Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Vissa EU-representanter oroliga för att vänstern inte längre kan kontrollera massmedia

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 28 september 2018
- Jan Norberg
Vera Jourová, EU-kommissionären i rättsliga frågor - Foto: EU-parlamentet, Public Domain
Vera Jourová, EU-kommissionären i rättsliga frågor – Foto: EU-parlamentet, Public Domain

Nu är vi där igen, höga EU-representanter börjar nu bli riktigt oroliga för den högervind som på grund av bristerna på migrationsområdet blåser över hela EU. Det är val till EU nästa år och därför kan man lätt inse att oron för att mista den guldkantade försörjningen som EU erbjuder blir en drivkraft som kan få dessa korrupta EU-politiker att gå väldigt långt för att få behålla sina jobb.

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoNu pekas två kategorier ut som ansvariga för att högervinden fått seglen att smattra hårt i vinden: politiker och media. Så långt kan jag ju hålla med, men när det gäller receptet för att komma tillrätta med detta ”problem” så är slutsatserna de vanliga. Hon skriver som att media verkligen förespråkar till fördel för kritiska högeråsikter, det är ju i själva verket precis tvärtom.

Vem har rätt att kontrollera massmedia?

Massmedia är ju de vilka under många år pga sitt ensidiga vänsterperspektiv och ibland genom rena lögner fått upp ögonen på normalt folk att pk-eliten (där EU ingår) är inne på helt fel spår. Vera Jourová kan inte heller avhålla sig från att ge några av sina politiska motståndare en känga, däribland Donald Trump, genom att påstå att politiker som pekar ut media som folkets fiender har ett ansvar att uttrycka sig på ett annat sätt.

“Medier och politiker har ett särskilt ansvar när det gäller den växande nationalismen i Europa. Det menar EU-kommissionären i rättsliga frågor, Vera Jourová.”

“Det var vid en konferens om mänskliga rättigheter på tisdagen som kommissionären Vera Jourová talade om värderingar i tider av ökad  nationalism. I talet tog kommissionären upp vad hon kallade dålig nationalism och att två grupper har ett särskilt ansvar för den hatiska retorik som syftar till splittring och uteslutning av vissa grupper och som alltmer fått spridning i Europa: politiker och medier.” – EU-kommissionen om extrem nationalism: Medier har stort ansvar – Europaportalen

Här är hon ute på mycket djupt vatten, massmedierna är ju folkets värsta fiende om man bortser från pk-eliten ibland politikerna för de är ju alltid de värsta.

Brexitkampanjen anges som ett exempel på att så splittring och sprida desinformation. Det måste ju svida duktigt innan hon kommer till den slutsatsen, att det skulle bero på hennes och andras beteende finns inte i hennes sinnevärld, men om hon som representant i EU-kommissionen, kommissionär för rättsfrågor, fortsätter att attackera Polen, Ungern, Italien, med flera länder skjuter hon sig bara i foten och ökar på det motstånd mot EU som finns utbrett inom EU.

Var är självkritiken hos dessa EU potentater?

Text: Jan Norberg

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq