Nyval kan vara enda lösningen på regeringskrisen 2018

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 18 november 2018
- Jan Norberg

DEBATT. Med anledning av den nu i dagarna publicerade opinionsmätningen så skulle enligt den SD få drygt 19%. Går vi tillbaka till situationen före valet i September så fanns det flera mätningar där SD fick långt mer än de drygt 17% som SD fick enligt det officiella valresultatet.

Text: Jan Norberg

Diskussionen kring och efter valet indikerade att det, precis som i USA, förekommit valfusk. Något som i villervallan med regeringsbildningen glömts bort.

Med de felmarginaler och de sätt varpå opinionsinstituten beräknar sina mätningar finns det anledning att tro att SD skulle ha fått betydligt fler röster. Hur många fler röster är svårt att säkert säga, men fler röster hade de sannolikt fått i ett korrekt genomfört val.

Efter att Kristersson fått nobben i statsministeromröstningen häromdagen återstår, som många NewsVoice läsare givit uttryck för, endast en koalition mellan L, C, MP och S. Vem som blir statsminister i en sådan koalition är av akademiskt intresse. Den typen av regering kommer att domineras av socialdemokratisk politik även om Annie Lööf råkar bli statsminister.

Migrationspolitiken kommer att utformas av MP, C och L och sossarna kan då luta sig tillbaka och peka på att detta var en nödvändig eftergift för att över huvud taget kunna bilda en regering där SD inte får något aktivt inflytande. Ett passivt stöd för denna migrationspolitik från V gör att vansinnet inte bara fortsätter, det kommer att snabbt bli ännu värre då dessa migrationsliberaler fritt kan utforma politiken på detta område.

Om vi antar att M och KD nu uppträder som väldigt bestämda mot att samarbeta med SD så beror det på att Alliansen kört sitt interna chickenrace i botten, men vad händer sedan?

När C och L lierar sig med S och MP, med passivt stöd från V, blir frågan om en majoritet av dessa 3 (M, L och C) partiers väljare verkligen hade räknat med att sossarna skulle få fortsatt förtroende att regera med dessa partiers stöd?

Moderaternas tillbakagång i denna senaste opinionsinstituts mätning indikerar att en hel del av M:s väljare hellre skulle se en regering med M, KD och SD och man undrar hur M-väljare egentligen tänkte när de lade sin röst på M?

KD:s väljare verkar ju ännu mer frustrerade över den uppkomna situationen, hur deras väljare tänkte är ännu mer konstigt.


När nu Alliansen är krossad pga internt käbbel så finns det egentligen bara två kvarstående alternativ, den ovan beskrivna med C, L, MP och S (med passivt stöd från V) eller en koalition mellan M, KD och SD.


På grund av det nuvarande valresultatet lutar det åt att vi snart tvingas se hur sossarna kan behålla regeringsmakten, men som man röstar får man ligga.

Den stora frågan är om M och KD inser den realpolitiska situationen och omvärderar sin hållning gentemot SD, hotet om en regering baserad på S, L, C och med passivt stöd från V borde ge vilken normal borgerlig väljare som helst hicka inför de närmaste åren. Var det verkligen det resultatet man såg framför sig när man lade sin röst på något av dessa två partier?


Det enda sättet att få dessa barnsliga och tjuriga politiker att omvärdera läget är att få ett nyval till stånd, det skulle kunna lösa upp dödläget och samtidigt ge oss väljare en möjlighet att få bort MP och L.


Allt pekar ju på att just dessa två partier hamnar under 4 % spärren vid ett nyval. Därmed vore ju saken mer eller mindre klar, dvs med dessa två partier kan vi väljare se till att inte Annie Lööf blev den statsminister som Bilderberggruppen och den Trilaterala kommissionen hade tänkt sig.

Uppmaningen till SD måste bli att utnyttja sin vågmästarroll så att vi får ett nyval till stånd. Det återstår bara tre försök i Riksdagen innan detta med nyval blir verklighet. Låt oss hoppas att ledare för SD läser denna uppmaning.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • @Martin Gustavsson

    Några tankar om djur som äter avföring…

    Hundars metabolism klarar inte av särskilt mycket gräs, örter och andra vegetabilier. Däremot kan de metabolisera sådana svårsmälta fibrer genom att äta det som bearbetats i det metabola systemet hos djur som kan det, d.v.s. det som kommer ut där bak hos gräsätande gjur.

    Ett rovdjur som dödat ett bytesdjur börjar i regel med att äta inälvorna, även tarminnehållet.

    (Hundar äter också väl utvald jord för att få mineraler.)

    När djuren slickar varandra i rumpan är det ett sätt att hjälpa varandra att hålla sig rena.

    Därför, Vetenskaplige Martin, skulle jag vilja påstå att ditt resonemang här nog inte bara haltade när det gäller evidens, utan att även sanningshalten haltade.

  • Vi skulle aldrig blivit medlemmar i EU, däri ligger många av problemen för svensk del. Sverige vill inte vara Sverige längre och snart har dom lyckats förvandla landet till en muslimsk satelitstat.

  • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 2018-11-19 at 23:43

    Jag får väl tacka för att du anser att jag har rätt på åtminstone en punkt, som jag ser det är vi dessutom överens om att käbblet vi dagligen ser pågå är ett spel för gallerierna. Alliansen har redan spruckit som jag ser, det vi nu ser är bara dödsryckningarna.

    Som jag ser det utifrån ett mer långsiktigt perspektiv så står den geopolitiska utvecklingen och väger just nu, sprickan vi ser inom EU och Donald Trumps kamp för patriotism/nationalism emanerar ursprungligen från det faktum att globalisternas makt nu börjat ifrågasättas tvärs över alla partigränser.

    Liksom i Sverige börjar den ohemula och “illegala” migrationens effekter nu bli alltför uppenbara även för en godtrogen och lurad allmänhet. Till slut inser även den förledda allmänheten att det måste finnas en mer sofistikerad orsak till varför genomkorrupta politiker så beredvilligt törs ta risken att gå emot vad den breda allmänheten tycker i den här frågan.

    Du har givetvis rätt i att alla bör börja samtala/debattera vad det är som pågår när en allt större del av befolkningarna i västländer känner sig alienerade, tyvärr kommer det att ta väldigt lång tid innan något realt och märkbart händer är jag rädd.

    Globalisternas makt över såväl de korrupta politikerna som MSM (fulmedia) gör att kampen mellan common sense och globalisterna behöver polariseras snabbare än hittills. Trumps framfart och Visegradsländerna protester inom EU kan skynda på detta, och vi medborgare får tyvärr ännu ett tag finna oss i att endast kunna påverka detta via de ordinarie valen.

    Din egen erfarenhet med Vetenskapliga Partiet borde ju göra att också du inser att man inte alltid kan nå framgång baserad endast på idealism, det behövs också en hel del pragmatism.

    7 röster i valet, om det nu mot förmodan skulle vara korrekt, talar ju sitt tydliga språk, även om det skulle ha blivit 7.000 röster så kommer det sannolikt att ta evigheter innan ditt Vetenskapliga Parti praktiskt kan påverka den katastrofala migrationspolitiken.

    • @Norberg
      Många människor som jag talar med verkar uppriktigt tycka att Vetenskapliga partiet är bra, såsom du tycker att högerpartiet SD är bra. Det är min uppfattning att den procentuella siffran är ungefär likvärdig med SD:s siffror, om partiet skulle få lite draghjälp av folk, men folk är ofta likt kossor och hundar.

      Kossor tenderar att vilja röra på sig i flock, såväl som hundar. De är dessutom ganska lättskrämda och lättlurade av storvulna husse, eller storvulna tyckare i fulmedia, såsom korna låter sig ledas av den storvulne bonden.

      Hundar tenderar dessutom att inte kunna låta bli avföring, precis såsom folket inte kan låta bli fulmedia. Istället glufsar de glatt i sig skiten, och låter sig imponeras av smaken, eftersom det smakar gott och tillfredställer deras känsloliv på något slags okänt bisarrt vis. Sover sedan på saken och gäspar halvsovandes helt obekymrat med skitens nya flora i sitt eget system.

      Kossor och hundar tenderar dessutom att slicka varandra i rektum, precis såsom människor ljuger behagligt för varann och för sig själva. De vill ofta inte höra några sanningen om verkligeheten, om det skulle kunna förändra deras uppfattningar på ett sätt som skulle kräva deras ego-kraft, tankekraft eller engagemang på något minsta lilla vis.

      • Martin, hur många är många i din värld??

        Med risk för att trampa dig på tårna så utgör nog inte Vetenskapliga Partiet, med 7 röster i senaste valet, något allvarligt hot mot den politiska makten än på ca 100 år. Men å andra sidan har det ju “bara” tagit SD ca 30 år att nå sina ca 18 %, så osvuret är bäst.

        Ditt största problem,liksom många andra opinionsbildares, är ju att fulmedia aldrig någonsin skulle lyfta fram det du vill med din opinionsbildning. Det är också därför jag torgfört uppfattningen att det också behövs ett inslag av pragmatism då man försöker påverka opinionen.

        Idealism är ett vackert begrepp men ack så ineffektivt. Jag hyser stor respekt för dina storslagna och envisa ambitioner, även om de bär drag av statssocialism som jag är hyperallergisk emot.

        I min mer pragmatiska värld så får jag i praktiken försöka göra vad som går för att åtminstone här på Newsvoice ge uttryck för min frustration över tingens ordning på en del områden, samhället är på väg att kollapsa och aldrig trodde väl jag att det skulle gå så snabbt att jag under min egen livstid tvingas se detta förfall.

        Din metafor med hundarna som slickar i sig skit är väl en smula motbjudande, men något ligger det i det faktum att det verkar vara något av den sovande Endymion över den svenska allmänhetens likgiltighet när de efter en kvälls TV-tittande lägger sig i sina resp sängar och väntar på att någon skall upptäcka honom.

        Eller för att citera Linda Bengtzing, “jag ljuger så bra”!!

  • Valet har, som väntat, inte förändrat DÖ-läget. Fulmedier talade om “bortkastade röster” om man röstade på alternativa partier eller små partier under 4%, men i det här läget har verkligen alla röster varit bortkastade, utom de röster som hamnade på just alternativa partier som valsamverkade brett, och som därför i framtiden har potential att stoppa DÖ-läget, tillhörande käbbel och därigenom stärka demokratin, d.v.s. exakt 7 röster, (sic) om vi ska tro på politiska rösträknare och val.se.

    Att L eller MP försvinner förändrar verkligen inte mycket. 7-klöver eller 5-klöver har ändå majoritet. Jag tror också att du överskattar människors förmåga att ändra uppfattning. Människors uppfattningar kommer inte från dina alster, eller ens egna djupa undersökningar, men mestadels från fulmedias konstanta gödselspridning. (sic)

    Människor har inte utbildats i att avslöja storvulen dominans, argumentationsfel, floskler och självmotsögelser. De har undanhållits den utbildningen medvetet. Det finns ingen filosofi, ledarskapspsykologi eller vetenskapsteori på schemat i svenska skolor.

    Orsaken är uppenbar. Människor som kan tänka logiskt rätt, samt därför inte lyder maktens pådyvlade idiotiska tabun, kan inte kontrolleras. De blir fria på riktigt. Det är inte det som diktatoriska sekter eller diktatoriskt finanskapital önskar sig.

    Nyval förändrar ingenting. Förändringen måste ske människor emellan och genom upplysning om olika former av “osanning”. Var nu goda studenter! Bli sedan goda lärare åt er omgivning!

    Men i en sak har du rätt. Vilken av Bilderberggruppens utvalda EU-positiva galjonsfigurer som får det tveksamma nöjet att fortsätta med DÖ-politiken saknar i princip betydelse, men det senaste besöket på Bilderberggruppen av Lööf tyder på att det blir hon som ska få bära hundhuvudet för fortsatt DÖ-politik.

    Käbblet hit och dit är sannolikt mest ett spel för galleriet. Skulle Alliansen spricka alltför lätt skulle nämligen folk bli misstänksamma och s.a.s. bli “konspiratoriska”. 🙂

  • @ Savalle 2018-11-19 at 18:08

    Dina farhågor är befogade och jag instämmer huvudsakligen med dessa.

    Likaså känns det inte riktigt komfortabelt att SD är så tysta efter valet, men det kanske finns en strategi bakom som varken du eller jag inser.

    Det där med fjärrstyrning av SD är jag dock lite tveksam till, jag saknar vederhäftiga belägg för en sådan misstanke. Men du och andra kan mycket väl ha rätt betr “fjärrstyrningen” av SD, jag har ju haft fel förr s a s.

    Att de övriga partierna i mer eller mindre stor utsträckning är påverkade av globala intressen, som normalt når riksdagspolitiker i form av olika särintressen och lobbygrupperingar, råder det dock ingen tvekan om. Jag kan garantera dig att jag detta förekommer då jag sett det på mycket nära håll.

    Sen kan det diskuteras huruvida detta skall vara tillåtet eller ej, men det är en annan story.

    För egen del funderar jag just nu på skiljelinjen mellan patriotiska/nationella intressen vs globalisternas kamp om dagordningen i många länder.

    Som vanligt är det svårt att analysera omvärldstrender men det är i alla fall så långt klart att de sk Visegradsländernas motvilja mot en gränslös migration från 3:e världen tvingar fram de olika globalistiska krafter som under många år kunnat härja fritt i skymundan för det stora flertalet av oss.

    Min gissning, notera gissning, är att Donald Trumps entré på banan har tvingat dessa globala intressen fram i ljuset så att deras agenda drivande aktiviteter numera utgör en tydlig skiljelinje vs patriotism/nationalism.

    Ta bara Jim Acosta från CNN när han på en presskonferens häromsistens försökte debattera med Trump, tydligare än så kan inte globalisterna visa sitt fula tryne.

    Oavsett om Trump är narcissistisk och fullständigt unik i sitt slag så skapar han polarisation som tvingar fram globalisterna från de stenar de tidigare funnits dolda under, för att uttrycka sig som Urikesblondinen Wallström.

    Spridningseffekterna av hans krig mot globalistägda medier som ständigt försöker undergräva hans legitimitet som USA:s president är något av en väckelserörelse världen över, där vi endast kan hoppas den intellektuella kapaciteten hos de breda massorna räcker till för att marginalisera globalisternas inflytande.

    Hans agerande i migrationsfrågan borde också den mest inbitne migrantkramaren att börja fundera, vi kan bara hoppas att Trump-vågen får “global” spridning.

    • Jan, ALLA riksdagspartier tiger som små möss i väntan på läckerbiter. Vi har ju sett hur höga svenska politiker belönats omåttligt av finanseliten efter att ha genomfört deras agenda.

      Journalisterna inom main stream media tiger också som små möss.
      Alla dessa vilseförande krafter gottar sig åt sina läckerbitar medan de offrar sina barns framtid för sin egoisms skull.

      Lars Bern skriver här om ett ytterst allvarligt hot mot Sverige och det svenska folket:

      https://anthropocene.live/2018/11/11/en-stor-seger-for-de-globala-foretagen-och-bankerna-over-nationalstaterna/

      Se även: Swebbtv Lördagsintervju 33

      När det gäller SD så hittade jag den här kommentaren på Peter Krabbes blogg:

      ”Bo says:
      13 november, 2018 kl. 21:09
      SD verkar tysta om Global Compact on Migration: Kanske ska man ringa och fråga varför de är tysta…

      https://sd.se/kontakt/
      Sverigedemokraterna nås på telefonnummer 010 10 11 500. Telefonväxeln är öppen på vardagar mellan klockan 10.00 och 15.00.”

      Ett litet samtal kan betyda så mycket…

  • Om det fuskades grovt i valet i september, varför skulle det inte upprepas i ett nyval?..

    För övrigt… Jag har en stark känsla av att 8 regeringspartier är fullständigt fjärrstyrda.

    Vad finns kvar som vi kan välja?

    Vilken soppa!!!

  • Ja Jan, intressanta reflektioner av dig. Det ligger mycket i det du skriver, – “som man röstar får man ligga”. Men frågan är vilka det i första hand gäller? Vad hade de olika partiernas väljarbas trott, eller haft anledning att tro?

    Jag tror ändå inte att de hade förväntat sig att i princip hela 7-klövern skulle lägga all sin prestige och politiska framtid på att i första hand se som sin viktigaste uppgift att SD inte får något inflytande. Vilket jag anser dessutom är en politiskt kriminell handling.

    Jag lutar åt att det ändå inte blir något nyval, då just ett sådant troligen skulle innebära att ett par partier försvinner ut ur riksdagen. Inför ett sådant allternativ är nog de flesta av alla berörda korrupta politiker beredda att göra avkall på det mesta genom en s.k. kompromiss. Allt för att få behålla makten och alla dess tillhörande förmåner.

    Att man skulle ha som drivkraft – “allt för Sveriges och demokratins bästa”, har de sista veckornas resultat tydligt visat, är ar av sekundär betydelse.

  • Inte ett enda nytt socialistiskt/kommunistiskt utplundringsförslag på 71 dagar. Måste vara unikt för Sverige.
    Gläds svenska folk, DEMOKRATIN har tillfälligt återkommit till riket.
    Kanske får svenska folket uppleva knapptryckarkompanierna återgå till sina avsedda funktioner, att betjäna och representera folkviljan.
    Ju längre tiden går ju fler blir avslöjandena hur politikerna lurar svenska folket, härligt!

  • Löfven skrattar nog gott, två flugor i en smäll, krossad Allians och bibehållandet av makten, oavsett om Annie Lööf får bli stasminister, nu när FN:s avtal om fri migration skall skrivas på i Marrakesh den 10-11 dec. Representanter från den globala finanseliten har fått vara medarbetare till denna hastighetsökning i folkutbytet, nu när nationsvänliga partier lägger grus i NWO maskineriet.
    Varför är tystnaden även kompakt hos Åkesson och hans innersta gäng? Börjar han också få fusklappar från Bilderbergarna och Trilaterala kommissionen? Löfven kanske fick sin av Kennedyklanen, när han bevistade ett bröllop i somras?

  • Jan, Socialdemokraternas mål vara att nå makten, men ett nästan ännu viktigare mål är att krossa alliansen, vilket de kan sägas har lyckats med nu.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *