Vällingby City Bilverkstad i Vinsta sprängdes i natt 01:10

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 mars 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta.
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se

Flera medier har rapporterat om en kraftig explosion som chockerade boende i Vinsta, Hässelby utanför Stockholm. Flera personer har skadats av chocken. Medierna har inte lyckats få fram exakt var explosionen skedde, men NewsVoice var på plats och pratade mer personer i byggnaden. Det var en bomb, säger en person.

Text och foto: NewsVoice | Text uppdaterad kl 18:47, 27 mars

Läs uppföljningen: Explosionen i Vinsta var ett bombattentat enligt anställda

Uppgifterna är dock flytande. En person som NewsVoice talade med tror det var en explosion som kom från tunnelbygget som går nästan precis under byggnaden. En annan säger att det var en bomb. Polisen har ännu inte gått ut med närmare uppgifter, men helt säkert är att Vällingby City Bilverkstad på Skattegårdsvägen är en mycket skadad lokal. I princip alla fönster i byggnaden som tillhör verkstaden har splittrats. Utanför verkstaden finns stora gastuber, men de är intakta.

En person som arbetar på en annan bilverkstad vägg i vägg med Vällingby City Bilverkstad säger att flera av deras kunders bilar skadats.

Ett hotell skadades intill Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Ett hotell skadades intill Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se

Explosionen var så kraftig att fönster på intilliggande byggnader splittrades och regnade ner på gatorna. Även husfasader och bilar i närheten skadades.

Enligt Mitt i Västerort fördes två personer som hade drabbats av chocktillstånd och lindrigare sårskador till sjukhus. Ytterligare tre personer fick läkarvård på plats. Enligt personer som arbetar i samma hus ska ingen ha skadats inuti byggnaden, men det är obekräftat av polisen.

En anställd på förskolan vid Björnbodaskolan säger att det blivit oroligare i området. Inte bara explosioner, utan även rån. NewsVoice hittade i somras av ren tillfällighet ett uppbrutet kassaskåp i skogen alldeles intill Björnbodaskolan och en bank i Hässelby Gårds centrum, några hundra meter från Vinsta, rånades nyligen av kriminella som körde in en bil i banklokalen.

NewsVoice har ett lägenhetskontor 450 meter från händelsen.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Polisen bevakar Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Polisen bevakar Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: Google Maps
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: Google Maps


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Du har nog rätt i Öystein att vi kan förvänta oss mera av samma och kanske värre. Instämmer i din kritik mot att vi har öppen dörr för individer som bidrar till att samhället destabiliseras, men svårt att veta vilka mörka krafter som ligger bakom i det enskilda fallet. Lyssnade på en längre intervju (som gjordes ett par dar efter Christchurch-dådet) med Ole Dammegard häromdan. Han förklarar på ett mycket bra sätt hur det ligger i de styrandes intresse att med terrordåd av olika slag skapa emotionella reaktioner som resulterar i rädsla och splittring, och hur man går till väga med detta.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=3726&v=wLoz5mQtXuo

 • Så här blir det när vi som nation välkomnar terrorister och gravt traumatiserade individer med öppen famn. Ni som sover: – välkommen till verkligheten!

  Denna detonation gjordes troligen i ett någorlunda isolerat område i syfte att se vad detonationen (denna bomb) kan ställa till med. Vad vi tyvärr kan förvänta oss i en snar framtid är en “sprängning” som kommer att leda till betydligt mer skada. Inte minst döda och skadade människor.

  Vake up Sweden!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *