Läsarna gillar NewsVoice mer tack vare botnet-attacken

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 september 2018
- Torbjörn Sassersson
Läsare gillade NewsVoice mer under botnet-attacken (period 1-13 sep). Graf: Facebook
Läsare gillade NewsVoice mer under botnet-attacken (7-12 sep). Graf: Facebook

LEDARE. Sympatierna för NewsVoice haglade in under senaste botnet-attacken mot tidningen. Det uppskattar vi som arbetar i bakgrunden. Även besöksstatistiken drog kraftigt iväg upp, trots svårighet att nå sajten, under botnet-dagarna. Många har hört av sig med positiva omdömen.

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie
Torbjörn Sassersson, redaktör, juli 2017, selfie

Frågan är om försöken att sabotera NewsVoice snarare är kontraproduktiva. Nyfikna undrar vad det är för artiklar som är ”förbjudna” att läsa och det handlar inte bara om det uppenbara valfusket i Sverige. Det handlar om flera parallella narrativ som beskriver samhället och världens gång, en kamp om ”rätt” sanning.

Du kanske har svårt att navigera. Det enklaste är som vanligt att prenumerera på de uppfattningar som skänker mest tröst och bekvämlighet. Många spanar efter vilken part som uppfattas som vinnare och går på den linjen.

Jag uppmanar dig att ta del av många medier: vanliga svenska tidningar, de nya allt mer etablerade medierna och utländska medier från olika delar av världen. Jämför de olika perspektiven och försök bedöma trovärdighet, agenda och fakta. Låt många tankekulturer få plats i ditt medvetande.

Det största misstaget du kan begå är att bara läsa den svenska mittfårans massmedier. Då är du garanterat rökt, men du kommer å andra sidan få en lika garanterad fortsatt trygghetskänsla i vår lokala svenska komfortzon och naturligtvis får du din dagliga dos av förutsägbarhet, om det mesta.

Om du däremot vill vidga vyerna, ta lärdom av andra kulturer, det mångkulturella. Gör som jag, läs många medier och umgås fysiskt med människor från andra kulturer privat. Det var så NewsVoice startade. En positiv effekt av massmigrationen är att 100,000-tals människor står där redo att berätta för dig om varför de egentligen kom till Sverige. Var beredd på att få höra både det en och det andra om hur världen egentligen fungerar och vilken roll Sverige spelar. 

Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NewsVoice