Tommy Robinsons öde visar hur framtidssamhället behandlar en ”persona non grata”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 april 2019
- Torbjörn Sassersson
Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team

DEBATT & ANALYS. Gerard Batten som är partiledare för det brittiska partiet United Kingdom Independence Party (UKIP) och medlem sedan 2004 i Europaparlamentet säger i intervjun att han försvarar sitt beslut att ta in Tommy Robinson som politisk rådgivare för partiet. 

Gerard Batten menar att om man lyssnar på vad Tommy Robinson säger, om man ställer frågor till honom framgår att Robinson inte är en person på den yttersta högern. NewsVoice har rapporterat om ”fenomenet” Tommy Robinson vid flera tillfällen.  

Undertecknad som lyssnat noga på Tommy Robinsons åsikter och studerat hans reportage är av samma uppfattning som Batten. Som konsult inom rykteshantering på webben (online reputation management) är det helt klart att Robinson utsätts för en avancerad och ihållande ryktesdestruktionsbehandling utförd av många ledande västmedier och även brittiskt domstolsväsende.


Dessa maktfullkomliga aktörer har piskat upp ett hat mot Robinson med avsikten att få allmänheten att dela detta hat mot en enskild och politiskt oönskad individ.


Andra kända personer som blivit offer för samma typ av medial kollektiv massmobbning är personer som Julian Assange, Vladimir Putin, Gaddafi, Assad m fl. Det finns alltid politiska och ekonomiska orsaker bakom vem som ska sänkas och när samt hur det ska gå till. 

Frågan är vad historieböckerna kommer berätta om dessa individer inom vår politiska och ekonomiska historia om 30 år. Det kommer självklart att även fortsättningsvis finnas en kamp om historieberättandet kring dessa individer där framför allt destruenterna kommer att ha högst volym på sina PR-högtalare.

Tommy Robinsons och Julian Assanges öden är vägledande för den som vill ställa prognoser på hur framtidens samhälle kan komma att hantera ”problematiska” individer som inte följer EU-staternas eller Washingtons värdegrunder och målsättningar.

Se den kompletta intervjun på The Andrew Marr Show med BBC iPlayer.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Tommy Robinson och John Sweeney (th). Foto: Robinsons film-team


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq