Nya Dagbladet stängdes ned av webbhotellet – händer bara en gång per tre år

publicerad 10 september 2018
Markus Andersson utanför DN - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Nya Dagbladet stängdes under eftermiddagen ned av sitt webbhotell. Någon hänvisning gavs inte direkt, men ett besked om extremt stor besöksbelastning kom något senare, förklarar Markus Andersson redaktör på Nya Dagbladet. Denna artikel publicerades ikväll även på NewsVoice redaktörsblogg eftersom även NewsVoice.se ikväll var utsatt för en överbelastningsattack vilket gjorde det i princip omöjligt att uppdatera här. 

Text: Markus Andersson

Något verkar dock inte stå rätt till och det finns indikationer om att det rör sig om någon form av angrepp. Nya Dagbladet ligger hos Sveriges största webbhotell med över 200 000 kunder. Det som orsakat att webbhotellet stängde ned Nya Dagbladet händer enligt uppgift bara en gång på upp till tre år.

I lördags varnade Nya Dagbladet för olika typer av valfusk som skulle kunna komma att inträffa under valdagen och hur dessa skulle kunna förebyggas. Under valdagens morgon började rapporter att strömma in ifrån läsare om olika typer av valfusk.

Rapporterna fortsatte att strömma in under dagen och intresset för att ta del av rapporteringen var stor. Efter valnatten publicerade Nya Dagbladet en ledare som analyserade valet med utgångpunkten att det uppstått anledning att misstänka allvarligt valfusk och digital manipulation av valresultatet.

ArcanumSkolan 2024

Artikel fick snabbt mycket stor spridning i Sverige. Två timmar efter att artikeln publicerades stängdes hela nyadagbladet.se ned av webbhotellet.

Ledarartikeln finns att läsa på Newsvoice.se som dock efter publicering också verkar utsatts för angrepp.

För mer information följ Nya Dagbladets Twitter-kanal, https://twitter.com/nyadagbladet.

Text: Markus Andersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq