Folkhemmet Sverige – Diskutera partiets valfilm 2018

publicerad 8 september 2018
- av NewsVoice
Folkhemmet Sverige valfilm 2018

NewsVoice fortsätter med att presentera partiernas valfilmer för 2018. Här kommer partiet Folkhemmet Sverige, ett litet och nystartat parti med ett partiprogram med åsikter som hämtat inspiration från vänstern, mitten och högern. Folkhemmet Sverige anser att de lyckats skapa det perfekta partiprogrammet som bör attrahera alla: svenskar, invandrare, företagare, socialister eller vad du än vill kalla dig själv. 

Folkhemmet Sverige har skickat in en artikel om vad de vill. Vi publicerar den nedan.


Folkhemmet Sverige – för demokrati, trygghet och välfärd

DEMOKRATI. Folkhemmet Sverige vill stärka folkets frihet och inflytande, vilket kräver en revidering av grundlagen. Vi vill införa en tvåkammarriksdag som gör att hela landet får en talan, vi vill återinföra tjänstemannaansvaret och införa beslutande folkomröstningar enligt Schweizisk modell. Hela förslaget finns att läsa i bokform, med historik, jämförelser med andra länder och med förklaringar: ”Omstart Sverige: ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen” av Leif Erixell (ordförande för Medborgarrättsrörelsen i Sverige).

TRYGGHET. Folkhemmet Sverige menar att trygghet är mer än att inte behöva vara rädd för att bli våldtagen, att bilen ska brinna upp, att man ska bli rånad eller att ens hem ska bli vandaliserat. Trygghet är också att få vård och omsorg, att skolan fungerar och att man efter utbildning kan försörja sig på ett jobb och få tag på en bostad som man har råd med. Trygghet är också att man får en rejäl pension att leva på så att man t.ex. har råd att gå till tandläkaren.

Folkhemmet Sverige arbetar med HELHETEN, vilket innebär att det finns ett program för att öka tryggheten i samtliga länkar i ”trygghetskedjan”. Lag och ordning ska upprätthållas med ytterligare 40.000 poliser, det krävs också en uppdatering av lagar, rättssystem och av kriminalvården. De immigranter som begår brott ska omedelbart utvisas och eventuellt fängelsestraff ska avtjänas utomlands (outsourcing). Vi ska begränsa invandring till samma nivå som våra grannländer och då hamnar vi på runt 6000 per år (och inte 36.000 som kom 2017) - och det ska finnas asylskäl. Vi kommer att ersätta bidrag med studielån och det första nyanlända ska lära sig är svenska - och inom två år ska samtliga vara i riktigt arbete.

Folkhemmet Sverige kommer att införa ett BOT-avdrag som direkt halverar kostnaden hos din terapeut, hos tandläkaren och hos veterinären. I steg nummer två kommer Integrativ Medicin och tandvård att ingå i den offentliga vården.

Folkhemmet Sverige kommer att införa en skattefri enhetspension på 16.000 – 20.000 kronor i månaden vilket gör att de mer än en kvarts miljon fattigpensionärer som idag finns i Sverige med råge kommer att hamna över EU:s fattigdomsgräns.

Folkhemmet Sverige kommer att bygga 600.000 billiga och bra hyresrätter – så att även ungdomar och vanligt folk har råd att bo bra utan att behöva skuldsätta sig.

VÄLFÄRD. Folkhemmet Sveriges politik kommer att dramatiskt öka välfärden i hela landet.

VARFÖR DET BEHÖVS ETT NYTT PARTI

​Folkhemmet Sverige föddes för att det nästintill är omöjligt att påverka de etablerade partierna som har slutat att lyssna på folket och verkar ha helt andra intressen än folkets väl och ve.

Vi startade Kostdemokrati.se för att informera, utbilda folket om kost, hälsa och om frågor som rör demokrati - och vi har haft tusentals kontakter i form av möten, föreläsningar, brev, telefonsamtal m.m. med ansvariga tjänstemän och politiker under hela 2000-talet. Till sist förstod vi emellertid att det INTE går att påverka dagens riksdagspartier (de är som gjutna i betong och går inte att rubba). Hur det går med folket och landet ligger inte särskilt högt på deras prioriteringslista.

Alla dagens riksdagspartier står för ungefär samma politik så vi tycker att de tillsamman kan benämnas som ”8-klövern”. SD avviker endast i immigrationsfrågan och kan betraktas som ”kontrollerad opposition”, vilket innebär att de ska fånga upp de väljare som förstår att obegränsad immigration inte går att förena med dagens välstånd – sedan blir allt som vanligt igen (dvs. ”business as usual” för de särintressen som idag styr landet).

SD vinner väljare på ”walkover” och kan sitta med armarna i kors – medan ”7-klövern” fumlar med invandringsfrågan precis som de missköter de flesta viktiga frågor. Det enda SD behöver göra är att beskriva verkligheten som den är.

Eftersom dagens riksdagspartier (”8-klövern”) INTE går att påverka, och det spelar ingen roll hur många liv som räddas eller hur många miljarder kronor som sparas, så hade vi valet att nöja oss med att titta på medan 8-klövern nu snabbt sänker hela landet eller starta ett nytt parti med en pragmatisk helhetspolitik som får landet på fötter igen.

Vi valde att ta fighten även om klockan är ”fem i tolv” – för annars finns det ju inget framtidsalternativ att rösta på i riksdagsvalet. Redan nu kan du stödja vårt arbete för ett bättre Sverige styrt av folket.

Folkhemmet Sverige är det enda parti som har ett färdigt grundlagsförslag som avsevärt skulle stärka DEMOKRATIN och långsiktigt säkra folkets inflytande.

Team Folkhemmet Sverige