Tommy Robinsons öde visar hur framtidssamhället behandlar en “persona non grata”

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 april 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team

DEBATT & ANALYS. Gerard Batten som är partiledare för det brittiska partiet United Kingdom Independence Party (UKIP) och medlem sedan 2004 i Europaparlamentet säger i intervjun att han försvarar sitt beslut att ta in Tommy Robinson som politisk rådgivare för partiet. 

Gerard Batten menar att om man lyssnar på vad Tommy Robinson säger, om man ställer frågor till honom framgår att Robinson inte är en person på den yttersta högern. NewsVoice har rapporterat om “fenomenet” Tommy Robinson vid flera tillfällen.  

Undertecknad som lyssnat noga på Tommy Robinsons åsikter och studerat hans reportage är av samma uppfattning som Batten. Som konsult inom rykteshantering på webben (online reputation management) är det helt klart att Robinson utsätts för en avancerad och ihållande ryktesdestruktionsbehandling utförd av många ledande västmedier och även brittiskt domstolsväsende.


Dessa maktfullkomliga aktörer har piskat upp ett hat mot Robinson med avsikten att få allmänheten att dela detta hat mot en enskild och politiskt oönskad individ.


Andra kända personer som blivit offer för samma typ av medial kollektiv massmobbning är personer som Julian Assange, Vladimir Putin, Gaddafi, Assad m fl. Det finns alltid politiska och ekonomiska orsaker bakom vem som ska sänkas och när samt hur det ska gå till. 

Frågan är vad historieböckerna kommer berätta om dessa individer inom vår politiska och ekonomiska historia om 30 år. Det kommer självklart att även fortsättningsvis finnas en kamp om historieberättandet kring dessa individer där framför allt destruenterna kommer att ha högst volym på sina PR-högtalare.

Tommy Robinsons och Julian Assanges öden är vägledande för den som vill ställa prognoser på hur framtidens samhälle kan komma att hantera “problematiska” individer som inte följer EU-staternas eller Washingtons värdegrunder och målsättningar.

Se den kompletta intervjun på The Andrew Marr Show med BBC iPlayer.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Googla Tommy robinson controlled opposition så ser ni själva hur många som ser Tommy Robinson som falsk frihetskämpe.
  Kritiken går ut på att han uttalar starkt stöd för Israel men inte vill befatta sig med judiska kretsars samband med massinvandringen. Det är inte jag som påstår att det sambandet finns utan Barbara Lerner Spectre.
  Personligen anser jag att nationalkonservativas relation till Israel är lite mer komplicerad. Båda ogillar muslimer i sina respektive länder. Fiendens fiende.
  Ibland är pragmatism paradoxal. Om man ska vara rättvis ska man påpeka judiska kretsars roll. Men om man är rättvis så ger man ju samtidigt stöd till muslimerna.
  Och det vill man inte vara. Så principen fiendens fiende får prioritet.

 • Redaktör Sasserson
  Jag vil göra dig uppmärksam på att det ibland är omöjligt att besvara kommentarer.
  Du anklagade mig fr att sprida desinformation men när jag besvarade fem ggr försvann kommentaren
  Beträffande Wikileaks rekommenderar jag dig och andra att ni updaterar er till 2010 när Michel Chossodovsky analyserade https://www.globalresearch.ca/who-is-behind-wikileaks-2/22389
  Citat
  Wikileaks har anslutit media-desinformationsarkitekterna för att bekämpa media-desinformation: En inkongruent och självbekämpande procedur.
  Slut citat
  Det han syftar på är att New York Times Washington Post och the Economist och Wikileaks var i allians tom innan WL formellt grundades
  Citat
  Vad denna undersökning av Wikileaks-projektet också indikerar är att NWO propagandan, speciellt med avseende på dess militära agenda, har blivit alltmer sofistikerad.
  Den förlitar sig numer inte längre på direkt undertryckande av fakta beträffande Usa och Natos krigsförbrytelser. Ej heller krävs att regeringsmedlemmar på hög nivå, tex statssekreterare, får sitt anseende beskyddat. NWO politiker är i viss mening utbytbara.( Disposable)
  Det som måste skyddas och upprätthållas är den ekonomiska maktens eliter vilka kontrollerar den politiska eliten bakom kulisserna.
  Slut citat

  Eftersom den ekonomiska makten har råd att betala beskyddarpengar till underrättelsetjänster kan dom riskera att släppa lös en organisation som WL.
  Skulle emellertid Rothschilds vägra att stödja dom kanske dom skulle bli mkt farliga både för deras finansintressen och Israel. WL hjälpte ist till med att skada en av Rs konkurrenter i Schweiz.
  Insidern John Young som lämnade WL sade att det var ett Cia projekt och att det var affärsdrivande med information med höga ekonomiska anspråk vilket han beskrev som illavarslande.

 • Det är otroligt att massmedia kan få “fribiljetter” till att karaktörsmörda de som “deep state” eller andra av olika anledningar väljer ut. Senast Maduro, som pekas ut som diktator trots att han är demokratiskt vald. De obevisade påstående, många helt påhittade, tar nog priset. Men för att kunna “få folket med sig” i stölden av Irak-oljan måste man ljuga ordentligt. Ingen vågade kolla Bush-lögnerna “We have the intelligence…” Samma med Kadaffi, sedan Assad och nu Maduro. Verkar som om alltför många av oss låter sig luras gång på gång.
  När en välorkestrerad kampanj utan framläggande av klara bevis dras igång bör vi alla dra öronen åt oss och tänka “vad vill man åstadkomma?”. Hur länge ska vi behöva utstå dagens snedvridna typ av demokrati där man ljuger friskt för att få opinionen “till sitt håll”. Det finns plats för en rörelse där “obekräftade presspåståenden” listas, istf den från toppen-föreslagna “faktagranskningen”, de nya sanningsministerierna som topparna vill ha. Om ett påstående stannar på listan tillräckligt många veckor bör allmänt åtal väckas emot alla som publicerar utan klara källreferenser.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *