Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

RT-ankare ifrågasätter NY Times-utspel om rysk påverkan på amerikansk politik

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 november 2018
- NewsVoice redaktion
Rick Sanchez den 7 nov 2018. Foto: RT.com

En så kallad “op-ed”* i onsdagens New York Times menar att det finns ett konsensus bland forskare att Ryssland lägger sig i amerikansk politik, men mindre än tidigare, men var är bevisen, frågar sig RT-ankaret Rick Sanchez.

Vi i den svenska nya och fria nätmedierna som utpekats som ryska pro Kremlin-kanaler frågar oss  samma sak, var är bevisen? Idag skickade NewsVoice frågor till den politiska skribenten Patrik Oksanen om hans bevis i sitt utpekande av NewsVoice. Tidigare i veckan tillfrågades även den ena brittiska tankesmedjan ISD om sina bevis som de utelämnade i rapporten de skrev på uppdrag av den svenska myndigheten MSB.

Källa: RT.com

*Op-ed-skribent (av engelskans Op-ed, Opposite the editorial page, dvs tidningssidan bredvid ledarsidan) är en gästkrönikör som skriver signerade kolumner om politiska ämnen i tidning utan att själv vara del av ledarredaktionen.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq