Valspurt 2018: Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS

1
613
Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS under valspurten 2018
Socialdemokraterna spammar Sverige med mass-SMS under valspurten 2018

Socialdemokraterna har under de sista timmarna innan vallokalerna stänger skickat 700,000 SMS till potentiella S-väljare, avslöjar Expressen. Partiet vill desperat nå de som inte brukar rösta alls att rösta på S. Johan Öhrn, ansvarig för Socialdemokraternas samtalskampanj tycker att valdagen är en bra dag att hålla kontakt med väljarna.

Sms:en har gått ut till geografiska områden med tidigare låga valdeltaganden.

”Jag vågar inte svara på om vi gjort det tidigare på valdagen. Jag känner inte till att vi ska ha gjort det. Det är inte så jättevanligt”, säger Johan Öhrn. ”Vi har bett våra leverantörer skicka ut sms framför allt till de områden där vi vet att de som bor där faktiskt kan tänka sig att rösta på Socialdemokraterna.”

Andra partier har också spammat

Miljöpartiet uppger att det också skickat ut SMS under valdagen, men att de inte köpt mobilnummer.

Vänsterpartiet valde även de att spamma personer genom att köpa mobilnummer, bekräftar Ana Rubin, ordförande i Vänsterpartiet i Skåne.

Text: NewsVoice | Källa: Expressen, ”S sista minuten-strategi: Skickade 700 000 sms”


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här