Stefan Löfven visar med lilla handen hur Spanien ska stoppa populism

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 27 februari 2019
- Jan Norberg
Stefan Löfven i Spanien. Montage: NewsVoice. Foto: Mostphotos (Löfven) och flagga (Pixabay.com)
Stefan Löfven i Spanien. Montage: NewsVoice. Foto: Mostphotos (Löfven) och flagga (Pixabay.com)
Stefan Löfven i Spanien. Montage: NewsVoice. Foto: Mostphotos (Löfven) och flagga (Pixabay.com)

DEBATT. Spanien går emot nyval snart (igen) och då uppträder vår egen rikssvetsare som om han vore i stånd att ge spanska socialister råd hur man gör för att stänga ute Sverigedemokraternas motsvarighet i Spanien genom oheliga och ohållbara koalitioner.

Text: Jan Norberg, Portugal

Stefan Löven visar Spanien hur man ska göra. Skärmdump: Artikel i GP.
Stefan Löven visar Spanien hur man ska göra. Skärmdump: Artikel i GP

Löfvens mycket bräckliga koalition förutsätter att den spanska valmanskåren är lika korkad som den svenska, tyvärr för rikssvetsaren, så är inte fallet.

Man har svårt att hålla sig för skratt när man läser Europaportalens hyllande av den ”svenska modellen” för hur man stänger ute de demokratiska och nationella partier vilka mer värnar de nationella intressena.

Att idiotförklara den spanska demokratin är inte lika enkelt som i Sverige, Sossarnas motsvarighet i Spanien gick på pumpen med sitt budgetförslag och därmed fick Spaniens befolkning en gratischans att för evigt rösta bort socialisterna från den parlamentariska makten.

Det skulle förvåna mig storligen om den spanska valmanskåren gör samma misstag en gång till. Det förekommer bara i Sverige att sossarna kan lura den svenska befolkningen ännu en gång. Det går inte i Spanien!

Över hela Europa sveper nu en veritabel våg av konservativa och nationella partier in i EU-valet. Vi tackar för detta då det då äntligen blir en återgång till vad EU en gång var.

För att citera en känd TV-profil: “Äntligen!”.

Text: Jan Norberg, Portugal


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Typiskt … när man inte vill se och ta hand om sina egna problem så övergår man till att finna lösningar för andra. Peka finger är tydligen bättre än att kacka i eget bo. Den svenska nya modellen att skita på arbetarna istället för att värna om dem … inga goda framtidsutsikter vare sig för svetsaren eller för folket.

 • Jag skäms varje dag över att vara svensk. Sverige har verkligen blivit det mest utskällda landet i västvärlden. Att ha undkommit krig och konflikter i över 200 år är inget vi ska vara stolta över.

 • Förmodligen fungerar inte kontrollordet “Rasism!” lika väl längre söderut, där nästan alla har mörkt hår, bruna ögon och fullgott pigment för den starka solen. Det fungerar däremot utmärkt på naiva godtrogna svenskar som tror på vadsomheöst som presenteras i fulmedierna som ägs av samma girigbukar som vill rektalpenetrera dem med MSM-dynga.

 • Alternativa medier är någonting som fler och fler hellre tar till sig när de förstår hur lurade de har blivit.
  Och den ilska som detta genererar kommer att slå de “politiskt korrekta” med en förvåning och tappade hakor så de kommer att ha väldigt svårt att få någon att lyssna på vad de har att säga framöver. För alla kommer ju att tvivla.
  Just nu är det en tid när många, så kallade, pålitliga källor kan säga vad de vill och det kommer att stå i våra “nyheter”. Men när integritetens flagga inte är synlig eller märkbar någonstans i deras kommunikation så gräver de sin egen grav. De är landsförrädare. Och jag hoppas att de någonstans långt in i framtiden, kanske, kommer att förstå vad de har åstadkommit mot sitt eget land och dess innevånare.
  Alternativa medier är en mun till mun rörelse som sprids med hjälp av internet eller alternativa tidningar. Och det är snabba nyheter som vanligt folk kan uppleva varje dag i sitt liv. De som har invandrat hit har blivit “hjälpta” och “hjälpta” om och om igen så deras energi och framåtanda har på något sätt tagits ifrån dem och de opponerar sig mot allt som kan betecknas vara svenskt. De vill inte bli svenskar. Ett fåtal blir kriminella. Men de allra flesta är goda människor. Men vem vill gå ifrån sin egen kultur.
  När vi var invandrare själva i Amerika så höll vi ihop.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *