Sharialagarna – “Sverige är försvarslöst mot Islam” – Sant eller falskt?

39

DEBATT. Minns du när ISIS tog över Mix Megapols direktsändning 2017? Terrornätverket spelade under 30 minuter upp sin rekryteringssång i svensk radio. Det uppfattades som ett “prank”, men situationen är betydligt mer allvarlig anser vissa.

I detta bildspel med titeln “Sverige är försvarslöst mot Islam” målas en mörk framtid upp för Sverige. Budskapet är att om några decennier är det sharialagarna som gäller i landet. Godtrogna svenskar (och försvenskade invandrare) är enkla att köra över. Det anser producenten bakom bildspelet från 2009 publicerad på Youtube-kanalen “SvenskaTankar”.

Försvarshögskolan varnade nyligen i sin rapport för att islamsk extremism är på stark frammarsch i Sverige.

Vad tror du? Kommer Sharialagarna styra framtidens Sverige?

Är ett sekulärt, godtroget och rotlöst Sverige försvarslöst mot en religiös och ideologiskt stark islamism? Behöver svenska folket stöd av fredligt sinnade muslimer i Sverige för att stävja den islamska rörelse som vill upprätta sharia-lagar i Sverige?

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

39 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mvh Skogåsbon
Mvh Skogåsbon
Gäst
20 augusti 2018 kl 16:37

Karl: Det finns olika översättningar av koranen.
Muhammed Knut Bernström som var konvertit, och vill naturligtvis ställa koranen i så bra dager som möjligt.
Karl Wilhelm Zetterstéen var inte konvertit, och gjorde en överätning så bra han kunde.

Här diskuteras bla. sharia lagar med islamska förbundet, så du Karl kanske har missat en hel del, eller inte förstått. Så att sharialagarna finns. är det inget tvivel om: https://www.youtube.com/watch?v=s-t64zZ-SK4

Finns mer om sharialagar också.

stenbj
stenbj
Gäst
20 augusti 2018 kl 15:41

Idag har vi poströstat från utlandet. Blev inte mycket kvar att välja på när “sjuklövern” eller “alliansen” valts bort. Partierna som verkar ha fostrat den osmakliga och mycket osvenska DDR-inspirerade PK-mentatliteten bör nu få bita i gräset. Löfven lär i vaje fall falla tidigt i September i år.

Efter valet hoppas vi på att “återvandring” blir slagord och att alla provocerande böneutrop förbjuds, samt att de invandrare som blir kvar integreras utan “hemspråkundervisning” istället för att segrergeras ytterligare med hjäp av sådana bidrag, som nu. För de som väljer Sverige som nytt hemland är det ingen tvekan om vad hemspråket är.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
20 augusti 2018 kl 12:44

@ Erik Wiklund 20 Aug, 2018 at 07:40,

Ha-ha, jag håller med. Bra Jan!

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
20 augusti 2018 kl 07:40

@ Jan Norberg 20 aug. 2018 00.40

– Kom fram ur garderoben för böveln !
Jan, det var ett bra och koncist svar till en mystisk Karl som envist vägrar att avslöja sig och säga var han står.

Jan Norberg
20 augusti 2018 kl 00:40

@ Karl 19 Aug, 2018 at 19:38

Och vilket blir då ditt svar på min fråga??

Dvs hur ser du kopplingen mellan Koranen och Sharia??

Att du nu försöker undvika att svara är bara så typiskt för alla islamkramare, kom fram ur garderoben för böveln.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
20 augusti 2018 kl 00:39

@ Karl 19 Aug, 2018 at 19:38,

Sorry, du är inte ett dugg trovärdig. Det är bara att packa väskorna och åka hem till trollfabriken igen. Kanske en fortsättningskurs?…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 augusti 2018 kl 21:10

@ Kalle 01 19 Aug, 2018 at 18:58,

Delar din uppfattning.

Karl
Karl
Gäst
19 augusti 2018 kl 19:38

Jan N,

håller med dig om att Islam bör “skärskådas” och granskas. det verkar dock som att jag är den som ägnat mest tid och energi åt detta, av skribenterna på denna sida hittills.

Jan Norberg
19 augusti 2018 kl 19:13

@ Karl 19 Aug, 2018 at 12:28

Karl (om det nu är ditt riktiga namn) jag måste säga att dina kommentarer är synnerligen svåra att förstå syftet med, kan du inte gå hela vägen och ge din bild av kopplingen mellan Koranen och Sharia??

Som jag hittills har tolkat dina kommentarer så är du ännu en i raden av muslimälskare, om du dessutom med dina kommentarer vill promota Islam har du nog hamnat i fel sällskap här på Newsvoice.

Eller så har du inte förstått att en bedövande majoritet av den svenska befolkningen är upprörda över att vår slappa 7-klöver tillåtit Islam att få inträde i det svenska samhället.

Islam bör skärskådas och granskas synnerligen kritiskt då det egentligen inte är en religion utan mer av en extrem våldsideologi som skrämmer svenskar, men du kanske är en svensk konvertit då du säger att du läst Koranen flera gånger.

Att du dessutom har mage att kalla denna artikel skräp säger mer om din samhällssyn än vad som kan förväntas av en journalistisk nyhetssajt som följer samhällsutvecklingen och den islamistiska massinvasion som Sverige utsatts för under många år vid det här laget.

Vi bör, tvärtemot vad du tycks anse, istället kräva av alla muslimer som av olika anledningar vill komma till Sverige att de avsäger sig sina krav på att få särbehandling mht Islam, de bör tvärtom skriftligen avkrävas lojalitet till den svenska uppfattningen om den extrema islamismen. Om inte så är det bara att återvända till det land man kommit i från, dvs grund för återkallande av uppehållstillstånd och utvisning.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
19 augusti 2018 kl 18:58

Misstänker att Karl är anställd på trollfabriken.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
19 augusti 2018 kl 18:56

@ Öystein: Håller med dig ang SD/AfS. Återstår att se hur mycket bättre SD är, det visar sig efter valet.

Karl
Karl
Gäst
19 augusti 2018 kl 18:48

Torbjörn,

nu är det ju så att Koranen är grunden för Islam, och om begreppet sharia inte ens förekommer däri, medans ni (som antagligen inte ens läst Koranen) som försöker sprida skepsis till Islam slänger sig med detta uttryck som om ni vet vad ni pratar om, så verkar det ju lite suspekt. man får ju inte direkt ökat förtroende.

artikeln vi kommenterar under heter “Sharialagarna”. men vilka är dom? vore ju intressant (och tämligen passande) om artikeln kunde förklara detta, för att någon ska kunna ta ställning till huruvida de utgör ett hot mot Sverige.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 augusti 2018 kl 14:03

@ Karl 19 Aug, 2018 at 12:28,

Har du inte internet eller?…. här bjussar jag på en länk från Wikipedia som beskriver sharia:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

Hur svårt kan det vara…..

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 augusti 2018 kl 12:47

Karl at 12:28

Varken bildspelet eller artikelns text ovan nämner koranen. Jag antar att du får inkomma med en egen debattartikel om koranen. Välkommen. Skicka in texten och ett porträttfoto på dig så kan vi publicera.

Om du inte vet vad sharia står för googla gärna på begreppet. Några artiklar i NewsVoice tar upp sharia och flera av dem ger en uppfattning om vad det kan innebära.

Karl
Karl
Gäst
19 augusti 2018 kl 12:28

Torbjörn,

tack, jag har läst igenom Koranen (översättning) flera gånger och ej någonsin stött på detta begrepp. ingen av artiklarna klargjorde för mig vad sharia innebär. så det framstår fortfarande som ett mysterium för mig.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 augusti 2018 kl 10:37

Karl at 09:52

Nu får du jobba lite själv: https://newsvoice.se/?s=sharia

Karl
Karl
Gäst
19 augusti 2018 kl 09:52

Torbjörn, kanske man kan få en länk till en sådan (klargörande?) artikel om sharia?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 augusti 2018 kl 08:22

@ Kalle 01 18 Aug, 2018 at 22:25,

Ja det är detta som är problematiken med 4% spärren. En sorts moment 22. Men generellt håller jag annars med dig. AfS känns just nu viktiga att få in i riksdagen, då SD ser ut att bli mer och mer slätstrukna i viktiga frågor.

Dock anser jag fortfarande att SD är ett bättre val än 7-klövern.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 augusti 2018 kl 07:08

@ Karl 18 Aug, 2018 at 20:02,

Vad menar du? Är du månne en sårad muslim?

Artikeln är jättebra och bidrar i hög grad till hjälp att få okunniga människor att få upp ögonen. Kort och gott en bra sammanfattning av effekterna av Islams härjningar.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
18 augusti 2018 kl 22:25

@ Öystein
En röst på AfS kan uppfattas som bortkastad om de inte kommer över 4% spärren. Min poäng är att en röst på SD troligen också kommer att vara bortkastad eftersom SD inte vill ta tag i och förändra situationen. De vill inte vill ta i frågan om återvandring och de har strukit kravet på folkomröstning om EU-medlemskapet och risken för ytterligare PK-anpassning av partiprogrammet efter valet känns inte försumbar. Den som röstar på AfS kan ju hoppas på att de kommer över 4% spärren, men vad den som röstar på SD ska hoppas på vet jag inte riktigt..

Här är länken till intervjun med Gustav Kasselstrand, frågan om återvandring kommer vid tidpunkten 52:06.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=yklKOmcOU8Y

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 augusti 2018 kl 21:48

Karl at 20:02

Textens syfte är att låta läsarna själva bidra till granskandet. Granskningen sker öppet i kommentarsfältet och hemma hos de som läser och tittar på bildspelet. Vi får se om fler skriver något här.

Texten/bildspelet handlar egentligen inte om Koranen utan om sharia och salafism.

NewsVoice har tidigare publicerat artiklar om hur sharia fungerar/uttrycks.

Karl
Karl
Gäst
18 augusti 2018 kl 20:02

Torbjörn, jag har då inte sett någon vidare granskning. och är inte heller speciellt intresserad av någon (granskning av skräp tillhör fenomenet sopsortering).

folk slänger sig så ivrigt med begreppet sharia, men kan någon tala om för mig var i Koranen detta begrepp förekommer? mig veterligen ingenstans, men rätta mig gärna om jag har fel, ni som är så kunniga om Islam.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
18 augusti 2018 kl 18:30

Åtgärder av typ “Österrike”, som i sin tur tagit Angolas anti-islampaket (vilket är ännu mer effektivt), och nu Italien planerar införa något av modell Österrike, skulle kunna ge effekt även i Sverige fortfarande.
I Angola lever islam idag en undanskymd tillvaro och muslimska invandrare är fåtaliga då de agerade som Österrike tog till förebild..

Men detta kräver att kultur-marxismen hålls kort under något år. Vänsterns avtal med MB om islamisering av Europa (S har hängavtal) enligt Barcelona-avtalet måste kommuniceras ut till allmänheten för att visa att motstånd krävs.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 augusti 2018 kl 18:11

Karl at 17:08

Karl, det handlar inte om att “släppa igenom skräp” utan att granska det som cirkulerar i medierna (inkl de sociala) med avsikten att undersöka om något är sant eller falskt. På det viset upprättar NewsVoice ett kontinuerligt granskade av allt, vilket är syftet med journalistik.

De som inte förstår vad journalistik handlar om brukar kommentera exakt som du gör.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
18 augusti 2018 kl 17:58

Är inte sanningen den att Sharia lagarna redan krupit in i våra Tingsrätter? Kommer de även fortsättningsvis att ha olika tolkningar av lagen beroende på ras, kön och religion? Är det något politiskt parti som pratar om hur viktigt det är att alla är lika inför lagen?
Svenskarna är inte försvarslösa även om de känner sig rotlösa. Vi har ett mycket bra och effektivt vapen som faktiskt går att ta till om det skulle behövas. Bort med alla bidrag och gräddfiler.

Karl
Karl
Gäst
18 augusti 2018 kl 17:08

sorgligt att se hur uselt Newsvoice har blivit som släpper igenom skräp som det här.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 augusti 2018 kl 16:55

@ Erik Wiklund,

Håller med dig till 100%.

@ Johnny,

Visst är det så, men när Svenskarna blir i minoritet kommer vi alldrig att vinna det kriget. Och den situationen ligger inte särskilt långt bort.

JohnnyD
Johnny
18 augusti 2018 kl 16:30

Svenskar kommer aldrig att kunna leva under Sharia lagar, det kommer att bli inbördeskrig långt före.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
18 augusti 2018 kl 15:31

@ Öystein

Du skriver: “Utveckling är fantastiskt, eller hur? Vi slipper diverse “trender” avseende klädsel för kvinnor. Alla får förmånen att gå i samma förklädnad där huvudet och ibland även ansiktet inte behöver/skall visas. Visst är det praktiskt? Exempelvis behöver kvinnorna inte behöva tänka något som hellst på smink.”

– Ja, ordspråket säger ju; Saker som man inte kan ändra på det ska man acceptera. Det gäller helt enkelt för oss att gilla läget – såsom Robert Broberg sa. Alltså att försöka vara så positiv som man kan och därmed ljuga för sig själv om att allt är bra. Men ett muslimskt Sverige blir nog ett ganska kyligt och kallt Sverige kan jag tro, och då passar Robert Brobergs ord bra igen, när han säger: “Det är bättre att gå på is och ha det glatt än att gå i lera och sörja”.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 augusti 2018 kl 13:23

@ Ale 18 Aug, 2018 at 09:33,

Ja det är ju så här som det blir. Bra vittnesmål från verkligheten!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 augusti 2018 kl 12:08

Filmen i artikeln är sann och borde vara enkel att förstå, om man inte har inopererade skygglappar.

Tänk vad fantastiskt det vore att få ett muslimskt land!

Vi river alla våra kyrkor och bygger moskeer i stället. De som ännu inte konverterat kommer att tvingas göra det för att inte bli hotade, mördade eller “stå utanför”.

Utveckling är fantastiskt, eller hur? Vi slipper diverse “trender” avseende klädsel för kvinnor. Alla får förmånen att gå i samma förklädnad där huvudet och ibland även ansiktet inte behöver/skall visas. Visst är det praktiskt? Exempelvis behöver kvinnorna inte behöva tänka något som hellst på smink.

De som pratar om “mångkultur” förstår inte att det är lika med “muslimkultur”.

Vill vi Svenskar ha det så, fine – låt oss då vara ännu tydligare utåt, och välkomna alla muslimer i världen till detta fantastiska multikulturella land = (muslimkulturella).

Var alla andra Svenskar som vägrar konvertera till islam ska ta vägen är det nog dags att för var och en att börja fundera på nu.

Själv är jag just hemkommen från en kryssning till Bornholm. Ett tips jag har, flytta till Bornholm, särskilt om du står inför en pensionering eller redan är pensionär. Där finns inga muslimer alls och bostäderna är riktigt billiga. Dessutom har ön en fantastisk natur och jättefin småbebyggelse.

Men som sagt, jobb är det sämre med på Bornholm, men de finns såklart. Annars är Portugal mitt andra tips.

Nationen Sveriges dagar är räknade. Måhända blir detta lands nya namn “Islamiland”.

Ale
Ale
18 augusti 2018 kl 09:33

Arbetar på ett större universitets sjukhus (mottagning) och har dagligdags kontakt med många patienter. Sättet jag kommer i kontakt med attitydförändringar inom sjukvården relaterade till sharialagar, är så försummar att den knappt märks om man inte vet vad man ska leta efter eller hur man ska ställa frågorna. Dock framträder ett allt tydligare mönster. Detta går ofta förbi etniska svenskar hur den dolda påverkan sker mellan musliner, som av förståeliga skäl inte tas upp utanför gruppen. Detta ytterst känsligt. Ett ex: En patient som giftes bort i unga år mot sin vilja, tar kontakt med mottagningen med anledning sitt dåliga mående. Patienten tog sig dock ur detta tvångsäktenskap för ett antal år tillbaka men har sedan dess ensamt brottats med jobbiga tankar.

Patientens husläkare, också muslim, har en enligt patienten inte alls visat förståelse för situationen. Ej remitterat patienten, som inte vet vart denna ska vända sig för att dels bli bedöm samt få den hjälp som skulle krävas.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 augusti 2018 kl 08:14

@ Kalle 01 17 Aug, 2018 at 20:05,

Jag kan hålla med om att AfS är ett bättre allternativ. Men de måste upp i opinionssiffrorna. Annars blir det tyvärr en bortkastad röst i detta val.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
17 augusti 2018 kl 20:05

Ödesval, ja det beror nog på hur man menar. Många svenskar kommer att rösta på SD men vad hjälper det. Om svenskarna och svenska/europeiska/kristna värderingar ska överleva på sikt så behövs det en ordentilig satsning på återvandring och det finns inte med i SDs partiprogram. Tvärtom, Jimmy Åkesson har varit tydlig med att ingen ska tvingas återvända. Partiet har också rättat in sig i PK-fållan på andra punkter (och den processen lär nog fortsätta efter valet). Här är en länkt som belyser detta:
http://www.friatider.se/kesson-i-barn-tv-ingen-som-har-bott-i-sverige-kommer-tvingas-terv-nda
Frågan är nog om det kommer att bli någon förändring att tala om efter valet.

Frågan om återvandring är central, utan ett seriöst återvandringsprogam är det nog mest en fråga om hur lång tid det kommer att ta innan sharialagarna tar över, Här är en länk till en intervju med Gustav Kasselstrand (AfS). Vid tidpunkten 51:06 blir han tillfrågad om återvandring. En frisk fläkt i den svenska stiltjen!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
17 augusti 2018 kl 17:06

@ Erik Wiklund 17 Aug, 2018 at 15:10,

Bra skrivet! Det är ingen slump att så många muslimer valt att “fly” till Sverige. De vet att våra politiker kommer att ta emot dem med öppna armar och ge dem både lägenhet, utbildning och kanske jobb.

Men de kommer alltid att tillse att de får det mesta serverat på silverfat, vilket såklart är synnerligen attraktivt.

Tyvärr gäller inte samma villkor för den egna befolkningen, Svenskar, om man nu fortfarande kan urskilja just Svenskar i vår befolkning.

Väldigt snart uppstår en “kritisk massa” av muslimer, och då är det för sent att vända det hela.

Som Erik skriver; “mirakel kan ju ske”, och visst är det så. Men att bygga sitt framtidshopp för Sverige på mirakel tror jag är en extremt naivt.

Vi står nu inför ett val. Och precis som “stenbj” ovan säger, “se till att så få som möjligt av de politiker som medverkat till nuvarande nära katastrofala situation aldrig väljs om”.

Jag tror definitivt att detta val blir ett ödesval för Sverige som nation.

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
17 augusti 2018 kl 17:04

Jag förmodar att alla partier, kanske även SD, förhåller sig trogna till det ingångna Barcelonaavtalet och då har vi redan accepterat en kommande islamsk överhöghet.

stenbj
stenbj
Gäst
17 augusti 2018 kl 16:01

Första steget måste bli att se till att så få som möjligt av de politiker som medverkat till nuvarande nära katastrofala situation aldrig väljs om.
Meningslöst att lägga ned sin röst i valet alltså.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
17 augusti 2018 kl 15:10

Om sju-klövern fortsätter att driva på massmigrationen, så som de har gjort under det senaste decenniet, då är det nog bara en tidsfråga innan lilla Sverige och de timida svenskarna veknar och böjer sig inför det mer kraftfulla och färgstarka Islam och dess sharialagar. Kanske om 30 år. – Så, gott folk, passa på och njut av tillvaron, för den här friheten som vi har i Sverige idag kommer kanske aldrig mer igen.

– Nä, man ska ju inte se mörkt på framtiden, man måste ha hoppet uppe på att våra politiker snart kommer till sans och fattar vad de håller på med. – Ja, mirakel kan ju ske, det får vi inte glömma !

Tege Tornvall
Tege Tornvall
Gäst
17 augusti 2018 kl 14:40

Är inte islam och kristendomen de enda offensiva och expansiva religionerna? Islam betyder “underkastelse”, men i Sverige och andra fulla demokratier är religion en privatsak. Har vi inte lagar mot påtvingande av trosuppfattningar? Jag vill inte underkasta mig – varken islam eller trosnitisk kristendom. Vad tillför islam i levnadsetik och medmänsklighet?