RT-ankare ifrågasätter NY Times-utspel om rysk påverkan på amerikansk politik

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 november 2018
- NewsVoice redaktion
Rick Sanchez den 7 nov 2018. Foto: RT.com

En så kallad “op-ed”* i onsdagens New York Times menar att det finns ett konsensus bland forskare att Ryssland lägger sig i amerikansk politik, men mindre än tidigare, men var är bevisen, frågar sig RT-ankaret Rick Sanchez.

Vi i den svenska nya och fria nätmedierna som utpekats som ryska pro Kremlin-kanaler frågar oss  samma sak, var är bevisen? Idag skickade NewsVoice frågor till den politiska skribenten Patrik Oksanen om hans bevis i sitt utpekande av NewsVoice. Tidigare i veckan tillfrågades även den ena brittiska tankesmedjan ISD om sina bevis som de utelämnade i rapporten de skrev på uppdrag av den svenska myndigheten MSB.

Källa: RT.com

*Op-ed-skribent (av engelskans Op-ed, Opposite the editorial page, dvs tidningssidan bredvid ledarsidan) är en gästkrönikör som skriver signerade kolumner om politiska ämnen i tidning utan att själv vara del av ledarredaktionen.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Samma ideer som med det obefogade Irak-kriget. Inga bevis “behövs” så länge inga MSM-outlets ifrågasätter påståendena. Hur mycket som kan drivas med lögner via likatyckande massmedia minskar naturligtvis med stadigt sjunkande publik. Nu anledningen till de häftiga utspelen mot alternativmedia. Beträffande metoderna för att “få med” media, åtminstona i Europe, sök på “Udo Ulfkotte” som beskrivit dem i en bok som finns på Tyska för mindre än 15 Euro och äröversatt till Engelska. Öven youtube intervju innan han dog. För den Engelskspråkiga publiken är priset 900 Euro för samma bok, om den tillhandahålls alls. Verkar som om Ulfkotte är/var ett större hot genom sina avslöjanden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *