Kalabalik när John Sweeney och BBC avslöjas med fake news om Tommy Robinson

publicerad 26 februari 2019
- av NewsVoice
John Sweeney och Tommy Robinson (th). Foto: Robinsons film-team
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team
John Sweeney (th) har förlorat kontrollen på sin intervju med Robinson. Foto: Robinsons film-team

MASSMEDIA. Dokumentären “An Exposé of the Fake News BBC” avslöjar hur BBC och den välmeriterade journalisten John Sweeney använder alkohol och manipulationer för att styra intervjuade personer att medverka i BBC:s narrativ med syftet att krossa den omtalade medborgarjournalisten Tommy Robinson.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 22:50 | Läs mer i NewsVoice om Tommy Robinson och kaoset runt hans arbete

Det handlar om BBC Panorama, motsvarande Uppdrag Granskning, som hade för avsikt att slutgiltigt smutskasta medborgarjournalisten Tommy Robinsons rykte. BBC hade dock inte räknat med att de själva redan var föremål för dolda kameror och mikrofoner.

Tommy Robinson lyckades genom en tidigare avhoppad medarbetare få reda på att Hope Not Hate, en Expo-liknanden organisation, av svenska FOI betecknad som en vänstergrupp som använder hot och trakasserier i sin verksamhet, är involverad i dokumentären om Robinson.

John Sweeney fastnar i “honey trap”

Lucy Brown, en kvinnlig medarbetare till Tommy Robinson som hoppat av blir kontaktad av John Sweeney i tron att det går att använda hennes ord för att svärta Robinsons rykte. Sweeney känner dock inte till att hon återigen samarbetar med Robinson och att hon bär dold kamera och mikrofon.

Lucy Brown avslöjar innan mötet med Sweeney att Hope Not Hate försökt att styra upp BBC-dokumentären om Robinson. Organisationen kontaktade henne och arbetsnamnet på filmprojektet var  “tommy take down”. Hope Not Hates funktion var att förse BBC med “smuts” om Robinson. Om Lucy Brown valde att medverka i arbetet skulle hon få 5000 pund.


Under mötet med Sweeney försöker han supa den attraktiva kvinnan full så att hon ska berätta saker och gå med på diverse manipulationer. Sweeney beställer alkoholhaltiga drycker för över 2000 kr.


Sweeney uttrycker under samtalet en rad “olämpliga” åsikter. Han skämtar om gays och nationaliteter. Vad som är mest graverande är att han bryter mot BBC:s policy när han avslöjar vad syftet är med BBC-dokumentären, att sabotera Robinsons rykte, vilket gör BBC-filmen till ett politiskt vapen. Han berättar att de försöker göra en “Metoo-grej” på Tommy Robinson, gärna baserad på det sexuella.

John Sweeney skulle grilla Robinson men blev grillad själv

Samtidigt som John Sweeney försöker få till en intervju med Robinsons kvinnliga medarbetare försöker han även få till en intervju med Robinson själv. Robinson går med på en inspelning efter att han samlat ihop en rad undercover-klipp där Sweeney avslöjas med att försöka manipulera hans kollega samt även uttrycker rasistiska eller förolämpande skämt om vissa samhällsgrupper.

John Sweeneys film-team består av ett  tiotal personer som samlats i en lokal som Robinson förberett. Det blir dock aldrig någon intervju där BBC utfrågar Robinson, utan istället blir situationen den omvända. Robinson spelar upp sekvenser från flera undercover-inspelningar med personer som vittnar om Sweeneys och Hope Not Hates metoder. Sweeney ställs till svars för varje graverande detalj och allt eftersom Robinsons utfrågning av John Sweeney fortskrider blir Sweeney allt mer desperat.

I slutet av konfrontationen, som i sin helhet filmas av både BBC:s och Robinsons kameror, utspelar sig en farsartad situation med en John Sweeney som konstant försvarar sig allt medan Robinson matar på med anklagelser.

Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team

BBC kontrollerade inte fake-SMS

Innan konfrontationen med BBC fejkade Robinson i samarbete med hans kvinnliga kollega ett fake-SMS där Robinson hotar kollegan. Under kalabaliken tar John Sweeney fram SMS:et som ett bevis på att Robinson ska vara en våldsman. Det indikerar att BBC avsåg att använda SMS:et i sin dokumentär för att sätta dit Robinson.

Detta visar även att BBC inte heller brytt sig om att fastställa om det var ett äkta SMS eller inte. I själva verket skapades SMS:et inte ens av Robinson utan av Lucy Brown med hjälp av en tjänst på internet som genererar fake-SMS.

Försöken att mangla Robinson handlar om storpolitik

Flera Västmedier har under flera år basunerat ut att Tommy Robinson är en högerextrem islamofob. Han själv dementerar detta utan menar att han bara uttrycker sina kritiska åsikter om islamifieringen av England. Han säger i andra sammanhang att försöken att förstöra hans rykte inte handlar om honom utan att om att skrämma allmänheten till lydnad inför Englands [globalistiska] migrationspolitik vilket inkluderar islamifiering.

Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team

Tommy Robinsons dokumentär: “An Exposé of the Fake News BBC” hade premiär den 25 februari 2019. Dagen efter den 26:e februari stängde Facebook och Instagram Robinsons konton, skriver The Guardian. När NewsVoice kontrollerar uppgifterna visar det sig stämma. När eller om de sociala kontona åter öppnas är oklart.

Robinson uppmanar brittiska medborgare att inte betala in TV-licensen eftersom BBC är en public service-kanal betald av tittarna.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

RT: 4000 people attend Tommy Robinson’s anti-Panorama protest


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Martin G
  “Riktiga kommunister är vänster och de har på olika vis bekämpat religiös sekterism och skapat demokrati och jämlikhet genom tiderna.”

