Kommande filmer 2018 om färder till Månen och Mars

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 augusti 2018
- NewsVoice redaktion

Snart kommer två verklighetsförankrade filmatiseringar om rymdfärder. I filmen “First Man” porträtteras Neil Armstrongs första steg på Månen 1969 av Ryan Gosling. I TV-serien “The First” spelar Sean Penn den första människan som i ett fiktivt drama sätter sin fot på Mars år 2030.

“The First” skapades av Beau Willimon (“House of Cards”). TV-serien handlar inte enbart om rymdresandet utan mycket om de psykologiska och sociala aspekterna. Astronauter ska förbereda sig själva och sina familjer mentalt på en ansträngande resa. De nära ska lämnas kvar på Jorden. Året är 2030 och astronauten Tom Haggerty (Penn) ska klara resan och sedan upprätthålla livsbetingelserna på Mars.

Sean Penn citerar i trailern den populära kosmologen Carl Sagan:

”…everyone you ever heard of, every human being who ever was, lived out their lives”…”on a mote of dust suspended in a sunbeam.” – Carl Sagan, Pale Blue Dot, 1994, Planetary Society

Natascha McElhone spelar en kvinnlig version av verklighetens Elon Musk, VD:n på SpaceX, ett bolag som lovat att de ska ta turister till månen 2030.

ArcanumSkolan 2024

“First Man” är en spelfilm som baseras på Neil Armstrongs biografi “First Man: The Life of Neil A. Armstrong” som skrevs av James R. Hansen. År 2003 köpte Clint Eastwood och Warner Bros filmrättigheterna att filmatisera boken, men det blev Universal Pictures som senare köpte rättigheterna, enligt Wikipedia. Filmrättigheter är normalt tidsbegränsade till tex 5 år innan de löper ut.

Ryan Gosling spelar Armstrong. Skådespelerskan Claire Foy medverkar också.

“First Man” (Universal Pictures) har premiär 12 oktober och “The First” (Hulu) har premiär den 14 september 2018.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Mars