Global Compact – Sverige måste gå ur FN nu

18
Dan Ahlmark, ekonomie licentiat samt jur.- och fil. kand. Foto: Realia Förlag. Retusch: NewsVoice.se
Dan Ahlmark, ekonomie licentiat samt jur.- och fil. kand. Foto: Realia Förlag. Retusch: NewsVoice.se
Jan Norberg
Jan Norberg, 2017 – Foto: NewsVoice.se

DEBATT. “Dan Ahlmark har satt ord på den frustration som jag tror att många känner, och han har återigen lyckats sätta fingret på problemet med FN i en skarpsinnig analys. Det skriver Jan Norberg i en kommentar som också menar att SD misslyckats gällande Global Impact-resolutionen och att Sverige måste lämna FN.

Dan Ahlmarks resonemang är en konklusion av vad vi alla egentligen ser och upplever då det gäller FN, att det handlar om en kriminell och helt igenom korrupt organisation med tydligt socialistiska ambitioner.

FN:s oförtjänt bra rykte gör dock att den svenska majoriteten av människor har mycket svårt att släppa sin syn på FN som en ”god” organisation. Det är ju den bilden vi blivit matade med sedan organisationens tillkomst 1945.

Den socialistiske och genomkorrupta portugisen Antonio Guterres som leder FN sedan i början av 2017 har dock på allvar drivit på för en ännu mer socialistisk agenda och det är han som aktivt verkat för att FN:s Global Compact-dokument skall implementeras i alla länder i världen.

Antonio Guterres har givetvis insett att FN då det gäller tex EU och USA, där socialisterna är på väg att helt raderas från allt inflytande, därför behöver en förstärkt FN-plattform för att överhuvudtaget kunna infiltrera jordens alla länder med sina korrupta och socialistiska ideal.

Det välkända konceptet ”följ pengarna” ger vid handen att FN nu sitter fast i ett mycket intimt samarbete med de mäktiga globalistiska organisationerna styrda av bla George Soros, mfl är de vilka till huvudsakliga delar finansierar FN och deras olika underorganisationer typ Unicef, UNHCR, mfl och FN:s motprestation blir då att få jordens alla länder att skriva på den så kallade Global Compact-resolutionen.

USA har under Donald Trumps styre klargjort att man inte tänker låta FN infiltreras av diktaturer och socialister, samtidigt som USA är en av de största finansiärerna av denna kriminella organisation. USA har också analogt därmed sagt tydligt nej till Global Compact-resolutionen.

Sveriges expeditionsministär under rikssvetsaren Stefan Löven fortsätter dock att vara lojala med den socialistiskt styrda FN-organisationen, detta utan att ens diskutera Global Compact i Riksdagen eller i något av utskotten. En jätteskandal som det svenska folket inte tycks förmögna att ta in eller ens bry sig om.

SD mesigt i frågan

Det måste dock sägas att det är en jättemiss att inte SD med betydligt större kraft och frenesi gjorde denna fråga till ett verkligt debattämne tidigt, att som nu halvlamt säga nej till Global Compact är oroande och det faktum att man missade denna möjlighet att stärka sin ställning som det enda parti vilka kraftigt vill reducera massmigrationen gör att man vid nyvalet som snart kommer är i ett underläge.

Saknar SD strategiska förmågor i ledande ställning eller håller SD på att tas över halvsocialistiska tankefigurer? Döm själv genom att läsa årets viktigaste analys, Sverige måste gå ur FN nu.

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
17 mars 2021 kl 15:49

“Tomma ord!”

Så sammanfattar denna unga kvinna statsministerns prat:

https://www.youtube.com/watch?v=jEtnctCaTDU
(Stefan Löfvens tomma ord hjälper nog ingen)

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
17 mars 2021 kl 19:17

IS-krigare och deras barn förs in i Sverige genom politisk maktutövning av Stefan Löfven och Carl Bildt:

https://newsvoice.se/2019/04/helena-edlund-is-barnsoldater/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
27 december 2018 kl 12:21

Du har helt rätt där Jan.

Ett av de avgörande problemen med FN, som säkert många inte känner till, är att de redan vid bildandet haft som ett av sina syften att utradera nationalstaten. Detta för att därigenom skapa någon sorts världsfred, vilket ju bevisligen inte lyckats.

Global Compact bör ses som ett ytterligare försök att radera nationalstaterna. Om detta är vad en majoritet av jordens befolkning anser är ok, så får det väl bli så.

Problemet för FN är att de flesta nationer inte vill ha det på detta viset. Därav “tystnaden” om denna resolution.

Om EU är ett problem, så framstår FN som ett än större problem.

FN framstår idag som det yttarsta forumet för globalistivrarna, och nedrustningen av nationalstaten.

Jag håller med, vi måste inte bara lämna EU, utan också FN!

Låt oss se vilket parti som stödjer den uppfattningen. Där kommer iaf jag att lägga min röst i nästa val.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 december 2018 kl 09:22

Bra att du lyfter detta Jan, även om det nu är genomröstat av de flesta länderna.

Snacka om att medborgarna sover!

Samtidigt är frågan om inte denna resolution är det största bedrägeriet mot Sveriges (och andras) medborgare på flera decennier. En historisk skandal, som dessutom inte ens har diskuterats i riksdagen!

Och min besvikelse över SD´s tystnad är enorm. Måste vara ett av deras största fiaskon!

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
23 december 2018 kl 16:04

Håller med Per om att SDs trovärdighet nu har fått sig en rejäl törn. Partiet har valt att ligga lågt istället för att bråka ordentligt om en fråga som, baserat på partiets tidigare agerande/marknadsföring, borde varit en fråga som berör partiets kärna.

Vill lyfta fram den bittra sanning Peter Grafström avslutar sitt inlägg med: “Om vi skippar alla försök att organisera och blir ensamma utan att ha kommit åt eliterna kommer dom utan vidare att utmanövrera oss.”

Så, den ultimata frågan är; hur organiserar vi oss för att åstadkomma en massupplysning om den rådande ordningen och ett massivt motstånd, mot en maktelit som äger det offentliga samtalet, som styr den s k värdegrunden, som agerar från bakom kulisserna och som infiltrerat rådande maktstrukturer?

Joel
Joel
Gäst
22 december 2018 kl 17:50

Jag är 15 år gammal och jag är rädd för Sverige och Sveriges framtid, det går inte en dag utan att jag är orolig efter att global compact skrevs in

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
22 december 2018 kl 12:19

Dom nationella har länge kämpat i underläge och diskrimineras av hela erablissemanget. Det verkar som om deras taktik är att bit för bit bli accepterade om dom inte går för hårt fram. Därför att massan är trög. Det finns också tecken på att alla de största nationella rörelserna i Europa har band med zionismen. Jag tror inte man skall se det som annat än pragmatisk taktik för att välja sina strider. Och därför att muslimer utnyttjats av globaliserarna för att framkalla polariseringen mot just dom.
Zionister verkar vara uppdelade i två läger: ett som stöder hela paketet av radikala förändringar och ett annat som ligger närmare de nationellt konservativa. Det kan röra sig om ett slugt knep från zionisternas sida men jag är inte övertygad om det.
Vidare är globaliserarnas program överensstämmande med frimurarnas sen lång tid tillbaka. Och dom infiltrerar alla viktiga makthierarkier. Med både officiella och hemliga loger. Tystnaden om detta är omvänt proportionell mot dess betydelse.
Den socialism som nämns är i stort sett Fabianernas elitsocialism som hela tiden har varit de rikas verktyg oavsett vad utövarna själva tror.
Gräsrötterna inom vänsterrörelser har aldrig varit medvetna om det och spottar ut såna fakta om de möter dem.
Eliternas dubbelspel har lyckats underminera alla effektiva försök att bryta deras makt genom det smarta knepet att intellektuellt, inte bara maktmässigt, kontrollera oppositionen.
Det vore en fördel om det gick att medvetandegöra människor om dom sambanden.
Annars blir det svårt att bygga sunda organisationer. Det gamla onda som man inte erkänner följer med in i nästa försök att organisera ngt. Om vi skippar alla försök att organisera och blir ensamma utan att ha kommit åt eliterna kommer dom utan vidare att utmanövrera oss.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Peter Grafström
23 december 2018 kl 21:57

@ Peter Grafström 2018-12-22 at 12:19

Du skriver:

” Dom nationella har länge kämpat i underläge och diskrimineras av hela etablissemanget. Det verkar som om deras taktik är att bit för bit bli accepterade om dom inte går för hårt fram. Därför att massan är trög. ”

Dina övriga försök till förklaringar blir lite krystade om jag skall vara ärlig, dvs du säger:

“Zionister verkar vara uppdelade i två läger: ett som stöder hela paketet av radikala förändringar och ett annat som ligger närmare de nationellt konservativa. Det kan röra sig om ett slugt knep från zionisternas sida men jag är inte övertygad om det.
Vidare är globaliserarnas program överensstämmande med frimurarnas sen lång tid tillbaka. Och dom infiltrerar alla viktiga makthierarkier. Med både officiella och hemliga loger. Tystnaden om detta är omvänt proportionell mot dess betydelse.
Den socialism som nämns är i stort sett Fabianernas elitsocialism som hela tiden har varit de rikas verktyg oavsett vad utövarna själva tror.”

Den taftologi du med dessa tre påståenden här ovan för fram, utan att kunna styrka dem, är egentligen bara spekulationer och det bör man vara lite mer försiktig med att torgföra om man vill bibehålla sin trovärdighet.

Du har emellertid helt rätt i att vänsterns gräsrötter alltid har blivit manipulerade så att de utgör en sk kontrollerad opposition, om de nationella krafterna blivit en del av denna kontrollerade opposition är dock i skrivande stund oklart för min del.

Att komma åt dessa kontrollerande krafter är dock inte helt enkelt, vi behöver dock alltid hålla fakta redovisningen klart åtskild från vårt eget tyckande i olika frågor. På så sätt kan vi möjligen behålla vår egen trovärdighet.

Ulf ClaréusD
Reply to  Jan Norberg
24 december 2018 kl 10:48

“Att komma åt dessa kontrollerande krafter är dock inte helt enkelt”. Sant, men vi vet att de kontrollerande krafterna framförallt är MSM och deras tillhörande kommunikations/propaganda institutioner, som tillika ägs av några speciellt inflytelserika minoriteter, som ofta går under benämningen “oligarker”. Väldigt få vågar tala klarspråk här i landet. Går man till amerikanska bloggar så får man höra sanningar som ingen hjärntvättad svensk skulle ta’ till, p g a rädsla. Jovisst, man är fullständigt övertygade om, att dessa människor utgör en slags adel, helt utom räckhåll för vanlig normal diskussion och kritik. Vår “generösa” invandringspolitik har fått mycket näring ifrån den närliggande “förintelsen/holocaust”-berättelsen och de sex miljoner gasade judarna och Auschwitz – helvetet på jorden, alla kategorier. Men en vettig förklaring till varför Winston Churchill inte någonsin har med ordet “gaskammare” i sitt 1953 Nobelprisbelönade, sex volymer stora verk, på sammanlagt 4 200 sidor, har jag aldrig hört eller läst. Jo, faktiskt; en person påpekade att det ju är ett litteraturpris, ja ett skönlitterärt pris och där råder ju poetica licentia: sanning är inget krav! Med tanke på alla omständigheter, är den enklaste förklaringen, att hela storyn är en krigsbetingad propagandalögn. Som fortlever. Och som vi må berätta!

Ulf ClaréusD
22 december 2018 kl 11:14

Pro primo: “Sveriges expeditionsministär under rikssvetsaren Stefan Löfven …. ” Nix, Löfven har INTE svetsat samman riket”. Tvärtom, han är helt i paritet med Olof Palme vad gäller att så splittring i landet.
Pro secundo: Det är riktigt, att FN nästintill dyrkas av det historiskt okunniga och hjärntvättade svenska folket, som inte har förstått dess egentliga uppgift, nämligen att formellt skall det anglo-amerikanska världsherraväldet styras av FN, lokaliserad på en tomtplats i New York, som framlidne David Rockefeller lär ha skänkt bort. “FN tillkom 1945”! Nja, inte riktigt. Dess tillkomst kan spåras tillbaka till 14:e augusti 1941 ombord på slagskeppet HMS Prince of Wales, som låg för ankar i Atlanten strax utanför Newfoundlands kust och där Roosevelt och Churchill möttes. Vid en tidpunkt då USA fortfarande var neutralt!! Där gjordes planer upp om framtiden, som bl a innebar att segrarmakterna inte skulle ha några anspråk på territorium från de besegrade staterna. Jo pyttsan, de vet vi hur det blev! Under kriget tillkom den Rothschild-sionistiska falangen, som medansvariga i “The Atlantic Charter”, Nationernas Förbunds efterträdare. (Namnet NATO för den västliga krigspakten, blev sedan ett rätt naturligt namn!)
I dagens P1-utsändningar har vi kunnat höra att S har tagit sig över 30%-gränsen i nya “gallup”-undersökningar. Att så är fallet efter sossar, liberaler och vänsterns framförda positiva inställning till FN:s Globala Compacta FOLKMORDS-överenskommelse, är minst sagt obegripligt, såvida vi inte antar att en mycket stor andel härstädes, är kliniskt sinnessjuka.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
22 december 2018 kl 10:23

Kan det vara så att SD efter år av påtryckningar givit upp och delvis ställt sig på motståndarnas sida? Många trodde i förra valet att de red missnöjesvågen och att de därför utan större ansträngningar skulle få en bra position. Det är vår framtid som står på spel och om man vill vara med och förändra till det bättre så får man nog klä sig i både mod och boxhandskar. Vad FN och globalisterna vill göra för att utöka sina rikedomar och ta makten över allt folk genom att skapa otrygghet, kaos och kanske till och med krig för att nå sina mål är ingenting som skall döljas för folket i en demokrati. Att använda ord idag ses som ett allvarligt brott medan mord, misshandel och våldtäkter ses som olika former av känsloyttringar som vi måste lära oss leva med. Känns som om tankegångarna går lite åt det hållet att det är okej att offra ex antal miljoner människor för att nå slutmålet. Låt alla svenskar få bära vapen och ha rätten att försvara sig själva och sina egna hem så kanske vi får ett litet annorlunda utgångsläge.

Ulf ClaréusD
Reply to  Tant Pia
22 december 2018 kl 14:16

Till min oförställda förvåning hörde jag i går kväll på 19:30 tv-nyheterna att vi skall upprusta armén tämligen mycket. Försvarsmakten skall öka från 45 till 70 miljarder kronor (ungefär). OK, om så sker är det en hygglig start! Men det behövs andra bullar! Då i form av minst en modern automatkarbin till varje vapenför svensk man, att ha till hands hemmavid. Alltså, så som det föreskrivs i amerikanska konstitutionen.

Den dag jihad-krigarna får order att börja ta’ för sig och slakta de otrogna, behöver vi ha vapen i händerna, annars kommer vi dö som fähundar, utsålda av Eliten.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Tant Pia
23 december 2018 kl 19:16

@ Tant Pia 2018-12-22 at 10:23

Bästa Tant Pia, du pekar på att SD borde tuffa till sig och klä sig i boxhandskar och visa mer mer mod. Jag kan hålla med om detta med en viss reservation, med mitt språk så skulle jag vilja uttrycka det som att SD borde vara mer aktiva i debatterna om vissa frågor som rör för den svenska befolkningens framtida utveckling viktiga frågor som nation.

Du säger vidare:

“Att använda ord idag ses som ett allvarligt brott medan mord, misshandel och våldtäkter ses som olika former av känsloyttringar som vi måste lära oss leva med.”

Just detta är något som är ett jätteproblem, dvs att uttrycka till makten avvikande uppfattningar ses som ett mer allvarligt brott jämfört med att våldta och mörda andra personer. Det är något vi aldrig skall lära oss att leva med.

Du förespråkar vidare att svenskarna borde få beväpna sig, det kanske kan förklara varför en ökande andel av befolkningen visat intresse för att ta jaktlicens och skaffa sig vapen.

I USA försöker vänstern att med alla till buds stående medel inskränka de relativt liberala vapenlagarna, personligen håller jag med dig om att vi i Sverige behöver få utökade möjligheter att försvara oss.

Savalle
Savalle
Gäst
22 december 2018 kl 10:04

Professor Walter Veith redogör i detta minutiöst dokumenterade föredrag för vilka krafter som stod bakom skapandet av FN och vilka intentioner denna organisation är tänkt att genomföra:

https://www.youtube.com/watch?v=fSNU-jlHkDs

Perra J
Gäst
Reply to  Savalle
22 december 2018 kl 12:28

För ett antal år sedan fanns massor att läsa på nätet om FN:s kommunistiska bakgrund. Nu hittar man nästan bara Walter Veith. Han är sjundedagsadventist, och kan verka lite evangelistisk i sitt framförande. Men vet vad han talar om. Han är även vetenskapsman, så han har koll på fakta.