Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Norberg kommenterar vapenindustrin, migranterna på väg till USA och midterm elections

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 31 oktober 2018
- Jan Norberg
Migranter på väg mot USA:s gräns oktober 2018. Foto: Democrazy Now

KRÖNIKA. “Jag har efter moget övervägande bestämt mig för att försöka förstå hur det strategiskt och rent praktiskt går till när det militärindustriella komplexet driver på för att skapa krig.” Det skriver Jan Norberg som analyserat amerikanska midterm elections, migrantströmmar mot Mexikos gräns och kampen mellan demokrater och republikaner.

Text: Jan Norberg | Bild: Migranter på väg mot USA:s gräns oktober 2018. Foto: Democracy Now

USA har som vanligt en viktig roll i dessa processer, inte minst hur man gör demokratiskt valda politiker i och utanför USA till sina lydiga undersåtar eller om man så vill, till nyttiga idioter.

Det sker en våldsam och animerad debatt just nu i USA mellan republikaner med Donald Trump i spetsen och demokrater med främst Nancy Pelosi, Chuck Shumer, mfl inför vad man i USA kallar midterm elections, dvs valet om några dagar till olika delar av parlamentet i USA.

Donald Trump åker över hela kontinenten för att med sina tal hjälpa republikanerna att vinna röster, hans framfart tycks enligt en samlad kår av opinionsinstitut kunna hjälpa republikanerna att undgå en annars försmädlig valförlust. Donald Trump har, om han lyckas med detta, fått även kongressen och senaten i tacksamhetsskuld och kan därefter påbörja sina återstående två år som president med ett parlament som är honom tacket skyldiga för att kunna genomföra den politik Donald Trump gick till val på.

Våld mellan politiska polariteter på gator och torg

Trumps framfart har givetvis skapat panik i det demokratiska lägret och därför har tonläget i debatten höjts ytterligare, med ett ökat politiskt motiverat våld som följd. En våldsspiral som på båda sidor fått se oskyldiga offer dödade, skadade eller lemlästade.

Maxine Waters - Foto: Waters.house.gov. Licens: Public Domain, Wikimedia Commons
Maxine Waters är en amerikansk demokratisk politiker. Hon är ledamot av USA:s representanthus sedan 1991. Foto: Waters.house.gov. Licens: Public Domain, Wikimedia Commons

Guilt by association används mot Donald Trump som anklagas för att uppvigla folk till dessa våldshandlingar, men inget rapporteras om hur tex Maxine Waters, mfl på gator och torg uppmanar sina demokratiska väljare att medelst våld förfölja demokratiskt valda republikanska parlamentsledamöter varhelst de träffar på dem.

Fake News (MSM) typ CNN, mfl underblåser de politiska motsättningarna så ensidigt att ett fåtal amerikaner på båda sidor ser sig föranledda att med våld attackera sina politiska meningsmotståndare.

De militärindustriella globalisterna tjänar på våld längs Mexikos gräns

Sensmoralen blir att de militärindustriella globalisterna nu ser sin chans att vrida fokus över på behovet av militärt stöd för att skydda USA:s gräns mot Mexiko, man behöver inte vara Einstein för att förstå hur de tänkt sig att få Donald Trump i sin hand och därmed bli deras lojale springpojke. Donald Trump har med sin högstämda retorik fått globalisterna att inse att han tänker leva upp till sitt vallöfte, att bygga muren mot Mexiko.

Migranter går mot Mexiko och USA i oktober 2018. Foto: CNN.com
Migranter går mot Mexiko och USA i oktober 2018. Foto: CNN.com

Mycket talar för att dessa globalister med hjälp av associerade krafter i Sydamerika lyckats ”köpa” ca 6000-7000 människor för att få dem att marscherar mot USA:s gräns, allt för att kunna trappa upp Trumps behov av skydd vid USA:s sydvästra gräns. Det ligger inte globalisternas intresse att ta direkt ställning i utformningen av den politiska sakfrågan, dvs USA:s yttre gränsskydd mot Mexiko. De ser endast till sina egna intressen att kunna försvara en militär vapeninsats, det stärker ju deras affärer att kunna hitta på behov av krig.


Det globala militärindustriella komplexet struntar fullständigt i om det blir en republikansk eller demokratisk majoritet i kongressen och i senaten. Deras enda intresse är att få Donald Trump att lojalt springa deras ärenden.


Det är heller ingen överdrift och påstå att den flyktingström som nu är på väg mot USA är iscensatt av dessa globalister och syftar till att få ytterligare ett skäl att ”hjälpa” presidenten att använda militärt våld som skydd av USA:s gräns. Vi i Europa skattar nästan åt den amerikanska hysterin för att ca 6-7000 påstådda flyktingar är på väg mot USA:s gräns, i Europa har vi ju sett miljoner människor välla in över våra gränser.

Våra europeiska politiker, undantaget ett fåtal länder som tex Ungern, Polen och några till har ju beredvilligt låtit gränserna stå helt öppna med de konsekvenser vi ännu inte sett slutet på. Skillnaden är att Donald Trump verkligen vill kunna stå för sina vallöften och han är tillräckligt prestigebunden för att gå i någons ledband. Hans ego är dock hans svaga sida och nu tänker globalisterna försöka profitera på denna svaghet.


Vi får innerligt hoppas att Trump inte blir ännu en i raden av presidenter som luras in i dessa globalisters strävan efter avsättning för sin vapentillverkning. Det finns minsann orostecken då Trump ser vapenindustrin som vilken annan industri som helst, men möjligen kan hans vurm för att i första hand ge amerikaner ett bättre liv vara det som avhåller honom från militära insatser.


Min oro för hur detta skall avlöpa går att finna i det faktum att många, nästan alla, krig där USA deltagit har drivits på och startats med hjälp av denna globalistiska krigsindustris mycket listiga och utstuderade taktik att medelst lögner, skrämsel och hot få folklig uppslutning kring behovet av en militärinsats, varhelst i världen detta sker.

Titta på videon från “The Corbett Report – Debunking A Century of War Lies” så förstår du vad jag menar.

Ta sedan en titt på hur USA:s militär nu förbereder sig på att möta denna rännil av 6-7000 påstådda flyktingar. Ser du sambandet med de historiska skeendet?

Som en kontrast kan ni slutligen här nedan titta på hur Donald Trump resonerar när han nyligen intervjuades av Laura Ingraham. Han har ingen direkt enkel uppgift och hur han orkar med övergår mitt förstånd.

Text: Jan Norberg

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq