Explosionen i Vinsta var ett bombattentat enligt anställda

5
Vinsta-explosionen var ett bombattentat, uppger anställda. Fotot visar hålet efter explosionen. Foto: NewsVoice.se
Vinsta-explosionen var ett bombattentat, uppger anställda. Fotot visar hålet efter explosionen. Foto: NewsVoice.se

NewsVoice följer upp tidigare artikel från idag om explosionen i Vinsta i Vällingby kl 01:10 och kan meddela att två anställda uppger att explosionen var ett bombattentat mot Vällingby City Bilverkstad.

Text och foto: NewsVoice

Polisen säger att de fortfarande utvärderar resultatet av deras forensiska undersökning, och att de kanske vet mer under morgondagen.

Anställda på bilverkstaden [Eniro karta] uppger för NewsVoice att de inte känner till om det förekommit något hot mot företaget innan explosionen. Ingen blev skadad eftersom lokalen var tom. Fyra-fem bilar blev skrotfärdiga av tryckvågen. En bomb hade placerats strax utanför staketet som omger entre och företagets bilparkering för kunder. Även ett förråd med gastuber skadades på andra sidan entren, men det var inte där explosionen skedde.

Det har bildats ett hål i marken där sprängladdningen placerades och rötter från träden är renskalade. NewsVoice skrev i en tidigare artikel att fönstren blåsts ut på lokalerna, men det var felaktigt. Fönstren hade splittrats inåt i lokalerna.

Flera fordon blev skrotfärdiga vid Vinsta-explosionen. Foto: NewsVoice.se
Flera fordon blev skrotfärdiga vid Vinsta-explosionen. Foto: NewsVoice.se

En mindre brand uppstod innanför ett av fönstren.

NewsVoice har inte kunnat få tag på ägaren till bilverkstaden och telefonnumret som företaget använder är avstängt. Vissa personer som uttalat sig spekulerar om att det handlar om en uppgörelse, men det finns ingen i nuläget som tyder på att det stämmer.

Händelsen har tonat bort efter förmiddagens skriverier i både svensk och utländsk press. Nyheten nådde kanaler som: Fox News, brittiska Metro, Daily Mail, Sputnik News, Daily Star, tyska Heute, kinesiska Xinhuanet mfl. Kanalerna rapporterar om en explosion, men inte om en bomb.

Helt klart är att någon placerat en sprängladdning vid bilverkstaden med avsikt att skapa stor skada. Frågan är av vem och varför. Polisen genomför en förundersökning om vad de väljer att kalla för en “allmänfarlig ödeläggelse”.

Text och foto: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lisa
Lisa
Gäst
14 april 2019 kl 03:48

Dags igen vid samma sunkiga bilverkstad? https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-explosion/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 mars 2019 kl 14:48

Detta dåd är bara en försmak av vad som väntar. De naiva kommer att få bita i gräset!

Mvh Skogåsbon
Mvh Skogåsbon
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
29 mars 2019 kl 17:38

Öystein, tyvärr så tror jag att du har alldeles rätt.

Ernie
Ernie
Gäst
27 mars 2019 kl 22:00

“Allmänfarlig ödeläggelse”? Terrorism är enda rätta ordet. Polis polis potatismos.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Ernie
27 mars 2019 kl 22:08

Normal förortsterrorism…möjligen. Killarna jag pratade med kommer från Mellanöstern. Frågan är vilka som sprängde bomben. Enligt vittnen väcktes dessa av explosionen upp till en mil bort. Man kan föreställa sig hur det måste vara att bo i Basra och Aleppo under krigen mot ISIS och USA.