Bern: “Vilka är det som försöker tysta sina motståndare genom att störa valmöten, bränna ner valstugor…?”

publicerad 19 augusti 2018
- Lars Bern
Henrik Malmrot - Foto: SVT Aktuellt

Bild: Lars BernKRÖNIKA: “Den här bloggen [Antropocene] är partipolitiskt oberoende, men inte neutral i politiska sakfrågor. Jag får ofta frågan av mina följare vad jag tänker rösta på den 9 september. Mitt svar är att det vet jag först på valdagen, eftersom jag som partipolitiskt obunden nästan alltid taktikröstar på det som i sak bäst tjänar min politiska övertygelse i valögonblicket.”

Det skriver Lars Bern i sin senaste krönika på Antropocene. Krönikan pryds högst upp av ett foto på Henrik Malmrot som är ordförande i Ung Vänster. TV-inslaget ovan från SVT Aktuellt förklarar varför.

Text: Lars Bern, Antropocene

Jag brukar av detta skäl aldrig ge folk råd vad de skall rösta på. Det är var och ens eget ansvar och val. Jag tänker dock göra ett litet men viktigt undantag.

När vi röstar måste vi försöka förutse vad som kommer att hända med vårt samhälle om de politiker vi röstar på får makt att styra samhället. Det jag då vill fästa er uppmärksamhet på, är vilka partier och politiker som försöker hindra andra politiker att framföra sina åsikter.


Vilka är det som försöker tysta sina motståndare genom att störa valmöten, bränna ner valstugor och vandalisera valaffischer?


Fråga er alltid det och försök ta reda på vilka dessa politiker är och vilka partier de företräder. Om de partierna och politikerna får kontroll över samhället kan ni nämligen räkna med att de använder samhällets resurser och våldsmonopol för att tysta sina motståndare, och då är det slut med demokrati och yttrandefrihet.


Köp aldrig argumentet att man t.ex. bekämpar rasism, därför att ett visst parti, som de försöker hindra från att framföra sina åsikter, har rasistiska rötter. Sådana rötter har nämligen nästan alla svenska riksdagspartier och vissa har även rötter i kommunismens grymma åsiktsförtryck och folkmord.


Rösta bara på politiker och partier som tillåter alla att framföra sina åsikter och som visar respekt för sina meningsmotståndare!

Text: Lars Bern, Antropocene

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq