Nu är din rättighet att inte vaccinera dig ett hot mot folkhälsan i USA

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Vaccinera dig eller bli utstött. Foto på Ben Swann av Truthinmedia.com

Den oberoende reportern Ben Swann säger att motståndet mot vaccankritiker har nått en helt ny nivå. Nu anses din rättighet att inte vaccinera dig som ett hot mot folkhälsan, trots att amerikanska medborgare hittills kompenserats med 4 miljarder dollar för vaccinskador i en särskild vaccindomstol där ersättningarna kommer från skattebetalarna.

Informationskriget för att kuva all vaccinkritik fortsätter. Nyligen har tech-jättar som Facebook och Google lovat att rensa bort “vaccinförnekelse” från sina plattformar, säger Swann. Instagram ansluter sig också i kampen mot “vaccinförnekare”.

I förra veckan varnade en senatskommitté i USA för riskerna med “falsk information” om vacciner och man vill ha en nationell kampanj, som påminner om en tidigare kampanj mot rökning, men nu riktad mot antivaccinationsgrupper som sägs utgöra en hot mot nationell folkhälsa.

“In an effort to curb anti-vaccination conspiracy theories and misinformation, Facebook announced Thursday it will no longer recommend the offending pages and groups, and will block advertisements that include false content about vaccines. The company will also stop recommending anti-vaccination content on Instagram.
The tech giant rolled out its plan to combat anti-vaccine content after mounting public pressure culminated in a Capitol Hill hearing this week, when a Senate panel issued a dire warning…” – Washington Post, 7 mars 2019

Vaccinera dig eller bli utstött…

Kampen mot vaccinationskritiker har därmed nått en helt ny nivå. Nu är inte bara vaccinationsvägran och debatt om vaccinsäkerhet ett hot mot folkhälsan, nu anser delar av den amerikanska senaten och andra aktörer positiva till vaccinationer att rätten till att kunna välja bort vaccination, är ett allvarligt folkhälsohot.

Alla som inte vill vaccinera sig pekas ut som en allvarlig belastning för de som vill vaccinera sig. En polaritet byggs upp där en folkgruppering identifieras som ett direkt hot mot en annan folkgruppering, konstaterar NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson, text uppdaterad 15 mars

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice