Knapptryckarkompaniet – Sverige har världens mesigaste parlamentariker

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 mars 2013
- NewsVoice redaktion
Anne-Marie Pålsson. Foto: Anita Kratz (https://twitter.com/anitakratz)

KnapptryckarkompanietNär SvD skrev sin recension om boken “Knapptryckarkompaniet” sammanfattades den så här i ingressen: “Sverige har världens svagaste och mest osjälvständiga parlamentariker”. Det hävdar förra riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson (M) i en ny bok. “En viktig rapport om urholkningen av demokratin”, skriver Göran Rosenberg.”

Text: Pia Hellertz, fil doc, socionom

Om du bara ska läsa en enda bok i år, så är detta boken. Det är nog den viktigaste boken som någonsin skrivits för att man ska förstå varför demokratin inte fungerar som den borde göra i Sverige. Anne-Marie Pålsson är dessutom den perfekta personen att skriva boken. Hon är forskare och lärare vid Nationalekonomiska institutionen vid Lunds universitet.

Anne-Marie Pålsson har breda erfarenheter av vetenskapligt utredningsarbete, kritisk granskning och analys. Hon hade aldrig engagerat sig i politik. Hon har helt friska och ”oförstörda” ögon när det gäller politiska spel. Jag citerar en av de första meningarna som fick mig att hoppa till och inse att detta var en bok jag måste läsa omgående:

”Hur väl fullgör vi ledamöter det uppdrag som det svenska folket gett oss? Hur trygga kan väljarna vara i att riksdagen verkligen lever upp till sin roll som demokratins främsta väktare? Mitt svar: inte trygga alls.”

Anne-Marie Pålsson, som jag fortsättningsvis väljer att kalla Anne-Marie för enkelhetens skull (att välja det mer formella Pålsson, kändes inte bra), blev headhuntad till Moderaterna och blev medlem år 2001. Hon blev invald till riksdagen år 2002. Hon tror själv att det bland annat berodde på att hon inför ett seminarium under Almedalsveckan år 1993 startade den s.k. pigdebatten och var initiativtagare till RUT-avdraget. Hon satt i riksdagen i 8 år.

År 2011 hoppade hon av Moderaterna eftersom partiet gjorde motstånd mot att riksdag och allmänhet skulle få insyn i varifrån partierna fick sina partibidrag. Anne-Marie visar i en tabell att Sverige har den sämsta insynen när det gäller partibidraget av de 37 länder hon undersökte. Den största öppenheten har USA.

Text: Pia Hellertz

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Alla spamfilter som inte omgående raderar inlägg innehållande “radioislam” samt blockar avsändaren är undermåliga..

 • Att bara nämna orden Sverige och Demokrati i samma mening är inget annat än en ren hädelse.
  Sverige är defenitivt ingen Demokrati utan snarare, med lite god vilja, en Demokratur eller, vid en närmare graskning tom. en Dumokratur.

  Nu debatteras den behandling som Omar har utsatts för av S partistyrelse och Stockholms arbetar kommun.
  Med facit i hand så visade sig det faktum att S tydligen aggerar som om det var i Nordkorea eller i galma DDR de en gång i tiden (och fortfarande tror) satt vid makten.
  (Glöm dessutom inte att det första S gjorde när de hamnade i oposition var att banta de ekonomiska aanslagen till regeringskansliet krafigt så att den av folket framröstade regeringen kraftigt beskars på sina möjligheter till att förändra den politik som S hade genomfört och reaserat Sverige med under över 50års tid)
  (Detta var möjligt i och med att Alliansen saknar polöitisk majoritet i riksdagen)

  I samband med ”fallet Omar” så undrar jag om det då inte hade varit på tiden att även granska hur sionisterna har undergrävt demokratin genom att infiltera så gott som samtliga riksdagspartier och nästan all media?
  Så som tex:

  Folkpartiet: http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#fp

  Socialdemokraterna (Inkl. LO, KF): http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#soc

  Moderaterna: http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#mod

  Kristdemokraterna – KDS: http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#kds

  Centerpartiet: http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#center

  Miljöpartiet: http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#mp

  De s.k. Extremhögerpartierna (Framstegspartiet (sedermera Sverigepartiet), Sverigedemokraterna, Skånepartiet)): http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#h%C3%B6gerextr

  Vad beträffar Vp så har jag ännu inte hittat någon information förutom den som kan knytas till AFA och andra ”anti rasistiska” organisationer: http://radioislam.org/judemakt/politik.htm#antiras

  För mer komplett information om hur Israels Nätverk i Sverige fungerar v.g. ladda ner denna PDF:

  http://radioislam.org/judemakt/judemakt.zip

  Ps. du får nog justera ditt spamfilter då mina kommentarer har en viss tendens till att fastna i det Ds.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *