EU pressat av Ungern att ljuga om massinvasionen

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 3 mars 2019
- Jan Norberg
Viktor Orban Baile, Tusnad University, juli 2017
Viktor Orban Baile, Tusnad University, juli 2017

Ungern, som det föregångsland det är på migrationspolitikens område, har i öppna kampanjer med annonser utmanat EU:s migrationspolitiska agenda och EU har därför gått i svaromål på Ungerns kampanj, deras svar framgår av denna länk.

Text: Jan Norberg

Att EU inte drar sig för att ljuga och vilseleda framgår på en rad olika ställen, jag citerar därför ett axplock ur EU:s försvarsskrift.

Ungerns påstående:

“They (EU) want to give even more money to organisations that support immigration.”

EU:s svar:

“The European Union has zero tolerance for human trafficking and has taken action for many years to combat this exploitative crime.

The Commission — like the Hungarian government, like all EU governments — does not support irregular migration. The Commission is working with all Member States to reduce arrivals to Europe whilst still living up to the international obligations of all democracies to protect people — men, women and children — who have to leave their homes because of war.

Saving lives at sea and looking after vulnerable people who have fled bloodshed and war and are in need of international protection is not the same thing as promoting irregular migration. There is no evidence of NGOs working with criminal smuggling networks to help migrants enter the EU. Non-Governmental Organisations (NGOs) and other international organisations are, on the contrary, among the most reliable and valuable partners in dealing with the refugee crisis. They offer asylum seekers information and legal advice and also provide reception and care facilities, helping to ease the burden of Member States.”

Ungerns påstående:

“They (EU) want to give even more money to organisations that support immigration.”

EU:s svar:

“The European Union has zero tolerance for human trafficking and has taken action for many years to combat this exploitative crime.

The Commission — like the Hungarian government, like all EU governments — does not support irregular migration. The Commission is working with all Member States to reduce arrivals to Europe whilst still living up to the international obligations of all democracies to protect people — men, women and children — who have to leave their homes because of war.

Saving lives at sea and looking after vulnerable people who have fled bloodshed and war and are in need of international protection is not the same thing as promoting irregular migration. There is no evidence of NGOs working with criminal smuggling networks to help migrants enter the EU. Non-Governmental Organisations (NGOs) and other international organisations are, on the contrary, among the most reliable and valuable partners in dealing with the refugee crisis. They offer asylum seekers information and legal advice and also provide reception and care facilities, helping to ease the burden of Member States.”

Ungerns påstående:

“They (EU) want to reduce funding for countries that oppose immigration.”

EU:s svar:

“Simply: countries that have been more affected by migration receive more funding to help them in managing it – irrespective of their politics. Cohesion fund allocations include extra funding in relation to net migration from outside the EU in the country since 2013.

For the next budget, all EU Member States, including Hungary, agreed in a series of statements and European Council conclusions that we should learn the lessons of the past and foresee more means for migration management and border security in the future. This includes funding to address the root causes of migration (and thereby prevent it), support for national border protection measures as well as solidarity for EU countries disproportionately affected by migration.”

Kommentar

EU:s försvar visar tydligt hur EU nu försöker förklara bort det faktum att många miljoner illegala lycksökare fått fri lejd in i EU och att detta nu gått helt överstyr. EU säger tex i sista stycket här ovan att man i sin nästa budget har avsatt medel för att kunna lära sig läxan från sina tidigare misslyckanden då det gäller gränskontroll. Varför inte göra rätt redan från början?

På sedvanligt sätt säger man sig nu vilja komma åt grundorsakerna beträffande massinvasionen. Ett uttalande som klart bevisar att de tidigare åtgärderna varit misslyckade. Ungern har stärkt sitt eget gränsskydd och levt upp till sin del av Schengenavtalet, något EU motarbetat och öppet kritiserat.

Inte helt oväntat anför också EU argument om sk FN-åtaganden till sitt försvar för massinvasionen. Det är därför så viktigt att Sverige lämnar FN helt och hållet då det är FN och dess mycket suspekta finansiärer som är en av de viktigare grundorsakerna till att massinvasionen aldrig stoppas.

Jag blir mäktigt imponerad av Ungerns mycket konsekventa hållning, lika imponerad blir man av det breda folkliga stöd Ungerns migrationspolitik har. Kanske är inte PK-ismen lika utbredd i Ungern som i Sverige?

Text: Jan Norberg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq