Studie: Pulserande 5G-strålning kan orsaka allvarliga vävnadsskador

34
232

En ny vetenskaplig rapport konstaterar att 5G:s strålning kan leda till vad forskarna beskriver som “permanenta vävnadsskador” i främst yttre organ som huden. Detta som en följd av 5G:s intensiva snabba pulserande strålning och höga frekvenser. Forskarna anser att det brådskar att revidera gällande gränsvärden.

De nya uppgifterna framkommer i en artikel publicerad i den vetenskapliga tidskriften Health Physics skriven av de båda schweiziska forskarna Esra Neufeld och Niels Kuster. 5G:s mycket intensiva pulser av strålning kan snabbt orsaka uppvärmning av vävnad och därigenom permanenta vävnadsskador.


Forskarna skriver att gällande gränsvärden är satta för att förhindra uppvärmning av vävnad, men att 5G kan komma orsaka just detta genom 5G:s korta och intensiva pulser samt de mycket höga frekvenser som industrin avser använda för 5G.


Huden är det organ som forskarna menar kommer att utsättas för mest strålning:

“Även om effekten hålls inom gällande gränsvärden kan dessa pulser leda till korta temperaturhöjningar i exponerade människors hud.”

Tidigare har även andra forskare uttryckt oro för skadliga effekter på främst huden men även ögonen pga de höga  frekvenser och teknik utvecklad för militär radar i form av fasstyrda gruppantenner som koncentrerar strålningen,  som telekomindustrin avser använda för 5G.

213 vetenskapsmän och läkare har fram till idag undertecknat 5G Appeal som begär att 5G-utbyggnaden stoppas pga allvarlig befarade hälso- och miljökonsekvenser.

Text: Mona Nilsson

Relaterat

34 KOMMENTARER

  • Det finns ett antal sådana här system, en annan kallas defender shield. Med en 8 år akademiskt utbildning i ämnet, och påbyggnad i medicin, och 50 års erfarenhet, det är ett bedrägeri. Dessutom, den kommer från Nya Zeeland, och efter att ha bott där ett tag, nyzeeländare är inget annat än söderhavets nigerianer. Vill du skydda dig mot strålningen, ett bit aluminiumfolie från köket fungerar bättre. Är du orolig, glöm inte att strålning minska med kvadraten på avståndet. Håller du telefonen mot örat är det 5 mm till handen och örat, och när det gäller iPhone håller du faktiskt i själva antennen. Använd istället en av dessa Bluetooth apparater som sitter på örat. Bluetooth använder 2.400 GigaHertz, men har en räckvidd på 10 meter, medan 5G kan nå flera kilometer. Det säger lite om styrkan. Lägger du telefonen på bordet har du ökat avståndet från 5 mm till 500 mm, alltså 100 gånger. Det betyder att signalstyrkan har minskat med en faktor 10,000. Dom billigaste kostar en hundralapp. https://pisces.bbystatic.com/image2/BestBuy_US/images/products/4948/4948300_rd.jpg;maxHeight=200;maxWidth=300 https://pisces.bbystatic.com/image2/BestBuy_US/images/products/5709/5709005_ra.jpg;maxHeight=200;maxWidth=300

  • Jag har Blushield UK och det har hjälpt upp en hel del för mig som är drabbad av mikrovågssyndromet men inte fullt ut! Jag har en plupp som sätts in i eluttaget och en personlig som jag har när jag går ut. På den personliga har jag även en BIOS bricka eftersom den är laddad
   har batteri!

 1. Tack Mona för din outtröttliga kamp mot 5 G och annan strålning. Strålskyddsinstitutet verkar i maskopi med dem som förordar att skada allt levande här på jorden. Det finns ingen anledning att gå till 5 G annat än ökat övervakning av människor samt eutanasi.
  Hälsofaror måste först kartläggas och de som redan är kända samlas, eller skall vi vänta på att människor, djur och plantor skadas irreparabelt och blir klok först då? Elsensitiva blev utskrattat för 20 år sedan, men dem var canariefåglar i gruvan. Det är alltid summan av den skadliga inverkan som till slut låter kroppen besegras, därför blev inte alla elöverkänsliga. Numera döljer sig en hel del diagnoser bakom elöverkänslighet.

  • För de som verkligen vill skydda sig mot all strålning kan jag föreslå att bosätta sig i botten på Krubera Cave. Alltså 1,710 m under marknivån. Den ligger i Gagra distriktet nära Gorgien. För all del, ta inte med någon belysning. Belysning är elektromagnetisk strålning.

   • Nåväl 50 Hz är inte samma sak som exempelvis 2,4 GHz (det fria frekvensbandet) . Frekvensbandet 2,4 GHz innehåller mycket mer energi än 2,4 Hz, därför värmer man maten med 2,4 GHz och inte med 2,4 Hz. Hög energi och hög genomträngningsförmåga ger mikrovågor andra egenskaper, än lågfrekventa fält. 1 Hz svänger 1ggr/ sekund , 1 kHz 1000 ggr/ sek, 1 MHz 1000 000 ggr/sek och 1 GHz 1000 000 000 ggr/sek.

 2. Strålskyddsstiftelsen och Mona Nilsson talar sanning och för folkets talan, eftersom den statliga myndigheten, Strålskyddsinstitutet, som egentligen borde ha denna uppgift, inte gör det.

  Den skattefinansierade myndigheten Strålskyddsinstitutet – Vad är det den skyddar?

 3. Ja, vad skyddar Strålskyddsinstitutet? Försvaret verkar det som. Inte är det oss skatteslavar av “lägre rang” inte. Idag finns det så många människor som är skadade av mikrovågor på olika sätt, dels i huvudet, samt hudskador…själv är jag drabbad just nu av sk. “läderhud” på mina båda armar, efter en lång bilresa på 6 timmar tur och retur, efter ett par dagar hade jag en hemsk sveda, armarna var alldeles röda i flera veckor…med en hudkräm som återfuktade rejält, så gick det tillbaka. Mobilmasterna hade mycket höga värden där jag åkte utefter E45 mellan Göteborg till Ludvika, värden som låg på mellan ca 125 och upp mot 400 mw vid flera mätningar medan jag körde. Hör nu också om att inomhuspersonal drabbas av hudcancer, har flera vänner och bekanta. Vansinnigt! Känner just nu en uppgivenhet…

 4. De första vi skall kommas ihåg är att dessa rapporter är inte producerade av några vetenskapsmän eller forskare i ordets sanna betydelse, utan av aktivister med en politisk och ekonomisk agenda. Tekniskt stämmer det att pulserad högfrekvent strålning kan orsaka att vävnad värms upp, det har vi vetat i sådär 80 år och sedan radarn uppfanns. De flesta har nog hört talas om mikrovågsugnen. Skador av röntgen strålning har vi vetat om länge, och den värmer upp huden också. Det är inget nytt. Att ögonen kan skadas av elektromagnetisk strålning är heller knappast något nytt, försök inte titta in i solen till exempel. Vad man noga undviker i dessa kampanjer är att tala om nivån, energin. Våra ögon fungerar mycket bra i vanligt dagsljus, men stirrar man länge direkt in i solen skadas dom. Det är sådana skillnader vi talar om. ”213 vetenskapsmän”, i verkligheten 213 aktivister som förmodligen letar efter nya anslag, och så här driver dom sina kampanjer. Enligt CIA World Factbook finns det 6.6 miljarder vetenskapsmän i världen, nu har alltså 213 startat en kampanj för att få pengar. Vi har sedan länge utsatts för 5G strålning, från våra WiFi sändare hemma. Visa gärna på en enda verifierad skada. Dessutom är artikeln författad av en sensations och klick sökande journalist. Inte någon kompetent i ämnet.

  • Väldigt vad många universitetsproffessorer och läkare från respekterade kliniker, sjukhus och forskningsinstitut som ingick i den listan av “aktivister”. Men visst kan de vara aktivister för det.

  • @Karl. Dina inlägg är ju ett typexempel på en verifierad skada. Du är ju faktaresistent, dvs oavsett den mängd referenser Mona Nilsson och andra refererar till så hävdar du något annat. men det kan ju helt enkelt bero på att du vistats och vistas i artificiella elektromagnetiska fält som gör dig förvirrad .
   Nu finns det ju fler parametrar som kan störa omdömet – ett sådant är tilltron till att pengar är det enda saliggörande, som gör att man tappar koncepterna. Eller att ens en gång stabila världsbild inte längre håller i en föränderlig värld. Vad tror du själv Karl?
   Ingemar

  • Karl. Man kan inte jämföra solens extremt korta frekvens med frekvenser i mikrovågsområdet. Solens frekvens kan inte passera genom moln, inte ens värmestrålningen (millimetervågen) kan passera genom moln. Kombinationen hög energi och hög genomträngningsförmåga gör just mikrovågor extremt farliga för biologisk liv. Solens elektromagnetiska strålning är ett brus, artificiell strålning är modulerad och pulsad och har egenskaper som vi saknar biologisk skydd mot.

   Den trådlösa teknikens strålning fungerar som ett miljögift på kroppens olika biokemiska funktioner och stör kemiska processer. Som Einstein sade energi och materia är samma sida av myntet. Även om ett miljögift är materia är det energin i miljögiftet som gör det till ett miljögift, precis som energin i konstgjord elektromagnetisk strålning som passerar genom kroppen.

   https://solveig21miljoblogg.wordpress.com/elektromagnetisk-stralning/vaglangder-och-frekvenser-2/

  • @Karl
   I juli 2017 beräknade Förenta nationerna att jorden hade en befolkning på ungefär 7,55 miljarder människor. Ser man till detta är din och CIA:s uppgift om att av dessa 7,55 miljarder hela 6,6 miljarder är vetenskapsmän. En verklig boom vad gäller världens utbildnings- och kunskapsnivå!

 5. Svårt att förstå varför redaktören publicerar oseriösa grundlösa personangrepp på journalister forskare och läkare – på vilket sätt främjar det en bra debatt och en intressant diskussion som tillför läsarna något? Själv känner jag enbart obehag och olust att följa sådana debatter och sidor där sådan pajkastning förekommer. Ett förslag är att stärka upp kommentarsreglerna på NewsVoice för en vuxen och givande debatt. Här är vad forskarna själva skriver i sin sammanfattning: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=SYSTEMATIC+DERIVATION+OF+SAFETY+LIMITS+FOR+TIME-VARYING+5G

 6. Strålskyddsinstitutet (SSM) är inte en oberoende myndighet utan till stor del styrd av internationella aktörer.
  Den största av dessa är ICNIRP, International Commission on Non-Ionising Radiation Protection i Tyskland. ICNIRP vill bestämma vilka regler som ska gälla över hela jorden, en privat organisation med oklar finansiering men mobilindustrin är i högsta grad inblandade. De är inte transparanta utan väljer sina egna medlemmar. De producerar “faktablad” från de forskningsreultat de själva väljer ut. Deras första ordförande 1992 var Michael Repacholi från Australien som omedelbart inledde samarbete mellan ICNIRP och WHO. Han är fortfarande med i kulisserna som eremitus ordförande i ICNIRP.
  I WHO sitter Emelie van Deventer från Canada som är antenntekniker, och har ingen som helst medicinsk utbildning.
  Tidigare ordförande i Svenska strålskyddsinstitutet var Maria Feychtig som också sitter i ICNIRP, WHO och engelska motsvarigheten till strålskyddsmyndigheten UK/AGNIR. Maria Rosaria Scarfi som också sitter i SSM har även suttit i ICNIRP och är aktiv i WHO. Eric van Rongen i SSM sitter också i ICNIRP och WHO
  Det vore ju märkligt om medlemmarna i ICNIRP som ger ut skrifter som bedyrar strålningens ofarlighet skulle inta någon annan hållning i Sverige eller WHO än vad de kommit fram till i denna relativt okända lobbygrupp som ICNIRP är.

  • Strålskyddsmyndigheten ska det vara i första ordet. Ska vara det på alla platser det står institut. Beklagar felskrivningen.

 7. Vem har bestämt hur mycket strålning från trådlös teknik vi ska tåla?
  Telekomindustrin och deras penningstarka finansiärer upptäcker tidigt att den moderna trådlösa tekniken kan bli en fantastisk kassako, om allmänheten luras till att använda den i stor skala, men det fanns ett problem. Redan på 1940-talet började det komma rapporter om att den elektromagnetiska strålningen från trådlös teknik, t ex från radar, kan skada levande varelser biologiskt, att människor, djur och växter inte tål nivåer som ligger högre än vad vi är skapade till att tåla, alltså den naturliga bakgrundsstrålningen, som i huvudsak kommer från solen.

  För att inte sätta käppar i hjulet för den trådlösa utvecklingen måste man få fram en, för den okunniga allmänheten och beslutsfattare, trovärdig beskrivning om strålningens ofarlighet. Industrin tillsätter en grupp av ”oberoende forskare” som är villiga att (för bra inkomster?) förmedla den information som industrin vill föra ut. Gruppen gavs ett ”myndigt” namn, International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection, (ICNIRP). Som ledare och ordförande i denna grupp fann man en person hos WHO som var extra villig att (mot bra betalning?) påverka hela gruppen till att bli industrins talesmän, Michael Repacholi.

  Hur skulle man lura allmänheten och nationernas myndigheter och politiker om ofarligheten med denna teknik? Efter många förslag enades man om att det skulle vara en ”röd tråd” genom allt som gruppen förde ut, och det blev att endast så stark strålning att värme uppstod i den kropp som träffades, kunde skada. Biologisk påverkan fick inte nämnas.

  ICNIRP lät göra ett antal tester med plastdockor fyllda med vätska och gjorde mätning av temperatur i dessa vid påverkan av olika frekvenser och effekter. På så sätt kunde de få fram diagram som visade var man måste sätta gränser med god marginal, för att dockorna inte skulle koka av strålningen. Det blev de gränsvärden som de skulle sprida i världen.

  Men att bara ha denna grupp som förmedlare av ”lämplig” information kanske skulle kunna uppfattas som en av industrin ”köpt partsinlaga”? Då kom Repacholi på den geniala idén att påverka FN-organet WHO, i vilken han hade några kompisar, att inrätta en avdelning som skulle jobba med strålningsfrågor, vilket också gjordes och Repacholi blev ordförande i den gruppen.

  Nu hade man den ”oberoende expertgruppen” ICNIRP och även WHO:s arbetsgrupp för EMF-frågor, som alla borde anse vara en helt oberoende värnare av allmänhetens hälsa.
  Men detta är inte nog, det måste gå att få till ytterligare en part i det stora indoktrineringsmaskineriet och här får Repacholi god hjälp av svensken Anders Ahlbom, som blivit ordförande i ICNIRP efter att Repacholi lämnade för att bli ordförande i WHO:s arbetsgrupp. Idén kom upp om att påverka de olika nationernas strålsäkerhetsmyndigheter att anlita egna rådgrupper för ”oberoende rådgivning” om strålning och hälsopåverkan. Sagt och gjort, de flesta nationer anlitar nu ”expertgrupper” för rådgivning, givetvis är dessa ”experter” medlemmar i ICNIRP, och/eller har industrianknytning.
  Nu har man fått den stora tyngd i uttalanden om strålningsrisker som industrin önskar, ICNIRP, WHO och de nationella rådgrupperna, alla anser att trådlös teknik är ofarlig och de bygger alla detta antagande på årliga ”expertrapporter” från ICNIRP.

  ICNIRP går varje år igenom de engelskspråkiga rapporterna. Men för att vara industrin till lags så har man ett speciellt förfarande när man utvärderar dessa rapporter. Alla rapporter som påvisar allvarliga skador lägger man i ett särskilt stort fack benämnt ”Icke trovärdig”, medan de av industrin betalda rapporterna som påvisar ofarlighet hamnar i lilla facket ”Trovärdiga”.
  När sedan SSM i Sverige bara får den lilla högen med ”trovärdiga rapporter” så kan de med gott samvete uttala ”det finns inga rapporter som påvisar skador av den trådlösa tekniken”, detta sker år efter år på samma sätt i alla nationer (utom i Ryssland) och ingen ifrågasätter trovärdigheten, för WHO, som också får den lilla högen med ”trovärdiga” rapporter från ICNIRP, står ju bakom detta!

  Antalet rapporter som påvisar skaderisk är ca 65% av all forskning i detta ämne! Ca 14% påvisar ofarlighet, de är betalda av industrin och det är dessa 14% som myndigheterna hävdar är ”trovärdiga”, övriga rapporter ”finns inte”! Så lurade vi blir, alltmedan allt fler skadas av trådlös teknik, i synnerhet barnen, var finns ni journalister som värnar om sanningen?

 8. Ledamöter i Strålsäkerhetsmyndighetens (SSM) vetenskapliga råd, från 2014
  Doktor Eric van Rongen, Health Council of the Netherlands, Nederländerna
  Professor Martin Röösli, University of Basel, Schweiz
  Doktor Emilie van Deventer, World Health Organization, Schweiz
  Doktor Anke Huss, Universiteit Utrecht, Nederländerna
  Doktor Lars Klaeboe, Strålevernet, Norge
  Doktor Heidi Danker-Hopfe, Charité-Universitaetsmedizin, Tyskland
  Doktor Maria Scarfi, Institute for electromagnetic Sensing of Environment, Italien
  Professor Clemens Dasenbrock, Fraunhofer Institute for Toxicology and Experimental Medicine, Hannover
  Ny från 2018; Doktor Aslak Poulsen, Danish Cancer Society Research Center

  Följande är exempel på vissa rådgivares koppling till industrin och ICNIRP

  Martin Röösli, docent i epidemiologi vid Swiss Tropical Health Institute, sitter i styrelsen för ett mobilindustrifinansierat institut i Schweiz. Han får forskningsfinansiering från mobilindustrin, bland annat fått för en undersökning om hjärntumörrisker för barn som använder mobiltelefoner. Undersökningen manipulerades och forskarnas slutsats var att inga risker observerats, vilket motsades av de förhöjda risker för hjärntumör som genomgående redovisades i tabellerna.

  Emelie van Deventeer, ingenjör och ansvarig för frågan om hälsorisker med mobilstrålning och elektromagnetiska fält på WHO (WHO EMF Project). Projektet delfinansierades upp till hälften under många år med pengar från el- och mobilindustrin (GSM Association och Mobile Manufacturers Forum). Pengarna slussades mellan 1995 och 2007 till WHO via ett sjukhus i Australien. Van Deventeer rekryterades år 2000 till WHO av Michael Repacholi, som hade startat den industrivänliga organisationen ICNRIP som rekommenderat de skyhöga och otillräckliga gränsvärdena för mobilstrålning. Michael Repacholi genomförde från WHO en världsomfattande PR-kampanj för att marknadsföra ICNIRP:s gränsvärden och beskedet att inga hälsorisker visats.

  Eric van Rongen, biolog från Health Council of the Netherlands, medlem i ICNIRP och medarbetare åt Emelie van Deventeer och Michael Repacholi i WHO-projektet på WHO sedan 2002, som alltså finansierats till närmare hälften av industrin under många år.

  Maria Rosaria Scarfi är bl a rådgivare i ICNIRP

  Clemens Dasenbrock, medlem i flera av ICNIRPS projektgrupper

  SSM tillsatte år 2002 ett vetenskapligt råd lett av professor Anders Ahlbom från Karolinska Institutet. Under ett decennium fram till 2011 hade Ahlbom monopol på att leda expertutredningar i Sverige om den för telekomindustrin mycket känsliga frågan om mobilerna och mobilmasterna innebar en hälsorisk. Ahlboms forskarkollega Maria Feychting var den ständiga sekreteraren i samtliga rapporter som år efter år avfärdade riskerna. 2011 lämnade Ahlbom SSM:s expertgrupp efter att det framkommit att han underlåtit att redovisa att han satt i styrelsen för sin brors lobbyingfirma, Gunnar Ahlbom AB, med fokus på EU-lobbying för telekomindustrin. Ahlbom petades därför från den viktiga cancerriskbedömningen vid IARC 2011 (WHO). Brodern Gunnar Ahlbom var under många år lobbyist för TeliaSonera i Bryssel, samtidigt som Anders ledde ”oberoende expertutredningar” åt såväl EU som Sverige. Anders Ahlbom har dessutom varit medlem i ICNIRP sedan 1996 vilket KI:s etiska råd år 2008 ansåg kunde utgöra jäv. Kollegan Maria Feychting var också medlem i ICNIRP liksom en majoritet av de övriga experterna i gruppen under Ahlboms ledning. Båda har också fått stora forskningsanslag från mobilindustrin med vilka de förhandlar direkt och därefter ber Vinnova ordna en ”brandvägg”, för syns skull.
  (Sedan den 1 mars 2012 är Leif Moberg ordförande för rådet och Lars Mjönes är sekreterare.)

  • Stort Tack Kalle Hellberg!!! Bra skriven “redogörelse” hur “inaveln” ser ut inom denna telekommakt. Men som det ser ut nu är, den enes död, den andres bröd…

  • Jag granskar för närvarande Socialstyrelsens diagnos statistik i öppen specialinriktad vård, både i olika åldersgrupper och hela riket. Ohälsan har ökat dramatiskt mellan åren 2001 och 2017. När jag har uteslutet alla diagnoser som infektionssjukdomar, fysiska skador, droger, graviditet har ohälsan ökat till dryga 5 miljoner patienter mellan åren 2001 och 2017.

   2001 är befolkningsmängden 8 909 128 individer och antalet patienter är 2 190 592, vilket är 24,6 % av befolkningen 2001, vilket är en fjärdedel av befolkningen.

   2017 är befolkningen 10 120 242 individer och antal patienter i befolkningen 5 166 411, vilket är 51,1 % av befolkningen 2017. År 2017 har antalet patienter ökat till halva befolkningsmängden, alltså dryga fem miljoner av 10 miljoner individer.
   Även om en patient har flera diagnoser 2017 så har även patienter flera diagnoser år 2001. Antalet patienter och antalet patienter med olika diagnoser, visar klart och tydligt att ohälsan ökar hos befolkningen.

   Jag har även börjat granska skolelevernas hälsa som innefattar åldersgrupperna 5-9 år, 10-14 år och 15-19 år. I vår unga generation ökar ohälsan i flera diagnosgrupper dramatiskt som hjärnskador/ förändringar i hjärnan F00-F99 bland annat. Jag upptäcker också att diagnosen H40 glaukom (grön starr) har en trendökning upp till dryga 700 %.
   Åldersgruppen 10-14 år som är färre individer 2017 än 2001, mår verkligen dåligt. Deras intellektuella förmåga är sämre än hos en 80-åring, men den intellektuella förmågan har minskar i alla åldersgrupper.

   Jag är inte färdig med min granskning av statistiken, men man börjar få en bra bild över att ohälsan i Sverige borde ha nått smärtgränsen. Med 5G kommer skador på hud och ögon öka. Ju högre frekvenser som närmar sig det synliga ljusets frekvensspektra desto större är risken att näthinnan också skadas. Ögonmigrän kommer att öka misstänker jag och är första tecknet på att ögonen påverkas negativt. Men hela kroppen kommer mer eller mindre snabbt brytas ner i sina funktioner och medelåldern kommer att sjunka dramatiskt. Socialstyrelsens statiskt visar denna trend, Svart på Vitt.

   Den som är intresserad kan gå in och kika under flikarna OHÄLSA och Socialstyrelsens statistik, men jag är inte färdig och sidorna är under uppbyggnad. https://solveig21miljoblogg.wordpress.com/ohalsan/0-85-hela-riket/

   • Stort tack, Solveig, för denna mycket viktiga observation. Den stämmer oerhört väl med de arbeten som Örjan Hallberg och jag publicerade tillsammans (se några exempel nedan). Jag förstår att våra framtidsvisioner nu – tyvärr – håller på att bli sanningar. Var skall det sluta?

    Hallberg Ö, Johansson O, “Does GSM 1800 MHz affect the public health in Sweden?”, In: Proceedings of the 3rd International Workshop “Biological Effects of EMFs”, Kos, Greece, October 4-8, 2004
     
    Hallberg Ö, Johansson O, “1997 – A curious year in Sweden”, Eur J Cancer Prev 2004; 13: 535-538
     
    Hallberg Ö, Johansson O, “Long-term sickness and mobile phone use”, J Aust Coll Nutr & Env Med 2004; 23: 11-12
     
    Hallberg Ö, Johansson O, “Mobile handset output power and health”, Electromag Biol Med 2004; 23: 229-239
     
    Hallberg Ö, Johansson O, “Glesbygd är en sjuk miljö, nu börjar även friska dö” (=”Say to countryside goodbye, when even healthy people die”; in Swedish), Enheten för Experimentell Dermatologi, Karolinska Institutet, Stockholm, Rapport nr. 6, 2004, 45 sidor, ISSN 1400-6111

    • Ja, Olle J det är märkligt att ansvariga myndigheter blundar för den ökande ohälsan. Det största hotet är dock inte cancern. Det är alla de andra skadorna som långsamt bryter ner hälsan och till för tidiga död. Bland annat ökar trenden i bristfälligt förmåga till näringsupptag, (K90) i tarmen. Som vi vet påverkar mikrovågor specifikt mag- och tarmar. Förmaksflimmer och olika hjärtarytmier ökar mest bland I-diagnoserna i ALLA åldersgrupper. Missbildningarna ökar. Bland annat framträder kromosomavvikelser som visar på en kraftig trendökning. Bara ett axplock. Varför ser inte ansvariga myndigheter den ökande ohälsan som ett allvarligt hot mot rikets säkerhet som regeringen skrev 2002 i Regeringens proposition 2002/03:35 Mål för folkhälsan https://www.regeringen.se/contentassets/04207325e75943408c69a55643ea1d3e/mal-for-folkhalsan

  • Två inlägg som borde få den mest inbitne förnekare av strålskador från GHz sändningarna att tänka en gång till. Men det går inte att ändra deras åsikter. För mig är det mysterium. Vad är det för kraft som hindrar tillgång till eftertanke?

 9. Stort tack Kalle, och alla andra som kommenterat Monas utomordentliga artikel! Nu förstår jag ännu bättre varför de stora aktörerna, såsom tillverkare, operatörer och försäkringsbolag, vägrar att juridiskt befatta sig med skador av strålningen från den “säkra” telekomtekniken. Inte heller skriver de någonsin under en vattentät ansvarsförbindelse, något som jag alltid ber dem om när jag möter dem i olika sammanhang. Aldrig har någon av dem sagt “Självklart skriver jag under den!”. Det är mer talande än någon vätskefylld plastdocka i något ICNIRPskt laboratorium någonsin kan vara.

  Jag vill också passa på att påminna om att jag, redan år 1997 vid ett fackligt möte i Stockholm, krävde att man istället för dessa termiska rekommendationer skulle införa ett lagbundet hygieniskt säkerhetsvärde = den naturliga bakgrunden på 0.0000000001-0.0000000000001 μW / m2 (för 1.800 MHz). En av mina mest hårdföra motståndare – som då arbetade bl.a. för Ericsson och Telia Mobile – ropade under mötet rakt ut: “Jag tror vanligtvis aldrig på någonting som Olle Johansson säger, men den här gången har han helt rätt!”.

  Slutligen en engelsk läsövning (där citaten är ordagrant nedskrivna från en ljudupptagning): In addition, Professor Paolo Vecchia, head of ICNIRP, said this about ICNIRP’s “exposure guidelines” (at an international EMF conference at the Royal Society, London, UK, 2008):

  “what they are not”:
   
  “Mandatory prescriptions for safety.”
  “Defensive walls for industry or others.”
  “The “last word” on the issue.“

  He also pointed out that the guidelines only are technical in nature and never (!) were meant to be used as medical or biological exposure guidelines.

  Men detta bryr sig varken Strålsäkerhetsmyndigheten eller WHO om – de kör bara vidare i samma gamla felaktiga hjulspår. (Suck…!)

 10. Jag undrar dock varför Strålskyddsstiftelsen tackat nej till SSM:s och industrins informationsmöte om 5G den 19 december, även om informationen skulle vara hemlig. Det är väl bättre att få veta av myndigheterna och av industrin hur 5G är tänkt och läcka ut det till allmänheten. Strålskyddsstiftelsen tar alltså inte chansen att få faktainformation. Som journalist borde Mona N vara intresserad av information att förmedla till allmänheten. Ett guldläge som Strålskyddsstiftelsen alltså tackar nej till.

  • Fick sedermera se i SSMs inbjudan, att SSMs inte alls försökte hemlighålla informationen under mötet. SSM hade enbart anpassat lokalen och stängt av allt trådlöst, så att de med funktionsnedsättningen elöverkänslighet skulle kunna medverka, eftersom Elöverkänsligas riksförbund var inbjudna. Bra att SSM, som expertmyndighet, visar denna respekt för dem som drabbats av skador av den artificiella mikrovågsstrålningen.

 11. Jag har Blushield UK och det har hjälpt upp en hel del för mig som är drabbad av mikrovågssyndromet men inte fullt ut! Jag har en plupp som sätts in i eluttaget och en personlig som jag har när jag går ut. På den personliga har jag även en BIOS bricka eftersom den är laddad
  har batteri!

 12. Hela svenska folket ska vara tacksamma att Strålskyddsstiftelsen finns och Mona Nilsson! Vår myndighet SSM undanhåller sanningen och går ut med en rålögn när dom säger att det är ofarligt. Dom skyddar mobilindustrin istället för sin befolkning. Dom är kriminella och sköter inte sitt jobb. Dom borde sittta bakom lås och bom. Det gäller även för mainstreammedia som har lagt locket på för debatter och hälsorisker. Mainstreammedia är en diktatur iklädd demokratins skrud. Vem ska granska myndigheten om inte media gör det? Ja Strålskyddsstiftelsen gör det och med den bravuren. Vartenda inlägg är oerhört noggrant och länkat med källhänvisning. Alla appeller till UN, WHO och EU där hundratals vetenskapsmän och läkare varnar och vill ha DRASTISKT SÄNKTA GRÄNSVÄRDEN för de vi har skyddar oss inte och ett STOPP FÖR 5G sk Moratorium, inget av detta får vi läsa om i media! Att hoppa på Mona Nilsson och Strålskyddsstiftelsen och förtala är inget annat en ren och skär dumhet, om man inte är ett troll och kanske går i industrins ledband/intressen! Jag tycker att sådana kommentarer skulle tas bort av NewsVoice det sänker förtroendet för er. Jag själv är skadad, drabbad av mikrovågssyndromet och sitter säkert uppkopplad med kabel, annars hade jag inte kunnat vara med här. Jag har Sveriges största grupp på facebook i ämnet: WIFI STRÅLNING TRÅDLÖS TEKNIK HÄLSORISKER STOPPA 5G.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here