Nyval kan vara enda lösningen på regeringskrisen 2018

Alla löv faller till marken på hösten...

15

DEBATT. Med anledning av den nu i dagarna publicerade opinionsmätningen så skulle enligt den SD få drygt 19%. Går vi tillbaka till situationen före valet i September så fanns det flera mätningar där SD fick långt mer än de drygt 17% som SD fick enligt det officiella valresultatet.

Text: Jan Norberg

Diskussionen kring och efter valet indikerade att det, precis som i USA, förekommit valfusk. Något som i villervallan med regeringsbildningen glömts bort.

Med de felmarginaler och de sätt varpå opinionsinstituten beräknar sina mätningar finns det anledning att tro att SD skulle ha fått betydligt fler röster. Hur många fler röster är svårt att säkert säga, men fler röster hade de sannolikt fått i ett korrekt genomfört val.

Efter att Kristersson fått nobben i statsministeromröstningen häromdagen återstår, som många NewsVoice läsare givit uttryck för, endast en koalition mellan L, C, MP och S. Vem som blir statsminister i en sådan koalition är av akademiskt intresse. Den typen av regering kommer att domineras av socialdemokratisk politik även om Annie Lööf råkar bli statsminister.

Migrationspolitiken kommer att utformas av MP, C och L och sossarna kan då luta sig tillbaka och peka på att detta var en nödvändig eftergift för att över huvud taget kunna bilda en regering där SD inte får något aktivt inflytande. Ett passivt stöd för denna migrationspolitik från V gör att vansinnet inte bara fortsätter, det kommer att snabbt bli ännu värre då dessa migrationsliberaler fritt kan utforma politiken på detta område.

Om vi antar att M och KD nu uppträder som väldigt bestämda mot att samarbeta med SD så beror det på att Alliansen kört sitt interna chickenrace i botten, men vad händer sedan?

När C och L lierar sig med S och MP, med passivt stöd från V, blir frågan om en majoritet av dessa 3 (M, L och C) partiers väljare verkligen hade räknat med att sossarna skulle få fortsatt förtroende att regera med dessa partiers stöd?

Moderaternas tillbakagång i denna senaste opinionsinstituts mätning indikerar att en hel del av M:s väljare hellre skulle se en regering med M, KD och SD och man undrar hur M-väljare egentligen tänkte när de lade sin röst på M?

KD:s väljare verkar ju ännu mer frustrerade över den uppkomna situationen, hur deras väljare tänkte är ännu mer konstigt.


När nu Alliansen är krossad pga internt käbbel så finns det egentligen bara två kvarstående alternativ, den ovan beskrivna med C, L, MP och S (med passivt stöd från V) eller en koalition mellan M, KD och SD.


På grund av det nuvarande valresultatet lutar det åt att vi snart tvingas se hur sossarna kan behålla regeringsmakten, men som man röstar får man ligga.

Den stora frågan är om M och KD inser den realpolitiska situationen och omvärderar sin hållning gentemot SD, hotet om en regering baserad på S, L, C och med passivt stöd från V borde ge vilken normal borgerlig väljare som helst hicka inför de närmaste åren. Var det verkligen det resultatet man såg framför sig när man lade sin röst på något av dessa två partier?


Det enda sättet att få dessa barnsliga och tjuriga politiker att omvärdera läget är att få ett nyval till stånd, det skulle kunna lösa upp dödläget och samtidigt ge oss väljare en möjlighet att få bort MP och L.


Allt pekar ju på att just dessa två partier hamnar under 4 % spärren vid ett nyval. Därmed vore ju saken mer eller mindre klar, dvs med dessa två partier kan vi väljare se till att inte Annie Lööf blev den statsminister som Bilderberggruppen och den Trilaterala kommissionen hade tänkt sig.

Uppmaningen till SD måste bli att utnyttja sin vågmästarroll så att vi får ett nyval till stånd. Det återstår bara tre försök i Riksdagen innan detta med nyval blir verklighet. Låt oss hoppas att ledare för SD läser denna uppmaning.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Savalle
Savalle
Gäst
20 november 2018 kl 21:55

Tack Per!

Kamelerna är toppen:

https://www.market.se/nyhet/kamelmjolk-nasta-kassako-for-dagligvaruhandeln

För övrigt står jag lite som en åsna mellan två hötappar när det gäller valet mellan en kamel eller en häst, sen när det inte ska finnas några andra bilar än de fjärrstyrda, som jag har lika lite förtroende för som jag har för fjärrstyrda offentliga makthavare.

Savalle
Savalle
Gäst
20 november 2018 kl 19:47

@Martin Gustavsson

Några tankar om djur som äter avföring…

Hundars metabolism klarar inte av särskilt mycket gräs, örter och andra vegetabilier. Däremot kan de metabolisera sådana svårsmälta fibrer genom att äta det som bearbetats i det metabola systemet hos djur som kan det, d.v.s. det som kommer ut där bak hos gräsätande gjur.

Ett rovdjur som dödat ett bytesdjur börjar i regel med att äta inälvorna, även tarminnehållet.

(Hundar äter också väl utvald jord för att få mineraler.)

När djuren slickar varandra i rumpan är det ett sätt att hjälpa varandra att hålla sig rena.

Därför, Vetenskaplige Martin, skulle jag vilja påstå att ditt resonemang här nog inte bara haltade när det gäller evidens, utan att även sanningshalten haltade.

RMG49
RMG49
Gäst
20 november 2018 kl 14:01

Vi skulle aldrig blivit medlemmar i EU, däri ligger många av problemen för svensk del. Sverige vill inte vara Sverige längre och snart har dom lyckats förvandla landet till en muslimsk satelitstat.

Matin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
20 november 2018 kl 17:00

@Norberg
Många människor som jag talar med verkar uppriktigt tycka att Vetenskapliga partiet är bra, såsom du tycker att högerpartiet SD är bra. Det är min uppfattning att den procentuella siffran är ungefär likvärdig med SD:s siffror, om partiet skulle få lite draghjälp av folk, men folk är ofta likt kossor och hundar.

Kossor tenderar att vilja röra på sig i flock, såväl som hundar. De är dessutom ganska lättskrämda och lättlurade av storvulna husse, eller storvulna tyckare i fulmedia, såsom korna låter sig ledas av den storvulne bonden.

Hundar tenderar dessutom att inte kunna låta bli avföring, precis såsom folket inte kan låta bli fulmedia. Istället glufsar de glatt i sig skiten, och låter sig imponeras av smaken, eftersom det smakar gott och tillfredställer deras känsloliv på något slags okänt bisarrt vis. Sover sedan på saken och gäspar halvsovandes helt obekymrat med skitens nya flora i sitt eget system.

Kossor och hundar tenderar dessutom att slicka varandra i rektum, precis såsom människor ljuger behagligt för varann och för sig själva. De vill ofta inte höra några sanningen om verkligeheten, om det skulle kunna förändra deras uppfattningar på ett sätt som skulle kräva deras ego-kraft, tankekraft eller engagemang på något minsta lilla vis.

Matin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
19 november 2018 kl 23:43

Valet har, som väntat, inte förändrat DÖ-läget. Fulmedier talade om “bortkastade röster” om man röstade på alternativa partier eller små partier under 4%, men i det här läget har verkligen alla röster varit bortkastade, utom de röster som hamnade på just alternativa partier som valsamverkade brett, och som därför i framtiden har potential att stoppa DÖ-läget, tillhörande käbbel och därigenom stärka demokratin, d.v.s. exakt 7 röster, (sic) om vi ska tro på politiska rösträknare och val.se.

Att L eller MP försvinner förändrar verkligen inte mycket. 7-klöver eller 5-klöver har ändå majoritet. Jag tror också att du överskattar människors förmåga att ändra uppfattning. Människors uppfattningar kommer inte från dina alster, eller ens egna djupa undersökningar, men mestadels från fulmedias konstanta gödselspridning. (sic)

Människor har inte utbildats i att avslöja storvulen dominans, argumentationsfel, floskler och självmotsögelser. De har undanhållits den utbildningen medvetet. Det finns ingen filosofi, ledarskapspsykologi eller vetenskapsteori på schemat i svenska skolor.

Orsaken är uppenbar. Människor som kan tänka logiskt rätt, samt därför inte lyder maktens pådyvlade idiotiska tabun, kan inte kontrolleras. De blir fria på riktigt. Det är inte det som diktatoriska sekter eller diktatoriskt finanskapital önskar sig.

Nyval förändrar ingenting. Förändringen måste ske människor emellan och genom upplysning om olika former av “osanning”. Var nu goda studenter! Bli sedan goda lärare åt er omgivning!

Men i en sak har du rätt. Vilken av Bilderberggruppens utvalda EU-positiva galjonsfigurer som får det tveksamma nöjet att fortsätta med DÖ-politiken saknar i princip betydelse, men det senaste besöket på Bilderberggruppen av Lööf tyder på att det blir hon som ska få bära hundhuvudet för fortsatt DÖ-politik.

Käbblet hit och dit är sannolikt mest ett spel för galleriet. Skulle Alliansen spricka alltför lätt skulle nämligen folk bli misstänksamma och s.a.s. bli “konspiratoriska”. 🙂

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
20 november 2018 kl 13:08

Jan, ALLA riksdagspartier tiger som små möss i väntan på läckerbiter. Vi har ju sett hur höga svenska politiker belönats omåttligt av finanseliten efter att ha genomfört deras agenda.

Journalisterna inom main stream media tiger också som små möss.
Alla dessa vilseförande krafter gottar sig åt sina läckerbitar medan de offrar sina barns framtid för sin egoisms skull.

Lars Bern skriver här om ett ytterst allvarligt hot mot Sverige och det svenska folket:

https://anthropocene.live/2018/11/11/en-stor-seger-for-de-globala-foretagen-och-bankerna-over-nationalstaterna/

Se även: Swebbtv Lördagsintervju 33

När det gäller SD så hittade jag den här kommentaren på Peter Krabbes blogg:

”Bo says:
13 november, 2018 kl. 21:09
SD verkar tysta om Global Compact on Migration: Kanske ska man ringa och fråga varför de är tysta…

https://sd.se/kontakt/
Sverigedemokraterna nås på telefonnummer 010 10 11 500. Telefonväxeln är öppen på vardagar mellan klockan 10.00 och 15.00.”

Ett litet samtal kan betyda så mycket…

Savalle
Savalle
Gäst
19 november 2018 kl 18:08

Om det fuskades grovt i valet i september, varför skulle det inte upprepas i ett nyval?..

För övrigt… Jag har en stark känsla av att 8 regeringspartier är fullständigt fjärrstyrda.

Vad finns kvar som vi kan välja?

Vilken soppa!!!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 november 2018 kl 14:58

Ja Jan, intressanta reflektioner av dig. Det ligger mycket i det du skriver, – “som man röstar får man ligga”. Men frågan är vilka det i första hand gäller? Vad hade de olika partiernas väljarbas trott, eller haft anledning att tro?

Jag tror ändå inte att de hade förväntat sig att i princip hela 7-klövern skulle lägga all sin prestige och politiska framtid på att i första hand se som sin viktigaste uppgift att SD inte får något inflytande. Vilket jag anser dessutom är en politiskt kriminell handling.

Jag lutar åt att det ändå inte blir något nyval, då just ett sådant troligen skulle innebära att ett par partier försvinner ut ur riksdagen. Inför ett sådant allternativ är nog de flesta av alla berörda korrupta politiker beredda att göra avkall på det mesta genom en s.k. kompromiss. Allt för att få behålla makten och alla dess tillhörande förmåner.

Att man skulle ha som drivkraft – “allt för Sveriges och demokratins bästa”, har de sista veckornas resultat tydligt visat, är ar av sekundär betydelse.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
19 november 2018 kl 14:41

Inte ett enda nytt socialistiskt/kommunistiskt utplundringsförslag på 71 dagar. Måste vara unikt för Sverige.
Gläds svenska folk, DEMOKRATIN har tillfälligt återkommit till riket.
Kanske får svenska folket uppleva knapptryckarkompanierna återgå till sina avsedda funktioner, att betjäna och representera folkviljan.
Ju längre tiden går ju fler blir avslöjandena hur politikerna lurar svenska folket, härligt!

Harriet Larsson
19 november 2018 kl 11:11

Löfven skrattar nog gott, två flugor i en smäll, krossad Allians och bibehållandet av makten, oavsett om Annie Lööf får bli stasminister, nu när FN:s avtal om fri migration skall skrivas på i Marrakesh den 10-11 dec. Representanter från den globala finanseliten har fått vara medarbetare till denna hastighetsökning i folkutbytet, nu när nationsvänliga partier lägger grus i NWO maskineriet.
Varför är tystnaden även kompakt hos Åkesson och hans innersta gäng? Börjar han också få fusklappar från Bilderbergarna och Trilaterala kommissionen? Löfven kanske fick sin av Kennedyklanen, när han bevistade ett bröllop i somras?

Ale
Ale
19 november 2018 kl 09:08

Jan, Socialdemokraternas mål vara att nå makten, men ett nästan ännu viktigare mål är att krossa alliansen, vilket de kan sägas har lyckats med nu.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
18 november 2018 kl 22:59

M KD och SD är kört. Nu handlar det om vem/vilka som skriver under avtalet i Marracesh.