Solfilm på bilen – fem anledningar att montera

publicerad 23 november 2018
- Extern skribent
Solfilm - Foto tillhandahållet av Solfilmskompaniet.se

Solfilm - Foto tillhandahållet av Solfilmskompaniet.se

Fler och fler väljer idag att tona sina bilrutor med solfilm, och det handlar inte bara om att dämpa irriterande strålar. Här får du mer information om hur solfilm kan hjälpa just dig och din bil.

Att tona rutorna med en solfilm ger inte bara bilen värmeskydd och insynsskydd, utan en solfilm ses oftast som ett riktig lyft utseendemässigt för bilen.

Processen kan vara både enkel och billig, eller avancerad och kostsam beroende på hur du väljer att gå tillväga, men oavsett vilken typ av film man väljer för att tona rutorna så är det viktigt att välja en solfilm av hög kvalitet för att få bästa möjliga utseende och komfort

I Sverige och stora delar av Europa är det lagligt att ha tonade rutor med solfilm bakom föraren, i vilken toningsgrad som önskas. Sidorutorna vid förarplats ska dock ha en mycket högre ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna för att kunna bibehålla bra ögonkontakt och samverkan med andra trafikanter.

Solfilm

Solfilm kan man ganska enkelt montera själv – det svåra är dock att få till den perfekta storleken. Solfilmskompaniet skär och skräddarsyr solfilm av hög kvalitet, 100% anpassad efter just dina bilrutor, så slipper du själv mäta och skära, och kan sen snabbt och enkelt åtnjuta solfilmens alla fördelar gällande:

Komfort
Skydd mot solens strålar ger en behaglig bilresa, främst för barn och djur som är extra värmekänsliga och därför har stor glädje av värmeskyddet.
Även för de i framsätet blir inneklimatet bättre, eftersom man kan minska obehagligt drag från ventilationen då klimatanläggningen inte behöver arbeta lika hårt för att kyla ner.

Säkerhet
Solfilmen gör att glasrutan hålls samman bättre, vilket innebär att den funkar som visst splitterskydd om olyckan skulle vara framme. Även kvälls- och nattkörningen blir säkrare och behagligare då man slipper bländas av bakomvarande strålkastare.

Inbrottsrisk
Mörka rutor leder till att det blir svårare för inbrottstjuvarna att se vad som finns i bilen, men även om filmen erbjuder ett visst skydd är det självklart säkrast att inte lämna stöldbegärligt gods i bilen.

Hud
Många oroar sig idag för solens strålning, men genom att montera skyddet på bilen kan man reducera en stor del av solens skadliga UV-stålar. Så tillbringar man mycket tid i bilen kan det vara en bra idé att tona rutorna både ur komfort- och säkerhetssynpunkt.

Andrahandsvärde
Solfilm är ett snyggt och attraktivt tillbehör på alla bilar, och tack vare att interiören inte har utsatts för solens blekande strålar i samma utsträckning, kommer det vara mer välbehållet.

Text: Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om bilar i NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: solfilm