Kameruns ambassad förstördes av folk trötta på globalisten Paul Biya

publicerad 28 januari 2019
- av NewsVoice
Kameruns ambassad kontor 26 januari 2019. Foto: Prince Nfor Hanson N
Kameruns ambassad kontor 26 januari 2019. Foto: Prince Nfor Hanson N
Kameruns ambassad kontor 26 januari 2019. Foto: Prince Nfor Hanson N

AFRIKA. Kameruns folk är trötta på Paul Biya som suttit som diktator för Kamerun i 37 år. Han bryr sig inte om sitt land. Han till och med bor i Schweiz, skriker demonstranter från hemlandet som rest hela vägen till Paris för att invadera och förstöra landets ambassad. Västs globalistvänliga massmedier ignorerar händelsen.

Paul Biyas fotografi rivs sönder på Kameruns ambassad 26 januari 2019. Video från Facebook.
Paul Biyas fotografi rivs sönder på Kameruns ambassad 26 januari 2019. Video från Facebook.

Ett 50-tal demonstranter lyckades i lördags bryta sig in i ambassadens lokaler i Paris och där inne förstöra kontorsrummen. Videos visar hur de river sönder foton på Paul Biya. Den franska polisen lyckades mota ut människorna efter först två timmar.

"De tar kamerunianer för iditoter", sa Daniel Essissima på en Facebook-video. "De kan inte dra ner folk till rock-bottom så här. I den engelska regionerna dödar armén folk och i Douala skjuter de folk med riktiga kulor". 

De flesta av de som protesterade vid och i ambassaden har rest hela vägen från Kamerun.

Videos från Kameruns ambassad den 26 januari 2019. Videos: Ernest Cho Chi, Facebook
Videos från Kameruns ambassad den 26 januari 2019. Videos: Ernest Cho Chi, Facebook

Många flyr hela vägen till Europa och Sverige

NewsVoice källor meddelar att Kameruns specialförband BIR skjuter folk och går från hus till hus för att föra bort alla yngre män till okända destinationer. Regeringen vill preventivt stoppa unga män från att bli rebeller. Många mördas och hittas aldrig. Hela byar bränns ner i regionen runt städer som Bamenda och Buea. Människor flyr, framför allt yngre starka män som räknar med att överleva hela resan. De flyr till angränsande länder och ibland hela vägen Europa och Sverige.

Läs mer: BBC Africa Eye performs dishonest reporting about the Cameroon civil resistance

NewsVoice talade i helgen med en man som reste per fot och buss hela vägen till Sverige. Resan började med att försöka ta sig runt Sahara-öknen. NewsVoice har tidigare även besökt ett afrikanskt fängelse där interner intervjuades med dold mikrofon. Inspelningarna har inte kunnat publiceras på grund av för höga risker för de inblandade. Många av internerna kan sitta i åratal utan rättegång. Där fanns till och med kvinnor som fått barn inne i fängelset. En kvinna som intervjuades anklagades för mord, men hon sa själv att hon var på fel plats vid fel tillfälle, att hon var oskyldig. Allt beror på att rättssystemet inte fungerar i Kamerun. Folk sätts i fängelse på måfå.

Samtidigt skedde stora protester i landets huvudstad Yaounde under söndagen. Minst 117 personer greps och oppositionella kräver att dessa frisläpps och att Paul Biya kliver av som president. Det handlar om att de flesta medborgarna i Kamerun inte har självklara rättigheter eller tillgång till en normal samhällsservice. Ingenting i landet fungerar, klagar människor på gator, torg och i sociala medier. Diasporan växer.

De uppger att alla statliga medel hamnar på bankkonton i Schweiz eller i ministrarnas fickor i en korrupt regim styrd av franska intressen i Paris och från presidentens skyddade tillhåll i Schweiz. Politiskt insatta kamerunianer menar att så länge globalisten Biya har kontroll över "sin" statsapparat i Yaounde och fullt stöd från Frankrike, bryr han sig inte om vad hans eget folk tycker om honom. Han bor permanent på ett lyxhotell.

Text: NewsVoice | Read more about Cameroon in NewsVoice

Källor och relaterat