  Var då?

 • Yttrandefriheten i västvärlden är allvarligt hotad. Tommy Robinson får inte tala i Finland (tack Kenneth Thorberg för länken) och David Icke har i sista minuten blivt vägrad inresevisum till Australien där han skulle tala (för attt bara nämna några aktuella exempel).
  https://dollarvigilante.com/blog/2019/02/23/anarchapulco-speaker-david-icke-banned-from-an-entire-continent/

  Stockholmare för ett suveränt Sverige anordnar en manifestation/demonstration mot åsiktskorridoren på Mynttorget den 10/3.
  http://svenskt.bloggo.nu/

 • Ingen kan ju säkert veta om Tommy Robinson är fake eller ej, men väldigt mycket talar för att Tommy R av etablissemanget (läs BBC) verkligen föresatt sig att försöka tillintetgöra honom i ett riggat försök av smutskastning och lögner.

  Personligen tror jag att BBC-journalisten, som fick sig en ordentlig läxa vid konfrontationen, nu förstått att Tommy Robinson är numret större än andra aningslösa och mediekåta linslöss. BBC kommer givetvis inte att ge upp i sina försök att tysta TR, men de måste då göra ett bättre jobb än med det “Hope not Hate”-stödda narrativet de försökte denna gång.

 • Vad är du Peter Grafström dillar om? Menar du att Tommy Robinson jobbar undercover för MSM? Att han kröp in i fängelset var bara för att lura alternativmedia?Jag finner inte ord jag har bara frågor till dig. Kom nu med fakta när det gäller Tommy Robinson om han är en bluff eller inte. Så Robinson är en muslim som jobbar undercover för att ta reda på vilka som inte tycker om islam eller inte. Däremot tror jag du är köpt av Maria Ferm, Veronika Palm, Rasmus Ling, Johanna Jönsson, Annie Lööf, Jonas Sjöstedt och dom andra i patrasket till vedervärdiga politiker.

 • @ Peter Grafström

  I stället för att använda en så mästrande ton så kan du väl komma med lite bakgrundsinfo till det du påstår så kanske vi godtrogna har en chans att bli lika upplysta som dig. Jag tycker att det låter rätt konstigt om Robinson frivilligt skulle suttit av tid i fängelset bara för att lura massorna. För att inte tala om den tid Assange spenderade på Equadors ambassad. Men som sagt , jag lyssnar om du har en mer detaljerad historia att bistå med.

 • Peter Grafström tycker antagligen inte om Tommys avslöjande av pakistanska våldtäktsgäng. Kanske han har muslimska vänner och vill försvara islam eller så är han vänsterblivet hjärntvättad.

  • Det finns inget “vänster” med stödet av massmigration, våldtäktsgäng eller sekterism. Upprepningen av ordet vänster i dessa sammanhang är hjärnförsmutsning. Storbrittannine är ett extremt högervridet samhälle med stora skilnader i förmögenheter.

   Rikriga kommunister är vänster och de har på olika vis bekämpat religiös sekterism och skapat demokrati och jämlikhet genom tiderna.

 • Tommy Robinsson är själv en kontrollerad opposition och ni på Newsvoice fattar inte att detta är ett medvetet iscensatt misslyckande för att ge trovärdighet åt bluffen Tommy Robinsson. Etablissemanget lär sig hur altmedierna fungerar och justerar narrativet så att ni godtrogna ska gå i fällan.
  Liknande med hur dom får er att tro på Assange genom att dom mobbar honom.
  Robinssons uppgift är att komplettera den andra sidans radikaler för att upprätthålla splittringen och försvaga motståndet mot den härskande oigarkin.
  Etablissemanget väntar inte tills en stark och duglig opposition uppstår. Dom föregriper med en egen bluffkandidat.

  • Globalisterna väljer vilka de ger uppmärksamhet och hur. Den verkligt farliga fienden mot deras planer på värlsherravälde lägger de i komplett dunkel.

   Trump, NMR, Tommy Robinsson och SD är lämpliga boxbollar. De hotar inte monopolkapitalismen.

   Det är i min mening, demokratiska, ekologiskt hållbara, nationella och socialistiska organisationer som INTE Hitler-heilar, som utgör det verkliga hotet, för om de Hitler-heilar så är de naturligtvis i monopolkapitalets intresse som lämplig boxboll med helsidor och fotografier och citat.

   Syftet är att deras egna politiker ska framstå som godheten i jämförelse med de Hitler-heilande, manschauvunistiska eller folkgruppshetsande.

 • BBC=British Brainwashing Company! Denna gamla anrika nyhetsförmedlning är numera regimmedia i Storbritannien och styrs av politiker och Deep State..Precis som SVT och andra media i Sverige!

 • Jag hann titta på hela youtube klippet och det är en plågsam och skrämmande upplevelse, det framgår med bedövande tydlighet att SVT:s motsvarighet i England (BBC) är lika styrda av särintressen inom den extrema vänsterrörelsen i England som SVT är i Sverige.

  Tommy R framstår möjligen som lite gapig och ur balans i detta inslag men man måste ju samtidigt förstå hans upprördhet när han visar och belägger de kriminella metoder som BBC använder. Karln har ju för böveln suttit i fängelse på fullständigt rättsvidriga grunder, ett politiskt betingat straff som han nu släppts för.

  Slutsatsen jag drar är att om någon MSM vill göra intervjuer så gäller det att vara förberedd och att själv dokumentera intervjuerna med ljud och bild.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *