NewsVoice slogs ut av ett botnet igen den 12 september

publicerad 12 september 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Montage NewsVoice. Foto Gerd Altmann. Licens: CC0, Pixabay.com
Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie
Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice, juli 2017, selfie

NewsVoice sänktes i natt på nytt av ett botnätverk i USA. Angreppet mot NV fortsatte därmed även efter helgen och det bekräftas av vår externa IT-tekniker. Denna artikel publicerades först på redaktörsbloggen, men vi lägger ut artikeln även på NewsVoice i efterhand som en dokumentation

Priset för att hålla igång en botnet-attack ligger på cirka 500 USD per dag. Tydligen betalar alltså någon 500 USD per dag för att försöka sabotera NV. Vi är snart uppe i en veckas angrepp. 7 dagar x 500 USD per dag blir 3500 USD (ca 33,000 kr) per vecka. Vem har råd att betala det?

Jag brukar vara väldigt restriktiv med denna typ av påståenden, men tack vara den tekniker som arbetar för NV så kan vi nu se exakt vad som händer. Det handlar om att någon okänd part vill sabotera NewsVoice.

En annan hypotes är att angreppen utförs ideellt.

Botnätet i USA har bland annat ställt in siktet på artikelräknaren som visar antalet läsningar av artiklarna, en funktion som jag slog på i natt eftersom det annars ser ut som ingen läser artiklarna i NewsVoice. Då angreps funktionen direkt.

Besöksstatistiken för NewsVoice kl 00:00 till 14:00 den 12 sep 2018. Data hämtad från Google Analytics.
Besöksstatistiken för NewsVoice kl 00:00 till 14:00 den 12 sep 2018. Data hämtad från Google Analytics.

Läs mer i artikeln: NewsVoice attackerades av botnet i USA

Självklart är denna attack ett problem för demokratin, åsiktsfriheten och pressfriheten, om jag ska uttrycka mig högtravande.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det är riktigt som Birgitta skriver. Senaste tiden har NewsVoice.se rasat i position från position 1 på Googles första sida vid sökning på ordet “newsvoice” till att hamna först på sidan 2 på Google (så långt ner som position 18).

  Istället får VoFs nedsättande artikel om VoF sökträff 1 på sid 1.

  Även konkurrenten NewsVoice.com hamnar långt över NewsVoice.se.

  Självklart är detta manipulation av sökmotorerna. Det gäller inte enbart Google utan även andra sökmotorer som Startpage.com.

 • När jag sökte på newsvoice idag så hittade jag hemsidan först på 18:e plats. Newsvoice.com kom däremot på 3:e plats; en plats där Newsvoice.se brukar ligga (eller däromkring). Flertalet av alla andra träffar som låg före Newsvoice.se handlade om kritik mot denna hemsida. Å andra sidan kan det ses som att alternativa nyheter och synpunkter på MSM och det politiska etablissemanget biter ordentligt. Bra jobbat!

  Kriget mot Newsvoice.se verkar föras på flera olika fronter, dels via botnet och dels genom att Google utövar nätpåverkan och placerar hemsidan allt längre bak. Hur ska det vara möjligt för Newsvoice.se att locka till sig nya läsare med Googles nya strategi? Alternativmedia ska tydligt tystas ned med hjälp av så många olika metoder som möjligt.

 • Det är bara att lägga ihop 1+1 och vi ser att det inte är ryssen i något fall. Alternativmedia är modellen som gäller numera. Tack newsvoice för ett mycket bra alternativ !

 • Tror att syftet primärt är att slå ut alternativa narrativ. NewsVoice är extra utsatta när dem publicerar vad bland annat RT rapporterar. Detta var nog bara ett första test, för att se hur mycket som behövs samt vad det kostar att tysta alternativa narrativ.

  Bra att Herr redaktören publicerar detta. Det är först då som vi kan lägga pusslet vilka artiklar man vill tysta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *