Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Stefan Löfven visar med lilla handen hur Spanien ska stoppa populism

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 27 februari 2019
- Jan Norberg
Stefan Löfven i Spanien. Montage: NewsVoice. Foto: Mostphotos (Löfven) och flagga (Pixabay.com)
Stefan Löfven i Spanien. Montage: NewsVoice. Foto: Mostphotos (Löfven) och flagga (Pixabay.com)
Stefan Löfven i Spanien. Montage: NewsVoice. Foto: Mostphotos (Löfven) och flagga (Pixabay.com)

DEBATT. Spanien går emot nyval snart (igen) och då uppträder vår egen rikssvetsare som om han vore i stånd att ge spanska socialister råd hur man gör för att stänga ute Sverigedemokraternas motsvarighet i Spanien genom oheliga och ohållbara koalitioner.

Text: Jan Norberg, Portugal

Stefan Löven visar Spanien hur man ska göra. Skärmdump: Artikel i GP.
Stefan Löven visar Spanien hur man ska göra. Skärmdump: Artikel i GP

Löfvens mycket bräckliga koalition förutsätter att den spanska valmanskåren är lika korkad som den svenska, tyvärr för rikssvetsaren, så är inte fallet.

Man har svårt att hålla sig för skratt när man läser Europaportalens hyllande av den ”svenska modellen” för hur man stänger ute de demokratiska och nationella partier vilka mer värnar de nationella intressena.

Att idiotförklara den spanska demokratin är inte lika enkelt som i Sverige, Sossarnas motsvarighet i Spanien gick på pumpen med sitt budgetförslag och därmed fick Spaniens befolkning en gratischans att för evigt rösta bort socialisterna från den parlamentariska makten.

Det skulle förvåna mig storligen om den spanska valmanskåren gör samma misstag en gång till. Det förekommer bara i Sverige att sossarna kan lura den svenska befolkningen ännu en gång. Det går inte i Spanien!

Över hela Europa sveper nu en veritabel våg av konservativa och nationella partier in i EU-valet. Vi tackar för detta då det då äntligen blir en återgång till vad EU en gång var.

För att citera en känd TV-profil: “Äntligen!”.

Text: Jan Norberg, Portugal


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq