Vissa EU-representanter oroliga för att vänstern inte längre kan kontrollera massmedia

16
Vera Jourová, EU-kommissionären i rättsliga frågor - Foto: EU-parlamentet, Public Domain
Vera Jourová, EU-kommissionären i rättsliga frågor – Foto: EU-parlamentet, Public Domain

Nu är vi där igen, höga EU-representanter börjar nu bli riktigt oroliga för den högervind som på grund av bristerna på migrationsområdet blåser över hela EU. Det är val till EU nästa år och därför kan man lätt inse att oron för att mista den guldkantade försörjningen som EU erbjuder blir en drivkraft som kan få dessa korrupta EU-politiker att gå väldigt långt för att få behålla sina jobb.

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoNu pekas två kategorier ut som ansvariga för att högervinden fått seglen att smattra hårt i vinden: politiker och media. Så långt kan jag ju hålla med, men när det gäller receptet för att komma tillrätta med detta ”problem” så är slutsatserna de vanliga. Hon skriver som att media verkligen förespråkar till fördel för kritiska högeråsikter, det är ju i själva verket precis tvärtom.

Vem har rätt att kontrollera massmedia?

Massmedia är ju de vilka under många år pga sitt ensidiga vänsterperspektiv och ibland genom rena lögner fått upp ögonen på normalt folk att pk-eliten (där EU ingår) är inne på helt fel spår. Vera Jourová kan inte heller avhålla sig från att ge några av sina politiska motståndare en känga, däribland Donald Trump, genom att påstå att politiker som pekar ut media som folkets fiender har ett ansvar att uttrycka sig på ett annat sätt.

“Medier och politiker har ett särskilt ansvar när det gäller den växande nationalismen i Europa. Det menar EU-kommissionären i rättsliga frågor, Vera Jourová.”

“Det var vid en konferens om mänskliga rättigheter på tisdagen som kommissionären Vera Jourová talade om värderingar i tider av ökad  nationalism. I talet tog kommissionären upp vad hon kallade dålig nationalism och att två grupper har ett särskilt ansvar för den hatiska retorik som syftar till splittring och uteslutning av vissa grupper och som alltmer fått spridning i Europa: politiker och medier.” – EU-kommissionen om extrem nationalism: Medier har stort ansvar – Europaportalen

Här är hon ute på mycket djupt vatten, massmedierna är ju folkets värsta fiende om man bortser från pk-eliten ibland politikerna för de är ju alltid de värsta.

Brexitkampanjen anges som ett exempel på att så splittring och sprida desinformation. Det måste ju svida duktigt innan hon kommer till den slutsatsen, att det skulle bero på hennes och andras beteende finns inte i hennes sinnevärld, men om hon som representant i EU-kommissionen, kommissionär för rättsfrågor, fortsätter att attackera Polen, Ungern, Italien, med flera länder skjuter hon sig bara i foten och ökar på det motstånd mot EU som finns utbrett inom EU.

Var är självkritiken hos dessa EU potentater?

Text: Jan Norberg

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Andersson
Andersson
Gäst
29 september 2018 kl 23:59

I bland måste man ta till grova liknelser för att framhäva ett budskap om att något är åt helvete. Det är vanligt att människor säger att det värsta jag vet är xx om något banalt som naturligtvis inte är det värst de vet. Är själv ingen rasist men en förespråkare av ärlighet och hederlighet. Man kan inte plocka av folk pengar till vad man påstår är ett försäkringssystem och sedan använda pengarna till annat och andra som inte varit med och betalar premien. Det är bedrägeri! Förstår inte hur någon kan sträva efter en riksdagsplats idag, skulle själv inte vilja förknippas eller beblanda mig med den skit som pågått. Problemet är att rika kapitalister är missbrukare, de får aldrig nog. De har nu fått igenom nästan allt de förespråkat och sagt gynnat samhället. De suger nu t.o.m. ut det mesta av skattebetalarnas pengar ut statsbudgeten, gemene man har de satt i skuld. USA har nu en federal skuld på 21500 miljarder och den ökar, budgetunderskott över 4%, finns det något tak för när dollarn går åt helvete? Existerar det några tak överhuvudtaget för dessa vansinniga globalistiska liberaler? Tillbaka till Sverige, Herman Lindqvist sa att Sverige är en av världens äldsta militärdiktaturer vilket kan förklara varför svensken inte törs ha en egen åsikt utan ångestfullt försöker finna ut vad som är accepterat att tycka. Tyvärr leder detta till gränslös kollektiv galenskap. Ok någonstans har även denna kollektiva galenskap ibland en gräns, Bengt Dennis var 500%, Annie Lööfs 30 miljoner. Det brukar bli dyrt men man kan ju alltid höja pensionsåldern. Vid vilken pensionsålder kan man betrakta att pensionen som avskaffad? Den kraftigt ökade medellivslängden är en bluff! För övrigt väntar jag på den kommande revolutionen vilken kommer, för inte ens den mest naive kan acceptera att pensionsåldern höjs till 90 år för att finansiera nästa bankkris!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Andersson
1 oktober 2018 kl 08:46

Mycket bra skrivet! Jag skulle vilja tillägga att även personer med stor makt är missbrukare. De får heller aldrig nog. Makt berusar och är beroendeframkallande. Problemet för folket är att de med makt ofta är psykiskt sjuka och hinner ställa till med stor skada för folket innan de av olika skäl tvingas avgå.

Maktberusning och kapitalberusning är ofta mer eller minder synonymt.

Andersson
Andersson
Gäst
29 september 2018 kl 00:12

Dags för en öppen debatt om olika politiska begrepp. Vad innebär det att vara konservativ? Ordalydelsen innebär att man vill bevara rådande tillstånd, men idag ger man begreppet olika typer av sakpolitiska ståndpunkter. Är man konservativ om man vill bevara dagen flyktingpolitik med massinvandring? Vad är höger- respektive vänsterpolitik? Är det höger eller vänsterpolitik att förespråka massinvandring? Var både Reinfeldt och Löfven då vänsterpolitiker eller var bägge högerpolitiker? Är globalismen höger- eller vänsterpolitik? Vem är mest för eller emot globalismen, M, S, C, L, KD, SD, V, MP? Själv tycker jag att de flesta politiker är nyliberala och jag tycker mycket illa om nyliberaler. För övrigt tycker jag även illa om maffia och korruption. Hade Wallenberg varit Italienare och agerat på samma sätt som de gjort i Sverige i Italien hade svenskarna kallat dem för maffia. Nu när denna korrumperade maffia tänker stjäla min pension som jag betalat till staten börjar jag se fram emot den revolution som troligen kommer efter den finanskrasch som står runt hörnet orsakad av dessa liberala globalister. Naturligtvis skall vi vara humana och erbjuda dem valfrihet, de skall inte som i franska revolutionen slentrianmässigt hamna i giljotinen som publiken för övrigt tyckte var dålig underhållning nej på samma sätt som de varit måna om att svenska folket skall ha valfrihet skall de också erbjudas attraktiva valmöjligheter, föreslår att de får välja mellan rådbråkning och pålning.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Andersson
29 september 2018 kl 08:16

Bra skrivet!

Kanske kan man också låta bedragarna/förrädarna få välja att singla slant om påföljden?

Ale
Ale
Reply to  Öystein Rönne
29 september 2018 kl 21:36

Eller erbjuda amnesti villkorat att sanningen kommer fram samt om de agerar som kronvittnen dessutom. Mycket mer effektiv, då jag är mot våld.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Andersson
29 september 2018 kl 17:18

Man kan tänkas anse att giljotinering, som efter franska revolutionen, har tre fördelar:
1. Döden är omedelbar. Inget lidande som ex. vid amerikanska gaskamrare. Enbart den kommunistiska ryska modellen med plötsligt nackskott eller den svenska nötdjurs-slakten som sker på liknande vis, kan väl möjligen anses mer human.
2. Den kan göras teatralisk, intressant och lönsam, ex. med giljotinen ihop med en ramp, bowlingkäglor samt ex. statlig betting, m.a.p. hur många käglor som kommer trilla vid olika typer av rullande tjockskallar.
3. Den är teatraliskt blodig, inte så blodig som vissa skräckfilmer, men äkta så det inger sannolikt en vilja att följa folkviljan, vilket gör att den giriga klassen av politikeradel, bankirer och mediemoguler, sannolikt kan hållas betydligt mer hederliga, rimliga och mer sanningsenliga, än de som blivit huvudet kortare.

Evidens för att den kommer skrämma adeln finner jag i dikten om “Amblode” där det står det nämligen att:

“Ej Amblode synes att mattas
av hinder som Amblode mött,
blott ett synes Amblode fattas,
blott blod — det gör Amblode trött. ”
Källa: http://runeberg.org/gfskrifter/4/0251.html

Partiet för den politiken, Giljotinera Kvickt verkar dock inte fått stöd nog hos folket … än … för att kunna gå till val på att införa giljotinering.

Ale
Ale
Reply to  Jan Norberg
29 september 2018 kl 21:31

I USAs historia har fyra presidenter mördats: Abraham Lincoln, James A Garfield, William McKinley samt John F Kennedy och troligen även ytterligare en nämligen Eisenhower. Så Jan, det ligger inte så lång bort som man kanske skulle tro. Jo, det tog sin lilla tid att grava fram listan 🙂

bobi
bobi
Gäst
28 september 2018 kl 18:03

Jag har under ett par års tid läst artiklarna och kommentarerna här på NV. Jag förstår inte alls att någon kan vara så bakom att hen anklagar EU för att vara vänster. EU som ju driver en grundmurad högerpolitik eller nyliberalism. I stort sett håller jag med Martin Gustavsson.

Harriet Larsson
28 september 2018 kl 15:33

Tack för en upplysnade artikel!
På 50-talet under min barndom sa tant Jenny till min mor (som bodde ovanpå vår lägenhet i bruksamhällets arbetarbostäder) ” Vet Du Helmi, det här är sant för det stod i Örebrokuriren”. Idag är tvivlet stort på nyheter och artiklar från systemmedia. Först beror det på vilken ingångsdörr man öppnar, sedan följer filtrering efter redaktörens agenda. Sociala medier innebär en revolution, där man kan söka själv efter information från olika källor, självklart måste detta medium vingklippas, när allt fler ser att kejsaren allt för ofta är naken.
Om Vera Jourovà haft självkritik under sin politiska karriär, då hade hon nog aldrig blivit kommissionär.
Ps. Varför står det inget om det ovärdiga förbudet för den alternativa mässan på Heden i systemmedia? Nu blir det julafton för AfA, deras bråkiga demonstrationer, stör visst aldrig den allmänna ordningen. Ds.

Ale
Ale
Gäst
28 september 2018 kl 15:23

Jan, man behöver inte gå så långt bort som till EU; skulle man inte kunna börja med att ge sparken åt personalen på RK, som uppmanar till olydnad om nästa regering (som av dem utmålas som rasistisk) om dem ej ställer upp på allas lika värde. källa ledarsidorna (https://ledarsidorna.se/2018/09/ud-personal-uppmanar-till-olydnad-eventuell-ny-politisk-ledning-utmalas-som-rasistisk/) 1. Adam Rybo 2. Adisa Babovic 3. Agnes Julin 4. Agneta Bergendahl 5. Alexander Peyre Dutrey 6. Alexandra Berg von Linde 7. Ammi Cederström 8. Amira Miller 9. Anders Carlsson 10. Anders Kompass 11. Anders Nordström 12. André Mkandawire 13. Andreas Ten Berge 14. Ann Bernes 15. Anna Beijmo 16. Anna Boda 17. Anna C Carlsson 18. Anna Gralberg 19. Anna Hagström 20. Anna Norell-Jennische 21. Anna Nyberger 22. Anna Theron 23. Anna Uggla 24. Anna Valve Henderson-Young 25. Anna Westerholm 26. Anna Yazgan 27. Anna Öberg 28. Anna-Charlotta Erikson 29. Anna Stina Svantesson 30. Anneli Bailey 31. Annika Gille Williams 32. Annika Jagander 33. Ann-Mari Fritsche Hamrén 34. Astrid Hofslagare 35. Azadeh Alian-Söderqvist 36. Bengt G Johansson 37. Bengt Nilsson 38. Benjamin Escaig 39. Bilge Tekin Befrits 40. Biljana Cuknev 41. Bisera Dimitrova 42. Caisa Ankarsparre 43. Camilla Nevstad Bruzelius 44. Carl Skau 45. Carl Fredrik Wettermark 46. Carl-Johan Wennberg 47. Carolina Benedictsson 48. Catharina Wale-Grunditz 49. Catarina Hedlund 50. Cecilia Anderberg 51. Cecilia Grabos 52. Cecilia Leveaux 53. Charlotta Sparre 54. Charlotta Tiderman 55. Christian Wohlert 56. Christina Linnarud 57. Dag Sjöögren 58. Daniel Blockert 59. Daniela Backman 60. Edvin Hasangjekaj 61. Efraim Gomez 62. Ellen Renman 63. Elias Aneheim 64. Elin Barr 65. Elin Gafvelin 66. Elisabet Aldenberg 67. Elisabet Dahlberg Frisk 68. Emanuel Allroth 69. Emma Gårdsäter 70. Emma Nilsson 71. Emma Wilén 72. Emy Wängborg 73. Erik Ehrner 74. Erik Malmberg 75. Erika Perez 76. Eva Schultz 77. Eva-Lena Gustafsson 78. Fanny Nylander 79. Fanny Zakrisson 80. Faraz Davani 81. Frédérique Claise 82. Fredrike Tamas Hermelin 83. Fredrik Nivaeus 84. Fredrik Storm 85. Frida Bohman Aguouram 86. Frida Jangsten 87. Gabriel Andréasson 88. Gabriella Augustsson 89. Gabriel Lindén 90. Gufran Al-nadaf 91. Gustaf Hannerz 92. Gustaf Marteleur 93. Gustav Dahlin 94. Gustaf Winstrand 95. Hanna Hedström 96. Hanna Lambert 97. Hanna Nelson 98. Hanna Rehn 99. Hannes Berts 100. Harriet Pedersen 101. Helen Ågren 102. Helena Damm 103. Helena Gustavsson Wahlund 104. Helena Reitberger 105. Helena Rietz 106. Helena Sivard-Askvik 107. Helena Storm 108. Helena Sångeland 109. Hélène Saubert 110. Henrik Bergfeldt 111. Henrik Drake 112.… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ale
28 september 2018 kl 17:50

Tack Ale. Dessa individer kommer jag att registrera.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
28 september 2018 kl 12:50

Tanken på att finanskapitalets globalism, krig och asylbaronsindustri på minsta vis skulle vara i 90% av folkets (arbetarklassens) intresse, i någon enda nation i världen, d.v.s. vara “vänster”, är naturligtvis diskutabelt.

Socialdemokraterna har traditionellt varit för demokrati i varje nation, fred och bistånd lokalt. De senaste decennierna har det varit annorlunda.

Sossarna som jag antar kallas “vänstern” av Jan Norberg har i själva verket varit klass med Moderaterna, såsom de var för 30 år sedan, d.v.s. varit emot ökad makt för folket och flyttat makten till EU, privatiserat skola, vård och omsorg, röstat för krig, inte kritiserat USA:s imperialism, samt förslösat viktiga biståndspengar genom att strössla dem på icke-flyktingar och icke-barn i Sverige till asylbaroners och bankirers stora glädje.

De tidningar som monopolkapitalet äger styr de också innehållet i. VD:n som väljs av aktieinnehavarna anställer och avskedar journalisterna. De som inte följer monopolkapitalets imperialistiska globalistiska agenda blir sannolikt inte särskilt långvariga.

https://www.journalisten.se/nyheter/en-frysbox-30-miljoner

stenbj
stenbj
Gäst
28 september 2018 kl 11:44

“Marionetterna som fick nog”. Passande titel på ett oskrivet(?) samtida spel om journalister.
Märk väl att anställda inom statliga verk, här och i USA, är hyrda för administration.
Om journalister hyrs på samma grund är “journalist” högst missvisande.
Det är uppenbarligen bedrägeri att förmedla vinklade “nyheter”. Förr var det helt klart att ledarsidan var reserverad just för vinkling, tidningens åsikter. Idag verkar det som om hela team används för att “täta” opinionsbildningsflödet. Att EU reagerar visar vad dom står och varför dom behandlar oss som får.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 september 2018 kl 11:30

Bra Jan! Det behövs klarsynta och oindoktrinerade blåslampor som dig, som håller ett öga på förrädarna.