Brighteon.com ersätter Real.video – Mike Adams

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Mike Adams lanserar Brighteon.com - Foto: Mike Adams

Mike Adams mannen bakom Natural News och Health Ranger och många andra webbsajter skapade nyligen YouTube-konkurrenten Real.Video för att säkerställa en liberal press- och åsiktsfrihet på nätet. Idag meddelar Adams att kanalen byter namn till Brighteon.com som står för “bright” (upplyst) och “eon” tidsera.

Anledningen till namnbytet beror på att en juridisk rådgivare till Adams varnat för att Real.Video kan räkna med spendera upp till 5 miljoner kronor i rättegångskostnader inom de närmaste åren för att försvara namnet eftersom många andra företag redan använder ordet “real” i sina företagsnamn, produkter och varumärken. Risken är att Mike Adams förlorar processerna och även tappar domännamnet Real.Video.

Adams väljer att hellre satsa dessa pengar på sin egen verksamhet och för att lyfta Brighteon.com.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Skulle önska en knapp för var specifik videos trovärdighet istället för like och dislike knapp.
    Säg en rullgardin med 0-100% truth.
    Om man nu har med en dislike knapp önskar jag också att användarnamnet ska vara synligt + att en nödvändig kommentar om varför man gett filmen dislike ska ges. Samma sak ska gälla om någon ger videon ett värde på max 50% sanning.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *