CNN: Twitter bannlyser även de som länkar till Infowars.com

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Alex Jones - Pressfoto: Infowars.com
Alex Jones - Pressfoto: Infowars.com
Alex Jones – Pressfoto: Infowars.com

Under veckan som gick tog Twitter ned 18 Twitterkonton som alla delade länkar till InfoWars.com, skriver CNN som fått det bekräftat från en talesperson från Twitter centralt. Tidigare har Twitter bekräftat att de tagit ned ytterligare fem konton som försökt hjälpa InfoWars. 

Talespersonen meddelade att kontona togs ner eftersom de hjälper Alex Jones verksamhet, grundaren till InfoWars.com. Jones pekas av CNN ut som konspirationsteoretiker och Infowars kallas för en marginaliserad högerkanal (“fringe right-wing media organization”).

Twitter verkar inte ha tagit hänsyn till om de länkar som postats på de stängda Twitterkontona egentligen brutit mot Twitters community-regler även om Twitter sig ha varnat kontohavarna för att de postat regelbrytande länkar.

NewsVoice skrev tidigare om att bla Facebook stängt ned Alex Jones och InfoWars konton efter att de påståtts ha brutit mot community-regler. Även CNN tog upp det.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq