Så här botade Jan sin hjärtsvikt med alternativa metoder

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 maj 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Medelålders man. Foto: Jason Appleton. Licens: Pexels.com (free use)

NOTERAT. 2014 publicerade NewsVoice artikeln: “Hjärtsvikt botades med hjälp av google, LCHF, träning och kosttillskott” om Jan som botade sin hjärtsvikt med naturliga och alternativa metoder. Artikeln fick stor uppmärksamhet. Många ville veta mer exakt hur Jan gjorde som idag fortfarande är frisk. Vi publicerar detaljerna.  

Text: Torbjörn Sassersson | Jan är ett fingerat namn | Temafoto på medelålders man. Foto: Jason Appleton. Licens: Pexels.com (free use)

Den konventionella vården anser att hjärtsvikt (“svagt hjärta”) ska behandlas med hjärtoperation, pacemaker eller mediciner som kan ge negativa biverkningar, men det handlar om alltför invasiva och onödiga ingrepp, anser Jan som visar att du kan hitta betydligt mjukare lösningar.

Det som gav Jans historia trovärdighet och stor uppmärksamhet var att hans läkare kontaktade honom för att fråga hur [tusan] han gjorde. NewsVoice publicerade brevet, men vi valde att skydda läkarens identitet eftersom denne riskerade repressalier från sina chefer. Det vårdindustriella komplexet är som välbekant inte förlåtande inför fungerande metoder som får “okontrollerad” spridning inom industrins kundsegment, patienterna.

Hjärtsvikten försvann på 4 månader

Jan skriver till NewsVoice att hjärtsvikten försvann på endast 4 månader. Vid det första tillfället när Jans hjärta röntgades hade han en hjärtkapacitet på 40%. Vid en andra röntgen efter 4 månader hade hjärtat fått tillbaka en normal kapacitet och hjärtsvikten bedömdes av läkarna som hävd.

Jan varnar tydligt i sitt vittnesmål för den tunga konventionella medicinering som gav honom svåra biverkningar. Han slutade helt ta dessa “läkemedel”. Han hade andra planer.

Vitamin- och kosttillskott var en viktig del i botandet av hjärtsvikt. Jan skriver att han fortsatte 6-7 månader med att ta extra kosttillskott efter att han friskförklarats. Därefter drog han ner på intagandet av extra kosttillskott eftersom han tyckte det var för dyrt.

Jan valde att helt utesluta mjölk och glutenprodkter. Han motionerar dagligen och promenerar 8-9 km per dag. I början gick han kortare sträckor. Han började äta mycket mer grönsaker och fisk. Viktiga ingredienser i kosten var: blomkål, broccoli, spenat, stjälkselleri. Jan drack även regelbundet avkok på chaga som te.

Tillfrisknandet inkluderade även att Jan slutade med en rad ohälsosamma vanor. Han slutade med intag av:

 • alkohol,
 • godis, socker,
 • och gluten,
 • samt han slutade röka.

Vårdguiden hjälper men stjälper

Några av dessa råd ovan ger även Vårdguiden på sin sida om hjärtsvikt. I övrigt visar tydligt Vårdguiden att den är industrianpassad. Inte ett ord om kosttillskott eller vitaminer. Istället är det operationer, pacemaker och tung industrimedicinering som gäller.

Vårdguiden skriver:

“Under årens lopp har de medicinska kunskaperna om hjärtsvikt ökat och behandlingen har förbättrats. Det har minskat dödligheten och förbättrat livskvaliteten för dem som får hjärtsvikt.”

Förmodligen har allt fler patienter i smyg gått alternativvägen och sedan har vårdetablissemanget tagit åt sig äran [red anm].

Jans dagliga intag av kosttillskott mot hjärtsvikt

 • Omega 3 Forte, 70% (Pharbo). Dos: 4 tabletter
 • Chlorella (Holistic). Dos: 10 tabletter
 • Mega B-komplex (Holistic): Dos: 1 tablett
 • Multimineral (Holistic). Dos: 1 tablett
 • L-carnitin. Dos: 500 mg
 • Vitamin D3 (Pure Pharma). Dos: 1 tablett
 • Pro Bioplex, probiotika (Helhetshälsa). Dos: 3 tabletter
 • Super Magnesium (Great Earth). Dos: 1 tablett
 • Laktozym (Holistic). Dos: 1 tablett
 • Super Zink (Great Earth). Dos: 1 tablett
 • L-arginin, 500 mg. Dos:1 tablett
 • E-Vitamin, bio (Pharma North). Dos: 1 tablett
 • Bio Qinon Gold, 100 mg. Dos: 4 tabletter
 • Glutamin (Holistic). Dos: 3 teskedar

Jan skriver till NewsVoice:

“Min hälsa är perfekt. Har inte fått tillbaka hjärtsvikten.”

Text: Torbjörn Sassersson

OBS: Artikeln kan inom kort uppdateras med mer viktig information.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Intressant och en sådan diet med mycket grönsaker och frukt, mindre kött, vild fisk, inga industribehandlade och processade produkter, minskat socker och vita kolhydrater, samt mjölkprodukter, och de kosttillskott han intog ett utomordentligt sätt att förebygga allehanda kroniska sjukdomar inklusive cancer. Men, det gäller att vara konsekvent.

 • Intressant och en sådan diet med mycket grönsaker och frukt, mindre kött, vild fisk, inga industribehandlade och processade produkter, minskat socker och vita kolhydrater, samt mjölkprodukter, och de kosttillskott han intog ett utomordentligt sätt att förebygga allehanda kroniska sjukdomar inklusive cancer. Men, det gäller att vara konsekvent.

 • När det står “Dos: 1” undrar jag vad det är för dos? Står dosen på förpackningen eller?

 • En stor del av Jans tillfrisknande beror enligt min mening på avsaknad av processad och obesprutad mat. En sådan kosthållning ingår i LCHF-konceptet, även om inte Jan skriver fram det explicit. Har själv haft svåra symptom från flera olika organsystem liksom kognitiva problem. Lösningen blev 2006 ungefär som den Jan beskriver. Ett generellt tankefel är föreställningen om att vi alltid ska TILLFÖRA olika undermedel som t ex speciella djungeljuicer för den alternativorienterade, och piller för den skolmedicinskt troende. Principen för hälsa är istället att PLOCKA BORT skräpföda och de kemikalier som den innehåller.

  Jag rekommenderar varmt Stefan Jarls film “Underkastelsen” från 2010. I den intervjuas 27 forskare från hela världen om hormonstörande kemikaliers effekter på människan.

 • När det står “Dos: 1” undrar jag vad det är för dos? Står dosen på förpackningen eller?

 • En stor del av Jans tillfrisknande beror enligt min mening på avsaknad av processad och obesprutad mat. En sådan kosthållning ingår i LCHF-konceptet, även om inte Jan skriver fram det explicit. Har själv haft svåra symptom från flera olika organsystem liksom kognitiva problem. Lösningen blev 2006 ungefär som den Jan beskriver. Ett generellt tankefel är föreställningen om att vi alltid ska TILLFÖRA olika undermedel som t ex speciella djungeljuicer för den alternativorienterade, och piller för den skolmedicinskt troende. Principen för hälsa är istället att PLOCKA BORT skräpföda och de kemikalier som den innehåller.

  Jag rekommenderar varmt Stefan Jarls film “Underkastelsen” från 2010. I den intervjuas 27 forskare från hela världen om hormonstörande kemikaliers effekter på människan.

 • Det finns många så kallade alternativ metoder som är mer verksam än den konventionella, då den baserar sig mest på att hjälpa läkemedelsindustrin. Det samma gäller för övningar som behandlar kroniska smärtor i Rörelseapparaten. Det viktigaste är dock att man när man känner att man vill använda dessa metoder att har den disciplin och uthållighet som ” Jan ” visade. kroppen har en mycket större förmåga att läka bara man behandlar den rätt. Då dessa,behandlingar oftast är mycket billigare försöker de som vill tjäna pengar på människans okunnighet undertrycker den kunskap. Det är oftast den största chocken för dem som inser hur det ligger till, att inte alla människor har sina medmänniskors bästa i sinnet.

 • Det finns många så kallade alternativ metoder som är mer verksam än den konventionella, då den baserar sig mest på att hjälpa läkemedelsindustrin. Det samma gäller för övningar som behandlar kroniska smärtor i Rörelseapparaten. Det viktigaste är dock att man när man känner att man vill använda dessa metoder att har den disciplin och uthållighet som ” Jan ” visade. kroppen har en mycket större förmåga att läka bara man behandlar den rätt. Då dessa,behandlingar oftast är mycket billigare försöker de som vill tjäna pengar på människans okunnighet undertrycker den kunskap. Det är oftast den största chocken för dem som inser hur det ligger till, att inte alla människor har sina medmänniskors bästa i sinnet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *