DEBATT. I kvällens Aktuellt den 8/1 tar man upp den katastrof som drabbat Sverige, med allt fler medborgare som drabbas av psykiska sjukdomar och att dessa går allt längre ner i åldrarna. ”Experter” och politiker svamlar i programmet bla om att resurserna med psykologer inte används på bästa sätt.

Tex: Kalle Hellberg

Kalle Hellberg
Kalle Hellberg, privat foto

Redan år 1994 förstod jag vart vi är på väg, detta efter att allt fler av våra kunder kom tillbaka till mig och berättade att de drabbats av allt fler konstiga hälsoproblem, efter att de köpt sin första GSM-mobil. Kunder som var säkra på att det var mobilen som påverkat deras välmående. Det var väckelsen för mig att sedan dess forska om den trådlösa teknikens hälsopåverkan

I över 24 år har jag studerat hälsoläget, med god hjälp av världens forskare i detta ämne. Det är ingen ”kul” erfarenhet jag fått. Sjukdomar av varierande slag har sedan dess bara ökat, inte bara de psykiska, och det i en omfattning som tidsmässigt helt följer utbyggnaden av den trådlösa tekniken.

Socialstyrelsens tabeller säger sanningen om svenskens hälsa (se denna länk), men ingen tjänsteman hos SoS eller journalist larmar om detta allvarliga läge, total tystnad råder om denna statistik och dess orsaker. Sammankoppling mellan trådlös teknik, vars strålning ligger flera miljarder gånger starkare än vad allt levande är skapta att tåla, den sk “naturliga bakgrundsstrålningen” och ohälsa, får aldrig nämnas.

Värre ska det bli – Följande scenario är på väg

En organisation med makt, vi kan kalla den för IS, beslutar sig för att i lönndom placera ut en massa mikrovågssändare i de nordiska nationerna. Dessa sändare ska ha kontinuerlig sändning i frekvensområden som forskningen kan påvisa är hälsovådlig, militären i de större nationerna på Jorden har redan testat och konstaterat att denna typ av millimetervågor kan användas som vapen mot både människor, djur och natur.

Vad skulle vi kalla en utbyggnad enligt ovanstående? Självklart för terrorverksamhet och vår säkerhetspolis skulle göra allt för att få dessa terrorister bakom lås och bom, det är ju en gigantisk samhällsomstörtande verksamhet som pågår, med möjlighet att skada alla medborgare.

Nu har statsministrarna i de Nordiska länderna beslutat att göra detsamma, låta industrin placera ut sådana mikrovågssändare i ofantligt antal, en teknik som kallas 5G. Alla kommer att bestråla medborgarna dygnet runt, detta utan att på något sätt ta reda på konsekvenserna. Så vad ska vi kalla denna verksamhet?

Naturligtvis är det samma slags terrorism som om det vore IS bakom utbyggnaden. Men vad gör SÄPO? Burar de in dessa statsministrar och stoppar utbyggnaden? Ingalunda, de kommer i stället att bura in de människor som förstår allvaret och själva försöker få stopp på dessa galenskaper, genom att sabotera alla försök till utbyggnad.

Vad kallas det om en politisk maktgrupp tar beslut som skadar den egna befolkningen? Många skulle nog kalla det för en fascistoid politisk grupp, eftersom de inte bryr sig om sina väljare, utan bara följer den ekonomiska maktens order. Men i ord låter det vackert med följande förkunnande, som ska gälla i en demokrati:

”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.”

Visst låter det larvigt, när vi dagligen ser att politiker totalt struntar i folket.

Så min undran är: Hur kan vi tillåta att totalt inkompetenta politiker får bestämma över allas vår framtid och hälsa? Hur är det möjligt att Sveriges journalister låter sig tystas i detta ämne? Hur kan Industrin tillåtas att bestråla allmänheten med ett vapen, som mikrovågor i millimeterstorlek är?

Tex: Kalle Hellberg

22 KOMMENTARER

 1. Mer osaklig propaganda. Själv har jag varit med sedan 50 talet. Att folk drabbats av allt fler ”konstiga” hälsoproblem är helt klart, jag har sett det många gånger men orsaken är mycket enklare. Jag har själv drabbats av dessa hälsoproblem, medarbetare och underordnade har drabbats, men då var mobilen inte uppfunnen än. Läkare sa rent ut, sakta ner om du vill leva. Mobilen är en stresspryl. Man kollar den dussintals gånger om dagen, och går alltid på helspänn om den skall ringa. Det är det som påverkar hälsan. Sedan bär folk med sig mobilen 24 timmar om dygnet, hjärnan och kroppen tillåts aldrig koppla av. Lägg till samhällets ständigt ökande tempo, mer fabriksmat, mer mediciner, mer press ekonomiskt, och mer och mer. Det är det som också drabbar ungdomen, som ofta helt enkelt inte orkar. Dom vet att dom kan aldrig äga ett eget hem, dom stressas av mobilen, men inte av någon strålning. Man har gjort experiment där man utsatt folk för samma strålning, men ingen stress från en telefon så dom kan slappna av, och då syns inga hälsoproblem till. Ingen har någonsin påvisat några skador från mobilstrålning, ingen har påvisat motsatsen heller, men det finns bibliotek av lösa teoretiska påstådda kopplingar och påstådda konspirationsteorier om mobilernas påstådda påverkan. Tyvärr visar det sig empiriskt att orsaken ligger på annat håll. Min motfråga är hur kan vi tillåta totalt inkompetenta konspirationsteoretiker att bestämma över allas vår framtid och hälsa

  • Dummaste jag läst.
   Det finns över 20 000 rapporter varvid 68% av dem pekar på att samband mellan strålningen och cancer + psykiska sjukdomar finns.
   20% av rapporterna säger att inget samband finns, underligt nog är majoriteten av dessa finansierade av *trumvirvel* – elektronikbranschen.

   Du kallar det för konspirationsteoretiker.
   Jag kallar det för fakta.

   http://maxicom.se/res/Textfiler/Laenksamling.pdf

   Läs själv.

   • Det förstår jag, för det går emot dina konspirationsteorier, men det bekräftas av oberoende försök, inklusive som jag själv har varit med om, som varken är finansierade av aktivistgrupper eller företag. Det finns dessutom bra mycket mer än 20,000 ”rapporter”. Det är heller heller inte en fråga eller tävlan om hur många aktivister eller extremister, oberoende av titel, som kan skrika ut sina åsikter, utan en fråga om kvalitet, inte åsiktspropagering eller indoktrinering. Själv är jag grundligt trött på alla dessa osakliga konspirationsteorier som alla bygger på några lösa overifierade ovetenskapliga antaganden som noggrant väljs för att erhålla ett förutbestämt resultat. Vetenskap har inget med åsiktsstatistik att göra.

 2. “Whenever the literary german dives into a sentence, this is the last you are going to see of him till he emerges on the other side of his atlantic with his verb in his mouth.”

  Mark Twain

  https://www.goodreads.com/quotes/115614-whenever-the-literary-german-dives-into-a-sentence-this-is

  Och här har vi anonyme Karl W igen som ofelbart dyker upp med en massa dementier varje gång artiklar publiceras om den farliga strålningen och när han har dykt upp så dyker han ner i en ocean av ord och kommer upp på andra sidan av oceanen med ett visst ord i munnen: konspirationsteori

  Ordet “konspirationsteori” – som kläckts i globalisternas tankesmedjor i syfte att förlöjliga farliga fakta och som har varit en oväntad succe här i Sverige för att hålla ängsliga svenskar borta från sanningen – börjar att bli rätt slitet nu, så besserwissern från 50-talet kanske ska lägga på ett kol för att göra skäl för sina judaspenningar.

  • För det första är jag inte anonym, redaktionen har mitt fulla namn, och signaturen Savalle säger knappas mycket heller. Efter mer än 50 år i branschen internationellt så får man en ganska god känsla för när ”skiten” dyker upp, för det har hänt så ofta förr. Konspirationspropagandan, den upprepas om och om igen i förhoppningen att allt fler skall accepteras som sanning, precis som Josef Goebbels sade. Grova personliga förolämpningar och attacker är bara normala vapen.

   • Jag är inte anonym. Jag har ett flertal gånger exakt preciserat vem jag är när jag blivit utmanad. “Savalle” använder jag för att jag började med denna psedonym och den ger kontuinitet.
    Om du identifierar dig själv så ska jag också göra det.

    Du far omkring här sok ett jehu och försöker smutskasta oberoende forskning och allvarliga varningar om hur farlig strålningen är.

    Ordrikt och med VoF:s vokabulär sparkar du vilt omkring dig mot artikelförfattare och kommentatorer som är oroade över farorna med den ökande strålningen.

    I mina ögon är en som uppträder så inget annat än en köpt anonym skitstövel – och feg om han inte vågar kliva fram ur anonymiteten!

    • Du får gärna vara anonym för mig, men kasta då inte skit på andra. Sedan är det knappast en fråga om någon ”oberoende” forskning alls. Tryter argumenten för dig, så du måste ta din tillflykt till personangrepp och förtal. Inte speciellt förtroendeingivande. Du får gärna ha din egen åsikt, men förvänta dig bara inte att den skall förbli obemött. För min egen del vilar mina bedömningar på en 8 årig akademisk utbildning och över 50 år relevant erfarenhet.

      • Som vanligt kommer den spottloskan som ett brev på posten (innan Postnord uppfanns) var gång någon blir ställd. Hur är det med dig, betalar Den Djupa staten bra, eller är det CIA och NSA du arbetar för. Det är väl ungefär samma nivå.

 3. Råttstudier med mobilstrålning visar klara skador. “Spänningsskadorna” att ha mobil som Karl W nämner gör naturligtvis situationen värre för de mobilanvändare som upplever stress av att bara ha mobil med sig.
  Råttförsöken visade bl.a. starkt förhöjda värden av MDA, Malondialdehyd, i högexponerde områden.
  MDA bildas bl. a. vid nedbrytning av fetter. Har man ätit mycket omega-6 fetter under sista 10 åren lär man ha höga halter av dessa instabila fetter inbyggda i kroppen jämfört om man ätit mer stabila fetter som omega 9 eller det allra stabilaste, mättat fett. Margarin, bregott och alla billiga fröoljor bör alltså inte kombineras med mobiltelefonanvändande.

  • Naturligtvis är det inte svårt att påvisa skador av strålning. Det är bara att dra upp nivån på strålningen tillräckligt, det är ju det som sker i en mikrovågsugn. Enklaste exemplet, våra ögon utsätts ständigt för strålning, utan att skadas, men den som dristar sig till att titta rätt in i solen skadas definitivt. Det är nivåskillnaden som är just skillnaden.

