Global Compact – Sverige måste gå ur FN nu

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 22 december 2018
- Jan Norberg
Dan Ahlmark, ekonomie licentiat samt jur.- och fil. kand. Foto: Realia Förlag. Retusch: NewsVoice.se
Dan Ahlmark, ekonomie licentiat samt jur.- och fil. kand. Foto: Realia Förlag. Retusch: NewsVoice.se
Dan Ahlmark, ekonomie licentiat samt jur.- och fil. kand. Foto: Realia Förlag. Retusch: NewsVoice.se
Jan Norberg
Jan Norberg, 2017 – Foto: NewsVoice.se

DEBATT. ”Dan Ahlmark har satt ord på den frustration som jag tror att många känner, och han har återigen lyckats sätta fingret på problemet med FN i en skarpsinnig analys. Det skriver Jan Norberg i en kommentar som också menar att SD misslyckats gällande Global Impact-resolutionen och att Sverige måste lämna FN.

Dan Ahlmarks resonemang är en konklusion av vad vi alla egentligen ser och upplever då det gäller FN, att det handlar om en kriminell och helt igenom korrupt organisation med tydligt socialistiska ambitioner.

FN:s oförtjänt bra rykte gör dock att den svenska majoriteten av människor har mycket svårt att släppa sin syn på FN som en ”god” organisation. Det är ju den bilden vi blivit matade med sedan organisationens tillkomst 1945.

Den socialistiske och genomkorrupta portugisen Antonio Guterres som leder FN sedan i början av 2017 har dock på allvar drivit på för en ännu mer socialistisk agenda och det är han som aktivt verkat för att FN:s Global Compact-dokument skall implementeras i alla länder i världen.

Antonio Guterres har givetvis insett att FN då det gäller tex EU och USA, där socialisterna är på väg att helt raderas från allt inflytande, därför behöver en förstärkt FN-plattform för att överhuvudtaget kunna infiltrera jordens alla länder med sina korrupta och socialistiska ideal.

Det välkända konceptet ”följ pengarna” ger vid handen att FN nu sitter fast i ett mycket intimt samarbete med de mäktiga globalistiska organisationerna styrda av bla George Soros, mfl är de vilka till huvudsakliga delar finansierar FN och deras olika underorganisationer typ Unicef, UNHCR, mfl och FN:s motprestation blir då att få jordens alla länder att skriva på den så kallade Global Compact-resolutionen.

USA har under Donald Trumps styre klargjort att man inte tänker låta FN infiltreras av diktaturer och socialister, samtidigt som USA är en av de största finansiärerna av denna kriminella organisation. USA har också analogt därmed sagt tydligt nej till Global Compact-resolutionen.

Sveriges expeditionsministär under rikssvetsaren Stefan Löven fortsätter dock att vara lojala med den socialistiskt styrda FN-organisationen, detta utan att ens diskutera Global Compact i Riksdagen eller i något av utskotten. En jätteskandal som det svenska folket inte tycks förmögna att ta in eller ens bry sig om.

SD mesigt i frågan

Det måste dock sägas att det är en jättemiss att inte SD med betydligt större kraft och frenesi gjorde denna fråga till ett verkligt debattämne tidigt, att som nu halvlamt säga nej till Global Compact är oroande och det faktum att man missade denna möjlighet att stärka sin ställning som det enda parti vilka kraftigt vill reducera massmigrationen gör att man vid nyvalet som snart kommer är i ett underläge.

Saknar SD strategiska förmågor i ledande ställning eller håller SD på att tas över halvsocialistiska tankefigurer? Döm själv genom att läsa årets viktigaste analys, Sverige måste gå ur FN nu.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq