Populärt badhus börjar med chippning

7
Foto: Dan Lane/CC BY-NC-ND 2.0

Det populära badhuset Kokpunkten i Västerås vill ligga i ”framkant” i den digitala utvecklingen. I år ska budhuset börja med chip-implantat.

Målet är att byta ut de fysiska årskorten/armbanden mot chip-implantat under huden. Idag har gästerna digitala armband som nycklar, dessa kan man även handla med. Kokpunkten är känt för sin teknik och sina ljud- och ljuseffekter. Nu vill de alltså ytterligare manifestera sin digitala profil, genom att ”chippa” sina gäster.

“Digitalisering är vår USP och det finns i vårt DNA, för att leva upp till det erbjuder vi ljud- och ljuseffekter, och vi var först i världen med VR-snorkling. Nu söker vi testpersoner som vill chippa sig i handen för att vi vill undersöka vilka möjligheter som finns”, säger verksamhetschef Johan Björkman till sajten Besöksliv.

Chip-implantatet medför att man slippa bära sitt armband/nyckel och man kan även betala entré och handla med det. Det kommer att sitta under huden, mellan tummen och pekfingret.

Sedan starten 2014 har Kokpunkten haft 750 000 besök.

Artikeln har tidigare publicerats i Nya Dagbladet


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Tant Pia
Tant Pia
Gäst
23 februari 2019 kl 16:54

Eftersom vår lokala veterinär ofta pratade om riskerna med att djur helst skulle chippas i en kroppsdel som kunde avlägsnas sökte jag och fann att det är mycket som pågår inom det här området. “I en amerikansk undersökning, där man opererat in kretsarna i djur, såg man en tydlig ökning av tumörer i djuren med kretsar. Även om undersökningen endast utfördes på djur och det därmed inte är helt säkert att samma gäller för människor, är resultaten oroväckande. http://pharos.stiftelsen-pharos.org/risker-med-chippning/

Maria S
Maria S
Gäst
19 februari 2019 kl 19:03

Tycker mest att man mår fysiskt illa. Det här handlar ju om något helt annat än att det ska fungera bättre praktiskt, vilket de säger också. Det är ett experiment, som man ju då tar betalt av badgästerna för att utföra på dem. Får de skador så har de nog ingen chans att få någon ersättning, då de själva godkänt det hela. Cyniskt och grymt upplägg.

David
Gäst
19 februari 2019 kl 09:09

Nu har chippandet nått kokpunkten…

Julius
Julius
Gäst
18 februari 2019 kl 19:03

Läste att på Hitrow de kommer att införa ansiktigenkenande skanner för att ta bort pass och sedan vill de införa samma sak, chip under huden istället för pass. De har bråttom att införa dessa slaverimedel för att kunna styra folket överallt i världen. Helt otroligt. Jag är också nyfiken hur många hjärndöda kommer hänga med den ny trenden.

Kent Pettersson
Kent Pettersson
Gäst
18 februari 2019 kl 17:17

Och naturligtvis kommer de flesta av kunderna acceptera det hela och bara tycka det är “coolt” med implantat! Folk är så korkade så det finns inte på kartan.

Karl M
Karl M
Gäst
18 februari 2019 kl 15:52

man skäms ju.

Ingrid Berggren
Ingrid Berggren
Gäst
18 februari 2019 kl 12:29

Vem/vilka i detta badhus tar direkt ansvar för reaktioner emot trådlös teknik? Detta får inte fortsätta utan att medborgarna får information om alla ohälsorisker som finns. Jag önskar kontakt med den ansvarige!