Valresultatet 2018: Stefan Löfven vill sitta kvar – M minskade mest – SD ökade mest

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 september 2018
- NewsVoice redaktion
Valresultat 2018 när 5712 av 6004 valdistrikt räknats. Skärmdump från TV4.
Valresultatet 2018 när 5712 av 6004 valdistrikt räknats. Skärmdump från TV4.
Valresultat 2018 när 5712 av 6004 valdistrikt räknats. Kristersson, Sveriges nya statsminister? Skärmdump från TV4.

NewsVoice klipper från medierna om valresultatet 2018. S tappar makt, men Löfven vill sitta kvar ändå. SD ökade mest av alla partier med 4,7%. MP överlevde 4%-spärren. M minskade mest och begär att Löfven avgår. Ingen tydlig vinnare. Blocken lika stora. Alla röster färdigräknade först på onsdag.

Kristersson (M) kräver att Stefan Löfven avgår och påpekar att det är talmannen som föreslår statsminister, inte Löfven. Historiskt har alltid talmannens första förslag om lämplig statsminster antagits.

Några medier om valresultatet 2018

Åsa Lindeborg (Aftonbladet): “Vilken regering vi än får, kommer det gå åt helvete.”

Göteborgsposten: “Socialdemokraterna gör sitt sämsta val någonsin men jublar ändå. Valspurten gick mycket bättre än väntat och S är största parti 28,3 av rösterna. Statsminister Stefan Löfven sitter kvar.”

Omni: “SD går starkt i Skåne – störst i 19 av 33 kommuner. Sverigedemokraterna ser ut att ha gjort ett starkt val i Skåne och har fått flest riksdagsröster i 19 av Skånes 33 kommuner. I Sjöbo fick SD drygt 39 procent av rösterna i riksdagsvalet.”

Expressen: “Valrysaren går mot ett färdigt resultat – med 6 002 av 6 004 distrikt räknade leder de rödgröna med ett mandat mot alliansen, 144-143. Alliansen har tagit ett mandat från SD.  SD är bara tredje största parti med 17,6 procent. Miljöpartiet ligger en liten bit över spärren med 4,3 procent.”

Aftonbladet: “Både Alliansen och de rödgröna utnämner sig till valets vinnare. Men i natt fanns det ingen som helst öppning i regeringsfrågan. – Vi kommer ha samtal i veckor, kanske månader, säger Annie Lööf.”

Expressen: “Politiskt dödläge och framgångar för yttersta högern. Så rapporterar internationella medier om det svenska resultatet – och många visar bilder på Jimmie Åkesson. Samtidigt välkomnar populistiska partier i Europa SD:s framgång.”

Sammanställning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Det kommer att gå åt helvete med ytterligare indragningar inom handikapp- och äldrevården, färre sjukhussängar, längre vårdköer, personalneddragningar, sänkta pensioner och höjd bensin. Mötte många äldre i söndags som inte ens brydde sig om att gå och rösta för de är bara så trötta på Socialdemokraternas lögner,
  Med tanke på alla reaktioner som varit inom dessa områden så känns det inte ens rimligt att de skulle kunna fått så många röster.

 • Med sådan stora skillnader, åt fel håll, luktar det valfusk på långt håll.
  Många SD-röstare vågar/vill inte ange vad dom röstar på för att slippa diskussion.
  Aldrig tvärtom, vilket syntes i 25% fler SD-röster 2014. I år istället minst 20% mindre!
  Alltså tycker jag att man kan utgå från ett skandalöst fräckt valfusk.

  Att fuska med sammanräkningen blir betydligt enklare om sidorna stängs ned flör det mesta.
  Och fanns det representanter för alla partier i den oberoende valmyndighaten, eller behövdes dessa bara på “fältet”. Hur sker varje överföring av röster till systemet? Vilka kvitton finns och sparas?

  Med hjälp av regelbunden “nedtagning” av valsidan syns försvinner tittar kontinuitetet så att manuella förändringar kan göras “osynligt”. Nedskrivning av de man vill få bort eller uppskrivning av de man vill ha kvar (MP).
  Men allt borde ju loggas?

  Gissar att de som verkligen styr “bestämt” att dessa steg var nödvändinga för att “säkra demokratin”, som dom vill fortsätta att kalla det.
  Begär att alla valsedlar hålls i karantän, så att det inte blir som vid 911, att bevisen redan gått i soporna.
  Slumpvis omräkning kan snabbt ge indikation på om allt behöver räknas om.

 • Norberg

  De är tvärtom , många röda/grönar röster bakom utlandssvesnkar,
  löfven kommer styra detta land flera år framöver med andra ord :/

  • Janne, jag är nog inte riktigt lika säker på det som du verkar vara.

   Den stora frågan är ju hur de andra partierna (7-klövern) skall undvika att SD får något inflytande över regeringsbildningen.

   I Portugal där det finns ett antal svenskar så har jag fått intrycket att dessa svenskar utomlands har röstat SD eller borgerligt, om detta gäller för alla svenskar utomlands är jag dock inte säker på.

  • Janne, oavsett utlandssvenskarna kommer svetsaren inte att kunna få ihop en regering. P.g.a. att aliansen har uttalat sig så kategoriskt om att till varje pris få bort sossarna. Detta är det politiskt självmord att backa ifrån.

   Därmed lär det bli omöjligt för svetsaren att få till en regering.

   • Öystein Rönne

    Får sossarna mer än alliansen behöver inte Löfven ta hänsyn överhuvudtaget vad alliansen säger. De är läget som är nu tyvärr

 • Ha-ha, ja du, det är frågan. Portugal är iofs ett attraktivt alternativ, men Bornholm ligger så nära så att ens barn enkelt kan besöka en, men det ligger även nära kontinetnten om man vill resa och besöka t.ex. dig Jan… 🙂

  Dessutom kostar en villa på ca 100 kvm bara mellan 500 000 – 1 200 000 på Bornholm = kontant betalning och synnerligen låga driftkostnader 🙂 och 25% skatt.

 • Läget verkar fortsatt låst och mandatfördelningen 144 vs 143 för de traditionella blocken innebär att bla de utlandsröstandes röster skall läggas till dagens preliminära valresultat.

  Med dessa ca 50.000 röster kan det mycket väl hända att dagens valresultat inte står sig, om jag förstått det hela rätt så skiljer det endast ca 28.000 röster mellan 144 vs 143 mandat.

  Av tradition så röstar utlandssvenskarna till fördel för borgerliga partier och SD och i mindre utsträckning till fördel för Mp, S och V.

  Alltså kan mycket väl dessa utlandssvenskars röster ändra valresultatet.

  Kristersson är alltså helt beroende av hur SD ställer sig alldeles oavsett om han eller Stefan Lövfen blir den som får försöka bilda regering.

  Jag avstår därför i från att tippa det slutliga valresultatet innan utlandsrösterna räknats och lagts till valresultatet.

 • Efter att själv ha observerat avsaknaden av SD-affischer runtom det bostadsområde jag själv bor i, plus över Stockholm i stort, medan alla de övriga partiernas affischer satt uppe fick mig att tänka i termer av sabotage mot SD, vilket ju senare också bekräftades i skrift och bildbevis i sociala medier.
  Under valvakan ser vi först höga siffror för SD 25 procent som sedan snabbt går ned till 24 procent och efter att valmyndighetens server enligt uppgift haft problem och låg nere får vi sedan se att SD plötsligt rasat till 18% och därefter till omkring 17,6- 17,8% och sedan legat stadigt kvar på denna nivå ända till slutet. Samtidigt så går hela tiden S valresultat uppåt och dessutom MP var ju helt utanför riksdagsnivå i början och sedan klättrade de stadigt uppåt.
  Samtidigt har otaliga bevis för trakasserier mot SD samt mordhot mot Åkesson kommit fram under veckan före valet.
  Opinionssiffrorna för SD har stadigt legat mycket högt under mycket lång tid före valet för att sedan fullständigt krascha just på valdagen – hallå!!! Vad händer egentligen?
  Jag kan definitivt inte tro på svensk demokrati längre!!!

 • Haha socialmdemokraterna vinner igen, vad är detta för idioti? Vem fan röstar på detta parti?
  Nej svensken är hjärnvättad, någon annan anledning kan inte vara orsaken till denna vinst för sossarna ytterligare fyra år!
  Sverige förlorat nu?

  • Inte bara hjärntvättade, utan en alltför stor del tycks tycka att det är ok att i valet sabotera för andra partier. Ett riktigt lågvattenmärke för en s.k. demokrati.

   Tänk också på alla farrhågor som trycktes ut innan valet om att bl.a. ryska troll skulle komma att påverka valet, vilket dravel, vi har tillräckligt många valsabotörer inom vårt eget land.

   Ja, risken är att Sverige är förlorat nu.

 • Ulf Claréus. Bra rutet. Annie är en av Sveriges farligaste kvinnor med tanke den ideologi och den uppbackning hon har av deep state. Hur tar man betäckning när snart 30 miljoner nysvenskar väller in och kräver bostäder, bidrag, sjukvård, barn- och äldreomsorg. Hur ska denna välfärd kunna upprätthållas när 90% av alla traditionella arbeten kommer att försvinna inom en 10-15-års period pga av digitalisering, automatisering och robotisering? Vad blir det för skatteintäkter av alla enkla jobb som t ex att packa kassar på Ica eller andra skattefinansierade fakejobb?

  Vid en ekonomisk krasch lär väl många svenskar få gå “man ur huse”, dvs lämna över våra bostäder till berikarna eftersom de är de enda som har rätt till bostad enligt lag.

    • Ha-ha, ja du, det är frågan. Portugal är iofs ett attraktivt alternativ, men Bornholm ligger så nära så att ens barn enkelt kan besöka en, men det ligger även nära kontinetnten om man vill resa och besöka t.ex. dig Jan… 🙂

     Dessutom kostar en villa på ca 100 kvm bara mellan 500 000 – 1 200 000 på Bornholm = kontant betalning och synnerligen låga driftkostnader 🙂 och 25% skatt.

 • Sorglig valutgång. Håller med Åsa Lindeborg om att det “kommer att gå åt helvete. En lågkonjunktur står inför dörren redan under innevarande mandatperiod. Denna hjälper varken till att åtgärda alla de problem som Sverige har eller att förebygga alla andra problem som vi kommer att få med fortsatt massinvandring. Landets politiker har försatt folket i ett ekonomiskt och socialt träsk. Pessimismen ökar och tilliten minskar.

  Närmare 80 000 valsedlar sades vara ogiltiga. Om det beror på bristande information i vallokalerna så måste Valmyndigheten åtgärda detta vid nästa val (om det blir något). Det borde t ex stå på de blanka valsedlarna att man inte får förkorta partinamnet som t ex Afs utan att hela namnet måste skrivas ut för att den ska bli giltig. Alla partier som anmält sig till riksdagsvalet borde ordnas i alfabetisk ordning i en gemensam box. Det är inte jämlikt att sätta valsedlar för “uppstickarpartier” i åtskilda boxar.

  Jag hittade inte valsedeln för mitt parti eftersom dessa täckts över av någon. Alla valsedlar borde skyddas på något sätt från otillbörliga intrång för att säkra yttrandefriheten.

  • Birgitta, det absolut mest förekommande valfusket är ju det som du själv drabbades av, dvs att någon tagit bort ett visst partis valsedlar eller som i ditt fall någon har dolt ett partis valsedlar.

   Den danske valobservatörens kritik mot det svenska valet borde ju uppmärksammas mycket mer, men pk-media väljer ju av olik skäl att inte rapportera om det då det stör bilden av val med massor av valfusk.

 • Kan redan nu (10.9 kl 9:00) konstatera att jag kommer få rätt, i vad jag flera gånger har skrivit: Det blir, när valdammet väl lagt sig, en s k “Stor Koalition à la Tyskland”, som vi får hålla tillgodo med.
  S+M+C=57%. Räcker väl. Lägg där till KD+L=12%. Då har vi 69%. Kvalificerad majoritet, alltså.
  Ingen vill ha med MP eller V att göra, ett V som uppenbarligen vann tillbaka kommuniströster från det nedskjutna F! Plus en del nya röster från Ny-Anlända. Och SD hamnar i skamvrån. Helt isolerade och utan vidare inflytande. Så de potentater som i slutet av 90-talet mälde in det glesnande svenska folket i Den Nya Världsordningen, kan nu dela ansvaret lika för vad de har ställt till med: ett Folkmord och införande av en diktatur, åtminstone i betydelsen en helt Elit-styrd propaganda, historieskrivning och väl tillrättalagda nyheter.
  Så Annie, go get your gun! Du blir vår nya och första kvinnliga statsminister i en feministisk regering, precis så som The Anglo-Zionist’s Deep State redan för ett år sedan utkorade dig till.
  Det Självutplånande Folket har i all sin okunskap och naivitet talat via valurnorna! Sic transit gloria mundi.

  • M kommer aldrig att sätta sig i en regering med S. De har gjort alldeles för kategoriska uttalanden innan valet som måste anses omöjliga att backa ifrån.

  • Ulf, du har helt rätt i att det nu mycket väl kan bli nyval. Först måste dock kattrakandet emellan 7-klöverns olika partier pågå ett tag, men när budgeten skall läggas i November så är avgörandets tid inne. Då blir det nyval om SD vill.

   Det enda som kan stoppa ett nyval är en blocköverskridande koalition av något slag och där håller jag med Ulf att det finns en överhängande risk att tex S+Mp+C+L+KD och M bildar en koalition likt den i Tyskland.

   Däremot är jag tveksam till att Annie Lööv blir nästa statsminister alldeles oavsett vad tex Bilderbergsgruppen har haft i tankarna när man bjöd in henne till sitt möte under 2017.

   • Jan, den överhängande risk du beskriver tror jag inte existerar. Koalitionen har varit alldeles för kategoriska i sina uttalanden om ett samarbete med svetsaren för att sedan kunna backa från det.

    M.a.o. nyval, eller någon form av koalition där SD ingår.

    Vad gäller valfusket ska det bli spännande vad som framkommer denna vecka.

 • Det lär bli en variant på DÖ alternativt nyval. Hur som helst: långsiktigt gynnar bägge alternativen SD. Men det är bedrift av socialdemokraterna att få så höga siffror. Antagligen kommer en stor del av rösterna från nyanlända.

  • Med över 80 % av rösterna till Sossarna i Rinkeby så förstår man ju att allt inte gått rätt till. 7-klövern importerar röstboskap så att de skall kunna fortsätta sin tid vid köttgrytorna och berika sig själva.

   Att det blir nyval hänger ju på SD och nu när valet manipulerats genom valfusk behöver ju inte SD längre vara Mr Nice Guy, give them hell Jimmie!!

   • Invandring för vänsterröster.
    När byggnadsarbetare blivit välbetald medelklass utan behov av bostadsbidrag röstar de inte på S. Därför vill vänsterpartier ha stor invandring av lågutbildade genom att fylla på i botten av inkomstskicken. Då kan de säga att de ekonomiska klyftorna ökar och höja skatten för andra. Vänstern ser till partiets och sitt eget bästa och struntar i landet som helhet. Ju fler lågutbildade, ju bättre tycker de.

 • Jag frågar mig – Har valet verkligen gått rätt till ?
  För jag tror att vänstersidans valfusk (bedrägeri) är gigantiskt i det här valet, t.ex. att SD,s valsedlar har kastats bort. För det finns indikationer som pekar på detta t.ex.: Enligt de flesta enkät-undersökningar flera veckor för valet så fick SD i genomsnitt 20 % av folkets röster – men stannade nu på 17.6 % !!! Dessutom att S-siffrorna samtidigt ändras så snabbt från 24-25 till 28-29 % !!! Samtidigt som vi vet att vänstersidan har förstört SD,s valstugor, rivit ner deras affischer och förstört SD,s torgmöten !

  För en vecka sedan skrev jag till Valnämnden och frågade om vad det finns för övergripande säkerhetsregler omkring rösträkningen i vallokalerna. Vad jag ville veta var om det finns säkerhetsföreskrifter/regler som alla svenska vallokaler har att rätta sig efter för att minimera fusk med valsedlar – t.ex. att personal från olika sidor, olika färg, olika partier, sitter tillsammans 2 och 2 och kontrollerar rösterna ?  Men de svarade inte på denna fråga utan hänvisade till varje kommun att avgöra hus detta skulle ske !?!

  Nu har det tydligen dykt upp bevis på att ett stort valfusk har bedrivits på en vallokal där en person har spelat in detta bedrägeri, där personen säger att han själv bevittnade hur en valarbetare bytte ut ett hundratal SD-sedlar mot S-sedlar. – Ja, om detta är sant, mot bakgrund av att det finns så många från vänsterblocket, över hela Sverige, som hatar SD, så skulle det kunna handla om ett gigantiskt bedrägeri.

  • Skrämmande Erik, men jag är rädd för att du har rätt. För vänstern är alla knep tillåtna för att sätta de demokratiska reglerna ur spel, för att nå sitt syfte. Med resultat att vi kanske har/får en parlamentarisk sammansättning och kanske t.o.m. regering byggd på bedrägeri och kriminalitet.

  • Erik, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Motståndet mot SD präglas av ett hat som legitimeras av 7-klöverns partiföreträdare, något som tolkas så av partisympatisörer att det är ok att ägna sig åt valfusk och då i synnerhet i och omkring vallokalerna.

   Att 7-klövern inte drar sig för att bygga en regering på bedrägeri och kriminalitet är ju inget nytt, det har man ju gjort i alla tider och då i synnerhet olika vänsterregeringar.

   • Du har rätt Jan, men jag tror att kriminaliteten blivit större och extra tydlig i detta valet. Bevisen för detta kommer att presenteras under denna vecka.

    Oavsett vilket kommer svetsaren inte att kunna stanna kvar som statsminister. Nu har ju t.o.m. Annie gått ut och krävt att svetsaren skall avgå. Därmed är ju en ny DÖ utesluten.

    Snaran dras åt om svetsaren….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *