2000TV: Klimathysterin har aldrig varit större än inför valet 2018

16
Klimathysterin slår svall under valet 2018. Foto tillhandhållet av 2000tv.se
Klimathysterin slår svall under valet 2018. Foto tillhandhållet av 2000tv.se

Klimathysterin verkar aldrig ha varit större än inför riksdagsvalet 2018. Enligt en undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av Dagens Nyheter tillmäts frågan samma betydelse som invandring, skola och brottslighet. DN:s förstasidor innehåller rubriker som “Klimatoptimismen kan vara livsfarlig” och “Så omvandlar du din klimatångest till handlingskraft”.

Text: Anonym person från tidningen 2000-Talets Vetenskap | Artikeln har tidigare publicerats på 2000tv.se

Det är märkligt, för ingen av de personer jag möter i min vardag uppvisar tecken på ”klimatångest”. Var finns dom? På tidningsredaktioner och i TV studior?

Utanför riksdagen hittar man i alla fall en. Där sitter 15-åriga Greta som skolstrejkar för klimatets skull. Där tänker hon sitta varje dag på skoltid fram till valet. Förstasidesstoff naturligtvis hos mainstreammedia. Eller reklam för en bok om klimatet, som Greta enligt uppgift i media, skrivit tillsammans med sin mamma Malena Ernman. Marknadsföring?

Klimatångest, fake news och fake words

Nu kanske någon undrar om rektorn har anmält Gretas föräldrar för hennes skolfrånvaro. Dessutom kanske någon undrar om rektorn fångar upp flickans genuina intresse för klimatet och ordnar några temadagar om detta så viktiga ämne så att alla elever kan delta i en oberoende klimatforskning på vetenskapssidor på nätet, för att bilda sig egna uppfattningar, som motvikt till medias fake-news.

På SVT Opinion Live den 23/8 var ämnet:

”Hur mycket klimatångest ska vi ha” och på SVT:s Agenda special om klimatet var utgångspunkten ”Hur oroliga ska vi vara och hur kan Sverige bäst bidra till att hejda klimatförändringarna?”.

På TV4 har man hastigt och lustigt lyckats att klämma in en hel “klimatvecka”, i den antagligen redan späckade programtablån inför valet. Steffo Törnquist på TV4 gillar ordet “klimatångest” och nämner det så fort han får chansen. På kanalens Nyhetsmorgon den 24/8 inledde han programpunkten med att säga:

”igår hade vi ett ämne som var klimatångest. Många känner klimatångest, i synnerhet unga människor”.


Vad fick han det ifrån? Det var ingen som kände ”klimatångest” i gårdagens programinslag och det framkom inte heller att tillståndet skulle vara utbrett bland svenskarna. Tvärtom associerades ”klimatångest” med passivitet och irrationalitet.


I samma program fick vi även veta hur man kan bli av med sin ”klimatångest” genom att gå en kurs i ”koldioxidbantning”. Båda orden kommer säkerligen att enhälligt godkännas av ledamöterna i Svenska Akademien. Jag har ett bättre förslag: ”fake-words”.

På Studiefrämjandet i Luleå ordnas för övrigt statsstödda kurser i ”klimatångestterapi”. Man undrar om det inte hade varit mer ångestdämpande om media hade en mer nyanserad bild av klimatet istället för att skrämma upp folk så till den milda grad att de behöver gå dessa kurser.

“klimatångest associeras med passivitet och irrationalitet.”

Under klimatveckan har det även presenterats studier från Lunds universitet som pekade på ett nytt och hittills okänt klimatproblem. Till forskarnas stora förvåning visade det sig att män kör mer bil än kvinnor vilket gör dem till större miljöbovar. Åtgärder som förarkvotering och könsneutrala leksaker i förskolan kan kanske få männen att styra upp sitt beteende.

Veckan avslutades med en vetenskaplig klimatpanel som jag hoppades skulle bestå av åtminstone en balanserad klimatforskare, men i stället blev det tvärtom.

”Det är helt klart vi människor som har orsakat den här uppvärmningen” inledde Lars J Nilsson, från Naturskyddsföreningen och FN:s klimatpanel.

”Det är verkligen vi människor som påverkar och det går ganska snabbt”, fortsatte Lars mycket klimatoroliga kollega Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen och delaktig i regeringens Agenda 2030 delegation.

TV4:s meteorolog Madeleine Westin satte också näsan i vädret och tyckte att det är helt klart vårt sätt att leva, konsumera och producera som påverkar klimatet just nu.

  • Varför tillåts aldrig de oberoende forskarna som har en mer balanserad bild på klimatförändringarna att synas och höras i media?
  • Varför vill media snabbt läxa upp oss om mänsklig klimatpåverkan bara två veckor innan valet?
  • Är det detta som är ”agendan” i Agenda 2030?
  • Varför har man ingen ”skolvecka”, ”invandringsvecka”, ”brottsvecka” eller ”jobbvecka”?

Det verkar inte finnas någon hejd på den, inför valet, allt mer intensifierande klimatalarmismen. Med sommarens hetta och bränder som slagträ ska svenskarnas uppfattning om orsakerna bakom klimatförändringarna på rekordtid fås i resonans med massmedia, politiker och partier, utan någon debatt, utan någon motpart. Vi ska bara hålla med och inte ifrågasätta, åtminstone inte Nu!

Men när valresultatet ligger klart och ”klimatpakterna” har formats, när höstkylan står för dörren, när klimatdata börjar krackelera och när en och annan oberoende forskare tillåts TV-tid, då kanske någon väljare sätter kaffet i vrångstrupen och ”klimatångest” ersätts med röstningsånger, och för sådan finns varken terapi eller bot, åtminstone inte förrän om fyra år.

2000-Talets Vetenskap är en oberoende tidskrift och viktig balans till massmedias jättar som är påverkade av storindustri och en politiskt likriktad journalistkår. Tidningen nyanserar bilden av till exempel klimatförändringarna, uppmanar till ifrågasättande och tillåter röster som förnekas att höras i vanlig media.

Text: 2000-Talets Vetenskap, som har samlat alternativ klimatinformation som aldrig kommer fram i mainstreammedia

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kerstin Unger Salen
Kerstin Unger Salen
Gäst
15 oktober 2018 kl 12:09

Olyckan på Mallorca med störtregn, dödade 12 personer och en liten pojke saknas fortfarande. Naturkatastrofer ökar ständigt enligt information som uppmätts över hela världen, speciellt de sista 10 åren.
Enligt Spaniens metereologer uppmättes 4 grader varmare temperaturerer i Medelhavet under sommaren ( nya rekord) och de förklarar att när dessa varma ångor stiger och möter kalla temperaturer sker sådana här okpntrollerade urladdningar. Naruligtvis säger ni som inte tror på klimatförändringar , har det inget med klimatförändring att göra. Börja ställa frågan varför innan det är för sent.
Vad är det som är så skadligt med att rena luften och ta bort utsläpp som gör oss sjuka. Så länge vi fortsätter som vanligt blir vi fortsatt förgiftade, även om just CO2 inte är giftigt. Hur vill ni lösa det problemet?

Mikael Eriksson
Mikael Eriksson
Gäst
30 augusti 2018 kl 16:27

Klimathysterin tros väl antagligen gynna MP, därför detta ” promotande “,
msm”journalisterna” är enligt uppgift trogna detta lilla parti…
Rädda kvar dem i riksdagen är väl det huvudmål som överskuggar många andra ” nyheter “.
En annan iakttagelse – endast väderhändelser som är politiskt korrekta
rapporteras.
Under den förhållandevis kalla fjolårssommaren och tillika vintern & tidiga våren var det relativt tyst även om vissa experter hävdade att det klimatförändringarna som var orsaken.
Men – en bit in i maj kom en värmebölja..
Budskapet kom som ett brev på posten – ” det här får vi vänja oss vid “.
Say no more.
Vad det handlar är svårt att säga, om det huvudsakligen är religion eller politik.
Definitivt inte vetenskap.
Den som inte redan gjort det bör besöka sidan ” Stockholmsinitiativet / klimatupplysningen “. Om inte annat för att erhålla lite perspektiv.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 augusti 2018 kl 15:42

@ Åke 28 Aug, 2018 at 15:06,

Mycket bra aspekt tycker jag!

Åke
Åke
Gäst
28 augusti 2018 kl 15:06

När vågar politikerna ta upp de verkliga klimat- och energipolitiska problemen. Jordbruket och den tunga industrin är problemet. Så länge man subventionera el och ger skitindustrin bonus för koldioxidutsläpp kommer inga framsteg göras. Exempelvis kolförbrukningen i SSABs masungnar i Luleå, som troligen är en förlustaffär, släpper ut lika mycket koldioxid som alla bilar. Istället för att jaga konsumenter med miljöskatter och betala miljarder för politiska påhitt (elcyklar, miljöbilar etc) borde politikerna åtgärda de stora problemen nu och inte den dagen energikrisen kommer.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 augusti 2018 kl 12:01

@ Gunnar Andersson 28 Aug, 2018 at 08:17,

Precis, skaffa er också ett, typ gasolkök (med gasol), och fotogenvärmare….. för istiden är på väg! Eller också sker ett stort vulkanutbrott i någon av jordens alla aktiva vulkaner. Och då blir det definitivt en istid.

Vad har Miljöpartiet månne för plan för detta scenarie? Det har man inte sett i debatten. Ska vi kanske “lagstifta” bort vulkanutbrott?

Johan
Johan
Gäst
28 augusti 2018 kl 12:00

Tack Jan Rosbäck, huvudet på spiken.

Det finns skäl till ”alarm” men det gäller alltså geoengineering och inte vädret, som är ett symptom.

Jorden lever, så sant. Och vi försöker förslava och styra henne.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
28 augusti 2018 kl 09:58

Håller med Macula_Transfer till 100%. Som det är just nu håller ett krigsindustriellt system på att manipulera väder både högt och lågt via kontaminering i chemtrails och artificiella magnetfält med HAARP. Allt för illusionsekonomins kortsiktiga ekonomiska vinning samtidigt som energiinnovationer sopas under mattan.

Jan Ivarson
Jan Ivarson
Gäst
28 augusti 2018 kl 09:24

Förr i tiden trodde man på troll och häxor.
Nu är vi mer bildade och har fått klimatångest.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 augusti 2018 kl 08:30

Klimathysterin är verkligen sorglig. Tänk vad många olika sätt man kan lura den godrogna svenska befolkningen på.

Nästa sommar blir kanske regnig och kall, och då kommer det också att förklaras med en människoorsakad klimatförändring.

Och i vinter kommer säkert “snökanonarna” från Ryssland. Även de beror på klimatförändringar.

I morse när jag steg upp var det 4 grader kallare ute än igår. Kan det också tänkas bero på klimatförändringar?

Gunnar Andersson
Gunnar Andersson
Gäst
28 augusti 2018 kl 08:17

Vad ni än gör, släng inte bort era långkalsonger!

Macula_Transfer
Macula_Transfer
Gäst
28 augusti 2018 kl 00:28

Men snälla någon! Dessa klimateffekter hade infunnit sig även om det inte funnits en enda människa eller djur på jorden. Moder Jord är en levande varelse, vilket få verkar inse och förstå, och hon genomgår olika planetära cykler. Precis som Benny säger, för bövelen, koldioxid är ju växternas “syre”. Läs Jacob Nordangårds artiklar här på Newsvoice.

Sedan blir det varmare strax före det blir en istid. Ja, den kommer! Oj, tänkte inte på det. Så det bästa vore ju att istället fokusera på hur vi ska klara oss i ett mycket kallare klimat!

per
per
Gäst
27 augusti 2018 kl 21:51

Det minsta man kan begära är att de som inte tror på koldioxidens förödande inverkan på klimatet också får komma till tals i media.

Glöm inte att kolla in alla länkarna under relaterat, de är verkligt intressanta.

Erik G
Erik G
Gäst
27 augusti 2018 kl 21:39

Det här var en rolig artikel.
Som genast får mig att tänka på när TV4 experterna i bärplockning ska berätta om det blir några bär i skogarna i år. Och TV4 har än en gånga hittat VÄRLDENS SÄMSTA bärplockare som har irrat omkring och gått vilse på skansen och fått ihop minst en hink kottar.
Varje år tänker jag, “Ja letar man Blåbär i TV4 soffan kommer man ej hitta några för de växer i SKOGEN.

Tillbaka till ämnet
Hur gick mätningen av sveriges medeltemperatur till i somras. Mätte man även mitt i eldhärden eller bara lite vid sidan av alla skogsbränder och lade det till plus kontot?.
För då kan vi ju mäta mitt i eller bara med dörren lite på glänt till alla kylanläggningar och lägga det till minus kontot.

Klotter eller poesi Erik G.

Sture B
Sture B
Gäst
27 augusti 2018 kl 19:40

Jag har lite mer chemtrails-ångest angående den artificiella klimatpåverkan de har samt den eventuella hälsofara vi “besprutade insekter” utsätts för. Sen är jag även lite småängslig för vad “våra” sinnessjuka politiker kan tänkas hitta på härnäst, så jag har inte riktigt utrymme för någon djävla “klimatångest”.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
27 augusti 2018 kl 17:53

Ja, det verkar lite hysteriskt i överkant. Borde kanske kallas för planetärt klimakterium istället.

Benny
Benny
Gäst
27 augusti 2018 kl 17:40

Att folk går på sådan propganda-skit som klimathotet! Jag har studerat paleoklimat och kommit fram till (som många andra) att CO2 inte har någon större påverkan på klimatet! Det är solens aktivitet i kombination med jordaxelns lutning etc (för den som vill veta mer googla på Milankovic) som upptäckte detta samband. Sedan finns det en annan stor orsak på jorden som kan påverka klimatet och det är vulkanisk och tektonisk aktivitet. Vulkanisk aktivitet står för den största delen av den naturliga CO2-halten i atmosfären (utan den skulle vi frysa ihjäl btw) och det vi människor bidrar med är marginellt och påverkar inte klimatet mätbart. När f-n ska folk lära sig läsa på och inte gå på all skit som politiker lurar på dem. Politiker vill bara öka skatter och sin egen makt.