DEBATT. Nu står Sverige inför ett tufft val och Johan Westerholm på Ledarsidorna har en del kloka ord att delge i artikeln: “Sverige inför ett vägval i relationen med Kina” vår regering inför tillsättandet av en ny ambassadör i Kina.

Text: Jan Norberg | Bild: Skådespelaren Jet Li i filmen Hero från 2002. Skärmdump. 

Anna Lindstedts famösa hantering av den fängslade bokförläggaren Gui Minhai har tvingat regeringen att flytta henne till ett annat av sina favoritprojekt, Agenda 2030.

För att vara sosse så är Johan Westerholm ovanligt klarsynt. Det finns anledning att överväga valet av ny Kina-ambassadör mycket noga. Kinas ställning som finansiell stormakt kommer att påverka Sveriges möjligheter att expandera på en av världens största tillväxtmarknader, så det gäller att inte utse någon som kommer till Kina med ambitioner att läxa upp Kina.

Kinas möjligheter att inte acceptera vem som helst har nog aktualiserats ordentligt efter Gui Minhai-skandalen eller som Westerholm uttrycker det:

Johan Westerholm - Pressfoto: Ledarsidorna.se
Johan Westerholm – Pressfoto: Ledarsidorna.se

”Kina är även i allra högsta grad ett macho-land där feministisk utrikespolitik kryddat med miljöinriktning bevisligen inte går hem.

Den avgående ambassadören Anna Lindstedt har under i praktiken hela sin ämbetstid haft stora problem med access i Kina och blivit ignorerad av kineserna enligt samma modell som Kina satte Norge i frysboxen efter att Liu Xiaob erhållit Nobels fredspris.

Mobbningen av Lindstedt gick så långt att kinesiska regeringsföreträdare markerade mot Sverige genom att vägra skåla med Lindstedt på officiella middagar och mottagningar.”

De tre namn som Westerholm droppar förefaller vara riskabla val alla tre. Kanske det flitige skribenten Karl Wang kan kontakta Regeringen och anmäla intresse för jobbet. Karl Wang är ju ändå pensionär, bor i Kina och är en sk Kina-kännare med en stor faiblesse för Kina. Kanske något Sverige skulle kunna tjäna på?

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

31 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Korp
Korp
Gäst
21 mars 2019 kl 14:32

Några korta frågor, som Jan Norberg kanske kan svara på.
Vem är Kinakännaren Ola Wong? Har han något gemensamt med Kinakännaren Karl Wang?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 mars 2019 kl 12:51

Svar till Karl Wang 2019-03-20 at 00:18 Först och främst är inte NewsVoice kommentarsfält en yta att bedriva personliga angrepp mot enskilda personer, än mindre mot NewsVoice skribenter. Därför har jag raderat dessa angrepp i din kommentar. Var god läs reglerna som gäller för kommenterande. Du skriver även i din kommentar bla: “Det har även visat sig att Herr Torbjörn Sasserssons har här erhållit ett hedersomnämnande. Han har 2016 skickat ut ett förfalskat pressmeddelande som skickats ut i Vetenskap och Folkbildnings namn[15] samt publicerats på Torbjörn Sasserssons [16] webbplatser vetenskap-folkbildning.nu och aretsforvillare.nu.” Jag vet inte vilket hedersomnämnade du skriver om. Pressmeddelande som skickades ut av “någon” till bland annat Journalistförbundets tidning “Journalisten” var ett “prank” men också ett test för att kontrollera om förbundet kontrollerar källor. Det gjorde inte chefredaktör, VD och ansvarig utgivare Helena Giertta. Hon nappade blixtsnabbt på pressmeddelandet och la själv ut sin egen artikel om att Peter Wolodarski fått priset Årets Förvillare, vilket Wolodarski även fått vid en äkta och allmän omröstning på bloggen Vetenskap-folkbildning.nu Aretsforvillare.nu [medan han samtidigt utsågs till Årets förvillare av Vetenskap-folkbildning.nu]. Det var alltså inte föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) som låg bakom pressmeddelandet eller omröstningen, vilket inte heller påstods i pressmeddelandet. Från pressmeddelandet: “DN och chefredaktör Peter Wolodarski får priset Årets Förvillare 2015 för att ej ha säkrat evidensbaserad journalistik på tidningen. DN har inte tagit till sig den kunskapsutveckling som varit trenden de senaste åren för hur svenska medier utvecklas. Trots initiativ som Viralgranskaren och 404-bloggen har inte alla tidningar evidensbaserat sitt arbete. Det syns tex tydligt i DN:s tendentiösa ”PR-rapportering” gällande utrikespolitik. Wolodarski kritiseras även för att ha reducerat DN:s skara av erfarna journalister genom personalprojektet ”frysboxen”och ersatt dessa med yngre och därför ofta oerfarna journalister på frilansbasis. Detta har rimligen sänkt den vetenskapliga kompetensen på DN.” Pressmeddelandet (PDF): http://media.vetenskap-folkbildning.nu/2016/01/Pressmeddelande-ÅF-2015-senaste.pdf Att Helena Giertta läste pressmeddelandet så slarvigt och sedan publicerade artikeln bevisar att hon anser att Vetenskap och Folkbildning som källa räcker för att hon ska tro på något. Det visar att det spelar ingen roll vad som är sant eller falskt så länge som källan är godkänd av etablissemanget. Giertta anser underförstått helt enkelt att man ska tro på det som kommer från VoF. I övrigt har du Karl Wang nu tydligt visat var du står i debatten om vad som är sant, falskt och “vetenskapligt”. Glöm inte att VoF bara är en opinionsbildande förening som använder en… Read more »

Korp
Korp
Gäst
19 mars 2019 kl 18:31

Tyvärr Jan Norbeg.. Grälsjuka är inte mitt bästa ämne. Du får hitta något annat, villigare offer. Lycka till!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Jan Norberg
20 mars 2019 kl 13:49

@Jan Norberg.
Det är tydligt att ditt ego har fått sig en törn. Går inåt och begrunda. Då hjälper det inte att du kastar spjut från Portugal, för du har samma argumentationsteknik som är så pass vanligt och förödande i den svenska debattkulturen. Jag har tidigare tyckt att du har haft några bra inlägg här på Newvoice men dina sista alstrar av debattteknik har ändrat min åsikt.

Korp
Korp
Gäst
19 mars 2019 kl 16:45

Jan Norberg.. Att bemöda sig med att bygga ett antal halmgubbar är ett ohederligt sätt att debattera.
På engelska talas det om att den som lägger falska argument i en debattmotståndares mun gör en straw man. På svenska heter samma fenomen halmdocka, halmgubbe eller halmfigur.
Det handlar alltså om en person som avsiktligt missförstår en opponent. Debattören kan därmed skräddarsy åsikter som visserligen aldrig framförts, men som är enkla att bemöta.
I Expressen skriver Johannes Forsberg om slik debatt-tekniknik: ”Det är enkelt att bygga en halmgubbe. Man tar sina politiska motståndare och gör en grotesk karikatyr av deras uppfattningar. Sedan går man till rasande angrepp och tycker sig vinna debatten i stor stil.”

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 mars 2019 kl 16:31

Det är naturligtvis bäst att skiva under rätt namn och inte använda pseudonym. I annat fall kan skribenten dra på sig irritation. I övrigt tycker jag återigen att det är superviktigt med andra röster än de som torgförs via västmedierna. Vi kan aldrig få en sansad bild av världen om vi bara lyssnar till de västmedier som utsett sig själva som fanbärare av sanningen. Därför ser jag framemot nya texter från Karl Wang eller någon av hans Kinakollegor.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
20 mars 2019 kl 00:53

Som jag förklarat på en annan plats, detta är en kultur av skvaller och personkult jag inte känner mig hemma i. För att förklara för andra detta med namn i Kina. I Sverige hade jag ett helt vanligt svensk namn, precis som den berömde fotografen Christoffer Hjalmarsson, som är född i Nagpur i Indien (36 dagar på gatan). Alla, utan undantag, som bosätter sig i Kina måste ta sig ett kinesiskt namn. Man byter inte namn, man tar ett nytt, det finns ett otal skrivtecken att välja från, och man kan välja fritt. Kinesiska administrativa system kan helt enkelt bara hantera kinesiska skrivtecken och namn. De skrivtecknen skall sedan finnas med på alla officiella handlingar, om det bara är något så enkelt som ett körkort. Kina har över 1,000 språk, och skrivtecknen uttalas, och skrivs fonetiskt på västerländska, olika på olika språk. Jiang Jieshi är samma skrivtecken och samma namn som Chiang Kai-shek, Wang och Wong är olika namn i Sverige, men samma namn i Kina. Annars får man kalla sig precis vad man vill. ”Karl” är inte ett godkänt namn i Kina, men traditionellt brukar alla i Kina lägga till ett västerländsk förnamn i allt umgänge med västerlänningar. Med förhoppning att detta skall bidra med lite kunskap i skvallertyfonen.

Korp
Korp
Gäst
19 mars 2019 kl 12:49

Jan Norberg, “Utan att veta så gissar” du “att Karl Wang blivit sur”.
Det luktar Ad hominem-argument lång väg i dina försök att mästra “Karl W”.
Ad hominem-argument eller argumentum ad hominem (latin “argument mot personen”), innebär att en debattör fokuserar på den person han eller hon debatterar med, bland annat meningsmotståndarens karaktär, förmåga eller avsikter i stället för själva sakfrågan.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Jan Norberg
20 mars 2019 kl 00:18

[Angrepp där bla den en enskild person pekats ut har raderats i denna kommentar. / red]

Att jag inte kom tillbaka har med en influensa och 39 graders feber att göra. Dessutom har vi kinasvenskar kontakt med varandra, och vad som har hänt att är att en viss [raderat namn] uppenbarade sig för att sprida sina konspirationsteorier på en annan sajt, och blev ordentligt satt på plats av […raderat…] utsågs [raderat] till Årets förvillare, vilket ges till den som ”frivilligt eller av grov oaktsamhet, bidragit till att skapa förvirring och oklarhet om vetenskapens metoder och resultat. Särskild vikt ska fästas vid insatser för att främja auktoritetstro och en okritisk inställning till sådant som sägs i vetenskapens namn.”

Det har även visat sig att Herr Torbjörn Sasserssons har här erhållit ett hedersomnämnande. Han har 2016 skickat ut ett förfalskat pressmeddelande som skickats ut i Vetenskap och Folkbildnings namn[15] samt publicerats på Torbjörn Sasserssons [16] webbplatser vetenskap-folkbildning.nu och aretsforvillare.nu. Sassersson meddelade att han avsåg sluta med sitt agerande först om den verkliga föreningen slutar med sina priser.

Björn Cedervall, radiologispecialist vid Vattenfall och docent i medicinsk strålningsbiologi vid Karolinska institutet,[9] har avfärdat [raderat] som en personkult, “helt fokuserad på personer snarare än vetenskap”. Allt kopierat från webben. Detta är inte en omgivning där jag känner mig hemma och vill vara.

Korp
Korp
Gäst
13 mars 2019 kl 17:29

Även jag anser Karl W, att det är mycket lärorikt och intressant att läsa vad du skriver. Jag har stor förståelse för att du inte vill bli bespottad och bli kallad för Troll.
Fortsätt dock med att avslöja etablissemanget!

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Jan Norberg
13 mars 2019 kl 07:05

– Kvinnans ställning. Tradition och pragmatik.
– Kinesiska män är inte toffelhjältar typ Lille Fridolf, men alla i Kina strävar efter att spela sin roll.
– Kvinnor i speciellt västra Kina är välkända för att ha ”ett mycket uppriktigt och direkt sinne”, och mannen är lite bekväm till naturen om tillfälle ges. Dessutom är kvinnorna otroligt duktiga på att leda familjen.
– Bor man i ett land behöver man inte andras källor, man kan läsa bloggarna, uppleva och lyssna.
– Vad Sverige producerar, läs MSM och SVT. Det mesta saknar verklighetsanknytning. Att bekämpa Daesh/IS blir omstöpt till religiös och etnisk förföljelse till exempel. När motsvarigheten till PO/PON i Kina stoppar ett mobb drev som driver folk till självmord, då blir det censur.
– Nätverket, nej. Det uppstod för kanske 25 år sedan, ligger nu på WeChat, och har ett trettiotal medlemmar, varav ett tiotal har svenskanknytning. Vi håller ofta kontakten och byter erfarenheter. Det är slutet. Därför kan vi ofta uttrycka oss på liknande sätt på olika sajter.
– Jag skriver inte under signaturer. Det där är en ”spottloska” vi regelbundet får, och det är mycket otrevligt. Flera personer vill inte längre synas alls. Inte ens under pseudonym.
– DN, nej bevare mig. Jag betalar inte för någon svensk blaska, men som gammal driven IT ingenjör, jag visste inte ens att det var en betalvägg där.
– Tinder, jag har aldrig hört talas om någon statistik. Det är helt fritt att öppna sajter i Kina, även utomlands. När det gäller kvinnoöverskottet är det lika känt i Kina som massinvandringen i Sverige.
– Jag har inte nyligen flyttat till Kina och är inte överpositiv. IT ingenjörer är internationella jobb, man kan nästan åka eller flytta dit man vill när man vill. Trevligt att kunna prova på olika länder.
– Att bidra till att öppna ögonen på andra vore ju trevligt, tills man har fått alltför många ”spottloskor” och ”smuts kokor” ansiktet, som att bli beskylld för att vara ett troll, då tar man skydd och går och gömmer gömmer sig, vilket jag gör nu.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Karl W
13 mars 2019 kl 13:16

Karl W. (KW) Självklart ska du inte utsättas för “spottloskor”, men jag känner Norberg och jag kan garantera att inte alls är fientligt inställd. Han har bara sin debattstil. Hoppas det är ok Norberg, men du har flera gånger sagt att det är förbaskat intressant att läsa KW:s kommentarer och artiklar.

Jag anser att du Karl W. tillför viktiga pusselbitar när det gäller Kina. Jag kan erkänna att även jag blivit lurad av den västliga negativa propagandan om Kina och det stör mig att jag inte insåg det tidigare. På senare tid har jag tagit del av vad andra insatta svenskar anser om Kina, svenskar som bott perioder i Kina. De ger bilder av Kina som korresponderar med KW:s uppfattningar.

Sverige är ett märkligt land. Inom näringslivet vill stora svenska bolag gärna ha handel med Kina, men när medierna skriver så ska vi lära oss att passa oss för Kina.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
13 mars 2019 kl 16:41

Även jag anser Karl W, att det är inspirerande och lärorokt att läsa det du skriver, så jag hoppas att du fortsätter med det här.

Ulf ClaréusD
12 mars 2019 kl 11:09

Karl W, det var en rejäl skopa av förakt över dagens Sverige och svenska makthavare, som du rätteligen hällde ut! Ja, ett “skithålsland” formades det till, av sextiotalets vidriga vänstervåg, som vällde in överallt och som aldrig skulle ha behövt få det kraftiga inflytande det nu fick, om det inte vore för kanske främst Bonnierfamiljens blaskor, som i likhet med vad som hände i USA, tog grepp om Historien, erövrade den och kunde sedan bestämma Framtiden. Den framtid som vi nu ganska klart kan skönja. Vi svenskar har uppenbart valts ut som prototyper för “the White Christian” genocide. Det hela följs noggrant från studiegrupper på Harvard och Stanford, har man kunna läsa på nätet.
Varför stod vi inte på oss då; jag menar den borgerliga samhällshalvan? Dom kastade in handduken, fortare än kvickt och tog fegt efter, istället. Alldeles speciellt på raspolitikens område. Synbart redan i februari 1975 när Sveriges förvandling till ett multikulturellt Paradis, klubbades igenom i Riksdagiset på en motion skriven av Olof Palme och Anna-Greta Leijon, en hjärtefråga för Folkpartiet och Bonnier-media.
Jag har svårt att tro annat, än att Kina skarpt ogillar att det “neutrala” Sverige, så klart och tydligt ställer upp på the Anglo-Zionist’s nya världsordning och deras uni-polära värld. Det faktum att Sverige inte har yttrandefrihet, en reell sådan, utan kör med Fake News i statsmedia, har säkert noterats.

LKM
LKM
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
12 mars 2019 kl 16:37

Håller helt med här också.
Sweden fake news idag var att publicera en bild på ett annat Norwegian-reg plan
istället för det Ethiad-plan som gick i backen.
Måttligt intresserade av att ändra men gjorde så iallafall UTAN URSÄKT ELLER ENS KOMMENTAR !
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7172943
Sweden fake news VARJE dag.

Karl W
Karl W
Gäst
12 mars 2019 kl 02:26

Tack för uppmärksamheten Jan Norberg, men jag har betydligt mindre intresse att bli representant för Sverige i Kina än jag skulle ha att bli representant för Daesh/Islamska Staten i Sverige. Sådan är den ökande stigman och föraktet i Kina mot Sverige och de falska vidrigheter Sverige producerar. Inte heller förtjänar jag att bli kallad ”flitig skribent” härefter, jag skulle inte ens brytt mig att läsa detta om inte en annan medlem av vårat svenskkinesiska nätverk hade påpekat det för mig. Jag har en stark övertygelse att även den största idiot, med de mest vansinniga åsikter, skall ha rätt att framföra dom, men inte oemotsagd. Konspirationsteoretiker och Voodoo präster skall diskrediteras och sägas emot, oavsett om det gäller Kina eller elektromagnetisk strålning utan att riskera att en tidning stänger av kommentarerna efter hotelser. Det har i grunden lite eller inget med yttrandefrihet att göra. Det finns andra sajter där dom kan exponeras. Senast idag ser jag en rent ut vidrig artikel från DN där man lyckas på ett otroligt grovt sätt förvränga verkligheten – igen. ”Tinder” typ databaser är mycket vanliga i Kina, en högutbildad kvinna som påbörjat en karriär men vill bilda familj skriver själv in sig i en av dessa databaser, ofta lokala, och letar efter en äldre man med stabila förhållanden och ekonomi. Män som vill bilda familj letar naturligtvis efter en kvinna i fertil ålder. DN börjar jämföra detta med ”The Handmaids Tale”, smutskastar, nervärderar och förfalskar i föraktande höga toner, och svänger sig med uttryck som ”BreedReady”, en slarvig översättning liksom att funktionshindrad har översatts med ”deformed man”. På svenska skulle vi säga ”önskar ha barn”. DN och författaren också ljuger mycket grovt att Kina har mansöverskott, medan man i verkligheten har ett kvinnoöverskott idag. Äktenskapsmäklare har fyra gånger så många kvinnor på böckerna som letar en man än män som letar kvinnor. På ”Tinder” sajterna finns tio gånger eller mer kvinnor än män. Gui Minhai-skandalen var att Sverige försökte frita en kriminell i Kina genom att otillbörligt påverka rättsväsendet. Hur skulle Sverige reagera om Uzbekistan utövade starka påtryckningar att frige Rakhmat Akilov som frihetskämpe. Kina är heller inte något macho-land. Jag tror helt enkelt inte svenskarna har förstånds kapacitet att fatta hur illa man bär sig åt. Sverige, det lilla skithålslandet i överkanten på halvön på baksidan av Asien som är förståndshandikappat, efterblivet och ligger 50 till 100 år efter i utvecklingen.

LKM
LKM
Gäst
Reply to  Karl W
12 mars 2019 kl 16:20

Håller tyvärr med dig. Och förglöm inte att det är fullständigt självförvållat med en närmast marxistisk media-elit som styr “debatten” och talar om vad folket skall tycka annars tystas det.
Den media-eliten är en liten aning naggad i kanten och en större smäll kanske kan väntas nu om de fiiina liiberalerna som styrt landet via sitt eget frälse de mutade journalisterna. Ytterligt få som inte skriver ett litet reportage från t.ex. Åre för att få veckan med familj betald på lyx-hotell för max 18 plankade rader.
Att försvara dessa via massmissbruk av tryckfrihetsbegreppet har blivit ett måste annars tystas politikern ifråga. Den synnerligen motbjudande argumenteringen mot SD, grundat 1983 (?),
vs kommunistpartiet är rent motbjudande. ALLA har ett mörkare förflutet hade man hoppats så att man lärt sig lite på vägen men detta gäller inte FP som i sin elitism med ägare från ett utvalt folk som härskar genom att söndra och tar hjälp av NORSKA Shibstedts som vill flytta NATO´s gräns österut och kasta allt i knäet på Sverige osv osv.
Tydligen är Herr Åkesson ett VÄLDIGT stort hot mot de sk liiberala krafterna och därmed det enda alternativet. Verkar som om EBT et co förstått detta och avväpnar Jimmy medans de borde alliera sig och slänga ut alla liiberaler från riksdagen.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Karl W
12 mars 2019 kl 20:13

@K. Wang tack för de befriande ord som är omöjliga att framföra i själva Sverige utan att blir förklarat som ikke människa. Det blir ett stålbad för Sverige när befolkningen inser hur det verkligen ligger till och blir avklädd sin Hybris. Projektioner har under många decenier varit en svensk specialitet.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
11 mars 2019 kl 17:06

Så vid jag förstå kineserna har de stort respekt för ärliga genuina människor, även kvinnor.Min erfarenhet av Asien. Filmen Hero visar med önskvärd tydlighet vilka karaktärsdrag man beundrade på den tid, men säkert även i dag. Laotse och konfuzius har präglat Kinas kultur. Att den avgående ambassadören inte fick gehör har med tydlighet beskrivits ovan. Dubbla tungor ät inte välsedd i andra länder.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Birgit Sjölander
12 mars 2019 kl 02:48

Bara som tillägg. Glöm inte att en ambassadör är i Kina som representant för sitt land. De markeringar som eventuellt görs mot henne, som i detta fall, är inte personliga utan riktade mot Sverige och den svenska regeringen. Att Laotsi och KungFuTsi (Laotse och konfuzius) har präglat Kinas historia växelvis under olika tidsperioder är helt rätt. Båda har rötter 2,200 år tillbaka. Konfucius sa, ”När vinden blåser böjer sig gräset. När mästaren talar lyssnar tjänaren.” Det är väl ungefär Sverige av idag. LaoTsi sa ”Den som vill framgångsrikt leda ett folk måste kunna följa dom.” Det beskriver mycket väl dagens Kina.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Jan Norberg
12 mars 2019 kl 03:14

Sant, Kina går helt sin egen väg, man har redan gått igenom vad som pågår i Sverige idag. Kvinnans ställning kommer ofta upp i svenska diskussioner, och jag tror inte svenskarna fattar hur stark, för att inte säga dominerande, kvinnans ställning som oftast är i familjen i Kina. Familjen är centralpunkten för nästan allt i Kina. Det är ett rollspel, ingen ”jämlikhet” eller ”likhet”. Det ställs krav och utkrävs ansvar, delvis olika för parterna. Kvinnorna anser sig själva vara ansvariga för familjen, männen skämtar om att dom bara är inventarier, vars värdering för stunden beror på hur väl han har städat eller diskat, och hennes humör. Hon känner sig även ansvarig för honom utanför hemmet, och har han inte skött sig till förväntning väntar avhyvling efter hemkomsten. Män har kallat det ”verbal arkebusering”. När jag går ut på stan är det nästan 100% männen som tar hand om barnen, inklusive spädbarn. Hur ofta har jag inte sett scenariot, kvinnan vänder sig till sin man och säger något som: ”Jag skall gå och handla i den här affären. Sätt dig här och vänta på mig.” varpå mannen oceremoniellt och utan kommentar sjunker ner på en parkbänk med ungen och väntar tills hon kommer tillbaka. Om man någon gång stilla undrar om dom inte skulle shoppa tillsammans får man svaret ungefär, ”Varför då! Han är ju bara i vägen och besvärlig.”

Ulf ClaréusD
11 mars 2019 kl 14:15

Kineser är som vi svenskar var på 50-talet och några år in på 60-talet, då vi ju också var en industrination, enligt definition. Det är no-nonsense som gäller därstädes och feminister som ständigt masturberar sina känslor, har inte något att ge.
Den svenska hybrisen börjar nu visserligen att krackelera: inget problem i världen var från och med några år in på sextiotalet för stort för de socialdemokratiska socialingenjörerna. Det var inte bara Sverige och (de homogena) svenskarna som skulle förändras i grunden. Utlänningarna skulle med SIDA:s alla miljoner och miljarder smaka på Palmes medicin. Fast det har mest tjänat som (dyrt) lavemang.
Jaha, vi som var med då och faktiskt fortfarande har livet i behåll, trots mer än femtio år av slit med att hålla motståndets estetik och dess fana högt, vi vet att allt som DOM åstadkommit, har i stort sett bara givit misslyckade resultat (tänk svenska skolan) . De som sabbat landet, är inte bara illa sedda, utan rent kriminella och har utan att förstå ett iota, blivit förvandlade till diktaturens kreatur.
Så varför tror det feministiska utrikesdepartementets att Kina ens bryr sig om vilket svenskt sändebud som skall åka till Mittens Rike.