 4. Ja journalisterna är det stora problemet och särskilt de som har fasta jobb på TV, radio och tidningar och som låter sig styras av vad som ska sägas och inte sägas. Det borde publicerats massor av artiklar och dokumentärer om den här forskningen så det blivit en debatt och alla forskares erfarenheter kommit fram och framförallt de som är sjuka av elektromagnetisk strålning. Jag har en egen erfarenhet att jag blev mindre påverkad av den strålningen när jag hade slagit ut mikroorganismer som orsakar infektioner i kroppen, främst var det borrelia. Och det gjordes med örter ! Vi vet att immunförsvaret är tarmfloran till 80%. På det sätt vi producerar och tillagar maten förstör vi tarmfloran. Konstgjorda mediciner utgör näring för mikrober som skadar oss. Har de som inte tål elektromagnetiska strålningen mycket av skadliga mikrober i kroppen? Man forskar inte tillräckligt länge innan man släpper något för det är giriga människor som ska tjäna pengar. Nanotekniken är ett exempel. Det är pengarna som styr och pengarna har en liten klick av kapitalister och det är de som styr. De vill tjäna mer pengar på sina prylar och har skapat en marknad. Vi borde kanske bara använda ny teknik inom ett fåtal områden. Varenda människa ska inte ha mobil. Eleverna ska inte ha datorer i skolan. Jag försörjer mig genom att vara busschaufför och bolaget som jag arbetar för stöder forskningen att införa förarlösa fordon. Känns som en dolkstöt i ryggen, framför allt stödet till något som kan bli mänsklighetens undergång. Politikerna sitter väl i en rävsax för det är kapitalisterna som ger oss jobb. Sedan kollektivtrafiken privatiserades räknar man minuter och förarna får mindre och mindre tid vilket innebär adrenalinpåslag som bränner ut binjurarna. Men vi bråkar inte för vi vill ha jobbet kvar, när vi gått i pension vill vi köra extra för vi klarar oss inte på pensionen. Så är det inom alla yrken. Journalisterna kan inte skriva om det de vill. Carl W du borde betänka att du hade en hälsosammare uppväxt än nutidens barn, deras hälsoproblem kommer att börja i allt tidigare ålder. Vart femte par har svårt att få barn. Demenssjukdomar ökar och startar i allt lägre ålder. Mats Hansson varnade redan på 80-talet till myndigheterna att det var fel att ha amalgam i munnen och blev fråntagen sin forskartjänst. Till slut blev det förbud 2009 men inte har socialstyrelsen bett om ursäkt för deras lögner och inte heller har de vidtagit åtgärder för att läkarna ska kunna behandla amalgamskadade. Vanliga människan tror att vi måste ha kapitalism annars skulle vi inte komma framåt. Jag vet inte hur vi ska få den stora massan att inse att vi kan skapa ett helt annat samhälle. Alla politiska partierna anammar kapitalismen även sverigedemokraterna som tror att invandringen är det stora problemet. Och du Carl W vad är du för en som tjatar om konspirationsteorier så fort inte fakta passar din världsbild?

  • Det finns definitivt människor som känner obehag av strålning, men det fungerar som en allergi, avlägsnas orsaken försvinner obehagen. Du har rätt, jag hade en hälsosammare uppväxt än nutidens barn. Jag har även en hälsosam ålderdom för jag har dumpat Sverige och flyttat till ett bättre samhälle, och jag är en flitig användare av mobilen för att hålla kontakten men andra, men jag kollar den bara en gång om dagen. Jag har inga problem i något avseende. Den stress och press som dagens ungdom utsätts för fanns inte. Det var självklart att skaffa sig en utbildning, en karriär, eget hem och bil, och familj, och en tryggad ålderdom. Det fanns inga mobiler eller samhälle som stressade, journalistkåren kunde man lita på, dom sysslade inte med att förfölja, hänga ut, eller ställa sig utanför hemmet och skrika, glo genom fönstren eller banka på rutorna. Visst, allt fler har svårt att få barn och demenssjukdomar ökar. Hur vi ska få den stora massan att inse att vi kan skapa ett helt annat samhälle, en bra start vore att dumpa alla kraxande olyckskorpar domedagsprofeter. Speciellt dom som försöker skylla alla problem på någon svävande, mystisk, odefinierat, teknologiproblem. Det är inte min världsbild det gäller utan en åttaårig akademisk utbildning kopplad med en livstid av erfarenheter över hela världen. Detta är om den Gula Pressen, eller gul journalistik, en typ av journalistik som innebär få eller inga legitima och grundligt utforskade nyheter, där istället iögonenfallande rubriker används för att sälja fler tidningar. Metoder som används är att nyheter överdrivs, skandalanstiftan, eller sensationalism. I förlängningen används termen gul journalistik numera som ett pejorativ (nedsättande) för att fördöma all journalistik som behandlar nyheter på ett oprofessionellt eller oetiskt sätt. Även adjektivet gul i sig används på detta sätt, som i meningen “den där tidningen är ganska gul”. (Källa Wiki)

 5. Kärnfullt skrivet Calle Hellberg – och sant! Försöker på olika sätt uppmärksamma de samband du belyser. En annan var idag Pia Högberg, Norrtälje som i ring p1 fick in några skarpa ord. Jag ringde henne och gratulerade till inlägget. Utöver vår diskussion här på Newsvoice måste vi gå ut hårdare – och övervinna den egna rädslan.
  Ingemar Ljungqvist, red http://www.almanova.eu

 6. Jag granskar Socialstyrelsens statistik och håller just nu på att tittat särskilt på skolelevers hälsa från 5 till 19 år. ICD-10 F00-F99 Mental ohälsa, syndrom samt beteendestörningar har ökat från 10 755 patienter år 2001 till 88 997 patienter år 2017 vilket är en trendökning på 712 %. I rena siffror är det en ökning av 78 242 patienter i denna åldersgrupp 5 -19 år. En annan framträdande diagnosgrupp är ICD-10 R00-R99 där man ser att den unga generationen har alltmer kroppsliga besvär som oförklarlig värk, hjärtrusning mm. Antalet unga patienter 5-19 år har ökat med 65 520 patienter mellan 2001 och 2017. En sanslös ökning av ohälsa hos vår unga generation och så skall man sätta in 5G i skolorna.

  Definition ICD-10 R00-R99: Symtom, sjukdomstecken och onormala kliniska fynd och laboratoriefynd som ej klassificeras annorstädes. Alltså sjukdomar som inte läkarvården kan klassificera enligt ICD-10- systemet, trots kliniska fynd. I gruppen R-diagnoser återfinns värk, smärta, nedsatt intellektuell förmåga, okända dödsorsaker, spädbarnsdöd, sjukdomskänsla och trötthet, ja alla medicinska störningar som inte kan förklaras eller preciseras enligt sjukvården. Kort kan man sammanfatta, att odefinierbara sjukdomar med oförklarliga kliniska fynd.

  Jag har nyligen sammanställt de diagnoser som ökar mest i diagnosgrupp R00- R99 i den unga och arbetsföra befolkningen 0- 64 år. Men totalt antal patienter i denna diagnosgrupp närmar sig 1 miljon (904 338 patienter) år 2017. År 2001 är antalet patienter 260 010, vilket är 2,9 % av befolkningen och år 2017 har antalet patienter stigit till 904 338, vilket är 8,9 % av befolkningen 2017. På 16 år har alltså dessa sjukdomar tredubblats. De diagnoser som ökar mest liknar symtombilden för mikrovågssyndromet, som beskrevs redan på 1960-talet

  https://solveig21miljoblogg.wordpress.com/2019/01/07/den-allmanna-ohalsan-okar-langt-mer-dramatiskt-an-hjarntumorer-med-en-symtombild-som-liknar-mikrovagssjukan/

  • Precis, och om man som en inlägg säger, att jag hade en hälsosammare uppväxt än nutidens barn, sedan jämför den tiden med tiden idag i Sverige, sedan flyttar från Sverige till ett hälsosammare samhälle men fortsätter att använda mobilen som förut, då märker man var orsaken till problemen ligger, och det är inte någon mystisk nyupptäckt inverkan av någon strålning. Länge leve gula pressen. I alla fall tills samhället faller ihop på falska premisser.

  • Mycket intressant, och vad jag kan se stämmer det mycket bra, men jag tror inte det gäller bara ekonomi. I slutändan är det makt och kontroll det är fråga om. Det är inget tvekan om att globalisterna, synarkistiskerna, i den djupa staten arbetar på att etablera en världsordning som i realiteten är en militärdiktatur och i verkligheten inte styrs av någon demokratisk vald folkmakt. Därför är man så upprörd över webbaserade oberoende media som inte kan kontrolleras och styras och inte kan användas för ”hjärntvätt” och indoktrinering, att stater med hjälp av varandra nu börjar häva sig själva ur anarki och fattigdom, att teknikutvecklingen och kunskapsspridningen inte kan kontrolleras, kunskap är ju makt, eller att dollarn alltmer förlorar sin kontrollerande makt. Mediemakten, som i Sverige har endast en dominerande ägare, och staten arbetar ju tillsammans mot gemensamma mål helt öppet, tydligt demonstrerat när man gick tillsammans och hotade Google med lagstiftning om Google inte censurerade efter deras vilja. Man etablerade även en direktlinje för att snabbt kunna få bort kritiskt material som inte gynnar det egna syftena. Därför bekämpar man så intensivt oberoende media, politiska partier som inte fogar sig som SD, och länder som Ryssland och Kina som inte underordnar sig. Ordet synarkism är sällan använd på svenska, på engelska heter det synarchism, besläktat med synergy (synergi), samförstånd/samverkan/likatänkande. Det betyder att gemensamt härska och styra, eller att i harmoni härska och styra, utan att var en gemensam parti eller organisation formellt. Det är alltså motsatsen till demokrati. En likatänkande sluten samling av en hemlig elit med gemensamma målsättningar. Praktiska exempel är NATO, svenska MSM media, invandringsvurmarna, eller MSM journalisterna. Det är rent otäckt vilka grovt förfalskade bilder svenska MSM media målar upp i tidningarna av delar av omvärlden.

 7. Undrar varför en sida som denna finns.
  Där över 230 läkare, forskare mm motsätter sig 5G.
  Men jag tar nog och satsar mina pengar på deras studier än dina åsikter Karl W, för åsikter är allt det är.

 8. Vi Bestrålas av mobilmaster, sateliter, decttelefoner,radar,larm, HAARP, WiFi,plus mycket annat som inte människan behöver när det gäller trådlös teknik som för många är så bekväm att den inte går att leva utan…sedan har vi alla dessa lågenergilampor…ja, människan måste vara en stark varelse för att överleva idag, men hur många sådana finns det som klarar detta samhälle utan att påverkas av olika sk.” moderna sjukdomar? Själv är jag drabbad så jag vet vad det innebär att leva vid sidan om “samhället”…Nä sluta upp att kalla allt som har med ohälsa och trådlös teknik för konspirationsteorier, detta är fakta vi som är drabbade talar om, lyssna och begrunda…Förresten, MED VILKEN RÄTT HAR INDUSTRIN OCH STAT OCH KOMMUNER ATT BESTRÅLA OSS MÄNNISKOR OCH ÖVRIG NATUR? Detta tycker jag man kan kräva svar på.

 9. Om du inte trivs med det föreslår jag att du flyttar in i en grotta, bunker eller något liknande. Det finns en del trevliga öde öar runt jorden dessutom. Bara för din information, lågenergilampor sprutar betydligt starkare strålning än telefoner när elektroniken ”klipper” strömmen, det gör även din armbandsklocka, datorskärm, laptop, USB laddare, osv. Anledningen till att du, och många andra, är sjuk är det stressamhälle politikerna har skapat med råttbon av förbud, regler, lagar, skatter, övervakning och den press och bekymmer det orsakar. Tillämpningen av elektronik hjälper knappast men det är hur samhället tvingar oss att använda tekniken som är problemet, inte någon mystiskt strålning och påverkan. Jag har själv varit drabbad av ”moderna sjukdomar”, och en gång i klartext upplyst av läkare att ändrar jag inte livsstil överlever jag inte, så jag har personligen erfarenheten, men jag blev frisk när jag lärde mig att eliminera orsaken. Stressen. Mobilen och tekniken använder jag ändå, mer än förr, så den och någon strålning i isolering var inte problemet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here