TV Helse: Rätt bakterier i tarmen botar kroniska sjukdomar

0
Soki Choi – Foto: Peter Jönsson, Creative commons-licens CC-BY-SA-4.0
Soki Choi – Foto: Peter Jönsson, Creative commons-licens CC-BY-SA-4.0

Soki Choi som är föreläsare och medicine doktor från Karolinska Institutet säger att det genomförs intensiva projekt för att försöka isolera och förpacka bakterier i kapslar som ska användas i kampen mot autism, cancer, IBS, psoriasis, alzheimer, Parkinson och andra kroniska sjukdomar.

TV Helse har sedan en tid publicerat artiklar om sambandet mellan mage-tarm och psykiska/neurologiska sjukdomar. Sambandet har egentligen varit känt sedan urminnes tider och det är något som Soki Choi tagit fasta på i sin bok ”Kimchi och Kombucha – Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna”. Forskarna har nu börjat förstå hur detta samband fungerar.

Iranska forskare som ordinerat probiotika till patienter med svår alzheimer fann att redan efter tolv veckor uppstod en 30-procentig förbättring i kognitiva förmåga.

Sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, allergier, astma, artros, cancer, åderförkalkning, Crohns sjukdom, psoriasis och eksem, tarmproblem som IBS och ulcerös colit, neurologiska sjukdomar som MS samt även ledgångsreumatism kan alla härstamma från obalanser i tarmfloran.

Läs hela artikeln i TV Helse | Mediasamarbete med TV Helse Sverige


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer