Kameruns ambassad förstördes av folk trötta på globalisten Paul Biya

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Kameruns ambassad kontor 26 januari 2019. Foto: Prince Nfor Hanson N
Kameruns ambassad kontor 26 januari 2019. Foto: Prince Nfor Hanson N
Kameruns ambassad kontor 26 januari 2019. Foto: Prince Nfor Hanson N

AFRIKA. Kameruns folk är trötta på Paul Biya som suttit som diktator för Kamerun i 37 år. Han bryr sig inte om sitt land. Han till och med bor i Schweiz, skriker demonstranter från hemlandet som rest hela vägen till Paris för att invadera och förstöra landets ambassad. Västs globalistvänliga massmedier ignorerar händelsen.

Paul Biyas fotografi rivs sönder på Kameruns ambassad 26 januari 2019. Video från Facebook.
Paul Biyas fotografi rivs sönder på Kameruns ambassad 26 januari 2019. Video från Facebook.

Ett 50-tal demonstranter lyckades i lördags bryta sig in i ambassadens lokaler i Paris och där inne förstöra kontorsrummen. Videos visar hur de river sönder foton på Paul Biya. Den franska polisen lyckades mota ut människorna efter först två timmar.

“De tar kamerunianer för iditoter”, sa Daniel Essissima på en Facebook-video. “De kan inte dra ner folk till rock-bottom så här. I den engelska regionerna dödar armén folk och i Douala skjuter de folk med riktiga kulor”. 

De flesta av de som protesterade vid och i ambassaden har rest hela vägen från Kamerun.

Videos från Kameruns ambassad den 26 januari 2019. Videos: Ernest Cho Chi, Facebook
Videos från Kameruns ambassad den 26 januari 2019. Videos: Ernest Cho Chi, Facebook

Många flyr hela vägen till Europa och Sverige

NewsVoice källor meddelar att Kameruns specialförband BIR skjuter folk och går från hus till hus för att föra bort alla yngre män till okända destinationer. Regeringen vill preventivt stoppa unga män från att bli rebeller. Många mördas och hittas aldrig. Hela byar bränns ner i regionen runt städer som Bamenda och Buea. Människor flyr, framför allt yngre starka män som räknar med att överleva hela resan. De flyr till angränsande länder och ibland hela vägen Europa och Sverige.

Läs mer: BBC Africa Eye performs dishonest reporting about the Cameroon civil resistance

NewsVoice talade i helgen med en man som reste per fot och buss hela vägen till Sverige. Resan började med att försöka ta sig runt Sahara-öknen. NewsVoice har tidigare även besökt ett afrikanskt fängelse där interner intervjuades med dold mikrofon. Inspelningarna har inte kunnat publiceras på grund av för höga risker för de inblandade. Många av internerna kan sitta i åratal utan rättegång. Där fanns till och med kvinnor som fått barn inne i fängelset. En kvinna som intervjuades anklagades för mord, men hon sa själv att hon var på fel plats vid fel tillfälle, att hon var oskyldig. Allt beror på att rättssystemet inte fungerar i Kamerun. Folk sätts i fängelse på måfå.

Samtidigt skedde stora protester i landets huvudstad Yaounde under söndagen. Minst 117 personer greps och oppositionella kräver att dessa frisläpps och att Paul Biya kliver av som president. Det handlar om att de flesta medborgarna i Kamerun inte har självklara rättigheter eller tillgång till en normal samhällsservice. Ingenting i landet fungerar, klagar människor på gator, torg och i sociala medier. Diasporan växer.

De uppger att alla statliga medel hamnar på bankkonton i Schweiz eller i ministrarnas fickor i en korrupt regim styrd av franska intressen i Paris och från presidentens skyddade tillhåll i Schweiz. Politiskt insatta kamerunianer menar att så länge globalisten Biya har kontroll över “sin” statsapparat i Yaounde och fullt stöd från Frankrike, bryr han sig inte om vad hans eget folk tycker om honom. Han bor permanent på ett lyxhotell.

Text: NewsVoice | Read more about Cameroon in NewsVoice

Källor och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Verklighet i kamerun just nu. familjer splitrat, skolor i den Engilka delen är nerlag. Har pågår i 2 år. det gör ont, hjärta blöder.

  • Imperialism and globalism aside, making it even worse…

   “4.8 births per woman and an average mothers’ age of 19.7 years old” …
   “The commercial bushmeat trade has now surpassed deforestation as the main threat to wildlife in Cameroon”. Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Cameroon

   ”The greatest shortcoming of the human race is our inability to understand the exponential function.”
   / Albert Bartlett (Youtube – The Most IMPORTANT Video You’ll Ever See)

   ”Democracy can not survive overpopulation. Human dignity cannot survive it. Convenience and decency cannot survive it. As you put more and more people into the world, the value of life not only declines, it disappears.”
   /Isaac Asimov

   “The idea that population growth guarantees a better life — financially or otherwise — is a myth that only those who sell nappies, prams and the like have any right to believe.”
   /Kofi Annan

 • Detta är speciellt intressant. Det är ett typexempel på hur USA’s djupa stats globalisering skall fungera och USA’s globalistiska militärdiktatur. Letar man rätt på USA’s ambassad i landet finner man att dess uppgift är:

  ”The mission of the United States Embassy is to advance the interests of the United States”.

  Den normala uppgiften för en ambassad är att representera regering i ett annat land. Här verkar även den amerikanska ”Crisis Group”, alltså samma grupp där två kanadensare nyligen arresterades i Kina för spioneri och omstörtande verksamhet.

  Andra nyckeluttryck man finner är: ”Korruptionen är utbredd på alla politiska nivåer”, inblandning av ”U.S. Agency for International Development”, och USA’s Crisi Group säger, ”In order to prevent the outbreak of an armed uprising…”. Vad som pågår är uppenbart.

  Principen är densamma som med narkotika, man vill inte att missbrukaren skall avvänjas, för då slutar han att köpa. USA ger genom sin världsbank och amerikanska hjälp organisationer pengar till landet, som hamnar helt hos en ledande klick och elit, korruptionen. Ingenting kommer befolkningen tillgodo, ingenting går till utveckling, och det är avsikten. Den amerikanska Crisis Group är en slags amerikansk spionorganisation, och inte den enda, som ser till att korruptionen förblir stabil. Så länge den ledande klicken får betalt genom bistånd vill man ju knappast ändra på något, precis som narkotikaslaven.

  Kameroon är mycket rikt på naturresurser, olja, bauxit, järn, timmer och vattenkraft. Kontrakt för att utvinna dessa ges naturligtvis till just amerikanska företag, det är avsikten med att betala biståndet, vinsterna används för att fortsätta att betala eliten ”bistånd”, som ger USA och USA företag jobben att kontrollera och utvinna naturrikedomarna, osv.

  Läs hur Kina stöttat Senegal och Gambia att bygga bron. En sådan utveckling är rena mardrömmen för globalisterna. USA vill åt rikedomarna, och man är beredd att ta till militären för att få det så, i både Kameroon och i Venezuela.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *