Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SwebbTV: Sprängattentaten i Sverige världsledande – Måste stoppas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Mikael Willgert jan 2019. Foto: SwebbTV
Mikael Willgert jan 2019. Foto: SwebbTV
Mikael Willgert jan 2019. Foto: SwebbTV

I måndags skedde ytterligare ett sprängattentat i Sverige, denna gång vid ett ställverk i Råcksta i västra Stockholm. “Sverige har blivit det mest extrema landet i väst när det gäller sprängningar. Vi behöver diskutera hur vi bryter den trenden och får stopp på det lågintensiva krig som pågår”, skriver SwebbTV.

Meddelande 24 dec 2020: Anna Wikland ansvarig för radering av SwebbTV från Youtube – Permanent beslut

Tidigt på morgonen den 7:e januari detonerade en sprängladdning vid ett bergrum intill ställverket i Råcksta som är en av anläggningarna som förser Stockholm med elektricitet. Både ställverket och bergrummet är klassade som ett skyddsobjekt eftersom det handlar om rikets säkerhet.

Ansvarigt bolag Ellevio svarar inte på några frågor gällande skador, om det skett ett intrång eller vilken utrustning som finns i bergrummet.

“I förra veckan refererade Dagens Industri till en studie publicerad i European journal on criminal policy där det framkom att Sverige är värst avseende sprängningar med hemgjorda bomber och granater i hela Europa och Nordamerika.”

Mikael Willgert på SwebbTV säger att ett lämpligt forum för att diskutera problemet är konferensen Folk och Försvar, om säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap, som startar i helgen. Han menar att det pågår ett lågintensivt “krig” i Sverige.

Willgert säger att det är känt att det räcker med ett fåtal sprängladdningar för att slå ut hela södra Sveriges elförsörjning i veckor och månader.

“Vi behöver diskutera hur vi bryter trenden av att vara det mest extrema landet i väst när det gäller sprängningar och hur vi får stopp på det lågintensiva krig som pågår”, uppger SwebbTV på sin kanal på nätet.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq