Margareta Lundström
Margareta Lundström

REPLIK. Det kom ut en studie i början av augusti som visar att det finns en överdriven rädsla för salt. TV Helse skrev om studien den 19 augusti och den 21 augusti publicerade Helsingsborgs Dagblad en artikel av Daniel Rydén som också tog upp nyttan med salt, men samtidigt backade skribenten tillbaka uppfattningen till att salt ändå är mer farligt än nyttigt. Margareta Lundström som är pensionerad sjuksköterska kritiserar Rydén för att ta ett steg fram och två tillbaka.

Text: Margareta Lundström | Foto: Logga Wiggler, licens CC0 1.0, Pixabay.com

Angående artikeln om salt: “Livsviktigt och farligt” i HD den 21 juli 2018. Det började bra men sedan spårade det ur. Det är rätt att salt är livsviktigt och det är viktigt påpekade i värmen. Detta i synnerhet som man ständigt blir påmind om att dricka mycket utan att samtidigt säga att vi också behöver öka på saltmängden.

Men att sedan att påstå att salt farligt är okunnigt, historielöst och rent livsfarligt. Det ursäktar inte att du tagit din information från Livsmedelverkets hemsida. Istället för att vara dess megafon borde du och andra journalister granska vetenskapen bakom deras råd.

Från att ha betraktats som heligt, har salt i dag demoniserats och beskylls för att höja blodtrycket, men det existerar inga bevis på att salt generellt höjer blodtrycket.

Läs hela artikeln i TV Helse | Mediasamarbete

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 september 2018 kl 07:18

Bra kommentar!