Statsterrorism – Sri Lankamassakern 365 dagar per år – Där har du Jemen

publicerad 29 april 2019
- Hans Myrebro
Svält under kriget i Yemen - Foto: RT.com
Svält under kriget i Jemen – Foto: RT.com

ANALYS & DEBATT. Det som hände i Sri Lanka nyligen, då ca: 300 människor dödades genom ohyggliga attacker fick oss alla att inse den IS-inspirerade fanatismens blinda beslutsamhet. Omvärldens lika fasta beslutsamhet att bekämpa denna anti-mänskliga företeelse visade sig snabbt.

Text: Hans Myrebro

Samma mordiska, men mer mekaniserade massaker äger rum varje dag, dag efter dag, vecka efter vecka i Jemen. Men skillnaden mot Sri-Lanka är dock påtaglig. För här är det världens mäktigaste mititärmakt som ser till så att krutröken aldrig skingras, att liklukten underhålls och att jordmånen för kraftig tillväxt av nya terrorister inte stannar av.

Den 18 april i år kunde Bernie Sanders i en Fox studie vända sig direkt till USA:s president och säga:

”Mister President, tonight you have the opportunity to do something extraordinariry: sign this resolution. Saudi Arabia should not be determining the military or foreign policy of this country.”

Uttalandet gällde War Powers Act Resolution, S. J.Res.7, som skulle ha satt punkt för USA:s kraftfulla stöd för ett fortsatt proxykrig i Jemen. Ett krig som efter 5 års framgångsrikt förintande av allt jemenitiskt –  människor, infrastruktur med sjukhus och skolor allt, skulle kunna stoppas, men presidenten ville annorlunda och av skäl som knappast kan nämnas bland friska personer.

Resolutionen hade godkänts av senat och representanthus, men presidenten hade laglig möjlighet att inlägga sitt veto mot densamma. Vad hände då? 24 timmar efter det att Sanders uppmanat president Trump att ta sitt förnuft tillfånga och godkänna resolutionen, så lägger Trump in sitt veto mot den med den huvudlösa motiveringen att den utgör ett ”dangerous attempt to weaken my constitutional authorities.”

Vill man titta närmare på Trumps beslut så finner man inte förvånande att bakom beslutet  finns den neoconservativa maktgruppen, men framförallt National Security Council som i sin tur är starkt tongivande i Atlantic Council. I den organisationen finns även Israel med all sin tyngd och som alltsedan 1982 haft en ambition att fragmentera Jemen. Men där finns också de flesta NATO-länderna  som därmed har rätt att göra sin röst hörd, vilket i sin tur  medför att de är delansvariga för de beslut som fattas.

Läs mer om Atlantic Council i NewsVoice

Liberty Global Logistics - M:V Liberty Pride
Foto: Liberty Global Logistics – M:V Liberty Pride

Statsterrorism

NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebro
NATO ett monster på katastrofkurs – Hans Myrebro

Fotot ovan visar ett av de mäktiga fartyg (Liberty = frihet) som levererar vapen från en vapendepå i Syditalien till Jemen och Saudi och mycket ammunition går åt. Under Trumps administration faller en bomb var 12 minut, eller 44096 per år enligt Pentagon. Bomberna är avsedda för folk och stater som inte har fattat att USA är en fredssträvande demokrati.

Det är ett terrorkrig av förintelsekaraktär som pågår mot Jemens mer än 20 miljoner invånare.  Sverige finns med där mentalt på terrorsidan genom att ha enrollerat sig i amerikanska krigshetsande institutioner, men även genom ett nära samarbete med Nato.

På den fysiska sidan finns Sverige med genom att leverera krigsmateriel till Saudi.  När de europeiska NATO-länderna i ett flockbeteende inte kraftigt markerar mot Alfa-hannen i Washington, så har de självklart ett ansvar för sin passivitet, eller till och med sitt medlöperi. Bland annat Frankrike har levererat vapen en masse för massförstörelse till krigszonen.

De medier som reagerat mest kraftfullt mot Jemens dödgrävare har varit och är Russia Today (RT.com) samt, the American Conservative. Medan den svenska tigern är lika sömnig som katten Gustav.

Text: Hans Myrebro

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • För islamister i Jemen och i Sudiarabien finns fyra val. Överbetning och öken, eller familjeplanering, eller ömsesidig, eller ensidig utrotning. De har valt den sista metoden och bankmaffians militärindustiella komplex är ytterst villigt att leverera vapnen. Det hela gör att man börjar fundera på vem som egentligen uppfann alla olika sekter som är yttarest villiga att flyga på varann.

  • Tack för en klargörande och kunskapsfylld artikel om monstret Nato, där Sveriges fjäskeri når samma nivå som inför EU och FN. Allt under alibi om skydd, fred och demokrati, dvs. utplåning, krig och diktatur.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *