Norberg: Den mest utsatta religionen runt om i världen är Kristendomen

41
Rundkyrkorna från 1100-talet på Bornholm är byggda som fästningar mot angrepp. Foto: Eva Nilsson

DEBATT. Med anledning av terrordådet på Sri Lanka häromdagen så finns det anledning att uppmärksamma vad som i Sverige ständigt bemöts med en kompakt tystnad från massmedierna och den samlade vänstern, något som min husguru i religiösa frågor, Mohamed Omar, redan hunnit reflektera över.

Text: Jan Norberg

Även ibland en del av NewsVoice-läsare förefaller det finnas en hel del vars sympatier med Islams härjningar är påtaglig, en märklig hållning om man läser Omars faktabaserade jämförelse mellan kristna och muslimer.

Mohamed Omar - Wikimedia Commons, CC BY 2.5
Mohamed Omar – Wikimedia Commons, CC BY 2.5

“Reaktionerna inom etablissemanget efter jihadistmassakern på Sri Lanka har varit väldigt olik de som kom efter attacken mot moskéer på Nya Zeeland. Vår statsminister Stefan Löfven kallade till presskonferens efter attacken på Nya Zeeland, men den här gången twittrade han bara ett fördömande. Det skulle kunna tolkas som att kristnas liv är mindre värda än muslimers. Sex gånger fler människor dödades på Sri Lanka än på Nya Zeeland.” – Mohamed Omar

Efter att ha läst Omars krönika i DGS så finns egentligen bara en sak att tillägga, Islam i Sverige måste sluta att betraktas som en religion. Det är en fanatisk och mordlysten sekt som leder till ett helt avhumaniserat samhälle.

Är det den framtiden massmedierna och den svenska samlade vänstern vill se ta plats i Sverige så är vi på god väg. Det blir svårt att förstå den överslätande attityden från vänstern när det gäller våld och kriminalitet utförd i Islams namn, eller är muslimernas socialistiska grundsyn så begärlig som röst i svenska val att vänstern med Stefan Löfven i spetsen hellre tittar bort när den islamrelaterade våldsvågen i Sverige och annorstädes sprider död och elände ibland dem vilka i religionsfrihetens namn tillber någon annan Gud än Allah?

Kristendomen under attack

Inte heller tror jag att det är särskilt många svenskar som hunnit ta till sig att den mest utsatta religionen runt om i världen är Kristendomen. Förövarna i likhet med dådet på Sri Lanka är som vanligt oftast funna ibland någon gren av Islam.

“När justitieministern Morgon Johansson twittrade om terrorn på Nya Zeeland nämner han ”högerextremism”, men när han twittrar om terrorn på Sri Lanka skriver han bara ”terrorism”. Man nämner inte gärna den islamistiska terrorismen vid namn. Men förmodligen handlar det om att vänstern inte kan använda den här attacken på samma sätt.”

“Enligt vänsterns värdegrund så är alla människor lika mycket värda. Men i praktiken verkar det som om muslimer är mer värda för vänstern än kristna. För efter det jihadistiska blodbadet på Sri Lanka har inte vänstern haft någon manifestation alls. Ingen ring runt en kyrka”. – Mohamed Omar

Sri Lanka-dåden förbigås i svenska medier med största möjliga tystnad, kan det möjligen vara som Omar indikerar dvs det fanns ingen västlig vit kristen man ibland gärningsmännen, varför den svenska pk-eliten håller tyst. Allt annat skulle ju de riskera några muslimska vänsterröster i valen framöver.

Svensk vänsterpolitik framstår som mer och mer fanatisk i sin utilitaristiska hållning då de med hjälp av muslimska röster försöker klamra sig fast vid köttgrytorna på skattebetalarnas bekostnad.

Text: Jan Norberg


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelSvenskarna måste ställa krav annars blir det ingen integration anser Hanif Bali, Hamid Zafar och Mustafa Panshiri
Nästa artikelUSA-stödde Juan Guaido uppviglar till kupp mot Maduro i Venezuela
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.
Prenumerera
Notify of
guest
41 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
30 april 2019 kl 11:23

– Ja, Jan det är så sant som det är skrivet här – detta som sker är fruktansvärt och så förljuget av den svenska eliten ! Det verkar finnas en mörk plan som eliten inte vill att folket ska förstå, och den planen håller folket i schack. För de som får uttala sig om detta spektakel de är ju redan hjärntvättade (hjärntvättad betyder PK) och därför vet de inte bättre än att hålla med dessa mörkrets män.

Det finns en ny studie om terrorbrott vilken berättas om på Prison Planet igår 29 april, vilken säger att 91 % av alla terrorbrott utförs av muslimska extremister – och att vänster-aktivister har genomfört 27 gånger fler terrorattacker än höger-aktivister år 2016 !!!

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
1 maj 2019 kl 09:00

– Nä, Jan, jag tror inte att politiken är enklare än så, som du skriver här – för jag tror att politiken går djupare än så. Jag vet visserligen att du inte tror på konspirationsteorier, men konspirationsteorier betyder ju att man tror på idén om att en elit motarbetar, konspirerar, mot mänskligheten, folket. Det är ju inte konstigare än så, och det är ju exakt detta som vi ofta talar om här inne på NV – att eliten, de högsta politikerna, motarbetar folket, en elit som har en egen agenda, en dold politisk agenda mot folket. Detta är väl en konspiration mot folket. Det trodde jag att vi har varit överens om tidigare – oavsett vi har talat om att regeringen har en dold extrem vänsterplan – eller om det har handlat om en mer övergripande destruktiv politik t.ex. NATO-politiken.

Så, jag är lite förvånad över att du inte tror att eliten i Sverige, tillika eliten i den övriga världen styrs av en elitistisk grupp människor som inte vill folket väl = har en mörk plan, en elit som har blivit kallad många namn bl.a. Kabalen, makteliten, de dolda makthavarna, Illuminati, Deep State, Khazarian Mafia eller Frimurarna. Alltså dolda makthavare som fattar egna övergripande elitistiska beslut, vilka sitter i hemliga styrelser och i andra hemliga grupper såsom i bankstyrelser, Romklubben, Bilderberggruppen, Trilaterala Kommissionen och Council on Foreign Relations m.fl.

Enligt uppgifter så håller Donald Trump just nu på att rensa upp inom de här leden och förhoppningsvis så kommer detta leda till många gripanden den närmaste tiden. Det verkar som ett offentligt öppnande av FISA-dokumenten och Mueller-utredningen kommer att presenteras från mitten av maj och framåt.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
1 maj 2019 kl 10:18

Jan, du skriver; ”det handlar för svenska vänsterpolitiker att hänga sig fast vid köttgrytorna så länge det går.” – Ja, det håller jag med dig om, när det gäller vänsterrörelsens folk, allt ifrån vänstertoppen till dess fotfolk. Men det finns ju, även andra aktörer här, anser jag, mer betydande sådana och det är just den listiga bakomliggande eliten som har styrt in situationen på den här vägen.

De röda vänstersocialisterna och den mörkblå världseliten (globalisterna) förefaller, märkligt nog, driva samma politik, trots att de står mil ifrån varandras politiska uppfattning. Vänstersocialisterna arbetar för att skapa en ”jämställd socialistisk diktatur” och även globalisterna verkar arbetar för samma sak !
Men skenet bedrar, för under ytan har eliten en hemlig plan, där de vill ta den här socialistiska politiken ett steg längre och inrätta ett totalitärt kontrollsamhälle, där den lilla människan inte kommer att ha någon som helst talan.

Och för att eliten ska kunna nå detta mål så har de alltså varit listiga nog att välja ut de politiskt korrekta vänstersocialisterna och leda in dem på ett mörkt spår. Detta har eliten kunnat göra därför att vänstersocialisterna har visat sig vara mycket trogna sina ledare, med andra ord; de litar på att deras ledare vet vad som är bäst för dem. Detta handlar helt enkelt om en stor grupp lydiga PK-människor som inte har förstånd att ifrågasätta direktiven som kommer från deras ledare !

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
1 maj 2019 kl 13:33

Intressant analys Erik!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
30 april 2019 kl 11:30

Bra och viktig artikel Jan. Folk behöver bli upplysta om detta så ofta det bara går. Igen, igen och igen. Då kanske hjärntvätten släpper. Kanske.

Bra kommentar också Erik!

Såg en intressant artikel på ämnet i Expressen idag:

https://www.expressen.se/nyheter/sapo-abo-raad-53-ar-ett-hot-mot-sveriges-sakerhet/

Kanske, kanske börjar det hända saker. Kanske…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
1 maj 2019 kl 07:31

Så är det nog Jan. Men du vet, hoppet är ju det sista man överger. Fast det är nära nu.

Anders Wiman
Gäst
30 april 2019 kl 11:45

Bra skrivet !
Att ha någon form av religion som en väsentlig del av sitt liv är mycket viktig. Att ha förmågan att förstå sig själv som en andlig varelse är det som åstadkommer så att vi kan leva och samverka sinsemmellan, över alla gränser. Och var och en är lyckligast när hon funnit sin religion och får tillämpa den.
Islam är en otroligt kortsynt religion som vi i Väst har otroligt svårt att förstå denna kortsynthet.
Vad jag undrar hur började all den här röran varifrån utvecklades detta vansinne och vem är det som tjänar på denna idioti som kommer att fortsätta under överskådlig tid framöver.
Tillvarons grundprincip är endast ett ord långt och det är: Överlev ! Och det innebär väl att allt levande: människor, djur, växter, fiskarna o allt annat i havet, och på land försöker att just överleva och få sin avkomma att fortsätta att överleva.
Islam anser sig ha rätt att förinta andra människor som har en annan religion ??? Hur länge kan en sådan religion överleva ??
Det finns fler som anser sig vara av en högre och ädlare sorts människa än en vanlig normal människa, Zionister, Nazister, Kommunister med flera. Med denna grundsyn så kommer vi aldrig att få fred på denna planet.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Anders Wiman
30 april 2019 kl 15:14

Kloka ord!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Wiman
11 april 2021 kl 13:37

“Att ha förmågan att förstå sig själv som en andlig varelse är det som åstadkommer så att vi kan leva och samverka sinsemmellan, över alla gränser.”

Det är det hela i ett nörskal!

Hela tiden utsätts vi för förstörelse och söndring av de som härskar genom att söndra och som anser att målen helgar medlen.

Dessa mål innebär diktatur i hittills aldrig skådad form.

Vi ska inte följa det värdsliga onda! Ta avstånd!!!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
11 april 2021 kl 17:49

Bra att du tar upp tråden Hans!

Några exempel på förtycket mot kristna och vårt kulturarv.

Regeringen vill inte erkänna folkmord på kristnaPublicerad 28 april 2015 kl 17.13

https://www.friatider.se/regeringen-vill-inte-erkanna-folkmordet-pa-kristna

Parkområdet Lövudden utanför Västerås ska “avkristnas”. Därför har bland annat statyn “Guds hand” av den världsberömde svenske skulptören Carl Milles tagits bort från parken. Det rapporterar Sveriges radio.
https://www.friatider.se/vasteras-rensas-pa-kanda-kristna-statyer-nar-park-avkristnas

Socialdemokraterna bör genomföra en skatte- och pensionsreform genast, anser Göran Persson, styrelse­ordförande för S-märkta Swedbank. På så vis kan partiet åter nå 40 procent väljarstöd, tror han. https://www.friatider.se/swedbank-sa-ska-s-na-40-procent

Vore det inte bättre att sjuka som är födda i landet, arbetat och betalat in skatt till sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkringen får ut sina pengar istället för att behöva svälta ihjäl eller sänka sina familjers ekonomi?
Göran Persson har verkligen motarbetat kyrkan och kristna värderingar.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
30 april 2019 kl 13:08

Angående Morgan Johanssons särskiljning i artikeln vill jag komplettera med följande:

Jag har under ett års tid försökt få en förklaring från Nationalencyklopedin (NE) varför man bara har begreppet “högerextremism” men inte “vänsterextremism”. Jag fick till svar att så skall det ju inte vara.

Efter ett års vånda har man fortfarande kvar begreppet “högerextremism”, men inte begreppet “vänsterextremism” i sitt uppslagsverk. M.ao svider det i hela det svenska etablisemanget (inkl. NE) att erkänna att vänstern har extremister, t.o.m. mer extrema extremister än den s.k. högern, vad iaf gäller våld.

Söker man i samma uppslagsverk på bara “extremism”, finns dock en liten passus om att även vänsterextremism existerar.

Kontentan: Hela det politiskt korrekta Sverige har ytterst svårt att lägga ordet “vänsterextrem” eller “vänsterextremist” i sin mun, även NE. Det säger väl en hel del…. Lite OT kanske, men ändå.

Ulf Claréus
30 april 2019 kl 16:43

Jovisst, precis som Jan Norberg skriver, så är kristendomen ihop med den europeiska människan, den mest utsatta religionen i världen. Fast det är inte primärt ifrån islamister/muslimer den verkliga faran kommer. Förvisso, muslimerna är ute efter erövring av Europa, det har vi den turkiske ledaren Erdogans ord på, men dom är verktyg för något än mer ondskefullt och det har vi känt till länge. Men det får ju inte sägas högt; fast JFK sa’ det i ett tal strax innan han mördades i november 1963, ett beställningsverk och beordrat av Den Djupa Statensdåvarande skuggregering. En statskupp, men den sopades bort som sådan och få begrep inte då, vad det var: en Coup d’Etat. Såsom ju även skedde vid 9/11 (Sverige blev också en diktatur, därefter).

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
30 april 2019 kl 17:28

Frimurarnas århundraden av kamp mot kristendomen bär frukt.
Frimurarna är dom rikas underjordiska maktbas.
Dom vill inte höra att de första skall vara de sista.
Och ej heller vill dom höra att det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för den rike att komma till himlen.
….
En vagt relaterad aspekt är vad som hände med Notre Dame.
Thierry Meyssan antyder att regimen hade egna motiv : man ville sen tidigare omvandla hela området till ett mer lönsamt turistmål!
https://www.voltairenet.org/article206340.html

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
1 maj 2019 kl 10:03

En bra kommentar från Paul Joseph Watson om hur symatierna ser ut från ledare runt om i världen för Islam VS Kristendom efter terrordåd:

https://www.prisonplanet.com/the-truth-about-the-sri-lanka-attacks.html

per
per
Reply to  Öystein Rönne
1 maj 2019 kl 15:50

InfoWars Paul Joseph Watson står 2014, när Obama är president i USA, på palestiniernas sida. Tre och ett halvt år senare, när InfoWars gullegris Donald Trump är president i USA, står Watson på Israels sida. Vad skall man säga om en sådan vindflöjel? Kanske att han inte är att lita på?

https://www.youtube.com/watch?v=cbHSiQyCPTw

https://www.youtube.com/watch?v=mm42_08Uv5g

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
2 maj 2019 kl 10:59

Kloka och insiktsfulla ord Jan!

per
per
Reply to  Jan Norberg
2 maj 2019 kl 17:11

Med det sättet att resonera, så saknar en antikommunist ett öppet sinne och förmåga att tänka i nya banor, ifall vederbörande inom 3 1/2 år inte har blivit kommunist.

Jag tycker att NewsVoice läsare skall titta och lyssna på de båda praten ovan med Paul Joseph Watson och notera hur han på bara några få år har vänt 180 grader i sin beskrivning av konflikten mellan Israel och Palestina. Den enda förändring som torde kunna motivera detta lappkast är att demokraternas Barack Obama har bytts ut mot republikanen Donald Trump.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
1 maj 2019 kl 14:54

Jag tror dock inte Jan att du tror att jag sitter och grubblar dagarna igenom, nej, det låter negativt, jag är mera en konstruktiv sanningssökare än en grubblare, om jag får säga det själv.
Jag sitter lugnt i soffan och vill gärna förstå hur världen kan se ut som den gör, och jag har, räknat ut att 1 plus 1 är 2 – m.a.o. att det är en falsk värld vi lever i, och jag vill veta mer, och ju fler människor som vaknar upp och som ser denna falska värld desto mer info dyker det också upp och till sist kommer allt fram i ljuset och så kantrar det falska samhället. Det är detta som är det mest spännande och det är detta som driver mig. Och just Islams frammarsch i Europa – det anser jag, har sin bakgrund i en avsiktlig och illvillig politik från den högsta dolda eliten.

– Ja, jag vet Jan, du ser på världen som den ser ut och kommenterar den verklighet som finns där, utan att gissa vad som ligger bakom – ja, det är ju bra, det är till och med mycket bra att ha båda fötterna på jorden, allra helst nu när Islam befinner sig i en mycket akut fas i vårt närområde.

Det är riktigt, Jan, Donald Trump är ingen jättebra person, för han har sagt mycket som är dumt och det har skadat hans anseende avsevärt. Men jag tror samtidigt att han, på sidan av, har gjort bra saker som få skulle ha kunnat göra, när det kommer till att engagera sig i, och fånga upp, hejda och uppmärksamma den dolda eliten.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
2 maj 2019 kl 08:49

Jan, du undrar vad det har för praktisk betydelse att ta reda på vad det är som orsakar visa skeenden.

– Jo, jag tror att det är viktigt att vi människor kommer till insikten om, få vetskap om, får veta bakgrunden till varför saker ser ut som de gör, för detta backar upp både intresset och kunskapen om samhällssituationen. För om folk inte har orienterat sig om samhällsproblemen då skulle ju folk gå omkring som ointresserade zombies och snällt acceptera den här falska verkligheten – precis så som de flesta PK-folk nu också gör – och jag vill inte vara en sån.

För om du har en motståndare Jan som arbetar emot dig, skulle du då inte vilja veta vad det är som driver den personen, vad den personen har för motiv till sitt agerande ? – Jo, det är självklart, anser i alla fall jag.

Ja, du ser Jan – du har ju själv gjort ett litet tankearbete här om varför Islam kommer till Europa !

– Javisst bör Sverige gå ur FN, vi bör även gå ur andra sammanslutningar som fungerar parasiter på Sveriges suveränitet.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
2 maj 2019 kl 11:10

Tala nu inte förbi varandra Jan och Erik, jag tror att ni i grund och botten har samma uppfattning om vad som måste göras och även vad som ligger bakom det destruktiva som nu pågår. Men fortsätt gärna att diskutera och argumentera. Det bidrar bara till en behövlig klarhet och kollektiv insikt.

Båda era kloka insikter behövs!

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
2 maj 2019 kl 13:19

Tack Öystein !

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
1 maj 2019 kl 19:29

Folk har fått frimurare och andra konspirationer alldeles för lite på hjärnan.
Frimurarna härrör från tempelriddarna som sen ett millenium är associerade med finansimperiet. I singularis för det finns en kontinuitet sen tempelriddarnas tid. Att de översta nivåerna av York Rite betitlas med Knights Templar och Knight of Malta är ingen slump. Schweiz, City of London och Vatikanen är intressanta noder i det imperiet, där Washington infogades under 1800-talet.
Sannolikt spelade Venedig hela tiden en betydande roll som organisatör. Folk därifrån migrerade till alla andra ställen associerade med imperiet. Schweiz Holland och England och många andra ställen. Christopher Marlowe pekade 1592 på att en högre nivå av makt fanns i form av Malteserorden ovan judiska penningutlånare och maktmanipulatörer och Marlowe poäng var att såna inte insåg att dom själva var utnyttjade och inte så smarta som dom trodde. Mycket tyder på att detta förhållande fortfarande är förhanden.
Även i vår tid spelar de hemliga sällskapen stor roll. Frimurarnätverk inom politik och rättsväsende trumfar demokratin. Men de lägre fungerar bara som lojalt fotfolk. I Sverige lär den högsta nivån vara hemlig, dvs vad den representerar. Troligen är dess innebörd ännu mer landsförrädisk. I Sveriges frimureri ska man vara döpt men frimurarna uppmanas att bryta mot andra lojaliteter så det betyder ingenting. Bara en täckmantel.
Som jag citerade, kristendomen säger ju att de rika inte kommer till himlen. Han som donerar till Notre Dame’s återuppbyggnad undantagen….
Det är därför fullkomligt logiskt att de rikas hemliga organisation uppmuntrar till satanism. Dom vill ju värva lite sällskap därnere i den eviga elden…

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Peter Grafström
2 maj 2019 kl 09:26

Jag instämmer. Frimurarorganisationerna är som ett osynligt spindelnät, ett mögel som breder ut sig och lägger maktpositioner under sig. Det gäller det allra högsta skikter i dessa organisationer. De undre skikten har ingen inblick i detta.

Den här filmen är på svenska, trots sin engelska titel, och den ger en bild av frimurarnas intriger och styrning i den ryska revolutionen:

https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Savalle
2 maj 2019 kl 10:43

Den filmen är synnerligen intressant. Rekommenderas!

Korp
Korp
Gäst
2 maj 2019 kl 13:03

Tack Savalle.. för länken till denna dokumentärfilm.
En politisk ögonöppnare, som varenda fanatiskt religiös, kommunistisk och eller kapitalistisk
troende anhängare av Sionist-banksternas New World Order, borde tvångsmatas med.
För övrigt håller jag med Jan Norberg om att vi snarast måste gå ut ut FN.. men anser att
vi samtidigt måste gå ut ur EU.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
2 maj 2019 kl 15:08

En bra liknelse Jan, vars budskap jag delar.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
2 maj 2019 kl 16:22

Jan, jag tror att i stort sett så har vi ganska lika uppfattning omkring dessa saker, dessa frågor.

Savalle
Savalle
Gäst
2 maj 2019 kl 19:50

@ Jan Norberg Det vi kan göra är att ta avstånd från de onda krafter som verkar och att förmå andra att göra det. Många människor inser inte djupet av den ondska som verkar i det fördolda. Därför har denna onda kraft så många “duktiga idioter” som låter sig köpas på olika sätt. Förutom frimurarorganisationerna finns det en mängd andra organisationer som går ondskans ärenden, exempelvis miljöorganisationer, politiska partier, kyrkliga församlingar, nätverk som juristernas Hilda och Ruben och paraplyorganisationen CONCORD. Så här skriver Peter Krabbe om CONCORD i en kommentar till sin senaste krönika: ” I Sverige har man samlat ihop en mängd civilsamhällesorganisationer i en paraplyorganisation som kallas CONCORD. Den innehåller organisationer som Röda Korset, Amnesty, Läkare utan gränser, missionsförbund m.m. Gemensamt för dem är att de alla har en massiv övervikt av vänstersocialister, även om man utåt ger sken av att vara neutrala politiskt. Det som är riktigt allvarligt är att vår socialistregering låter CONCORD medverka för Sveriges räkning i internationella förhandlingar, som exempelvis FN Agenda 30 och Global Compact, trots att man inte har det minsta med den folkvalda representationen att göra.” https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/04/27/kommer-frankrikes-vag-ocksa-att-bli-eus/ Jag tror att många av de som medverkar i dessa organisationer har ett samvete som säger dem att det inte går rätt till, men de inser inte djupet av den bakomliggande ondskan. Vår uppgift är därför att avslöja detta onda så att människor upphör att vara dess tjänare. I filmen (som jag hänvisade till ovan) redogör Jüri Lina för de oerhörda hemskheter som människor utförde på kommando under den ryska revolutionen. Just dessa hemskheter förekommer i en ed. Jesuiternas ed har kommit till vår kännedom och kan googlas fram. Jesuiterna, frimurarna, sionismen, Vatikanen, finanseliten samverkar och har för avsikt att införa en feudal världsregering byggd på fascism och satanism. Det gäller för oss att sprida upplysning om detta så att människor bildligt talat upphör att gräva sin egen och sina käras grav för kortsiktig belönings skull. “En gång var ni mörker, men i Herren har ni nu blivit ljus. 9Lev som ljusets barn – ljuset bär frukt överallt där det finns godhet, rättfärdighet och sanning – 10och tänk på vad Herren vill ha. 11Ta inte del i mörkrets ofruktbara gärningar. Mer än så, avslöja dem – 12vad sådant folk har för sig i skymundan är en skam till och med att tala om. 13Men när alltsammans avslöjas av ljuset blir det synligt, 14för överallt… Read more »

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
2 maj 2019 kl 23:07

Den socialistiska hjärntvätten är en del av den plan vi nu med accelererande fart ser framträda. Socialism / kommunism är väldigt lik fascism / nazism:
En enormt mäktig stat bestämmer allt. Människorna måste underordna sig och lyda.

Därför är också islam ett så effektivt verktyg för manipulatörerna: människor är helt underordnade ett trossystem. Lydnad är allt.

Samma sak gäller jesuiterna. Något mer hierarkiskt existerar förmodligen inte. Den svarte påven bestämmer allt och alla lyder. Jesuiterna svär eder som gör dem till redskap.

Eder är även centrala inom frimurarorganisationerna.

När det gäller att komma med konkreta hänvisningar har jag under nästan två års tid tid publicerat slutsatser och stöd för dessa i kommentarsfältet på Peter Krabbes eminenta blogg. Min signatur där är Suavalle / Savalle.

Jag ger väldigt gärna hänvisningar även här på tråden. De allra flesta källor saknas tyvärr på svenska, men på engelska finns väldigt mycket – även om en “purifikation” har initierats.

En av de allra bästa källor jag funnit är en kristen person från Sydafrika. Han heter Walter Veith och han har gjort djupgående studier av “globalismen”. Han är medlem i en relativt liten religiös grupp, vars trosuppfattning jag har viss sympati för. Han har även varit en mycket framstående forskare inom det naturvetenskapliga området.

Här är ett (av ett antal) intressanta föredrag av Walter Veith som jag skulle vilja rekommendera:

https://www.youtube.com/watch?v=lG3rzhbbrYg
(Frimurare)

Mikael Hagenbo
Mikael Hagenbo
Gäst
17 juni 2019 kl 08:02

Jan, att vara kristen är ingen religion. Det är att ha en personlig relation med den heliga treenigheten och fullständig frihet att följa Jesus. Religioner är skapade av människor och bygger på att följa regler och lagar.

Fiskargubben
Fiskargubben
Reply to  Mikael Hagenbo
5 augusti 2019 kl 23:51

Bra, Mikael. Den personliga relationen med Herren överträffar allt och gör våra olika förståelser mindre viktiga. Till mig har Han kommit så mäktigt att jag en gång ramlade omkull som Daniel. Vi har en bra diskussion på Peter Krabbes blogg och delvis på Lars Berns. Här kan vi också tala kristendom till viss del.

“Vi vill stå upp för Dig och proklamera Din seger. Vi vill stå raka och fasta i ditt Ord”. Så sjöng man i en ny församling för omkring 30 år sedan. Jag hittar den inte på youtube och sörjer.

Kristendomen är under attack också i vårt land och ibland inifrån. Förfärligt. Jag sitter hemma och bevarar vad Herren har lärt mig, men kan uttrycka mig på nätet, en sorts ny kyrka och gemenskap.