Nya Dagbladet stängdes ned av webbhotellet – händer bara en gång per tre år

publicerad 10 september 2018
- Nya Dagbladet
Markus Andersson utanför DN - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Nya Dagbladet stängdes under eftermiddagen ned av sitt webbhotell. Någon hänvisning gavs inte direkt, men ett besked om extremt stor besöksbelastning kom något senare, förklarar Markus Andersson redaktör på Nya Dagbladet. Denna artikel publicerades ikväll även på NewsVoice redaktörsblogg eftersom även NewsVoice.se ikväll var utsatt för en överbelastningsattack vilket gjorde det i princip omöjligt att uppdatera här. 

Text: Markus Andersson

Något verkar dock inte stå rätt till och det finns indikationer om att det rör sig om någon form av angrepp. Nya Dagbladet ligger hos Sveriges största webbhotell med över 200 000 kunder. Det som orsakat att webbhotellet stängde ned Nya Dagbladet händer enligt uppgift bara en gång på upp till tre år.

I lördags varnade Nya Dagbladet för olika typer av valfusk som skulle kunna komma att inträffa under valdagen och hur dessa skulle kunna förebyggas. Under valdagens morgon började rapporter att strömma in ifrån läsare om olika typer av valfusk.

Rapporterna fortsatte att strömma in under dagen och intresset för att ta del av rapporteringen var stor. Efter valnatten publicerade Nya Dagbladet en ledare som analyserade valet med utgångpunkten att det uppstått anledning att misstänka allvarligt valfusk och digital manipulation av valresultatet.

Artikel fick snabbt mycket stor spridning i Sverige. Två timmar efter att artikeln publicerades stängdes hela nyadagbladet.se ned av webbhotellet.

Ledarartikeln finns att läsa på Newsvoice.se som dock efter publicering också verkar utsatts för angrepp.

För mer information följ Nya Dagbladets Twitter-kanal, https://twitter.com/nyadagbladet.

Text: Markus Andersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Tilläggas kan följande; Vem ansvarar för rapporteringen till databasen och vad finns det för garantier att rapporteringen är korrekt och inte kan manipuleras i efterhand? Vem har kontrollen över datasystemet?
    MSB med Dan Eliasson som chef?

  • SD och AfS får i fortsättningen skicka ut observatörer till varje vallokal där rösterna räknas. Om valförrättare från sjuklövern i bästa samförstånd bytt ut röster vill jag låta vara osagt. Rapporteras resultaten från varje vallokalen direkt till valmyndigheten eller till någon mellanhand som i sin tur rapporterar till valmyndigheten? Hur förvaras röstsedlarna och vem har tillgång till dessa. Vem sköter transporten av röstsedlarna?

  • Klart valfusk, om man tolkar SVT1:s 19:30-nyheter igår. Sossarna gick kraftigt tillbaka i de flesta landsting och i kommunerna, sa’ man. Men i riksdagsvalet gick man först rejält ned i rösträkningen, men efter dator-manipuleringen gick man upp till 28% och där låg man kvar. SD startade högt och dök sedan till 17% och verkade sen’ bli fixerad där, trots att man gick mycket bra i Skåne, exempelvis. Mp:s siffror verkar också vara fusk. Sju-K är ju kriminella och odemokratiska allt sedan 2001-09-11, så ett saftigt VALFUSK, vore inte något att förvåna sig över!

    • Håller med, uppenbart valfusk. Ska man kanske nu söka sig till Nordkorea för att hitta en demokrati värd namnet att leva i????

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *