållningssätt skapar en dimridå och gör världen oöverblickbar.” “Den egentliga orsaken diskuteras aldrig”

  Ivan B, har du någonsin kunnat diskutera något ämne öht utan att ständigt blanda in dina mycket spektakulära teorier om 911 eller chemtrails??

  Om det gäller massmigration eller att gå på toaletten spelar mindre roll i din värld, allt hänger ju ihop med 911 och/eller chemtrails, eller hur??

  Det finns anledning att hålla sig till ämnet om man vill bli betraktad som hyggligt vederhäftig, kan man på ett vettigt sätt hålla en hyggligt klar linje och ett kausalt samband blir man respekterad.

  Svävar man ut i teorier om 911, chemtrails eller andra teorier och försöker hitta svar på exakt alla frågor mha dessa teorier bör man nog först ställa sig frågan om man inte snöat in på ett spår som leder till att man betraktas som en udda karaktär.

  Min ödmjukhet förbjuder mig att säga att du är ett freak, men nog bör du ta ett steg tillbaka och fundera ett slag över om du verkligen mår 100% bra.

  Att diskutera en sak i taget är hyggligt rationellt och kan i sin tur leda fram till att det presenteras infallsvinklar som ingen tänkt på, men att så fort det går hemfalla till chemtrails, judekonspirationer och/eller 911 är det samma som att bli stämplad som konspirationsteoretiker.

  Jag tycker Torbjörn S är mycket liberal och tillåtande som släpper fram så pass mycket som han gör, missbruka inte hans öppenhet och förtroende för då har vi snart inget Newsvoice.

  Ta i stället en sak i taget och försök att utveckla ditt eget intellekt i mindre portioner.

 • Jag kanske är ute och cyklar, men den största dilemma till okunnighet är fragmentering. Man skriver en nyhet och diskussionen får hållas bara inom den smala ramen som en viss artikel behandlar. Ett sådant förhållningssätt skapar en dimridå och gör världen oöverblickbar.

  MSM media är bra på detta genom att konstatera att stackars människor vill fly från andra länder till Europa och vi väntar på dessa strömmar med öppna armar. Den egentliga orsaken diskuteras aldrig, utom möjligtvis några grundlösa anklagelser mot Saddam, Gaddafi eller Bashar al-Assad.

  Den egentliga orsaken får inte diskuteras, nämligen USAs sönderbombning av länderna.

  Det verkar så att NewsVoice gillar fragmenterade åsikter i sina kommentarer eftersom man alltid måste hålla sig till ämnet och aldrig diskutera orsaker till de uppkomna situationerna. Detta gör kommentarsfältet fattig i alla fall om jag jämför med Peter Krabbes Blogg och hans sätt att hantera kommentarer.

  Artikel handlar om migration, men den egentliga orsaken är USAs världspolitik kryddat med 9/11 som inte får nämnas. Fragmenteringen ska hållas vid liv så att människor blir fortsatt blinda. Denna tendens har jag observerad här på NewsVoice under mycket lång tid, vilket gör att kommentarer blir i mitt tycke ointressanta för att nyansering och olika infallsvinklar saknas!

  Här bifogar jag en definition av det nät av lögner som vi har samlat på oss genom tiderna så att vi inte är kapabla att se saker och ting i ett bredare perspektiv:

  ”Folk vänder sig till media. De litar till teve, radio, datorer och tidningar, ja till och med böcker, allt som media erbjuder. Media vet mycket väl att folk är okunniga, så till den grad att de saknar förmåga att urskilja det ofullständiga i paketen. Detta dränker vår befolkning i okunnighet, vilket möjliggör manipulation.”
  Hela vår historia är bara lögner som packas på varandra och det är svårt att överblicka eller ta reda på sanningen om man håller sig till mycket smal toleransnivå i det offentliga samtalet.
  Det är dock inte min sak att ge pekpinnar till någon. Detta kom ur hjärtat som en reaktion på de bortcensurerade kommentarerna om 9/11 högre upp!

 • Jag tycker Löfven och Lööf ska åka ned till Mellanöstern/Afrika och prata med folk om vad som egentligen pågår där nere. De kan även komma ut i de svensk förorterna och bli briefade av folk från MÖ/Afrika av de som flytt från dess regioner. Då menar jag äkta flyktingar. De kommer att chockeras över hur lite de fattat om globalismens mekanismer och metoder.

  Hur kommer det sig att alla de jag pratat med från dessa regioner fattat att det är globlisternas och kolonisatörernas krig som pågår där nere och att Sverige deltar i det genom vapenförsäljning, militära insatser, råvaruplundring och genom att ta hand om kollaterala skador. Vi tom hjälper till genom att avfolka regioner.

 • @ Torbjörn Sassersson red. 6 Jul, 2018 at 14:06,

  Skulle Annie Lööf bli nästa Svenska statsminister så emigrerar jag. Jag tycker att det vore otroligt om Centern ens blir kvar i riksdagen trots dagens siffror.

 • @Torbjörn

  “Annie Lööf blir sannolikt nästa svenska statsminister”
  
  “The people who cast the votes don’t decide an election, the people who count the votes do.”
  Joseph Stalin

 • Annie Lööf blir sannolikt nästa svenska statsminister eftersom Marcus Wallenberg tog med henne på ett tidigare Bilderbergmöte (2017) där hon blev instruerad om hur det kan gå till. Hon passerade Wallenbergs test gällande “värderingar” och därmed får hon uppdraget om hon vill. So I heard. Det är klart hon tar uppdraget. Hon är karriärist.

  Ett krav för att hon ska bli statsminister är att fortsätta att ta in migranter Big Time. Hon ska ta det Reinfeldt startade i mål.

  Elle (dec 2017): Så många länder har haft en kvinnlig statsledare – Sverige är inte ett av dessa länder

  “Det har inte funnit brist på alternativ. Anna Kinberg Batra och Mona Sahlin. Annie Lööf, Isabella Lövin och Ebba Busch Thor. Alla har haft eller har en topposition inom det egna partiet. Men det finns fortfarande ingen kvinna som har kunnat titulera sig Sveriges statsminister.”

  https://www.elle.se/sa-manga-lander-har-haft-en-kvinnlig-statsledare-sverige-ar-inte-ett-av-dem/

  • Gillar ibland att kolla in på dessa gamla inlägg, speciellt nu när gemene hen åter ska lägga papperslappar i lådor i förhoppning om förbättring av livsvillkor. Fr. M. Andersson som lite panikartat blev inkastad efter Hr S. Löwens lite abrupta avgång berodde nog på en miss i säkerhetsprotokollet gällande rikets finanser som man tidigare under 1990-talet hade avtalat med karteller i finansvärlden. En underhuggare hade gjort bort sej. Lite som när Göran Persson hoppade av valet 2006. Allt i årets loppcirkus handlar antagligen enbart om högoddsare. Gott jobbat Torbjörn!

   • Inte att förglömma alla de fantastiska skribenter här på Newsvoice eller på nätet överhuvudtaget. Ingen nämd, ingen glömd. Vi är inne i ett fantastiskt tidevarv där hela medvetandebasen expanderar, vilket självfallet sker med olika utfall beroende på synsätt. Tack!

 • [Delar av denna kommentar handlar om WTC 911 vilket är helt off-topic. Därför raderades den delen.]

  Riksdagsvalen 2006, 2010 och 2014 skulle sannolikt då ha haft andra vinnare och förlorare. Alla regeringar efter åtminstone 2002 och som ju styr över SR och SVT, har således skyddat kriminell verksamhet.

  Vi som är lite äldre och minns, hur kaxiga vänstern och övriga “libtards” förhöll sig till USA under 60- och 70-talet, förundras över denna metamorfos. Dom har ställt upp på superbankirernas, globalisters och det militär-politiska-industriella komplexets önskemål. Kanske är de bara förhäxade i den utlovade mångkulturella och etniska blandsalladen, som tillsammans med nationalstatens upphörande, HBQT-spektakel, pro-abort och relativism i alla frågor, är det som utgör vänsterns drivfjädrar. De har haft god hjälp av mängder av Nyttiga Idioter som lider av Gutmenchen-syndrom. De som aldrig inser att ALLT har/får konsekvenser och som förnöjt bespeglar sig själva och hänfört utropar: Ååh, vicken GOD männska jag är!

  [raderat]

  Många säger samma sak. Som bekant: MSM kör med Fake News. Helt medvetet dessutom, sedan 2001/02. Och resten av statsapparaten tillåter det. Slutsats: Delete the Elite!

 • @ Sverker 6 Jul, 2018 at 08:44,

  Tja, varför globalisterna vill detta? Jag tror inte att det är så viktigt i sammanhanget att veta det. Det räcker med att konstatera att det är så. Det är säkert en del olika bidragande orsaker, men sammanfattningsvis skulle jag tro att det handlar om att skapa kaos, då det ur ett kaos går att tjäna mycket pengar inom diverse olika verksamhetsområden.

  Vi kan nog också utgå ifrån att det helt enkelt handlar om makt och kontroll. Makt berusar, och ju mer makt och förmögenhet globallisterna lyckas tillförskansa sig, desto mer vill man ha. Jag tror att det finns en sorts inneboende maktfullkomlig genetiskt nedärvd logaritm här.

  Jämför gärna med den stora del av befolkningen som håller på med dataspel halva dygnet, även de vuxna. Dessa har samma förrädiskt vanebildande grundbehov, men tillfredsställer det genom diverse olika dataspel där man på olika vis skall lägga världar under sig.

  De riktiga globalisterna har aldrig fått erfara sann lycka, utan har just makten och de aldrig sinande intäkterna som ett av verktygen för sina desperata sökanden efter just lycka och sinnesro.

  Detta faktum får ju såklart inte innebära ett hinder i världens övriga medborgares plikt att stoppa dessa genetiskt avvikande stackarna.

  Ägna inte mer energi till att förstå globalisternas egentliga syften, utan använd den energin till att i stället avslöja och marginalisera dem. Att helt enkelt dra ner brallorna på dem!

 • De ryggradslösa svenska politikerna har satt kommande generationer på fattighuset innan de ens är födda. Men efter ett par mördade politiker, Olof Palme och Anna Lind, så var det nog inte så svårt att få de resterande att räta in sig i ledet. Det är ju bara att läsa “Confessions of an Economic Hit Man” av John Perkins och applicera det på svenska förhållanden.

  Titta på den svenska Statens nuvarande ekonomi där de i goda tider kastar gamla och sjuka utför ättestupan. Likaså har en stor del av kommunerna en dålig ekonomi trots att det då “går så bra för Sverige”. Lägger man sen till den svenska privatupplåningen i form av den uppblåsta bostadsmarknaden så är det en katastrof som ligger och väntar. Frågan är inte om den kommer utan frågan är när. När den väl inträffar så kommer det ske den slutgiltiga utförsäljningen av Sverige. Men då kommer det som vanligt sitta ett antal landsförrädare som vägrar ta ansvar eftersom de redan har avgått och lättsamt avnjuter en väl tilltagen pension (läs judaspeng).

 • Det är nog värt att läsa artikeln från 2015 ”Så ljuger medierna” skriven av Karl-Olov Arnstberg.

  Artikel behandlar massinvandring i ljuset av medias rapportering och är indelad i följande stycken.

  Hur det går till att skriva
  De två stora lögnerna
  Urvalet
  Utrymmet
  Språkbruket
  Fokuseringen
  Känslovädjan
  Besvärjelse
  Dreven
  Omdömesgillheten
  Maktens granskare
  Avslutning

  Länk: https://morklaggning.wordpress.com/2015/11/06/sa-ljuger-medierna/

  En annan länk till SVTs lögner i detta fall: http://www.friatider.se/har-ar-bevisen-sa-ljuger-svt

 • Kan vi acceptera att främmande makter i form av NGOs bedriver påverkan i Sverige? I USA talar man öppet om Russiagate, dock utan några som helst bevis. I Sverige ger Soros öppet pengar för att styra Svensk politik mot ett självutplånande globalistiskt agenda, med kostnader okända och skjutna på framtiden. Lån alltså, från banker lierade med samma Soros. Vad säger våra riksdagsmän om Soros aktiviteter? Samtidigt ökar befolkningen med ökad konsumtion men utan motsvarande produktionsökning, medan beredskapslager och självförsörjning har “glömts”.
  Vad händer vid fortsatt torrsomrar och vargavintrar inte bara i Sverige utan även i resten av världen med minimal självförsörjning? http://www.wired.co.uk/article/mini-ice-age-earth-sunspots
  “Maunder minimum” 1645 -1715 var inte bara iskalla vintrar med frusen Österjö och Nordsjön frusen längs kusterna ned till Frankrike. Somrarna var också extrema med torka och skördeförluster i norr kombinerade med häftiga regn runt medelhavet: http://wiki.iceagefarmer.com/wiki/History:_Extreme_Weather_during_the_Maunder_Minimum
  Finns alltså all anledning att aktivt förbättra vattenhållning i våra matjordar med beprövade metoder istället för att ösa på NPK för hög skörd idag (i fjol?) utan tanke på morgondagen. De gamla präriejordarna i USA, och motsvarande i öster, med upp till 1.5 m svartjord, gav bästa skördarna under varma torra somrar då den jorden lagrar vatten i jorden rakt under plantorna. I USA finns rester av dessa jordar fortfarande synligt kvar runt gamla kyrkor, gravplatser. Resten?

 • Vad kommer att hända om SD vinner valet? Svaret finns säkerligen i USA, där samma kotteri av globalister, som “skall” vinna Sverige, försöker klämma åt Trump. Man försöker projicera sina egna försyndelser på Trump, men de generaler som pushat fram Trump har tydligen varit förutseende i sina val. Projiceringarna har ju varit mer avslöjande en framgångsrika.

 • I detta med räddning till sjöss bör man kanske beakta vilka avsikter som finns med sjöresor. Är “räddning” ett rätt epitet när man avsiktligt i utpressningssyfte utsätter folk för fara i en avsiktligt skapad “sjöräddningssituation”? När blev ren utpressning sjöräddning?
  Sjöfart har varit i den civiliserade världen avsedd för transporter av nyttigt gods och person/rekreationsresor.
  Detta med falska “resor” över Medelhavet har likheter med den piratverksamhet, som belastade sjöfarten där fram till sent 1800-tal. Detta satte USA stopp för med skapandet av marinkåren och som ledde till att Frankrike besatte Algeriet. Piratresorna efter kvinnliga slavar sträckte sig ända till Island under 2:a milleniet.
  Mönstret går igen om man ser till egen förmåga att försörja sig själv. Piraten vill överleva naturligtvis, men kan inte leverera en nyttig produkt, som en godhjärtad mänsklighet önskar..
  Allt flumsnack om integration etc. är BS, eftersom i piratens sinne finns ingen kunskap eller affinitet för att skapa en nyttig kommunikation.

 • Du ger en bra bild av läget.
  Men, har du någon uppfattning av varför globalisterna vill detta? Vad är dessa superrika människors plan?
  Om dessa hade vurmat för “flyktingar” på riktigt, så hade de kunnat göra detta lätt, med egna medel.

  Om man inte har svar på detta spörsmål, som är pudelns kärna, så är det svårare/omöjligt att stoppa den fruktansvärda utvecklingen.
  Bidrar gärna med tips på vad orsaken är, men är först nyfiken på din analys.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *