Macron har rätt, läget för EU är akut – men även för Macron själv

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 5 mars 2019
- Jan Norberg
Emmanuel Macron - Pressfoto: Europaparlamentet

Den franske presidenten med gigantiska problem på hemmaplan går nu ut i en massiv kampanj i hela EU, självklart finansierat av de franska skattebetalarna. Både Macron och Stefan Löfven hamnar förhoppningsvis snart på den historiska sophög där de hör hemma.

Text: Jan Norberg

Nu skall alla EU-medborgare ta reson. Frustrationen hos denne globalist är lika stor som hos samtliga hans exklusiva vänner inom den globala lobbyn vilka lyckats få honom till makten i Frankrike. Uppdraget denna quisling fått av sina globala välgörare stannade dock inte med att bli president i Frankrike. Den lydige och lojale Macron skulle givetvis övertyga hela EU om sin egen och globalismens förträfflighet.


När allt verkligen har baktänt inser Macrons globalistiska uppdragsgivare att det snart är färdigt med imperiebygget när denna marionett lyckats reta upp, inte bara sitt eget folk, utan också fått många andra EU-länders medborgares aversion emot sig och det EU denne livligt förespråkar.


Duperade väljare

Att Macron lyckades dupera och lura sina egna väljare att välja honom till president i Frankrike är ju en sak, men att försöka samma trick med övriga EU:s olika befolkningar är nog inte lika lätt. Vi ser alla hur ångerköpta de franska väljarna är. Å andra sidan är det ju hur bra som helst att denna globalist drar ned brallorna på sig själv så slipper andra göra det åt honom.

Man får lätt en flashback till olika svenska politiker när de tror att väljarna är korkade i hela EU. Det är bara i Sverige som väljarna går på vad svenska politiker försöker smälla i dem.

Att Macron också kan ha fått råd av experten på området, dvs Stefan Löfven, går inte helt att utesluta. Både Macron och Stefan Löfven befinner sig snart på den historiska sophög där de hör hemma. Men en sak har Macron rätt i, läget inom EU är akut. Dock inte på det sätt som Macron försöker göra gällande.

Läs Europaportalens artikel: “Macron till alla i EU: Läget är akut” och kommentera gärna.

Text: Jan Norberg

 

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @ Peter Grafström 2019-03-07 at 12:38

  Jag har respekt för allas synpunkter men när de inte överensstämmer med mina egna anser jag att “måste” bemöta dessa.

  Peter du borde ta ett steg tillbaka och fundera lite på hur du skall strukturera dina teorier och ditt tyckande.

  Primo
  Jag vet ju lika lite som någon annan hur kontakterna mellan globalisterna och Macron ser ut i realiteten, men det är heller inte det viktiga. Det är däremot konsekvenserna och det är lite överkurs att spekulera i vem som vill vad och vilka som exakt ligger bakom.

  Secondo
  Att beskylla hela USA för att vilja ha en krasch i Europa är att ta i lite väl mycket, det är vissa globala intressen i USA som möjligen kan ha intresse av ett svagare Europa. Å andra sidan vill nog inte USA ha ett Europa i islamskt kaos för då utgör ju Europa en farlig partner, åtminstone tror jag att Trump resonerar så.

  Finalemente
  Att Europa kan samarbeta på olika områden borde ju inte störa USA men visst har du rätt i att globalisterna (även de i USA) gärna ser ett ekonomiskt försvagat Europa, bara de kan optimera sina profiter från ett europeiskt låglönekollektiv. Det handlar om global dominans för de globala företagen till stor del ägda och kontrollerade av den globala eliten, de vill maximera sina vinster och då krävs det lägre löner. Något man bla åstadkommer genom en översvämmande import av outbildad arbetskraft från islamska länder.

  Jag tog mig tid att fundera var jag tror att Trump står i den här frågan och eftersom han vill ha en kontrollerad invandring in till USA baserad på meriter så tror jag att han inte ännu blivit till 100 % påverkad av globalisternas lobbyister.

  Däremot så skriker ju hela socialistkören sedan ett tag i USA på att det inte skall finnas några gränser öht och att allt skall bli som vi har det i Sverige. Jag tittade på Laura Ingram som framträdde på CPAC häromdagen och hon tog just upp Sverige som ett av världens mest avskräckande exempel på hur det går när socialister öppnar sina gränser på vid gavel för islamister och kriminella.

 • Macron är en kommunist precis som Merkel. Det handlar om att globalisera och slå sönder sammanhållningen i länderna med hjälp av islams religion. Han är en farlig man och jag hoppas att de gula västarna inte ger sig utan växer och blir fler. Folket börjar vakna upp så sakteliga. Han måste bara bort från sin roll som president.

 • Om man tror på att globaliserarna råder Macron till det han håller på med då vill kanske inte globaliserarna att han ska lyckas utan syftet är kanske att krascha det han representerar.
  När globaliserarna vill vinna gör dom nog inte så. Usa kan vilja att EU kraschar genom att på detta sätt framkalla en folklig reaktion.
  Bara för att den folkliga reaktionen är naturlig, betyder det inte att det som provocerade fram den var emot den reaktionen utan kanske ville ha den.
  Jag tror Usa (och kanske även en del av EUs elit) fruktar att de nationella lyckas reformera EU och vill hellre lösa upp alltsammans.
  Förenklen icke!

 • @ Jan Norberg 03-06 11:08

  Hade lite för bråttom att skicka det förra inlägget , här kommer fortsättningen.

  Den enda anledningen till att politikerna har kunnat göra sig oberoende av väljarna är ju bara för att ni väljare tillåter detta… men den valsen har vi ju dragit några gånger förut , jag behövde bara ett insteg till min slutkläm , nämligen att jag tänker inte följa din uppmaning i sista raden. Åtminstone inte den aktuella dagen.

 • @ Jan Norberg 03-06 11:08

  Din första rad berättar mer än vad som kanske var tänkt , om du tillåter mig att vara lite förmäten.
  Ty , humorn är ett giftigt vapen mot makten , som dom har sett till att neutralisera med god hjälp av massmedia och kulturindustrin. Ju längre bak i tiden vi går , desto vanligare var det att politikerna fick utstå hån och smädelse i humoristisk form , som drog ner byxorna ännu lite mer än vad den rent formella kritiken förmådde göra.

  Men vem kan t.ex. höra musik i dag med politiska budskap ? Politiska satirprogram i tv , existerar det öht ? På 90-talet vart ju stand-up-comedy populärt även här i Sverige , efter amerikanska förlagor förstås , men det tog ju inte lång tid innan det enda man fick sig till livs var inbördes ” roastningar ” som gick ut på att göra sig lustiga över varandras små karaktärsbrister som var roligt för de inblandade möjligtvis. Lite firmafest över det hela , men eftersom det innehöll kändisar av varierande grad så förmodades vi hålla till godo ändå.

  Journalisterna har också bidragit till detta vakuum då man blivit mycket fogligare i sitt bemötande av arroganta politiker , hur många gånger har t.ex. inte ärkeskitstöveln Carl Bildt lämnat undfallande och oinsatta utfrågare svarslösa , och det bara för att han vet att han kommer undan med att vara arrogant.

  Att politikerna gjort sig mycket mer svårtillgängliga för både allmänhet och media är också en bidragande orsak till att de kunnat skaffa sig ett överläge redan från scratch.

 • Vilket skämt!

  Vem vill bygga ett bättre Europa tillsammans med en folkförrädare??

  Det hela visar bara vilken sjuk och skev verklighetsuppfattning denne bedragare har. Hans fall kommer att orsakas av hans förakt av det egna folket, samt hans inbitna övertygelse att alla människor är dumma och kan därför luras.

  En ny Hitler??

  • Förr pratade vi om politikerföraktet samtidigt som vi skrattade och slog för knäna.

   Idag är det kännetecknande draget politikernas väljarförakt, dvs det har skett en tyst revolution i Sverige.

   Svenska politiker har gjort sig oberoende av väljarna genom att i grunden ändra finansieringen av politisk verksamhet, idag kan politiker helt strunta i väljarna då de har sitt på det torra med det statliga partistödet och rundhänta ek lönevillkor osv.

   I teorin kan detta faktiskt vara en källa till oro för en statskupp i det tysta.

   Om någon illasinnad grupp vill åstadkomma en statskupp så behöver de bara bilda ett politiskt parti och finansiera den tid det tar att ta sig in i parlamentet, därefter är de ju precis som andra politiska partier garanterade statligt partistöd och kan därpå konsekvent strunta i väljarnas uppfattning.

   Jag undrar om det är just därför som 7-klövern så frenetiskt och desperat gör allt för att hålla SD utanför parlamentariskt inflytande?

   7-klövern hade inte räknat med att det svenska väljarkollektivet skulle genomskåda deras kriminella tilltag att göra sig oberoende av väljarna.

   Tänk på det när ni skall rösta i EU-valet!!!!!!!

 • Ja på sophögen hör de hemma. Jag känner dock lite empati för de stackars fiskmåsar som brukar finnas där.
  Men de kan väl öva prickskytte på de två som game betraktat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *