Insider: Arbetet på UD är ett ”organiserat kaos” styrt av opåverkbara tjänstemän, genusartister och lobbyister

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 oktober 2018
- Torbjörn Sassersson
Tjänsteman på ett svenskt departement. Kollage: NewsVoice. Foto: Crestock.com

SVERIGE. En anonym tjänsteman på UD uppger att arbetet på UD i Stockholm är en cirkus i en mycket avslöjande intervju för bloggen Ingrid & Maria. Det handlar om en maktfullkomlig myndighet styrd av tjänstemän med politiska agendor och allt överskuggas av värdegrundsprinciper och lobbyism. UD-tjänstepersonen uppges ha många års erfarenhet, god insyn och stor yrkesrutin.

Intervjun inleds med att den anställde säger att UD nu kommer att göra allt för att försöka ta reda på vem hon/han är och att ”de inte skyr några medel” för att lyckas med det.

Arbetssituationen på UD är som ett: ”organiserat kaos eller en dålig cirkus, med rotationer, aktivister, genusartister”, säger den anställde. Nedgången började under Palme-eran och det är intressant att se att tjänstemannen/kvinnan på eget initiativ använder ordet ”deep state” när denne besvarar frågorna från Ingrid & Maria.

”Den mannen [Palme] förstörde mycket av svensk utrikespolitik, det var den tidigare tjänstemannakadern som höll tillbaks honom och kunde släta över de värsta grodorna som gjordes. Mycket fortsatte att fungera utrikespolitiskt då vi hade nära kontakter med USA via den svenska militären, som såg till att USA bokstavligt talat inte drevs till vansinne.” 

Buskapet är att tjänstemännen tagit över från politikerna när det gäller styret av Sverige. Ingrid & Maria ställer de där frågorna som svenska journalister för länge sedan förlorat förmågan att ställa. Ett exempel:

Ingrid Carlqvist - Pressfoto
Ingrid Carlqvist – Pressfoto

”Är det politikernas fel att tjänstemännen fått sådan makt (om så är fallet) eller är det särskilt Socialdemokraterna som satsat på tjänstemännen för att upprätthålla sin politik även under borgerliga regeringar?”

UD-personen svarar att socialdemokraterna infiltrerat hela statsapparaten:

”…med syfte att låta de som arbetar där bli en del av ”The deep state”. Oavsett vilken regering vi får (icke socialistiska) så kommer man att fortsätta på den inslagna vägen. Detta därför att det sitter personer inom många departement på nyckelpositioner som du inte flyttar på i första taget, som har rätt partibok eller ”värdegrund”.”

Dessa uppgifter stämmer även överens med en källa som berättade för NewsVoice att socialdemokraterna infiltrerat alla viktiga positioner i Sverige under väldigt många år med sitt eget folk med syftet att upprätthålla ett socialistisk styre. Det spelar ingen roll om regeringen blir icke socialistisk eftersom det finns uppgörelser mellan tex S och M att det är S som bestämmer. Under Reinfeldt-regeringen lovade tex M att inte röra public service, en verksamhet redan genomsyrad av socialdemokraternas värdegrund, uppger källan.

Sveriges utrikesminister och statsministerns ställföreträdare Margot Wallström (S) beskrivs av den UD-anställde som ett fiasko i intervjun för Ingrid & Maria. ”Hon gör ingenting, förstår ingenting och kan ingenting”. Istället är det hennes statssekreterare och stab som sköter jobbet.

Den UD-anställde säger bland följande om svensk utrikespolitik:

”Vi är helt i händerna på EU! Sverige är inte alliansfritt. Vi styr en mängd ”låtsasprojekt” som det i Ukraina, eller bidrar till korruptionen/propagandan i den palestinska administration –  men är det någon som tar det seriöst? Det hela är en lekstuga för politrukvalpar med rätt partibok eller föräldrar. Värdegrunds- och godhetsnarkomani är två bra ord för att beskriva verksamheten…”.

Utrikesdepartementet, regeringskansliet, justitiedepartementet och andra instanser är ”untouchables”säger den anställde till Ingrid & Maria. Denne menar att medierna kan skriva vad de vill eftersom departementen ändå inte ändrar på något. Som exempel nämns: skandalen på Transportstyrelsen, den illegala marknaden med svenska pass, Saudivapen-härvan och lojalitet med Moskvas linje under 1980-talet.

”De gör som de vill, ingen bryr sig, speciellt inte medierna för de har inte kunskapen att gräva tillräckligt djupt och vill inte skada relationer med personer som har ett visst inflytande.”

Problemet med svenska journalister diskuteras i intervjun, att de inte gör sitt jobb och att departementen inte heller bryr sig om att besvara några frågor. Den UD-anställde rekommenderar journalister att ändå försöka fånga in problematiken genom skriftlig kommunikation med tjänstemännen eftersom skriftlig kommunikations diarieförs.

Den heliga kon som hela tiden används för att klara det politiska manövrerna handlar om att så ofta som möjligt använda ordet ”värdegrund”, uppger tjänstemannen/kvinnan.

NewsVoice rekommenderar dig att läsa hela intervjun på Ingrid & Maria för att inte missa några nyanser direkt från källan. Helt klart är att denna ”insider” avslöjar att det svenska styret är lika infekterat av liberal socialism och lobbyister som styret i Washington, vilket framkommit i Project Veritas utredning. Se även intervjun med Anne-Marie Pålsson (M) som skrev boken ”Knapptryckarkompaniet” om arbetet i riksdagen.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice (uppd. kl 10:25, 28 okt)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq