Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Valspurt 2018: Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 september 2018
- NewsVoice redaktion
Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS under valspurten 2018
Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS under valspurten 2018
Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS under valspurten 2018

Socialdemokraterna har under de sista timmarna innan vallokalerna stänger skickat 700,000 SMS till potentiella S-väljare, avslöjar Expressen. Partiet vill desperat nå de som inte brukar rösta alls att rösta på S. Johan Öhrn, ansvarig för Socialdemokraternas samtalskampanj tycker att valdagen är en bra dag att hålla kontakt med väljarna.

Sms:en har gått ut till geografiska områden med tidigare låga valdeltaganden.

“Jag vågar inte svara på om vi gjort det tidigare på valdagen. Jag känner inte till att vi ska ha gjort det. Det är inte så jättevanligt”, säger Johan Öhrn. “Vi har bett våra leverantörer skicka ut sms framför allt till de områden där vi vet att de som bor där faktiskt kan tänka sig att rösta på Socialdemokraterna.”

Andra partier har också spammat

Miljöpartiet uppger att det också skickat ut SMS under valdagen, men att de inte köpt mobilnummer.

Vänsterpartiet valde även de att spamma personer genom att köpa mobilnummer, bekräftar Ana Rubin, ordförande i Vänsterpartiet i Skåne.

Text: NewsVoice | Källa: Expressen, “S sista minuten-strategi: Skickade 700 000 sms”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq