Sverige har kanske sämst gränskontroll i Europa – Rapport

publicerad 17 september 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Schengenrapport (2018) om svenska gränskontrollen - Skärmdump av Expressen

Nu skriver medierna om Schengenrapporten som mörkades inför valet. Den visar att Sverige förmodligen kan ha sämst gränskontroll i Europa. NewsVoice skrev 2015 om mannen som passerade svensk gränskontroll med falsk pass, men vi nämnde inte uppgiften att hälften av alla som kommer in inte ens registreras som nyanlända.

Schengen-inspektörer besökte Sverige 2017 och intervjuade gränspoliser i landet. Resultatet sammanställdes i en sekretessbelagd rapport (“Evaluation of Sweden in the field of management of the external borders”) som Kvällsposten fick del av först nu.

“I Skåne säger gränskontrollanter att läget är så dåligt att Frontex, EU:s gränskontrollmyndighet, borde hjälpa Sverige att upprätthålla yttre gränsen precis som man gjort i Grekland.” – Expressen

Rapporten som ännu inte publicerats konstaterar att kontrollanterna i många fall saknar kunskap för att kunna upptäcka falska pass. Gränskontrollerna är dåligt bemannade, arbetsmetoderna felaktiga och gränspoliserna saknar rätt utbildning.

“Vi riskerar att släppa in återvändande jihadister och frihetsberövar personer som har rätt att komma in i landet”, säger en erfaren gränspolis till Expressen.

“Flera poliser säger att de på möten fått höra att “resultatet från Schengeninspektörernas besök är politiskt sprängstoff”.”
“Jag satt i möte när polismästaren Liselotte Ström sa att rapporten är politisk känslig och att den därför skulle undanhållas tills valet var genomfört.”
“Fler poliser berättar att de hört samma sak.” – Expressen

Mannen på Arlanda

I november 2015 publicerade NewsVoice artikeln: “Man kom in via Arlanda med falskt pass – Polisen släppte in honom utan åtgärd”. Den handlar om en man som lyckades med något som borde vara omöjligt. Han passerade rakt in i Sverige med ett falskt pass trots att två gränskontroller i två länder var medvetna om det. Svenska gränspolisen lät mannen passera in i Sverige utan att veta vem han egentligen var.

Till oss (undertecknad med en vän) sa han att han medvetet rest från Somalia med ett pass med slutdestination Sverige, när vi frågade varför han stoppades av 2-3 poliser i gången ut från planet som kom från London.

En källa från Säpo uppgav 2016 att gränspolisen endast registrerade ungefär hälften av alla som kom in i landet. Om det tex hade registrerats 4000 personer en vecka hade det egentligen kommit in 8000 personer.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Schengenrapport (2018) om svenska gränskontrollen – Skärmdump av Expressen

Relaterat och källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Birgitta 2018-09-19 at 18:59

  Tack Birgitta för upplysande fakta och information, det är sådana här inlägg som höjer medvetandegraden hos NV:s läsare. Åtminstone för mig.

  Borde inte du Birgitta kunna skriva lite mer om detta i en artikel för Newsvoice räkning??

  Ett historiskt perspektiv som inte alltför många sannolikt har dåliga insikter om är bra för alla att ta del av. Jag tackar på förhand!!

 • Eftersom flera kommentatorer har berört agenda 2030 så kommer här min lilla fundering på varför vi kanske har den sämsta gränskontrollen i Europa. Den kommer inte att bli starkare utan tvärtom försvagas allteftersom Agenda 2030 pålas ner på svensk mark.

  Sverige och svenskar har alltid spelat en central roll inom FN (t ex Dag Hammarsköld liksom steriliseringsförkämparna Alva och Gunnar Myrdal m fl) inte minst med tanke på att Sverige är en av de större bidragsgivarna till FN-systemet. Det är därför inte konstigt att Agenda 2030 planeras rullas ut massivt just här eftersom Sverige ”har signalerat att man vill gå i täten när det gäller att ta tag i den nya utvecklingsagendan”.

  Förenta nationernas stadgar skrevs i Varberg år 1915 i samband med att 200 organisationer samlats i staden för att protestera mot första världskrigets vansinne. Bland punkterna i stadgarna påtalas bl a önskemål om ett världsparlament och en internationell ordningsmakt. ”Delegaternas förslag nedtecknades i protokoll och skickades runt världen. En av dem som fick en kopia var USA:s president Woodrow Wilson. Han lät omarbeta protokollet till sina berömda 14 punkter. De låg till grund för stiftandet av Nationernas förbund 1920 och var även utgångspunkten för stiftandet av Förenta nationerna.”

  Under mötet 1915 talade man bl a om behovet av att Skandinaviens länder skulle behöva göra ett ”vikingatåg” i världen för att lyfta fram vikten av egna förpliktelser och andras rättigheter istället för tvärtom. Vid mötet uttryckte man ett motstånd mot en biologisk livsåskådning som skulle mana till att ”bereda varje folk största möjliga plats i solen” eftersom denna tanke ansågs ligga till grund för krigshandlingar mot andra människor. Man förespråkade istället en etisk livsåskådning som skulle borga för allas plats i solen. Rättighetsaspekten är central i Agenda 2030. Agendan verkar sätta ett formellt avslut för nationell suveränitet genom att länder öppnas upp så att de, var och en, blir till ett slags ”solens rike”; helt gränslösa, för var och en som vill ta del av dess värme i form av lika rättigheter.

  I Strategic Directions 2017-2021, som lyder under Agenda 2030, säger sig UNHCR vilja:”
  • Build on the commitment of the 2030 Agenda for Sustainable Development to leave no-one behind, and on the Sustainable Development Goals to promote the inclusion of refugees, the internally displaced and stateless people in National Development Frameworks.”
  • Engage strongly with States, host communities, civil society and key national service providers to promote the inclusion of refugees, internally displaced and stateless people in mainstream national systems, including health and education, pending durable solutions to their displacement.”

  Odd Fellow var en av organisationerna som deltog i författandet av stadgarna. Norden är sedan länge Odd Fellows starkaste fäste och Sverige intar, ur ett globalt perspektiv, en ledande ställning. Tillsammans med andra ordenssällskap ”inom familjen frimurarbrödrasällskap” finns Rotary, Lions och godtemplare m fl andra som tillsammans utgör en stor och dold maktfaktor som verkar i det politiskt fördolda för att illuminera det egna och andra folk världen över.

  Fredskongressen 1915 resulterade i en minnesskrift på vars framtida visar ett jordklot som omsluts av en slags lagerkrans; en prototyp till dagens FN-logga.

  Förenta nationernas stadgar skrevs i Varberg (Låst artikel): https://www.dn.se/arkiv/familj/forenta-nationernas-stadgar-skrevs-i-varberg/

  Fredskonferensen i Varberg: https://www.museumhalland.se/samlingar/arkiv/fredskongressen-i-varberg-ar-1915/

  Odd fellows (frimurar-)symboler: https://www.google.se/search?q=odd+fellow+symboler&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjliciMp8fdAhUjiIsKHed0BlUQsAR6BAgGEAE&biw=1536&bih=759#imgrc=M8_pEz8_yokuaM:

 • Allt vansinne som pågår har med all sannolikhet att göra med Agenda 2030 som har allt att göra med att på diverse sätt kontrollera allmänheten! Väl värt att syna allt som är skrivet om detta eftersom alla kommuner har en avdelning avsedd för införandet av dessa planer.

  • Du har nog helt rätt vad gäller Agenda 2030 eftersom allt detta sker simultant precis överallt. Även om t.ex. Sverige är ett av extremfallen. Först var det ju Agenda 21 och sen flyttade de fram införandet till Agenda 2030, men nu är det knappt 12 år kvar och någon tycks verkligen ha lite bråttom att införa det här. Därav det snabbt omvandlande vansinnet och ska man stressa igenom något måste man runda några hörn.

   Men svenska rikspolitiker har alltid haft en rövslickande attityd gentemot allt som FN försöker införa och kommunalpolitiker är lite brunnästa ät den rikspolitiska kroppsöppningen. Ska man laga omelett måste man knäcka några ägg och tyvärr så råkar alla vi andra vara dom där äggen.

   Sen försöker jag inte föreläsa. Skriver fort och mycket när jag är smått grinig och i dagsläget finns det ju så otroligt mycket att vara just grinig över. Jag vill inte ha detta människofientlige djävla skitsamhälle.

   • Handlingsplan Agenda 2030

    Agenda 2030 är en agenda för förändring mot ett hållbart samhälle. Sverige ska vara ledande i genomförandet av agendan. Genomförandet innebär en successiv omställning av Sverige som modern och hållbar välfärdsstat, på hemmaplan och som del av det globala systemet. I denna handlingsplan för 2018–2020 beskriver regeringen ett antal centrala åtgärder för hållbar utveckling som förväntas att ge resultat och effekter under kommande år. Nyckeln till ett framgångsrikt genomförande av agendan är att det i samhället finns en bred delaktighet i omställningen. Med handlingsplanen avser regeringen att underlätta för olika samhällsaktörers bidrag till en fortsatt omställning samt ge fortsatt kraft till den politik som regeringen driver för hållbarhet. Handlingsplanen lyfter fram sex tematiska fokusområden och därutöver fyra nyckelfaktorer för genomförandet. Handlingsplanen fokuserar på det nationella genomförandet av Agenda 2030, men omfattar även Sveriges bidrag till det globala genomförandet av agendan.

    Sverige ska vara ett land i hållbar utveckling. Med denna handlingsplan redogör regeringen för en politik för omställningen mot en hållbar utveckling.

    Källa: https://www.regeringen.se/rapporter/2018/06/handlingsplan-agenda-2030/

 • Eftersom jag vaknade på fel sida kan jag fortsätta kräkas lite på tangentbordet. Skit samma varifrån människor kommer för poängen är att de flesta är helt oidentifierade. Mitt problem med detta är av samma anledning som jag inte har skytteltrafik av okända svenskar in i min egen lägenhet

  Om någonting händer så är vi helt djävla oskyddade och man kommer inte långt med kökskniv, bakkavel eller självförsvarsfärgläggningsspray. I dagsläget kan knappt polisen komma eftersom de är upptagna med omorganisation, utredning av hatbrott och dessutom är kraftigt underbemannade. Om någonting större händer kommer polismakten att implodera. Likaså är “försvarsmakten” (där citationstecknen markerar kraftig ironi) helt avvecklad och vad som återstår är en styrka stor nog att kunna hantera den obeväpnade delen av den svenska befolkningen. Sen är även det tidigare utplacerade vapenkassunerna helt bortplockade så någon folklig mobilisering är inte att tänka på. Allt detta sammantaget betyder att var och en kommer bli tvungen att klara sig helt på egen hand. Så glöm inte bunkra självförsvarsfärgläggningsspray.

  Du kan i och för sig gå med i en pistolskytteklubb, om det finns plats, och efter sex månader och ett guldmärke så har du licens. Eller så kan du ta jägarexamen och med tillgång till jaktmark får du sen äga en Åsa-Nisse-bössa. Om du har ett stort intresse av att på avstånd göra hål i ett papper eller hyser ett inneboende hat mot älgar så är detta fullt godtagbara skäl för licens. Skulle du däremot ha självbevarelsedrift och hysa kärlek till din familj så att du vill ha möjlighet att kunna försvara dig och dem, så är detta ett skäl som gör dig direkt olämplig för licens. Och det här är i ett land där det väller in illegala militära automatvapen över gränsen så att det i förorten är lika lätt att köpa en AK-47 som det är att köpa en liter mjölk.

  Svenska politiker, myndigheter och andra kräkmedel måste verkligen hata den svenska befolkningen.

  • Ha-ha, f-n vad bra skrivet Sture! Detta är en av grunderna till det Svenska haveriet.

   Precis när vi har spräng bort och “återställt” kassunerna så har ett nytt politiskt beslut gjort att vi skall bygga upp en del igen p.g.a. “ett förändrat omvärldsläge”.

   Patetiskt och synnerligen pinsamt. Inte så konstigt att omvärlden i många stycken “skriver ner och ironiserar” Sverige som nation.

   • Hade det inte varit så sorgligt allvarligt skulle det onekligen vara just skrattretande. Men de har ju suttit upp rätt miserabla förutsättningar för ett möjligt helvete där många kan dö om det vill sig riktigt illa. Samtidigt som de fråntagit oss precis alla möjligheter till ett vettigt självförsvar. Snacka om ett leda lammen till slakt.

     • Det är ju ett vidrigt hyckleri som de håller på med och de måste tro att hela svenska folket är totalt hjärndöda.

      Sveriges feministiska regering har skapat ett samhälle där kvinnor inte ens vågar gå ut själva. Samtidigt som de försöker lägga över den skulden på svenska män, som då ändå är bland de mest jämställda i världen.

      Sveriges förutseende regering vill få oss att inse vikten av ett totalövervakat samhälle från gator och torg till Internet, samtidigt som de upprätthåller obevakade svängdörrar rätt in i landet.

      Sveriges humanistiska regering som förespråkar “allas lika värde” har via en medvetet inkompetent rikspolischef monterat ned hela polismyndigheten så den inte har en chans i helvete att upprätthålla lag och ordning. Medborgarna är helt utlämnade åt sig själva och om de försöker göra någonting åt saken blir de anklagade för att ta lagen i egna händer. Samtidigt som regeringsmedlemmar har ett konstant SÄPO-skydd och där Nationella insatsstyrkan aldrig är längre bort än ett larmknappstryck. Skulle det vilja sig riktigt illa kan de även kalla in militära SOG (statens egna lilla internationellt verkande mordkommando). Så i “allas lika värde”-paradoxen tycks ändå vissa vara mer värda än andra. Om alla då skulle vara lika mycket värda borde hycklarna avsäga sig sitt eget livvaktsskydd och sälla sig till den bistra verklighet som alla vi andra lever i. Men hycklare lever sällan som de lär.

      Sen så vet jag inte vilket land man då skulle kunna fly till. Fortsätter det så här så kommer ju i och för sig snart hela tredje världen vara tomt. Men som man ser i t.ex. Sydafrika så är vita inte särskilt populära i svarta länder medan det omvända är ren rasism.

      Då bollen är rund tror jag inte vi kan fly från det här…

 • Nån kan ju testa att försöka ta ut 100 kr på banken med en legitimation som uppenbarligen är falsk så kommer denne få känna av de rättsvårdande myndigheternas totala tyngd. Detta ger psykosen lite proportioner.

  Hur många har verkligen kommit in i Sverige? Hur många är i Sverige? Var är de? Vilka är de? Är det någon som har en djävla aning?

  Under t.ex. inbördeskriget i det forna Jugoslavien så var det ca 20 000 ditresta utländska jihadister som röjde runt och dödade människor ur den inhemska befolkningen. Plus att olika befolkningsgrupper ur den inhemska tvingades strida mot varandra. Poängen är att vi alla vet vilket kaos som följde.

  I det utifrån startade Syrienkriget har det varit ca 20-25 tusen ditresta utländska jihadister som har röjt runt och som vi alla vet så fortgår det kaoset fortfarande. Båda dessa exempel visar att det inte behövs så många okända för att skapa kaos.

  Det är viktigt att kunna legitimera sig när man hyr en DVD-film eller vill hämta ut 100 kr på banken, så att uthyraren och banken vet vem du är. Av någon outgrundlig anledning har det även blivit viktigt med en utökad övervakning av hela den svenska befolkningen samtidigt som oidentifierade människor från världens alla hörn har svängdörrar in och ut ur landet. Fast mest in då.

  År 2015 kom det ca 160 000 nya svenskar varav 80 % var unga män och de flesta var och är fortfarande oidentifierade. Hur många har kommit hit med helt andra syften än en längtan efter att bli svenskar? Hur kan vi veta eftersom vi inte har en djävla aning om vilka de är? Men dom har ju ändå inte släppt in sig själva.

  Kan en liten oidentifierad grupp inresta människor skapa kaos i Jugoslavien och Syrien så skulle de även kunna göra det här i Sverige. Ungefär som vi redan ser i förorterna men i en långt större och blodigare skala.

  Men oavsett. Så är det “någon” som har gett sig fan på att förstöra Sverige och som vi alla kan se är både svenska politiker som myndigheter ytterst behjälpliga i denna process. Kom ihåg detta när krutröken har skingrats…

 • Eller man skulle kunna säga så här: Rea, rea, land slumpas bort till högstbjudande, allt gratis, allt fritt, ingen nämnd och ingen glömd i den heliga mångfaldens ( enfaldens) namn).
  Här har vi värdegrundsministerier och feministiska könskommissarier som hjälper till att omforma de svenskar som ännu ej lyckats anpassa sig till de nya berikande miljöerna med många nya trevliga bekantskaper som alla är ivriga att få träffa dig, speciellt om de är unga och lättklädda kvinnor.
  Vi har t o m speciellt utformade politiska straffrabatter om du skulle råka ut för rasism av dem du träffar och därför är tvungen att försvara dig mot de onda svenskarna.
  De styrande i landet är alla, nåväl nästan alla, dina vänner som vill hjälpa dig att få en så trivsam vistelse här som du vill och du behöver inte känna dig tvingad att lära dig vårt konstiga språk eller skaffa någon jobbig försörjning för vi ordnar så att du kan koppla av utan att känna dig pressad eller stressad.
  Om du vill utöva din religion så är du fri att göra det varhelst du önskar och vill och vi hjälper dig gärna att bygga samlingslokaler så att du och de dina kan hylla er gud.
  Med tiden kanske du vill hjälpa till att bygga upp ett politiskt parti för att ännu bättre kunna förvandla detta ditt nya land till ditt drömland och var övertygad om att vi alla kommer hjälpa dig i dina strävanden!
  Vi skall säkert få bukt med de elaka svenskar som protesterar. Vi har ju lagar och politiska kommissarier och de vill göra allt de kan för att hjälpa dig uppnå dina strävanden.

  • Conny, detta är en av de absolut bästa ironier jag läst. Din förmåga att beskriva hela situationen utan att kunna bli anklagad för rasism eller en anmälan från Näthatsgranskaren eller liknande är ett rent mästerstycke.

   Fortsätt med dina måleriska beskrivningar för de är suveräna!!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *