SVERIGE. En anonym tjänsteman på UD uppger att arbetet på UD i Stockholm är en cirkus i en mycket avslöjande intervju för bloggen Ingrid & Maria. Det handlar om en maktfullkomlig myndighet styrd av tjänstemän med politiska agendor och allt överskuggas av värdegrundsprinciper och lobbyism. UD-tjänstepersonen uppges ha många års erfarenhet, god insyn och stor yrkesrutin.

Intervjun inleds med att den anställde säger att UD nu kommer att göra allt för att försöka ta reda på vem hon/han är och att “de inte skyr några medel” för att lyckas med det.

Arbetssituationen på UD är som ett: “organiserat kaos eller en dålig cirkus, med rotationer, aktivister, genusartister”, säger den anställde. Nedgången började under Palme-eran och det är intressant att se att tjänstemannen/kvinnan på eget initiativ använder ordet “deep state” när denne besvarar frågorna från Ingrid & Maria.

“Den mannen [Palme] förstörde mycket av svensk utrikespolitik, det var den tidigare tjänstemannakadern som höll tillbaks honom och kunde släta över de värsta grodorna som gjordes. Mycket fortsatte att fungera utrikespolitiskt då vi hade nära kontakter med USA via den svenska militären, som såg till att USA bokstavligt talat inte drevs till vansinne.” 

Buskapet är att tjänstemännen tagit över från politikerna när det gäller styret av Sverige. Ingrid & Maria ställer de där frågorna som svenska journalister för länge sedan förlorat förmågan att ställa. Ett exempel:

Ingrid Carlqvist - Pressfoto
Ingrid Carlqvist – Pressfoto

“Är det politikernas fel att tjänstemännen fått sådan makt (om så är fallet) eller är det särskilt Socialdemokraterna som satsat på tjänstemännen för att upprätthålla sin politik även under borgerliga regeringar?”

UD-personen svarar att socialdemokraterna infiltrerat hela statsapparaten:

“…med syfte att låta de som arbetar där bli en del av ”The deep state”. Oavsett vilken regering vi får (icke socialistiska) så kommer man att fortsätta på den inslagna vägen. Detta därför att det sitter personer inom många departement på nyckelpositioner som du inte flyttar på i första taget, som har rätt partibok eller ”värdegrund”.”

Dessa uppgifter stämmer även överens med en källa som berättade för NewsVoice att socialdemokraterna infiltrerat alla viktiga positioner i Sverige under väldigt många år med sitt eget folk med syftet att upprätthålla ett socialistisk styre. Det spelar ingen roll om regeringen blir icke socialistisk eftersom det finns uppgörelser mellan tex S och M att det är S som bestämmer. Under Reinfeldt-regeringen lovade tex M att inte röra public service, en verksamhet redan genomsyrad av socialdemokraternas värdegrund, uppger källan.

Sveriges utrikesminister och statsministerns ställföreträdare Margot Wallström (S) beskrivs av den UD-anställde som ett fiasko i intervjun för Ingrid & Maria. “Hon gör ingenting, förstår ingenting och kan ingenting”. Istället är det hennes statssekreterare och stab som sköter jobbet.

Den UD-anställde säger bland följande om svensk utrikespolitik:

“Vi är helt i händerna på EU! Sverige är inte alliansfritt. Vi styr en mängd ”låtsasprojekt” som det i Ukraina, eller bidrar till korruptionen/propagandan i den palestinska administration –  men är det någon som tar det seriöst? Det hela är en lekstuga för politrukvalpar med rätt partibok eller föräldrar. Värdegrunds- och godhetsnarkomani är två bra ord för att beskriva verksamheten…”.

Utrikesdepartementet, regeringskansliet, justitiedepartementet och andra instanser är ”untouchables”säger den anställde till Ingrid & Maria. Denne menar att medierna kan skriva vad de vill eftersom departementen ändå inte ändrar på något. Som exempel nämns: skandalen på Transportstyrelsen, den illegala marknaden med svenska pass, Saudivapen-härvan och lojalitet med Moskvas linje under 1980-talet.

“De gör som de vill, ingen bryr sig, speciellt inte medierna för de har inte kunskapen att gräva tillräckligt djupt och vill inte skada relationer med personer som har ett visst inflytande.”

Problemet med svenska journalister diskuteras i intervjun, att de inte gör sitt jobb och att departementen inte heller bryr sig om att besvara några frågor. Den UD-anställde rekommenderar journalister att ändå försöka fånga in problematiken genom skriftlig kommunikation med tjänstemännen eftersom skriftlig kommunikations diarieförs.

Den heliga kon som hela tiden används för att klara det politiska manövrerna handlar om att så ofta som möjligt använda ordet “värdegrund”, uppger tjänstemannen/kvinnan.

NewsVoice rekommenderar dig att läsa hela intervjun på Ingrid & Maria för att inte missa några nyanser direkt från källan. Helt klart är att denna “insider” avslöjar att det svenska styret är lika infekterat av liberal socialism och lobbyister som styret i Washington, vilket framkommit i Project Veritas utredning. Se även intervjun med Anne-Marie Pålsson (M) som skrev boken “Knapptryckarkompaniet” om arbetet i riksdagen.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice (uppd. kl 10:25, 28 okt)

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo
Bo
Gäst
29 oktober 2018 kl 22:57

Neocon är enligt den för tidigt bortgångna journalisten Jim Marrs en Nazist.
Saknar Jimmy, han hade en fantastisk klarsyn och en förmåga att gräva fram fakta. Framför allt fakta som etablissemanget inte vill ha fram. En riktig journalist.

God bless

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
28 oktober 2018 kl 17:44

Även om man redan har förstått att det går till så här i maktens korridorer så är det ändå skrämmande att få det bekräftat. Tack för en intressant artikel !

Ulf ClaréusD
28 oktober 2018 kl 12:22

# Jan Norberg: “Så ägnar sig svenskt rättsväsende åt kriminell beskyddarverksamhet, inte helt olikt den beskyddarverksamhet som tex Hells Angels erbjuder”. Absolut är det så, men stryk Hells Angells, om vi berättar sanningen! Fast än värre. I praktiken är Sverige sedan 9/11 2001 en bolsjevikdiktatur. Alltså av samma slag som den som infördes i Ryssland genom en kontrarevolution i oktober 1917, där en av huvudfigurerna, Vladimir Lenin, strax innan hade hjälpts på vägen till St Petersburg av det svenska SJ genom Sverige och därpå båtledes vidare österut, där han och hans [raderat ord] kamrater genomförde en Coup d’Etat, tämligen enkelt och inledningsvis rätt oblodigt. Men 2001 var det s k amerikanska neocons som i stor omfattning hade nästlat sig in i de politiska maktkorridorerna. Tillsammans med israeliska Likud-politiker, samt vissa republikanska politiker, typ Cheney, Rumsfeld, “Condi” Rice och den f d militären Colin Powell, hade de skrivit bl a Project for a New American Century. Resultatet av dessa långtgående planer har hela klotet fått känna av. Inte minst vi svenskar, som för var dag sjunker allt djupare ned i den totala samhällskollaps, som det är omöjligt att komma ur. Alldeles särskilt som Etablissemanget lever i en parallell värld uppbyggd på vänsterromantik av allehanda socialistgriller, där särskild Frankfurterskolans [raderat ord] “giganter” stått som läromästare. Norberg skriver vidare ” …. att vi alla måste bidra till en förändring …” och det ” …. skulle vara ganska enkelt ….”, påstår jag, om vi bara kunde få alla att begripa vad “9/11” verkligen var och vad det representerar i verklig ondska och det från makter och stater i världen som svensken i gemen betraktar med stor beundran och sympati och vars språk de flesta svenskar har fått hygglig utbildning i och tror sig behärska. Att det förhåller sig så, beror nog på att den anglo-amerikanska Propaganda-Apparaten i mer än hundra år varit en formidabel Hjärntvättare, då inte minst avdelning Hollywood, som “lärt” ut “modern historia” till de flesta yngre människor här i Sverige, men detta till trots, vet väldigt få t ex, vad en “neocon” är för något. Vilket talar sitt tydliga språk. Även avsaknad av en svensk översättning och utgivning av Alexander Solsjenitsyns sista verk, “Två Hundra År Tillsamman”, har inverkat mycket negativt, till att folk inte begriper sammanhangen särskilt väl. Författaren och Nobelpristagaren var ju tidigare hyllad, inte bara härstädes, men då han skriver ett stort verk, som ju titeln antyder, om… Read more »

Jan Norberg
Reply to  Ulf Claréus
28 oktober 2018 kl 17:21

Ulf, du skriver: “I praktiken är Sverige sedan 9/11 2001 en bolsjevikdiktatur. Alltså av samma slag som den som infördes i Ryssland genom en kontrarevolution i oktober 1917” Vi delar uppfattning om tillståndet i Sverige, men tyvärr delar vi inte helt anledningen till detta. Du skriver: “Tillsammans med israeliska Likud-politiker, samt vissa republikanska politiker, typ Cheney, Rumsfeld, “Condi” Rice och den f d militären Colin Powell, hade de skrivit bl a Project for a New American Century. Resultatet av dessa långtgående planer har hela klotet fått känna av. Inte minst vi svenskar, som för var dag sjunker allt djupare ned i den totala samhällskollaps, som det är omöjligt att komma ur.” När man följer ditt resonemang så förefaller du börja din tideräkning efter 9/11, jag är ledsen men jag förmår inte riktigt följa den logik som du själv antagligen ser som fullständigt självklar. Om det nu är den folkgrupp som du pekar ut så gjorde väl inte dessa entré vid den tidpunkten, eller hur? Du skriver vidare: “om vi bara kunde få alla att begripa vad “9/11” verkligen var och vad det representerar i verklig ondska ” I ovanstående ligger nog lite av min bristande förståelse för ditt resonemang, om du är hygglig och beskriver hur du anser att 9/11 påverkat världen i termer av “verklig ondska” så kanske du kan skingra dimmorna en smula. Försök att undvika de värsta konspirationsteorierna. Du skriver vidare: “Att det förhåller sig så, beror nog på att den anglo-amerikanska Propaganda-Apparaten i mer än hundra år varit en formidabel Hjärntvättare, då inte minst avdelning Hollywood, som “lärt” ut “modern historia” till de flesta yngre människor här i Sverige, men detta till trots, vet väldigt få t ex, vad en “neocon” är för något. Vilket talar sitt tydliga språk.” Du kan ju knappast beskylla Hollywood för all ondska som du ser i världen, det vore ju att kraftigt underskatta människans egen förmåga att bli påverkad av en nöjesindustri. Betr neocons så får du väl fortsätta nöta in betydelsen av detta begrepp. Du avslutar din kommentar gm att skriva: “Även avsaknad av en svensk översättning och utgivning av Alexander Solsjenitsyns sista verk, “Två Hundra År Tillsamman”, har inverkat mycket negativt, till att folk inte begriper sammanhangen särskilt väl. Författaren och Nobelpristagaren var ju tidigare hyllad, inte bara härstädes, men då han skriver ett stort verk, som ju titeln antyder, om ryssars och judars samlevnad under de två… Read more »

ulf ClaréusD
Reply to  Jan Norberg
28 oktober 2018 kl 20:44

https://www.henrymakow.com/2018/10/why-do-jews-choose-complicity.html
Jan, tre gånger refuseras ett ord som jag försöker benämna i klartext, men då är censorns sax framme. Det har hänt förr, också. Istället används: “[raderat ord]”.
Det brukar heta, att det man inte får nämna, är det man verkligen skall frukta.
Läs vad länken ovan utsäger. Den är f ö skriven av just en [raderat ord]”, Henry Makow. Han är en [raderat ord], som helt har bytt sida vid mogen ålder. Han citeras mycket ofta av “www.thetruthseeker.co.uk/”, en av mina favoritbloggar. Dina frågor finner mycket av sin förklaring i det som Makow säger.
Om man inte förstått vad en “neocon” är för något, beror det på bl a att MSM härstädes aldrig använder detta ord, då dom i SR och SVT i stor utsträckning får sina “marschorder” ( alltså vad dom får och inte får säga) just från sådant håll, plus NYT och WaPo. Om du 1939 inte hade vetat vad en “nazist” är för något, så motsvarar det i dag, att inte heller veta vad en neocon är och vad de åstadkommit.

Jan Norberg
28 oktober 2018 kl 10:56

Jag måste instämma i vad Leif B skriver i sin kommentar, med tillägget att det minsann inte bara är de i artikeln upptagna departementen där Deep State kommer till uttryck. Hela den offentliga myndighetsvärlden kryllar av godhetsknarkande vänstermänniskor vilka under täckmanteln Värdegrund tar sig vilka friheter som helst. Leifs exempel utgör bara toppen av ett isberg. Det i särklass största problemet är att alla inom offentlig förvaltning vet att de får skydd av svenskt rättsväsende, allt i från att de lagstridigt vägrar lämna ut handlingar som begärs ut, till att de om någon medborgare med rättskunskap tar sina ärenden till rättsligt avgörande så agerar polis, åklagare, förvaltningsrättskedjan (ända upp till HFD) som deras beskyddare och låter dem löpa genom att i Kammarrätten inte ens ge prövningstillstånd efter Förvaltningsrättens friande. Så ägnar sig svenskt rättsväsende åt kriminell beskyddarverksamhet, inte helt olikt den beskyddarverksamhet som tex Hells Angels erbjuder. Det som bekymrar mig allra mest är att 9,5 personer av 10 i Sverige inte har en susning om vad som pågår inom offentlig förvaltning, riksdagspolitikerna vet förvisso vad som pågår men inser att om de skulle försöka ge sig i kast med att ändra detta så finns de inte längre på valbar plats vid nästa val. Partipiskan från partiledningen håller fårskocken i Riksdagshuset i ett fast grepp och det gäller samtliga partier inom 7-klövern. Jag har egen och högst personlig erfarenhet av hur detta fungerar och en dag kanske jag kan berätta allt, det finns tyvärr också goda personer som råkar illa ut om jag avslöjar allt jag vet. Hur kommer vi då tillrätta med detta?? Ett första steg är att krossa vänstern i demokratiska val, men precis som sägs i artikeln så räcker inte det för att de förtäckta vänstermänniskor med partitillhörighet inom de övriga 7-klöverpartierna skall kunna fortsätta med sitt Deep State bedrägeri. Sverige behöver återinföra ämbetsmanna- och tjänsteansvaret så att alla Deep State medarbetare inte kan åtnjuta den straffimmunitet som de nu utnyttjar flitigt, dvs ett personligt ansvar för alla där inte offentligt anställda och politiker kan fortsätta ägna sig åt den kriminella verksamhet som de gjort sedan Palme 1975 tog bort tjänsteansvaret. Alla offentliganställda är våra tjänstehjon vars uppgift det är att serva alla människor vilka anser sig behöva ta deras tjänster i anspråk. Den överdrivna respekt en bedövande majoritet känner inför möten med myndighetspersoner och politiker emanerar från den veritabla hjärntvätt som pågått under många årtionden. I… Read more »

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
28 oktober 2018 kl 04:16

Äntligen! för travestera ett Nobelprisutnämnande.

Man behöver inte ha jobbat på UD eller på något annat parlament heller för den delen för att förstå den delen av det verkliga arbetet inom politiken.

Jag har under många år varit “dissident” inom en mängd olika områden. De senast 15 åren är det väl främst UD som tilldragit sig min uppmärksamhet.
Med anledning av kriget i Georgien, Libyen och USA:s maktövertagande i Ukraina har jag i åtskilliga mail och brev kontaktat UD och kanske främst Margot W men även andra.

Min kommunikation med Margot slutade med att jag frågade om jag vad hon tyckte om att sätta upp hennes svar på min kommunikation på skolans anslagstavla. I de allra flesta fall var det annars hennes sekreterare som svarat.
Jag visade upp kommunikationen för mina elever en elev kommenterade med “finns hon på riktigt?” vilket är en träffande beskrivning. Margot finns ju bevisligen som person men hennes roll kan nog ifrågasättas som varande verklig.

http://www.dagensjuridik.se/2018/05/handeln-med-visum-pa-svenska-ambassader-hotar-fortroendet-riksrevisionen-varnar

En myndighet varnar för en annan, Hallå nån som hör klockan?

Nu gäller denna omständighet inte bara UD kan jag intyga. Alla departement och myndigheter ser ungefär likadana ut i uppbyggnad och besättning. Dock vill jag ge Skolverket en eloge för deras ambition att svara hederligt på mina frågor. Även om det är precis lika tokigt med “allmännyttan” där så finns det substans i deras svar. Märkligast av alla myndigheter är nog ändå “Forum för Levande historia” som Lasse Wilhelmson så klokt valt att beskriva som “Forum för Sionistisk ideproduktion”. Rubriceringen som kunde tillämpas på deras verksamhet är “Förledande av ungdom” vilket är ett begrepp i brottsbalken.

Att galenskapen nått även Sjöfartsverket förstås lätt om man lyssnar på Stefan Torsell och hans arbete om och kring Estonias förlisning. Han vet dvs han jobbade där. https://www.youtube.com/watch?v=m4R9Ua3oST0

Det senaste tilltaget är väl att några myndigheter/institutioner nu vill ha betalt för att tillhandahålla information som är en grundlagstadgad skyldighet att dela med sig av.

Min samlade erfarenhet av myndigheter och deras staber är ,Lägg ner!!, och låt oss klara oss själva. Finns inget gott någonstans inte ens i Folkhälsoinstitutet.

Och nu i november vill skatteverket ha in ytterligare 2500kr från mej att sponsra denna verksamhet utöver ytterligare en dryg tusing för Public Programming Service nästa år.

LeifB

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
28 oktober 2018 kl 13:32

Ja, inte bara UD…

När det gäller världens största HAARP-anläggning, LOIS med centrum I Växjö som leds av uppsalaprofessorn Bo Thidén (Jag vill minnas att han heter så – han har nämligen helt försvunnit från de sökmotorer jag använt mig av och och universitetens listor över forskare), är det knäpptyst. Likaså när det gäller LOFAR i Onsala.

Hälsokonsekvenserna för oss svenskar av dessa båda projekt, som drivs av US Department of Defence kan inte underskattas.

Strålning, massiva utsläpp av nanopartiklar av de giftiga ämnena barium, strontium, aluminium mm.

Detta torde inte vara okänt för dem som arbetar lite högre upp i hierarkin inom exempelvis Transportstyrelsen, SMHI, Luftfartsverket, Militären…

Jag undrar hur dessa människor kan se sina barn i ögonen.

Men ordensbröderna kanske är viktigare…