Vissa EU-representanter oroliga för att vänstern inte längre kan kontrollera massmedia

publicerad 28 september 2018
- av Jan Norberg
Vera Jourová, EU-kommissionären i rättsliga frågor - Foto: EU-parlamentet, Public Domain
Vera Jourová, EU-kommissionären i rättsliga frågor – Foto: EU-parlamentet, Public Domain

Nu är vi där igen, höga EU-representanter börjar nu bli riktigt oroliga för den högervind som på grund av bristerna på migrationsområdet blåser över hela EU. Det är val till EU nästa år och därför kan man lätt inse att oron för att mista den guldkantade försörjningen som EU erbjuder blir en drivkraft som kan få dessa korrupta EU-politiker att gå väldigt långt för att få behålla sina jobb.

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoNu pekas två kategorier ut som ansvariga för att högervinden fått seglen att smattra hårt i vinden: politiker och media. Så långt kan jag ju hålla med, men när det gäller receptet för att komma tillrätta med detta ”problem” så är slutsatserna de vanliga. Hon skriver som att media verkligen förespråkar till fördel för kritiska högeråsikter, det är ju i själva verket precis tvärtom.

Vem har rätt att kontrollera massmedia?

Massmedia är ju de vilka under många år pga sitt ensidiga vänsterperspektiv och ibland genom rena lögner fått upp ögonen på normalt folk att pk-eliten (där EU ingår) är inne på helt fel spår. Vera Jourová kan inte heller avhålla sig från att ge några av sina politiska motståndare en känga, däribland Donald Trump, genom att påstå att politiker som pekar ut media som folkets fiender har ett ansvar att uttrycka sig på ett annat sätt.

“Medier och politiker har ett särskilt ansvar när det gäller den växande nationalismen i Europa. Det menar EU-kommissionären i rättsliga frågor, Vera Jourová.”

“Det var vid en konferens om mänskliga rättigheter på tisdagen som kommissionären Vera Jourová talade om värderingar i tider av ökad  nationalism. I talet tog kommissionären upp vad hon kallade dålig nationalism och att två grupper har ett särskilt ansvar för den hatiska retorik som syftar till splittring och uteslutning av vissa grupper och som alltmer fått spridning i Europa: politiker och medier.” – EU-kommissionen om extrem nationalism: Medier har stort ansvar – Europaportalen

Här är hon ute på mycket djupt vatten, massmedierna är ju folkets värsta fiende om man bortser från pk-eliten ibland politikerna för de är ju alltid de värsta.

Brexitkampanjen anges som ett exempel på att så splittring och sprida desinformation. Det måste ju svida duktigt innan hon kommer till den slutsatsen, att det skulle bero på hennes och andras beteende finns inte i hennes sinnevärld, men om hon som representant i EU-kommissionen, kommissionär för rättsfrågor, fortsätter att attackera Polen, Ungern, Italien, med flera länder skjuter hon sig bara i foten och ökar på det motstånd mot EU som finns utbrett inom EU.

Var är självkritiken hos dessa EU potentater?

Text: Jan Norberg

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • I bland måste man ta till grova liknelser för att framhäva ett budskap om att något är åt helvete. Det är vanligt att människor säger att det värsta jag vet är xx om något banalt som naturligtvis inte är det värst de vet. Är själv ingen rasist men en förespråkare av ärlighet och hederlighet. Man kan inte plocka av folk pengar till vad man påstår är ett försäkringssystem och sedan använda pengarna till annat och andra som inte varit med och betalar premien. Det är bedrägeri! Förstår inte hur någon kan sträva efter en riksdagsplats idag, skulle själv inte vilja förknippas eller beblanda mig med den skit som pågått. Problemet är att rika kapitalister är missbrukare, de får aldrig nog. De har nu fått igenom nästan allt de förespråkat och sagt gynnat samhället. De suger nu t.o.m. ut det mesta av skattebetalarnas pengar ut statsbudgeten, gemene man har de satt i skuld. USA har nu en federal skuld på 21500 miljarder och den ökar, budgetunderskott över 4%, finns det något tak för när dollarn går åt helvete? Existerar det några tak överhuvudtaget för dessa vansinniga globalistiska liberaler? Tillbaka till Sverige, Herman Lindqvist sa att Sverige är en av världens äldsta militärdiktaturer vilket kan förklara varför svensken inte törs ha en egen åsikt utan ångestfullt försöker finna ut vad som är accepterat att tycka. Tyvärr leder detta till gränslös kollektiv galenskap. Ok någonstans har även denna kollektiva galenskap ibland en gräns, Bengt Dennis var 500%, Annie Lööfs 30 miljoner. Det brukar bli dyrt men man kan ju alltid höja pensionsåldern. Vid vilken pensionsålder kan man betrakta att pensionen som avskaffad? Den kraftigt ökade medellivslängden är en bluff! För övrigt väntar jag på den kommande revolutionen vilken kommer, för inte ens den mest naive kan acceptera att pensionsåldern höjs till 90 år för att finansiera nästa bankkris!

  • Mycket bra skrivet! Jag skulle vilja tillägga att även personer med stor makt är missbrukare. De får heller aldrig nog. Makt berusar och är beroendeframkallande. Problemet för folket är att de med makt ofta är psykiskt sjuka och hinner ställa till med stor skada för folket innan de av olika skäl tvingas avgå.

   Maktberusning och kapitalberusning är ofta mer eller minder synonymt.

 • Dags för en öppen debatt om olika politiska begrepp. Vad innebär det att vara konservativ? Ordalydelsen innebär att man vill bevara rådande tillstånd, men idag ger man begreppet olika typer av sakpolitiska ståndpunkter. Är man konservativ om man vill bevara dagen flyktingpolitik med massinvandring? Vad är höger- respektive vänsterpolitik? Är det höger eller vänsterpolitik att förespråka massinvandring? Var både Reinfeldt och Löfven då vänsterpolitiker eller var bägge högerpolitiker? Är globalismen höger- eller vänsterpolitik? Vem är mest för eller emot globalismen, M, S, C, L, KD, SD, V, MP? Själv tycker jag att de flesta politiker är nyliberala och jag tycker mycket illa om nyliberaler. För övrigt tycker jag även illa om maffia och korruption. Hade Wallenberg varit Italienare och agerat på samma sätt som de gjort i Sverige i Italien hade svenskarna kallat dem för maffia. Nu när denna korrumperade maffia tänker stjäla min pension som jag betalat till staten börjar jag se fram emot den revolution som troligen kommer efter den finanskrasch som står runt hörnet orsakad av dessa liberala globalister. Naturligtvis skall vi vara humana och erbjuda dem valfrihet, de skall inte som i franska revolutionen slentrianmässigt hamna i giljotinen som publiken för övrigt tyckte var dålig underhållning nej på samma sätt som de varit måna om att svenska folket skall ha valfrihet skall de också erbjudas attraktiva valmöjligheter, föreslår att de får välja mellan rådbråkning och pålning.

   • Eller erbjuda amnesti villkorat att sanningen kommer fram samt om de agerar som kronvittnen dessutom. Mycket mer effektiv, då jag är mot våld.

  • Man kan tänkas anse att giljotinering, som efter franska revolutionen, har tre fördelar:
   1. Döden är omedelbar. Inget lidande som ex. vid amerikanska gaskamrare. Enbart den kommunistiska ryska modellen med plötsligt nackskott eller den svenska nötdjurs-slakten som sker på liknande vis, kan väl möjligen anses mer human.
   2. Den kan göras teatralisk, intressant och lönsam, ex. med giljotinen ihop med en ramp, bowlingkäglor samt ex. statlig betting, m.a.p. hur många käglor som kommer trilla vid olika typer av rullande tjockskallar.
   3. Den är teatraliskt blodig, inte så blodig som vissa skräckfilmer, men äkta så det inger sannolikt en vilja att följa folkviljan, vilket gör att den giriga klassen av politikeradel, bankirer och mediemoguler, sannolikt kan hållas betydligt mer hederliga, rimliga och mer sanningsenliga, än de som blivit huvudet kortare.

   Evidens för att den kommer skrämma adeln finner jag i dikten om “Amblode” där det står det nämligen att:

   “Ej Amblode synes att mattas
   av hinder som Amblode mött,
   blott ett synes Amblode fattas,
   blott blod — det gör Amblode trött. ”
   Källa: http://runeberg.org/gfskrifter/4/0251.html

   Partiet för den politiken, Giljotinera Kvickt verkar dock inte fått stöd nog hos folket … än … för att kunna gå till val på att införa giljotinering.

 • @ Ale 2018-09-28 at 15:23

  Bäste Ale stort tack för dina ansträngningar att lista dessa Deep State representanter och dra fram dem i ljuset, nu återstår “bara” några hundra tusen fler innan vi vet vilka som skall mista sin försörjning pga bristande respekt för grundläggande demokratiska värden (det där med rätt värdegrund du vet).

  Vi får väl vara glada att det inte gått lika långt som i USA där man inom socialistiska kretsar nu har allvarliga planer på att faktiskt mörda sina politiska motståndare, se länken nedan. Vart är vi på väg???

  https://www.naturalnews.com/2018-09-28-civil-war-alert-leftists-openly-plot-mass-executions-of-conservatives-senators.html

  • I USAs historia har fyra presidenter mördats: Abraham Lincoln, James A Garfield, William McKinley samt John F Kennedy och troligen även ytterligare en nämligen Eisenhower. Så Jan, det ligger inte så lång bort som man kanske skulle tro. Jo, det tog sin lilla tid att grava fram listan 🙂

 • Jag betackar mig för att bli könsbestämd som hen, det uttrycket är en ren vänsterkonstruktion.

  Om EU skall betraktas som vänster eller höger ligger i betraktarens öga att avgöra. Jag respekterar att du anser EU vara en högerdominerad samling.

  Spelar det eg någon roll??

  Vi är båda mycket kritiska till EU som projekt i dess nuvarande skepnad.

  Jag har personligen haft förmånen att få prata med Nigel Farage vilken genom sitt uthålliga arbete lyckades få UK att ta beslut om att lämna EU, hur artbestämmer du honom och hans åsikter?? Höger eller vänster, eller spelar det eg någon roll??

 • Jag har under ett par års tid läst artiklarna och kommentarerna här på NV. Jag förstår inte alls att någon kan vara så bakom att hen anklagar EU för att vara vänster. EU som ju driver en grundmurad högerpolitik eller nyliberalism. I stort sett håller jag med Martin Gustavsson.

 • Tack för en upplysnade artikel!
  På 50-talet under min barndom sa tant Jenny till min mor (som bodde ovanpå vår lägenhet i bruksamhällets arbetarbostäder) ” Vet Du Helmi, det här är sant för det stod i Örebrokuriren”. Idag är tvivlet stort på nyheter och artiklar från systemmedia. Först beror det på vilken ingångsdörr man öppnar, sedan följer filtrering efter redaktörens agenda. Sociala medier innebär en revolution, där man kan söka själv efter information från olika källor, självklart måste detta medium vingklippas, när allt fler ser att kejsaren allt för ofta är naken.
  Om Vera Jourovà haft självkritik under sin politiska karriär, då hade hon nog aldrig blivit kommissionär.
  Ps. Varför står det inget om det ovärdiga förbudet för den alternativa mässan på Heden i systemmedia? Nu blir det julafton för AfA, deras bråkiga demonstrationer, stör visst aldrig den allmänna ordningen. Ds.

 • Jan, man behöver inte gå så långt bort som till EU; skulle man inte kunna börja med att ge sparken åt personalen på RK, som uppmanar till olydnad om nästa regering (som av dem utmålas som rasistisk) om dem ej ställer upp på allas lika värde.
  källa ledarsidorna
  (https://ledarsidorna.se/2018/09/ud-personal-uppmanar-till-olydnad-eventuell-ny-politisk-ledning-utmalas-som-rasistisk/)

  1. Adam Rybo
  2. Adisa Babovic
  3. Agnes Julin
  4. Agneta Bergendahl
  5. Alexander Peyre Dutrey
  6. Alexandra Berg von Linde
  7. Ammi Cederström
  8. Amira Miller
  9. Anders Carlsson
  10. Anders Kompass
  11. Anders Nordström
  12. André Mkandawire
  13. Andreas Ten Berge
  14. Ann Bernes
  15. Anna Beijmo
  16. Anna Boda
  17. Anna C Carlsson
  18. Anna Gralberg
  19. Anna Hagström
  20. Anna Norell-Jennische
  21. Anna Nyberger
  22. Anna Theron
  23. Anna Uggla
  24. Anna Valve Henderson-Young
  25. Anna Westerholm
  26. Anna Yazgan
  27. Anna Öberg
  28. Anna-Charlotta Erikson
  29. Anna Stina Svantesson
  30. Anneli Bailey
  31. Annika Gille Williams
  32. Annika Jagander
  33. Ann-Mari Fritsche Hamrén
  34. Astrid Hofslagare
  35. Azadeh Alian-Söderqvist
  36. Bengt G Johansson
  37. Bengt Nilsson
  38. Benjamin Escaig
  39. Bilge Tekin Befrits
  40. Biljana Cuknev
  41. Bisera Dimitrova
  42. Caisa Ankarsparre
  43. Camilla Nevstad Bruzelius
  44. Carl Skau
  45. Carl Fredrik Wettermark
  46. Carl-Johan Wennberg
  47. Carolina Benedictsson
  48. Catharina Wale-Grunditz
  49. Catarina Hedlund
  50. Cecilia Anderberg
  51. Cecilia Grabos
  52. Cecilia Leveaux
  53. Charlotta Sparre
  54. Charlotta Tiderman
  55. Christian Wohlert
  56. Christina Linnarud
  57. Dag Sjöögren
  58. Daniel Blockert
  59. Daniela Backman
  60. Edvin Hasangjekaj
  61. Efraim Gomez
  62. Ellen Renman
  63. Elias Aneheim
  64. Elin Barr
  65. Elin Gafvelin
  66. Elisabet Aldenberg
  67. Elisabet Dahlberg Frisk
  68. Emanuel Allroth
  69. Emma Gårdsäter
  70. Emma Nilsson
  71. Emma Wilén
  72. Emy Wängborg
  73. Erik Ehrner
  74. Erik Malmberg
  75. Erika Perez
  76. Eva Schultz
  77. Eva-Lena Gustafsson
  78. Fanny Nylander
  79. Fanny Zakrisson
  80. Faraz Davani
  81. Frédérique Claise
  82. Fredrike Tamas Hermelin
  83. Fredrik Nivaeus
  84. Fredrik Storm
  85. Frida Bohman Aguouram
  86. Frida Jangsten
  87. Gabriel Andréasson
  88. Gabriella Augustsson
  89. Gabriel Lindén
  90. Gufran Al-nadaf
  91. Gustaf Hannerz
  92. Gustaf Marteleur
  93. Gustav Dahlin
  94. Gustaf Winstrand
  95. Hanna Hedström
  96. Hanna Lambert
  97. Hanna Nelson
  98. Hanna Rehn
  99. Hannes Berts
  100. Harriet Pedersen
  101. Helen Ågren
  102. Helena Damm
  103. Helena Gustavsson Wahlund
  104. Helena Reitberger
  105. Helena Rietz
  106. Helena Sivard-Askvik
  107. Helena Storm
  108. Helena Sångeland
  109. Hélène Saubert
  110. Henrik Bergfeldt
  111. Henrik Drake
  112. Hilding Lundkvist
  113. Ida Edwertz
  114. Ida Höckerfelt
  115. Inger Karlsson
  116. Ingrid Bohlin
  117. Ingrid Wetterqvist
  118. Irina Schoulgin-Nyoni
  119. Isabella Törngren
  120. Jakob Ström
  121. Janet Jansson
  122. Javid Saidi
  123. Jenny Olwan
  124. Jenny Wada
  125. Jerker Forssell
  126. Jesper Svarén
  127. Jessica Lagerström
  128. Joachim Bergström
  129. Johan Edqvist
  130. Johan Fredborn
  131. Johan Hallenborg
  132. Johan Henriksson
  133. Johan Lindberg
  134. Johan Rutgersson
  135. Johanna Hedström
  136. Johanna Lind
  137. Johanna Lindquist
  138. Johannes Danielsson
  139. Jon Åström Gröndahl
  140. Josef Ahlberg
  141. Josefine Gustafsson
  142. Julia Lodén
  143. Justin MacDermott
  144. Jörgen Lindström
  145. Kajsa Eliasson
  146. Karin Bolin
  147. Karin Henriksson
  148. Karin Johanson
  149. Karin Stillerud
  150. Karl Backéus
  151. Karolina Vrethem
  152. Kasper Andersson
  153. Kerstin Grönman
  154. Kerstin Pehrsson-Mazuranic
  155. Klara Granat
  156. Kristian Julin
  157. Kristian Olsson Selerud
  158. Kristin Eckardt Johanssen
  159. Lars Roth
  160. Leila Abdu
  161. Lilian Schwirtz
  162. Lina Bunis
  163. Linda Hinderberg
  164. Linda Isotalo
  165. Linda Wrede
  166. Linda Österberg
  167. Linnéa Richardson
  168. Lisbeth Björk
  169. Lotta Jacobsen
  170. Lotta Segerström
  171. Louise Bengtsson
  172. Louise Stenfors Virenfeldt
  173. Lovisa Hellberg
  174. Lovisa Ljunggren
  175. Magnus Nordström
  176. Mahyad Tavakoli
  177. Majeed Olerud Khoso
  178. Malin Rinnan
  179. Marcel Salas Lindell
  180. Marcus Mangan
  181. Margareta Brisman
  182. Maria Cramér
  183. Maria Ermanno- Fäldner
  184. Maria Falck
  185. Maria Gutiérrez
  186. Maria Wallin
  187. Maria Åkerlund De Francisco
  188. Masoud Hashemi
  189. Marija Milivojevic
  190. Mehdi Talebi
  191. Mette Svejdgaard
  192. Mia Hallén
  193. Michael Hjelmåker
  194. Michael Sulusi
  195. Mikael Ståhl
  196. Monica Törnlund
  197. Natalia Karlsson
  198. Natali Cikota
  199. Negin Tagavi
  200. Nicki Khorram-Manesh
  201. Nicolas Weeks
  202. Niklas Wiberg
  203. Nilofar Saidi
  204. Nina Gomez Rico
  210. Per Enarsson
  211. Per Magnusson
  212. Per Örnéus
  213. Per-Anders Sunesson
  214. Pernilla Nilsson
  215. Peter Kvist
  216. Peter Svensson Kemeny
  217. Petra Zetterberg Ferngren
  218. Petter Nilsson
  219. Pontus Rosenberg
  220. Radoslav Živković
  221. Rafik Lassel Sundström
  222. Ralph Kron
  223. Raquel Ortigueira
  224. Robin Rosenkranz
  225. Roger M Karlsson
  226. Ronnie P Nilsson
  227. Sahar Arfazadeh Roudsari
  228. Sara Andegiorgis
  229. Sara Jakobsson
  230. Sara Karlsson
  231. Sara Lindegren
  232. Saskia Bodin
  233. Silvia Sethi Felix
  234. Sofia Calltorp
  235. Sofia Ekfeldt-Nyman
  236. Sofia Tapper
  237. Sookia Carlsson
  238. Sten Engdahl
  239. Susan Beer
  240. Susann Nilsson
  241. Therese Svensson
  242. Thomas Dawidowski
  243. Thomas Janson
  244. Tom Abrahamsson
  245. Tomas Abrahamsson
  246. Tomas Wiklund
  247. Tor Petersson
  248. Torbjörn Wisth
  249. Tove Goldmann
  250. Tove Rytte
  251. Tove Wennergren
  252. Ulf Samuelsson
  253. Ulrika Ferenius
  254. Ulrika Grandin
  255. Valeria Pereira Flink
  256. Viktor Norén
  257. Viktor Sjögren
  258. Viveca Ghostine
  259. Åsa Anclair
  260. Åsa Hjelt
  261. Åsa Hultberg

 • Tanken på att finanskapitalets globalism, krig och asylbaronsindustri på minsta vis skulle vara i 90% av folkets (arbetarklassens) intresse, i någon enda nation i världen, d.v.s. vara “vänster”, är naturligtvis diskutabelt.

  Socialdemokraterna har traditionellt varit för demokrati i varje nation, fred och bistånd lokalt. De senaste decennierna har det varit annorlunda.

  Sossarna som jag antar kallas “vänstern” av Jan Norberg har i själva verket varit klass med Moderaterna, såsom de var för 30 år sedan, d.v.s. varit emot ökad makt för folket och flyttat makten till EU, privatiserat skola, vård och omsorg, röstat för krig, inte kritiserat USA:s imperialism, samt förslösat viktiga biståndspengar genom att strössla dem på icke-flyktingar och icke-barn i Sverige till asylbaroners och bankirers stora glädje.

  De tidningar som monopolkapitalet äger styr de också innehållet i. VD:n som väljs av aktieinnehavarna anställer och avskedar journalisterna. De som inte följer monopolkapitalets imperialistiska globalistiska agenda blir sannolikt inte särskilt långvariga.

  https://www.journalisten.se/nyheter/en-frysbox-30-miljoner

 • “Marionetterna som fick nog”. Passande titel på ett oskrivet(?) samtida spel om journalister.
  Märk väl att anställda inom statliga verk, här och i USA, är hyrda för administration.
  Om journalister hyrs på samma grund är “journalist” högst missvisande.
  Det är uppenbarligen bedrägeri att förmedla vinklade “nyheter”. Förr var det helt klart att ledarsidan var reserverad just för vinkling, tidningens åsikter. Idag verkar det som om hela team används för att “täta” opinionsbildningsflödet. Att EU reagerar visar vad dom står och varför dom behandlar oss som får.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *