Vällingby City Bilverkstad i Vinsta sprängdes i natt 01:10

8
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se

Flera medier har rapporterat om en kraftig explosion som chockerade boende i Vinsta, Hässelby utanför Stockholm. Flera personer har skadats av chocken. Medierna har inte lyckats få fram exakt var explosionen skedde, men NewsVoice var på plats och pratade mer personer i byggnaden. Det var en bomb, säger en person.

Text och foto: NewsVoice | Text uppdaterad kl 18:47, 27 mars

Läs uppföljningen: Explosionen i Vinsta var ett bombattentat enligt anställda

Uppgifterna är dock flytande. En person som NewsVoice talade med tror det var en explosion som kom från tunnelbygget som går nästan precis under byggnaden. En annan säger att det var en bomb. Polisen har ännu inte gått ut med närmare uppgifter, men helt säkert är att Vällingby City Bilverkstad på Skattegårdsvägen är en mycket skadad lokal. I princip alla fönster i byggnaden som tillhör verkstaden har splittrats. Utanför verkstaden finns stora gastuber, men de är intakta.

En person som arbetar på en annan bilverkstad vägg i vägg med Vällingby City Bilverkstad säger att flera av deras kunders bilar skadats.

Ett hotell skadades intill Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Ett hotell skadades intill Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se

Explosionen var så kraftig att fönster på intilliggande byggnader splittrades och regnade ner på gatorna. Även husfasader och bilar i närheten skadades.

Enligt Mitt i Västerort fördes två personer som hade drabbats av chocktillstånd och lindrigare sårskador till sjukhus. Ytterligare tre personer fick läkarvård på plats. Enligt personer som arbetar i samma hus ska ingen ha skadats inuti byggnaden, men det är obekräftat av polisen.

En anställd på förskolan vid Björnbodaskolan säger att det blivit oroligare i området. Inte bara explosioner, utan även rån. NewsVoice hittade i somras av ren tillfällighet ett uppbrutet kassaskåp i skogen alldeles intill Björnbodaskolan och en bank i Hässelby Gårds centrum, några hundra meter från Vinsta, rånades nyligen av kriminella som körde in en bil i banklokalen.

NewsVoice har ett lägenhetskontor 450 meter från händelsen.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Polisen bevakar Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Polisen bevakar Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: NewsVoice.se
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: Google Maps
Vällingby City Bilverkstad i Vinsta. Foto: Google Maps
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
27 mars 2019 kl 11:53

Igår släkte Bankparasiterna ner “Parasitstop” en blogg som enbart riktar sig mot bankernas parasitism och penningpyramidbygge! Det börjar brännas i EU:s skötebarn och fascism som nu rycker allt närmare. Det ser illa ut.

https://parasitstopp.wordpress.com/

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
Reply to  Kjell Holmsten
27 mars 2019 kl 13:10

Så WordPress har rättat in sig sig i ledet tillsammans med de andra stora amerikanska censurerande aktörerna. Mycket illavarslande med tanke på hur många (inlusive Newsvoice) som använder WordPress.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Kjell Holmsten
28 mars 2019 kl 01:41

Han kan ha haft en bild på ett barn där, ex. Greta och det är inte längre tillåtet på WordPress.
https://techcrunch.com/2018/08/16/new-wordpress-policy-allows-it-to-shut-down-blogs-of-sandy-hook-deniers/

Likväl tycker jag att det är väl hårt att stänga ned en hel blogg utan förvarning.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
27 mars 2019 kl 11:49

Du har nog rätt i Öystein att vi kan förvänta oss mera av samma och kanske värre. Instämmer i din kritik mot att vi har öppen dörr för individer som bidrar till att samhället destabiliseras, men svårt att veta vilka mörka krafter som ligger bakom i det enskilda fallet. Lyssnade på en längre intervju (som gjordes ett par dar efter Christchurch-dådet) med Ole Dammegard häromdan. Han förklarar på ett mycket bra sätt hur det ligger i de styrandes intresse att med terrordåd av olika slag skapa emotionella reaktioner som resulterar i rädsla och splittring, och hur man går till väga med detta.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3726&v=wLoz5mQtXuo

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Kalle 01
27 mars 2019 kl 13:51

Ole Dammegard är en synnerligen insiktsfull person. Jag följer honom och hoppas att fler gör detsamma.

https://lightonconspiracies.com/

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
27 mars 2019 kl 21:37

OK “Wordpress”-ordet kan syfta på två olika saker. Bra att redaktören har koll på läget och har lagt Newsvoice på ätt bättre ställe.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
27 mars 2019 kl 10:41

Så här blir det när vi som nation välkomnar terrorister och gravt traumatiserade individer med öppen famn. Ni som sover: – välkommen till verkligheten!

Denna detonation gjordes troligen i ett någorlunda isolerat område i syfte att se vad detonationen (denna bomb) kan ställa till med. Vad vi tyvärr kan förvänta oss i en snar framtid är en “sprängning” som kommer att leda till betydligt mer skada. Inte minst döda och skadade människor.

Vake up Sweden!