NewsVoice nu placerad på snabbare och säkrare server – efter överbelastingsattacker

8
218
NewsVoice snabb igen - Foto: Rawpixel, CC0 1.0, Pixabay.com
NewsVoice snabb igen – Foto: Rawpixel, CC0 1.0, Pixabay.com

I natt blev det klart. NewsVoice (NV) bytte webbhotell till en snabbare och säkrare lösning i “molnet”. Inga fler databasfel ska nu plåga läsarna och det administrativa arbetet vid publicering av texter. Något som normalt tar 20 minuter kunde på den tidigare servern ta upp till 2 timmar pga databasfel och överbelastningsattacker. 

Bytet av webbhotell och uppgraderingen till en bättre serverteknik har möjliggjorts tack vare er alla som donerar pengar till NewsVoice. Tack även till den NewsVoice-läsare som tekniskt genomförde flytten till en låg kostnad.

Månadskostnaden på det nya webbhotellet blir nu högre. Vi hoppas att alla som tidigare stött NewsVoice med pengar fortsätter att sätta in småsummor, förslagsvis från 20 kr och uppåt per månad.

Du som bidrar med 1000 kr får självklart även en annonsplats (300×70 pixlar, liggande format) på NewsVoice en månad.

Nu kan vi utan återkommande databasfel och en allmänt seg sajt arbeta obehindrat. Surfningen på NewsVoice har blivit snabb.

Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

8 KOMMENTARER

  1. Tillfälliga mindre driftstörningar på NewsVoice pga att vi fixar under huven på sajten. Kommer att fortsätta med driftstörningar ett tag till allteftersom NewsVoice databas rensas och sajten optimeras.

  2. Mycket bra gjort Torbjörn. Fint att det finns tekniskt kunniga läsare som kan förbarma sig för den goda saken skull. Något som jag hela tiden har trott varit möjligt. Hjälpen beror nog inte enbart på att man vill stödja tanken och behovet av nättingar som newsvoice, utan också på att du är en bra person Torbjörn.

  3. @ Ale 19 Aug, 2018 at 08:54,

    Fint skrivet, och jag håller med dig. Torbjörn anser även jag är en bra och synnerligen trovärdig person, och därmed är även sajten trovärdig.

    Det är därför jag skriver här på NV. Bara här.

  4. De flesta barnsjukdomarna på den nya servern ska nu vara över. Det betyder att NV utvecklat ett bra immunförsvar.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här