John Bolton: USA behöver Venezuelas olja

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 februari 2019
- NewsVoice redaktion
USA:s säkerhetsrådgivare, John Bolton (2019). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

USA:s säkerhetsrådgivare, John Bolton, bekräftar att USA:s mål är att medverka till att president Maduro störtas i Venezuela och ta över oljan för Venezuelas och USA:s bästa. Bolton redovisade Washingtons ställningstagande under en intervju för Fox News i torsdags.

Darron Cousins som driver kanalen The Ring of Fire kommenterar Boltons uttalanden:

Darron Cousins, pressfoto
Darron Cousins, pressfoto

“During an interview with Fox News on Thursday, Donald Trump’s National Security Advisor John Bolton said that it would be great if the United States could get their hands on that Venezuelan oil, and that statement alone tells you everything that you need to know about why the US is trying so hard to interfere in Venezuelan affairs.”

NewsVoice publicerade i tisdags en artikel om att John Bolton under en presskonferens i Vita Huset hållit upp ett noteringsblock med orden “5000 troops to Colombia”.

Text: NewsVoice | Bild (förhandsvisning): USA:s säkerhetsrådgivare, John Bolton (2019). Foto: Gage Skidmore (Gageskidmore.com). Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: John Bolton