Lars Bern: “Folket mot skolmedicinen”

7

Lars Bern 10 feb 2015 | Foto: Torbjörn Sassersson

Dagens skolläkare och forskare inom sjukvården måste medge sina misstag. Det är dags nu. Människor i gemen har ändå redan börjat överge svensk sjukvård som kapitalt misslyckats med att bota metabola och invärtes kroniska sjukdomar, för att inte tala om de skadliga kostråd som delats ut i decennier. Ungefär så anser författaren och hälsodebattören Lars Bern i sin kraftfulla debattartikel “Folket mot skolmedicinen”

Text: Lars Bern | Artikeln har tidigare publicerats i Antropocene

Två av de viktigaste grundbultarna inom skolmedicinen i västvärlden under det senaste halvseklet har varit hypoteserna att mättade fetter är hälsovådliga och att högt blodkolesterol ökar risken för kardiovaskulära sjukdomar. Båda dessa hypoteser bygger på forskningsfusk och bristfällig forskning.


Trots att senare tids forskning kullkastat bägge hypoteserna är de fortfarande grundbultar inom den västerländska skolmedicinen. Orsaken synes vara att hypoteserna gett upphov till enorma inkomster för såväl den globala livsmedelsindustrin som läkemedelsindustrin. Det rör sig här om tusentals miljarder i inkomster varje år för dessa industrier.


Köpta läkare och forskare

Skolmedicinen har genom dessa enormt starka ekonomiska intressen kommit att helt korrumperas. Såväl livsmedel- som läkemedelsindustrin har under det gångna halvseklet pumpat in pengar i starkt tillrättalagd s.k. forskning i en strävan att hålla de falska hypoteserna vid liv.

  • För livsmedelsindustrin gäller det att försvara jättemarknaden, för sin på billiga kolhydrater och fröoljor baserade industrimat, vid liv.
  • För läkemedelsindustrin gäller det bl.a. försvaret av den oerhört lönsamma marknaden för kolesterol- och blodtryckssänkande kemikalier.

Skolmedicinens forskare har villigt tagit emot industrins pengar för att producera starkt bias forskning där man hemlighåller de data man påstår sig ha använt. Det senare ett generalfel inom all forskning. Vetenskapliga grunddata skall alltid vara tillgångligt för alla forskare för att de fritt skall kunna verifiera eller kullkasta de slutsatser man dragit. Om inte är det inte fråga om vetenskap.

Skadliga kostrekommendationer

De falska hypoteserna har på skolmedicinens rekommendation, sedan slutet av 70-talet, legat till grund för politiskt beslutade kostrekommendationer till folken i västvärlden, och senare även till resten av världen.

Resultatet av dessa kostråd är den pandemi av metabola sjukdomar (fetma, diabetes-2, hjärtkärlsjukdomar, cancer, Alzheimer och en rad autoimmuna sjukdomar) som nu drar fram över hela världen. Över två miljarder människor har redan tydliga symptom och 40 miljoner dör i förtid på grund av denna pandemi.

Efterhand har människor genom egna erfarenheter vaknat till insikt om att man blivit grundlurade av såväl myndigheter inom livs- och läkemedel som av skolmedicinens ledande företrädare.

Svenskarna utvecklar trots och ofog

Allt fler har börjat trotsa såväl myndigheter som sina läkare och ändrat sin kost och slutat med mediciner som gett dem svåra biverkningar. Otaliga människor har på det sättet konstaterat att de blivit av med sina metabola åkommor. Många har skrivit tidningsartiklar, böcker och bloggar där de försökt dela med sig av sina erfarenheter till sina medmänniskor, för att hjälpa även dem till ett friskare liv.

Jag har för egen del genom ingående medicinvetenskapliga studier i 25 år kunnat göra en resa från en läkemedelsförgiftad metabolt sjuk person till en i stort sett frisk. För att förmedla mina erfarenheter till mina medmänniskor har jag skrivit boken Den Metabola Pandemin och jag har tagit initiativet till bildandet av den nu snabbt växande Riksföreningen för Metabol Hälsa.

KI-forskare vill ha bokbål

I detta läge börjar det skolmedicinska etablissemanget och läkemedelsindustrin bli riktigt oroliga, men istället för att gå ut och erkänna att man haft och gjort fel i 50 år, så går man till frontalangrepp mot alla de som försöker hjälpa sina medmänniskor till ett friskt liv. Bland annat krävde i dagarna fem av etablissemangets forskare på Karolinska Institutet (skolmedicinens Mecka) att det skulle inrättas ett organ för att censurera den typ av böcker där människor delar med sig av sina erfarenheter av hur de blivit friska genom att trotsa skolmedicinens felaktiga råd.

Ewa Meurk – Pressfoto: Elitista.se

Ewa Meurk

I förra veckan besökte jag ett frukostmöte med det senaste tillskottet i den folkliga resningen mot skolmedicinen. Det var arrangerat av en framstående IT-entreprenör och civilingenjör som heter Ewa Meurk. Hon har just startat ett nytt företag som heter ELITISTA med affärsidén att förmedla kunskap om hur man håller sig frisk i en värld där livsmedelsföretag, läkemedelsindustri och skolmedicin driver oss att bli allt mer metabolt sjuka.

Ewa Meurk höll ett brilliant föredrag där hon på en timme lyckades beskriva grunden i problemet med den metabola sjukligheten och vad vi måste göra med våra liv för att bli och förbli friska.

Jag tror att något av det bästa företag och organisationer kan göra för att effektivisera sin verksamhet är att låta sin personal genomgå en utbildning genom t.ex. Elitista. Personal som lider av metabola sjukdomssymptom gör nämligen en långt sämre arbetsinsats än de som är friska och deras livskvalitet är dålig.

Erkänn era fel och brister

Självklart är företag som Elitista och Ewa Meurk en vagel i ögat på de kretsar inom skolmedicinen som vill lägga locket på för oss lekmän som försöker hjälpa våra medmänniskor. Vi är ett hot mot deras monopolställning inom hälsoområdet som de levt med alldeles för länge.

Till de ledande skolmedicinarna inom KI vill jag dock säga, anden är redan ute ur flaskan. Det klokaste ni kan göra är avbön och att överge era falska älsklingshypoteser som orsakat denna fasansfulla pandemi. Redan har långa rader av kloka läkare och gamla medicinprofessorer insett detta. Att det skulle skada era lukrativa relationer med Big Pharma får ni stå ut med.

Text: Lars Bern, Antropocene


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
31 mars 2019 kl 08:35

Mycket intressant och bildande artikel. Tack Lars Bern!

Självklart har jag köpt din bok, och läser den med intresse.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
30 mars 2019 kl 15:56

Tack Lars. Boken har fått sin plats på nattduksbordet.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
19 mars 2019 kl 16:02

Apolipokvoten indikerar LDL partikelstorlek, vilken kraftigt ökar kärlsjukdomsrisken när B/A ökar.
Hög kvot = mindre LDL-partikelstorlek kommer vanligen från snabba kolhydrater och lågfettkost. Visar sig även i höga triglyceridnivåer, som kan vara bra varning då de ofta mäts eftersom det är ett billigt prov. Dessväre vet inte många läkare att koständring är lösningen.
Statinproducenternas mardröm om MSM skulle återpublicera artikeln på den här länken: https://www.dietdoctor.com/se/kolesterol
Men “vårt” MSM skriver sällan något som rika läkemedelsföretag inte vill ha skrivet.

Docent Leif Bergdahl
Docent Leif Bergdahl
Gäst
19 mars 2019 kl 08:41

Jag tar apolipoproteinkvoten på samtliga mina hjärtpatienter förmodligen den enda läkare i Sverige som gör det.Undersökningen är betydligt dyrare än kolesteroilbestämningar(kostar 280 kr) Har patienten en normal apolipoproteinkvot men något högt kolesterol så avstår jag oftast från kolesterolbehandling. Denna kvot är säkrare än kolesterol på att förutsäga framtida hjärthändelser.

Docent Leif Bergdahl
Docent Leif Bergdahl
Gäst
19 mars 2019 kl 06:55

Stenhård kolesterolsänkning kan ta bort ännu inte förkalkade förträngningar i kranskärlen.Sådan behandling användes av cardiologer i USA i slutet av 80-talet innan de allmänt övergick till dilatationer av kranskärlen som gav bra inkomster.Jag själv fd hjärtkirurg på Karolinska Sjukhuset där jag var chef för kranskärlskirurgin slutade 1992 och blev privatläkare i Juoksengi.Har behandlat flera patienter inklusive mig själv med stenhård kolseterolsänkning opch fått dom friska. Diskuterade detta på 90-talet med Sveriges främste kardiolog Prof Vallentin i Uppsala som sade Du har rätt! I utvalda fall hjälper kolesterolsänkning .

Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
19 mars 2019 kl 01:34

Jag hoppas verkligen att det blir många fler som ‘rider på vågen’! Det behövs en ny hälsorörelse ..for the many not the few!!

LMA
LMA
Gäst
18 mars 2019 kl 21:43

Ajajajaj.
Bäste Lars Bern, nu stöder Du en i mina ögon surfer, dvs en som rider på vågen och andras idéer….
och tar ruggigt betalt.
Ett råd är att att börja med den “gamle” hederligt kämpande kostdoktorn.se, hans “gamla bok” är fortfarande informativ och kul att läsa och han VILL verkligen väl utan att råna människor pga deras oro.