Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kalabalik när John Sweeney och BBC avslöjas med fake news om Tommy Robinson

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 februari 2019
- NewsVoice redaktion
John Sweeney och Tommy Robinson (th). Foto: Robinsons film-team
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team
John Sweeney (th) har förlorat kontrollen på sin intervju med Robinson. Foto: Robinsons film-team

MASSMEDIA. Dokumentären “An Exposé of the Fake News BBC” avslöjar hur BBC och den välmeriterade journalisten John Sweeney använder alkohol och manipulationer för att styra intervjuade personer att medverka i BBC:s narrativ med syftet att krossa den omtalade medborgarjournalisten Tommy Robinson.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 22:50 | Läs mer i NewsVoice om Tommy Robinson och kaoset runt hans arbete

Det handlar om BBC Panorama, motsvarande Uppdrag Granskning, som hade för avsikt att slutgiltigt smutskasta medborgarjournalisten Tommy Robinsons rykte. BBC hade dock inte räknat med att de själva redan var föremål för dolda kameror och mikrofoner.

Tommy Robinson lyckades genom en tidigare avhoppad medarbetare få reda på att Hope Not Hate, en Expo-liknanden organisation, av svenska FOI betecknad som en vänstergrupp som använder hot och trakasserier i sin verksamhet, är involverad i dokumentären om Robinson.

John Sweeney fastnar i “honey trap”

Lucy Brown, en kvinnlig medarbetare till Tommy Robinson som hoppat av blir kontaktad av John Sweeney i tron att det går att använda hennes ord för att svärta Robinsons rykte. Sweeney känner dock inte till att hon återigen samarbetar med Robinson och att hon bär dold kamera och mikrofon.

Lucy Brown avslöjar innan mötet med Sweeney att Hope Not Hate försökt att styra upp BBC-dokumentären om Robinson. Organisationen kontaktade henne och arbetsnamnet på filmprojektet var  “tommy take down”. Hope Not Hates funktion var att förse BBC med “smuts” om Robinson. Om Lucy Brown valde att medverka i arbetet skulle hon få 5000 pund.


Under mötet med Sweeney försöker han supa den attraktiva kvinnan full så att hon ska berätta saker och gå med på diverse manipulationer. Sweeney beställer alkoholhaltiga drycker för över 2000 kr.


Sweeney uttrycker under samtalet en rad “olämpliga” åsikter. Han skämtar om gays och nationaliteter. Vad som är mest graverande är att han bryter mot BBC:s policy när han avslöjar vad syftet är med BBC-dokumentären, att sabotera Robinsons rykte, vilket gör BBC-filmen till ett politiskt vapen. Han berättar att de försöker göra en “Metoo-grej” på Tommy Robinson, gärna baserad på det sexuella.

John Sweeney skulle grilla Robinson men blev grillad själv

Samtidigt som John Sweeney försöker få till en intervju med Robinsons kvinnliga medarbetare försöker han även få till en intervju med Robinson själv. Robinson går med på en inspelning efter att han samlat ihop en rad undercover-klipp där Sweeney avslöjas med att försöka manipulera hans kollega samt även uttrycker rasistiska eller förolämpande skämt om vissa samhällsgrupper.

John Sweeneys film-team består av ett  tiotal personer som samlats i en lokal som Robinson förberett. Det blir dock aldrig någon intervju där BBC utfrågar Robinson, utan istället blir situationen den omvända. Robinson spelar upp sekvenser från flera undercover-inspelningar med personer som vittnar om Sweeneys och Hope Not Hates metoder. Sweeney ställs till svars för varje graverande detalj och allt eftersom Robinsons utfrågning av John Sweeney fortskrider blir Sweeney allt mer desperat.

I slutet av konfrontationen, som i sin helhet filmas av både BBC:s och Robinsons kameror, utspelar sig en farsartad situation med en John Sweeney som konstant försvarar sig allt medan Robinson matar på med anklagelser.

Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team

BBC kontrollerade inte fake-SMS

Innan konfrontationen med BBC fejkade Robinson i samarbete med hans kvinnliga kollega ett fake-SMS där Robinson hotar kollegan. Under kalabaliken tar John Sweeney fram SMS:et som ett bevis på att Robinson ska vara en våldsman. Det indikerar att BBC avsåg att använda SMS:et i sin dokumentär för att sätta dit Robinson.

Detta visar även att BBC inte heller brytt sig om att fastställa om det var ett äkta SMS eller inte. I själva verket skapades SMS:et inte ens av Robinson utan av Lucy Brown med hjälp av en tjänst på internet som genererar fake-SMS.

Försöken att mangla Robinson handlar om storpolitik

Flera Västmedier har under flera år basunerat ut att Tommy Robinson är en högerextrem islamofob. Han själv dementerar detta utan menar att han bara uttrycker sina kritiska åsikter om islamifieringen av England. Han säger i andra sammanhang att försöken att förstöra hans rykte inte handlar om honom utan att om att skrämma allmänheten till lydnad inför Englands [globalistiska] migrationspolitik vilket inkluderar islamifiering.

Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team

Tommy Robinsons dokumentär: “An Exposé of the Fake News BBC” hade premiär den 25 februari 2019. Dagen efter den 26:e februari stängde Facebook och Instagram Robinsons konton, skriver The Guardian. När NewsVoice kontrollerar uppgifterna visar det sig stämma. När eller om de sociala kontona åter öppnas är oklart.

Robinson uppmanar brittiska medborgare att inte betala in TV-licensen eftersom BBC är en public service-kanal betald av tittarna.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

RT: 4000 people attend Tommy Robinson’s anti-Panorama protest


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq