Vällingby City Bilverkstad i Vinsta sprängdes i natt 01:10

publicerad 27 mars 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se

Flera medier har rapporterat om en kraftig explosion som chockerade boende i Vinsta, Hässelby utanför Stockholm. Flera personer har skadats av chocken. Medierna har inte lyckats få fram exakt var explosionen skedde, men NewsVoice var på plats och pratade mer personer i byggnaden. Det var en bomb, säger en person.

Text och foto: NewsVoice | Text uppdaterad kl 18:47, 27 mars

Läs uppföljningen: Explosionen i Vinsta var ett bombattentat enligt anställda

Uppgifterna är dock flytande. En person som NewsVoice talade med tror det var en explosion som kom från tunnelbygget som går nästan precis under byggnaden. En annan säger att det var en bomb. Polisen har ännu inte gått ut med närmare uppgifter, men helt säkert är att Vällingby City Bilverkstad på Skattegårdsvägen är en mycket skadad lokal. I princip alla fönster i byggnaden som tillhör verkstaden har splittrats. Utanför verkstaden finns stora gastuber, men de är intakta.

En person som arbetar på en annan bilverkstad vägg i vägg med Vällingby City Bilverkstad säger att flera av deras kunders bilar skadats.

Ett hotell skadades intill Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Ett hotell skadades intill Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se

Explosionen var så kraftig att fönster på intilliggande byggnader splittrades och regnade ner på gatorna. Även husfasader och bilar i närheten skadades.

Enligt Mitt i Västerort fördes två personer som hade drabbats av chocktillstånd och lindrigare sårskador till sjukhus. Ytterligare tre personer fick läkarvård på plats. Enligt personer som arbetar i samma hus ska ingen ha skadats inuti byggnaden, men det är obekräftat av polisen.

En anställd på förskolan vid Björnbodaskolan säger att det blivit oroligare i området. Inte bara explosioner, utan även rån. NewsVoice hittade i somras av ren tillfällighet ett uppbrutet kassaskåp i skogen alldeles intill Björnbodaskolan och en bank i Hässelby Gårds centrum, några hundra meter från Vinsta, rånades nyligen av kriminella som körde in en bil i banklokalen.

NewsVoice har ett lägenhetskontor 450 meter från händelsen.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Polisen bevakar Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Polisen bevakar Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: Google Maps
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: Google Maps