Skillnaden mellan 900 miljarder plus och 90 miljarder minus

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 1 februari 2019
- Jan Norberg
Jan Norberg och Bo Persson - Montage: NewsVoice
Jan Norberg och Bo Persson - Montage: NewsVoice
Jan Norberg och Bo Persson – Montage: NewsVoice

DEBATT. Nyligen gick Sandro Scocco , ekonom på Arena idé ut och sa att man måste höja skatterna med 90 miljarder om man vill behålla välfärden.

Text: Jan Norberg och Bo Persson

2015 när massinvandringen var som värst var det andra tongångar på honom, Löfven, LO bossen Thorwaldsson och många andra i den S och MP regering som då också ledde landet. Alla försökte överträffa varandra med hur positiva effekterna av massinvasionen hade varit och hur bra allt skulle bli, minns Löfvens tal ”i mitt land bygger vi inga murar”.

Då försökte massinvasionsivrarna smälla i oss att man hade tagit hit läkare, fysiker, ingenjörer och raketforskare. Scocco uttalade då trosvisst att man skulle tjäna 900 miljarder och Thorwaldsson var inte sämre då han frankt påstod att Sverige skulle få en superekonomi. Man kan ju undra om inte dessa båda skulle ha valt raketforskning i stället.

Scocco var ju som bekant ekonom på LO tidigare och uttalade sig då i migrationsfrågan för att marknadsföra sin konsultverksamhet. Hans fd LO-kollega Stefan Löfven ville inte vara sämre då denne lika trosvisst påstod att krävs en liten ansträngning i början men sen kommer vinsterna av denna massinvasion. Vi som häpet kunde titta på detta spektakel tog oss för pannan. Vi väntar fortfarande på dessa vinster.

Det gick ju som vi nu alla vet inte riktigt som man trodde eller ville. Skatterna måste nu höjas med 90 Miljarder enligt Scocco.

2015 var året då det ibland MSM inte var någon hejd på fantasierna. DN kom bla med en artikel om att Sandviken skulle göra en vinst på 500 miljoner genom invandringen. Tyvärr infriades inte heller den profetian, för inte så länge sen såg man att Sandviken hade stora ekonomiska problem.

Det kom inga forskare eller läkare utan det kom 90 % unga män med nästan ingen utbildning. Många var analfabeter.

I en debatt för några år sedan kallade Jan Björklund dessa för 40-åriga migranter för analfabeter. Inte mycket att bygga framtiden på. De som var mest utbildade var syrier men av dem var det endast 6 % som hade motsvarande svensk grund eller gymnasieskola enligt Tino Sanandaji. Afghaner hade nästan ingen utbildning alls. Bäst utbildade av de som kommit är faktiskt iranierna.

För några veckor sen sa en lärare att en svensk sjuåring skulle klara utbildningen bättre än dessa 12,000 afghaner (från början var det 9.000), afghaner som nu ska få utbildning enligt den nya gymnasielagen.

Vi tror att barn, kvinnor, forskare, ingenjörer och läkare stannade kvar i sina hemländer. Trump som den sanningssägare han är sa att det är inte de bästa som kommer.

Kanske om man gjort som Annie Lööf ville, dvs att Sverige kunde ta emot 30 miljoner, hade vi fått några ingenjörer till. Vem vet?

Text: Jan Norberg och Bo Persson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Tack, det stämmer. Jag minns tre patienter från yrkestiden som jag inte blev bedrövad över. De var högutbildade, trots stora funktionsbegränsningar efter polio och hade flytt från Iran. Det dröjde inte länge förrän alla tre arbetade heltid. Resten vill jag bara glömma.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *