Norberg: ”No more Mr Nice Guy” mot vänsterdårarnas framfart

55
141
Sean Connery som James Bond i ”Diamonds Are Forever” – Image Courtesy of United Artists

DEBATT. Jan Norberg har studerat det politiska klimatet i USA. Han menar att det är dags att vi i Sverige byter ut silkesvantarna mot hårdhandskar. ”Vill vi ha en annan samhällsutveckling så måste vi höja vår stämma och kasta all rädsla överbord. Det tolkningsföreträde som socialister alltid tar sig är inget att bry sig om.”

Text: Jan Norberg

I USA fortsätter det politiska klimatet att stiga i temperatur, det är därför snart dags att analysera vad som kan förändra debattklimatet i Sverige. Etablissemangets svar på Donald Trumps framfart i USA är en tydlig radikalisering från de socialistiska krafterna inom Demokraterna. En radikalisering från vänster som i USA ter sig som väldigt omvälvande, men som vi i Sverige ler igenkännande till.

Det som i USA ses som en ny och tydlig socialistisk förflyttning mot andra ideal är något vi redan sedan årtionden lärt oss leva med här i Sverige under 7-klöverns förtryck.

Vad som dock är intressant att se är hur republikaner i allmänhet och Donald Trump i synnerhet bemöter den socialistiska propagandan jämfört med hur vi i Sverige tacklar alla dessa vänsterdårars framfart.


I USA sitter inte socialisternas motståndare still och tar emot all stigmatisering utan motstånd, istället går man till frontalangrepp mot de socialistiska värderingar som ligger till grund för Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) med flera.


Motståndet tar sig givetvis olika uttryck, men de ideologiska skillnaderna kommer ofta i centrum och vilka de konkreta skillnaderna blir mellan ett socialistiskt och ett demokratiskt samhällsbygge.

De krafter som för fram alla socialiseringsförslag bemöts i USA hårt, utan nåd och skoningslöst på framför allt två plan: den ideologiska skillnaden är det som främst attackeras, men också de praktiska konsekvenser dessa socialiseringsförslag leder till för gemene man. När man vädjar till valmanskårens sunda förnuft så sparas ingen möda på att gå i clinch med vänsterdårar som AOC, mfl.

Sluta vara rädd för de personliga angreppen från de svenska socialisterna

I Sverige duckar fortfarande många svenskar då de vet var ”värdegrundsgränserna” går för att bli stigmatiserade av denna vänsterelit vars mål är att socialisera vårt samhälle ytterligare. I USA tar man fighten mot socialisternas försök att bli en kopia av tex Sverige.

Det är därför dags för oss svenskar att stå upp för vår kamp mot socialisternas försök att sätta agendan. Vi behöver skärpa och polarisera vår kamp mot dessa försåtliga socialisters alla försök att skrämma oss till tystnad. Vi behöver en betydligt mer polariserad debatt där varje försök från socialisterna att skrämma oss till tystnad motarbetas aktivt.

Det kostar ibland på ganska ordentligt att stå upp för alternativen till socialisternas försök att stigmatisera oss övriga, vi måste kasta alla trevligheter överbord och attackera vänsterdårarna med alla till buds stående medel.


Den socialistiska värdegrunden som hamras in i oss dagligen måste bemötas hårt och brutalt. Förvisso kan detta innebära att de som protesterar får utstå personliga angrepp, men det måste vi stå ut med om vi vill ha en förändring på de politikområden som vi anser viktigast.


Att det finns ett folkligt motstånd mot tex massinvasionen till Sverige kommer inte till uttryck trots att en bred majoritet tycker att den förda migrationspolitiken är vansinnig, varför kan man ju undra?

Jo, därför att socialister, inklusive Liberalerna och Centern, anser att de har rätt att undertrycka den folkliga majoritet vilka är motståndare till den förda politiken. Den breda majoriteten duckar därför att man vet vilken stigmatisering man råkar ut för om man höjer sin röst och vill protestera.

Partipolitiska överväganden tar överhanden istället för att man ser till vad den folkliga majoriteten anser i sakfrågorna, dvs partierna anser att valmanskåren skall ställa upp på vad de olika partierna anser vara ”comme il faut”. Något som också Sverigedemokraterna numera verkar ha anammat som bärande princip i sitt förhållande till väljarna, kanske är det därför som SD numera står och stampar på samma ställe i opinionsmätningarna?


Principfrågan blir därför om det är väljarna som skall anpassa sig de olika partiernas respektive program eller om det är partierna som skall anpassa sig till vad folkflertalet har för uppfattning i olika frågor?


SD har blivit tamt

Personligen är jag helt övertygad om att SD:s snabba marsch in Riksdagen till stora delar berodde på att de drev en aktiv och konfrontativ politik som många stödde då man ville se en rejäl förändring i tex migrationsfrågan. Numera förefaller SD ha blivit en del av etablissemanget och man vill därför spela enligt de regler som gäller för alla andra partier. Frågan blir ju om detta är särskilt klok partipolitik?

Jämför vi USA och Sverige så blir det ju väldigt tydligt att polarisering från socialistmotståndare sannolikt leder till en ny 4-årsperiod för Donald Trump. I Sverige väljer SD en annan väg, dvs man försöker med en utslätad ideologiskt framtoning framstå som icke konfrontativa och förvillande lika övriga inom 7-klövern.

Säg vad du tycker!

Debatten blir annorlunda om vi ständigt går till motattack mot de socialistiska försöken att tvinga oss till acceptans för deras vansinniga politik. Att bli uthängd med olika epitet klistrade på oss är inget att rädas för. Säg vad du tycker och stå för det. Det kommer ibland att kosta på och många så kallade vänner kommer sannolikt att ta avstånd för att slippa bli förknippade med ditt motstånd, men det är det värt.

Trevligheten att kunna umgås i olika kretsar måste inte utgöra ett hinder för att vi i alla sammanhang tar vårt ansvar och säger vad vi tycker. Vill vi ha en annan samhällsutveckling så måste vi höja vår stämma och kasta all rädsla överbord. Det tolkningsföreträde som socialister alltid tar sig är inget att bry sig om. Vi måste ta fajten som den fd fackföreningsledaren inom Kommunal Ylva Thörn gjorde för några år sedan.

Jag ser nu framför mig att många med socialistiska ideal kommer att attackera mig med anledning av denna artikel. Kom igen, jag är beredd.

Text: Jan Norberg

 
 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

55 KOMMENTARER

 1. Socialisterna sitter på möjligheten att fördela de utplundrade intäkterna och även stulna tillgångar. Det lovar man sina RÖSTSÄLJARE. Därför med alla medel ”kill the tax-code before it kills you”! Det är socialisternas blodflöde som måste ändras. Det blir spännande när Löfven/Lööf får kniven lagd på strupen av Sveriges nya folkgrupp ”invandrarna”.
  Bra Jan, verkligheten hinner nog ikapp svensken när de börjar fatta att överlevnad inte kan garanteras av socialister.

  • Tack för din kommentar. Jag är dock övertygad om att Jan, när han skriver: ”Den socialistiska värdegrunden som hamras in i oss dagligen måste bemötas hårt och brutalt”, endast syftar på att vara retoriskt brutal i bemärkelsen att stå upp och säga vad man tycker.

   Jan, förstod jag dig rätt?

   • Jag är liksom Mikael Hagenbo en fridens man, även om jag inte är särskilt religiös av mig. Snarast ateist med liten tilltro till religion i allmänhet och islam i synnerhet.

    Visst är det fint att ha hittat sitt inre lugn, och det tycker jag i alla fall själv att jag har gjort.

    Självklart förordar jag inget våld men att stå upp för sina olika val i livet i en fri, öppen och ärlig debatt då måste man våga yttra och framföra sina åsikter även om påhoppen blir grova.

    Vi har vår grundlagsskyddade rätt att yttra oss och att torgföra våra åsikter, att försvara denna rätt kan ingen socialist i världen undertrycka.

    • Då är det väl dags att du själv börjar föra en ärlig debatt. Du bemöter ingenting med riktiga argument.
     Du påstår att vi har en grundlagsskyddad rätt att yttra oss.
     Den lagen är verkningslös och det är väl därför News Voice startat ?
     Och tydligen tycker du att socialister inte ska få framföra sina åsikter.

     Jag röstar inte för jag deltar inte i humbug. Skulle jag lägga min röst på partier som påstår att de är socialistiska/demokratiska när de i handling är precis tvärtom. ALDRIG !

     Du tar upp religion och då vill jag berätta att när jag såg Kristdemokraternas valaffisch om strängare fängelsestraff trodde jag först det var Sverigedemokraternas. KD har verkligen missat det kristna budskapet.

     Politikerna behöver aldrig stå till svars för sina beslut. Alla partier beskriver likadant hur fantastiskt bra allt i samhället ska bli bara vi röstar på dem. Men de talar inte om HUR de målen ska genomföras.

     Ett större problem än massinvandringen är den felaktiga sjukvården. Har du läst Erik Enbys artikel om moderna ättestupan? Eller böcker av Ralf Sundberg och Lars Bern ?

     • Maj du skall nog sluta snatta på morotskakan, dina kommentarer är så typiska för en lätt förvirrad socialist med frustrationens fradga rinnande ur mungiporna.

      Du skriver:

      ”Du påstår att vi har en grundlagsskyddad rätt att yttra oss.
      Den lagen är verkningslös och det är väl därför News Voice startat ?
      Och tydligen tycker du att socialister inte ska få framföra sina åsikter.”
      ——-
      Där fick du till det Maj, endera så har vi en grundlagsskyddad rätt till åsikts och yttrandefrihet, eller så har vi det inte. Det är inget jag ”påstår” eller hittar på. Vad orsaken är till Newsvoice tillkomst får du fråga Torbjörn Sassersson om.

      Som vanligt brister dina intellektuella förmågor att läsa text, jag har aldrig påstått att socialister aldrig skall få framföra sina åsikter. Men inte oemotsagda, det är en jävla skillnad.

      Du påstår att jag tar upp frågan om religion i artikeln, visa på var jag gör det?? Lär dig läsa Maj!!

      Du avslutar ju som vanligt med att gå rakt ned i off topic diket med ditt mantra om Erik Enby. Skärp dig nu Maj och släng morotskakan, du blir så konstig av den.

      • Vi har en grundlagsskyddad rätt om åsikts- och yttrande-frihet, än så länge.
       Det ser fint ut på pappret och jag kan ställa mig på ett torg och gapa vad som helst och någon insändare kan jag nog få publicerad om jag håller mig inom boxen.
       Men har jag fel åsikter så är det stopp och Pressombudsmannen tycker att det är helt okej. Tidningen har rätt att behandla mig hur de vill. Det är det jag menar med att lagen är verkningslös.
       Flera personer har talat om att de är glada för att News Voice finns för de blir stoppade i vanliga media.

       Socialism är för dig som röda skynket för tjuren. Du har inte sagt att socialister inte ska få framföra sina åsikter men när jag framför mina åsikter skäller du mig för att vara socialist.
       Hela din artikel är fel. Det är inte vänsterpartierna i Sverige som är orsak till att demokrati och fred har gått helt åt helvete i världen.
       Du talade om att du är ateist med liten tilltro till religion och då talade jag om hur jag upplevde KDs valaffisch.

       Din kommentar om Erik Enby visar att du inte vill diskutera sakfrågor.

 2. Du har naturligtvis helt rätt Jan. Är man som jag en gammal man har jag inget socialt att förlora eller att vara rädd för, det underlättar. När jag för 7 år sedan slutade arbeta som 80-åring har jag många minnen av konfliktsituationer på arbetsplatsen. Jag talade öppet om att rösta på SD. Nästan varje morgon hade jag någon nyhet av det bisarra slaget vi ständigt matas med. Ofta med anknytning till invandrare. En kollega, som hade ett förflutet inom Röda Korset, lämnade alltid matrummet när jag berättade om nyheten, jag var naturligtvis rasist.

  Sedan dess har jag fortsatt att öppet agera. Jag mejlar tingsrätter, HD, kommuner, skolor, politiker och
  uttrycker mitt förakt över deras agerande. Förmodligen känns det som ett nålstick man skakar av sig, man har ju den rätta värdegrunden. Min tanke är naturligtvis att om många sätter i system att agera, kan man möjligen störa etablissemanget.

  I dagens Sverige har vi kommit så långt att jag själv inte tvekar att i olika sammanhang öppet deklarera
  att alla de 82% är faktiskt mina/era/våra fiender. Hur kan dessa människor så villigt offra barn, unga flickor, kvinnor och åldringar när de utsätts för rån, våldtäkter och kriminalitet. Dessa våra fiender måste ställas inför frågan om de förstår vad de gör och om massinvandring är värt alla offer. Är de villiga att offra sina egna barn och kvinnor?

  Jag tror inte längre på samtal som en väg till förståelse eller förändring. Politiskt ser jag ingen lösning de närmaste åren. Egentligen längtar jag nog efter ett militärt övertagande av normala Sverigevänner.

  • Stig, militärt betingade maktövertaganden har ett dåligt track record och är inget jag längtar efter precis. Jag hyllar principen att man börjar gräva där man står, dvs debattera här och nu och försök övertyga med argument så att hjärntvättade i Sverige får en chans att komma till insikt. Här delar jag Öystein Rönnes envisa ansats.

   De 82 % som du betraktar som veritabla fiender är en förståelig ståndpunkt, men om vi konkret varje dag tar fajten med dessa hjärntvättade människor så urholkar vi på saklig grund deras villfarelser som de under många årtionden blivit itutade. Trägen vinner Stig!!

   För att vara konkret, istället för att bara munhuggas så kan vi ist fokusera på ett mindre antal saker som vi vill ändra på. Tex så är frågan om att gå ur FN en fråga som träffar rakt i solarplexus på hjärntvättade socialister då ett utträde ur FN drar undan mattan för alla globalister och de vilka ligger bakom dessa.

   Om vi tar massinvasionen så hänvisar ju alla till att vi med vårt medlemskap i FN har skyldigheter och förpliktelser att ta emot alla vilka av olika skäl väljer att invadera Sverige. Men ingen har tvingat oss att vara medlemmar av denna totalt korrupta globalistorganisation. Vi skall precis som Ungern förespråkar avgöra den frågan på nationell nivå.

   Att byta paradigm är inte alltid enkelt men om vi tex förespråkar ett utträde ur FN så kommer sannolikt många att tvingas fråga sig själva varför vi egentligen är med i denna terrororganisation.

   Då får vi en sakfrågediskussion som kan hjälpa oss att sätta fokus på rätt saker, det blir inte lätt att få djupt hjärntvättade att överge sin uppfattning betr FN. Befriade från FN:s diktat kan Sverige själva avgöra vilka de skall släppa in och man kan också utan darr på manschetten starta repatieringsprogram för alla de vilka vägrar assimileras i Sverige.

 3. Den som inte lyssnat på Corbett reports granskning/belysning av WW1 bör göra det.

  Som Ulf Claréus 11 May, 2019 at 11:51 skrev ” Den som behärskar historien behärskar framtiden”

  Lyssna på denna serie av radiopprogram!
  https://www.corbettreport.com/wwi/
  Mycket kommer att klarna o vår tid kan ses med nya öppna ögon.

  LeifB

  • Leif B, ok att ”den som behärskar sin historia behärskar också framtiden”.

   Men vilka är dina konkreta förslag betr framtiden, för all del också samtiden??

 4. Jag instämmer med att motståndarna till den nuvarande agendan bör ta debatten.
  Men vem är fienden? Herr af Uggla låtsas aldrig om när jag påpekat för honom att all kommunism och socialism härrör från värstingarna bland världens monopolkapitalism nämligen den Brittiska oligarkin. Och från Fabiansocialister som Rockefeller mfl.
  Dom rikaste är på båda sidor. Cia mfl manipulatörer stöder alla former av radikalism som kan användas för att splittra oss.
  Utan den välutbildade intelligentia som går överklassens ärenden och sedan starten sprider socialism skulle troligen folkrörelser mer likna det fler kan sympatisera med.
  Men det skulle rikta uppmärksamheten på den nämnda överklassen istf att som Marx göra medelklassen till huvudfiende.
  Frågan är var står ni andra då? Vågar ni ta upp de rikastes privilegier? Att utan insyn kontrollera enorma värden. Att gömma undan många biljoner (trillions) i skatteparadis.
  Om ni hatar skatter innebär det att ni försvarar även offshorebankernas aktiviteter?
  Den konflikt som råder mellan det radikala etablissemanget och er är den marxistiska klasskampen som monopolkapitalet vill ha, så även om ni övervinner det tröga debattläget förblir vi sidsteppade maktmässigt.
  Ett sätt att ta momentum från de irrationella vänsterinriktade är att hårdare än dom angripa den verkliga makten som ju är organisatörer och uppmuntrare till det som vänstern engagerar sig för. Särskilt herr Uggla verkar blind och döv för detta.

  • Att människor röstade på socialdemokraterna under 1900-talet var ju för att de ville ha ett rättvist samhälle. Jag tror de politikerna hade ärliga avsikter då. Det blev aldrig så att staten ägde tillgångarna utan man stiftade lagar som skulle hindra utsugningen av arbetarna. De som ägde företagen hade ju också makten. De hade jobben som behövdes för att hålla i gång samhället så att det kom in skattepengar till skolor, sjukvård, försvaret, vägar etc.

   Människor som har egna ekonomiska intressen är med och beslutar i viktiga frågor i samhället.
   Vi matas med att hjulen måste rulla = vi måste konsumera.
   Vi konsumerar då varor som gör oss sjuka och sörjer därmed för läkemedelsbolagens marknad som också håller oss med en massa jobb.

   Alla som arbetar i näringar vill inte erkänna att de gjort något fel.
   Som exempel att man har skadat barn med vaccination. Eller att man tvingade min dementa mamma att äta medicin som hon inte tålde. Där är de skyddade av socialstyrelsen.

   Frimurarnas taktik är ju att vara en ulv i fårakläder som nästlar sig in i organisationer. Genom att spela en roll att man har samma ideologi som de andra medlemmarna.
   Jag är rädd för att det gått alltför långt.
   Med tanke på hur det är med media och utbildning av läkare och andra yrkesgrupper. Alla är insyltade och ingen törs riskera sitt eget.

   Det är kapitalister som utnyttjat socialismen för att genomföra sin agenda.
   Jag instämmer med Peter Grafström.

 5. Hmmmm….. inte riktigt de reaktioner jag förväntade mig, sammanfattningsvis verkar det finnas rätt så många av Newsvoice läsare vilka hyser historiskt betingade övertygelser om hur dagens situation skall förklaras. Om detta är historierevisionism, konspirationsteorier eller religiösa grubblerier är jag inte förmögen att ha någon absolut och bestämd uppfattning om.

  Å andra sidan finns det, så vitt jag förstår, inga konkreta förslag för Vad som kan göras Nu för att tränga tillbaka den socialistiska agendans företrädare.

  Några förespråkar att INTE rösta alls öht, andra hänvisar till NMR, en annan kategori vill främst hänga ut judar som en globalt ytterst effektiv och lömsk maktelit. Men gemensamt för de flesta är att man fastnar i sina resp förklaringar till orsakerna för att det ser ut som det gör idag.

  Jag har väl inte läst alla de länkar som finns i kommentarsfältet men jag tar ett stråk ur en av länkarna:

  ”Socialdemokratins rötter finns detaljerat beskrivna i en artikelserie på nätet som ni bör läsa för att förstå sammanhangen. Socialdemokraternas ruttna historia.”

  ”När överklassaren Hjalmar Branting i den tidiga socialdemokratin tog över ledningen så mildrade han de ursprungliga radikala målen att avskaffa bl.a. monarkin och kyrkan.”

  ”Tillsammans med sina frimurarbröder, kung Gustav V och Marcus Wallenberg sr (”häradshövdingen”) så skapade han en lightversion av kommunism som kallas socialdemokrati, men har kvar Weishaupts slutmål om en världsstat.”

  ”Den svenska modellen kallas synarki, d.v.s. en intim samverkan mellan den politiska ledningen, storfinansen och det dominerande näringslivet och är mycket likt den grundstruktur som finns i fascism, bl.a i Mussolinis Italien.”

  ”Med denna princip behövs inte blodiga skottlossningar och strider utan man kan med ”mjuka” metoder genomföra en smygande statskupp och om processen får tillräcklig tid på sig så märker ingen vad som sker.”
  ————
  Förvisso kan jag inse att det sannolikt ligger en del i vad som sägs här ovan, denna symbios har vi ju känt till väldigt länge, men Vad gör vi åt det??

  Det kommer ju att ta minst 1.000 år innan flertalet är så historiskt bevandrade och insiktsfulla att man med ”rätt” historiebeskrivning i bagaget går vidare och skrider till handling mot socialismen.

  Vad kan vi göra Här och Nu??

  Eller är det så illa att vi likt domesticerade husdjur förblir lojala med våra herrar (politikerna) intill döden??
  ———
  Jag avslutar med följande citat ur en av länkarna:

  ”Socialism och dess ideologiska syskon nazism och fascism handlar primärt om att folket skall vara till för staten, inte tvärtom.”

  ”Detta kan de bara uppnå med tvång, terror, lögner, förtryck och minskad frihet. Därför de avskyr folkomröstningar, för folket kan rösta fel.. Se reaktionerna på Brexit som exempel.”

  ”Att nassar och kommunister inte gillar varandra beror på att de konkurrerar om samma sak, total kontroll över folket och makten att utöva förtryck och terror över dem.”
  ————–
  Så När lämnar vi analysfasen och de historiska förklaringsmodellerna, när kliver vi ut i vardagslivet och släpper sargen (kill your darlings) och debatterar för vad vi kan göra åt situationen här och nu??

  • Jan, vi svenskar kan inte göra något åt den här situationen därför att svenskarna är ett väldigt timid folkslag, så vi behöver ha en väldigt stor anledning för att agera så att det syns och märks. Dessutom behövs det att svenska folket, som är ett hårt hjärntvättat folk av både politiker och deras politiskt korrekta massmedia, att svenska folket får uppleva ett stort avslöjande om elitens onda gärningar. Men kanske inte ens det räcker, för det måste nog till att ett annat land, gärna USA gör ett stort avslöjande om eliten och då när amerikanerna och restan av världen regagerar på detta – då, först då, kanske svensken reagerar och fattar att socialisterna är de som driver världen mot en undergång.

   • Jag tycker tvärtemot dig. Vi ska absolut inte ha med USA att göra. Det är kapitalisterna i USA som orsakat och orsakar all djävlighet i världen.

   • Erik efter 40 år i Sverige och många uppehåll i flera olika länder, dels demokratiska dels diktatoriska, ger jag dig fullständig rätt. Många förväntar sig att svensken blir vikingar igen, men de verkliga vikingar finns bara i grannlandet till väst.

  • Centern och Annie Lööf socialistisk? Lika mycket vänster i henne som bolshevikerna som fick betalt av storbanker som b l a tog död på tsarfamiljen för att det gynnade livsvillkoren för den mest överepresenterade stammen i rörelse.. Vänsterliberal kanske.

  • Tack. Synarki var ett nytt begrepp för mig. Ska kika upp det. Sverige är fantastiskt!! Synarki, anarkotyranni, demokratur och vad ser ut som kakistokrati och en majoritet av svenskarna fortsätter smuggla fikon samtidigt som dom låter den ”objektiva” 3e statsmakten skita i derad kranium.

 6. Vad jag protesterar emot är att vi inte har demokrati. Det räcker inte för mig att vart 4:e år lägga en lapp i en urna och sen få acceptera att ”mitt ” parti samarbetar med partier jag valde bort.

  1994 röstade jag på socialdemokraterna fast jag ändå var kritisk till det partiet. Jag hade uppfattat att de ändå var emot privatisering. Jag trodde att om de kom tillbaka till makten skulle de stoppa privatiseringen.
  De kom tillbaka men fortsatte att driva politiken med att privatisera. Jag frågade en jobbkollega som var aktiv i partiet och fackföreningen varför? Han svarade med att det var beslut som redan var tagna. Men varför skulle jag rösta då ? Totalt meningslöst.

  Socialdemokraterna är de värsta svikarna. Efter 9/11 försvann tilltron till VPK när de tystade en av sina partimedlemmar om vilka som stod bakom det terrordådet.

  Jag menar att vi skulle kunna skapa demokrati. Partier som skulle ha som motto att alla skulle få sina grundläggande behov tillgodosedda. Jag är inte helt emot fri företagsamhet men det måste regleras för att ha ett hållbart samhälle. Överkonsumtion ska inte få förekomma.
  Uppfinningar och forskning som inte gagnar mänskligheten skulle tas bort.

  Jag är väl medveten om att staten kan bli en diktator. Det måste garanteras genom ständiga utvärderingar och val av en bättre regering. De regerande skulle stå till svars för sitt regerande.

  Tycker inte du Jan Norberg att de som regerat ska få stå till svars för sina beslut ?

  Likaså måste pressen vara fri. Det får inte gå till så att media blåser upp att ryska u-båtar siktats dagarna innan politikerna ska besluta om samarbete med NATO.

  Jag tror det blir svårt att genomföra detta eftersom befolkningen hela tiden förs bakom ljuset av media och myndigheter.
  Hur många procent av befolkningen läser News Voice. Hur många procent vet ens om att det finns ?

  Efter andra världskriget har samhället blivit alltmer kapitalistiskt.
  Uppfinningar inom jordbruket har gjort att grödorna är näringsfattigare och också hur maten förvaras och tillreds plus en hel del kemiska ämnen som påverkar människokroppen negativt.

  Jag frågar igen hur blev det bestämt att alternativa läkekonster inte får behandla cancer ? När vi blivit sjuka pga näringsfattig mat, miljögifter, hårt arbetsliv så får vi ”hjälp” av ännu mer skadliga ämnen och behandlingar.
  Våra barn får neurologiska sjukdomar på grund av detta.

  Offentliga sektorn går på knäna för att det blir allt fler som behöver resurserna och allt färre som drar in skattepengar.

  Detta är inte socialism och du Jan Norberg vaknade inte upp förrän muslimer välde in i landet som är ett av de senare stegen i den här agendan.

 7. Expressens redaktion har tröttnat på PK-kulturens sedvanliga attacker…

  Expressen (8 maj 2019): Vänsterns uppfostrarnit döljer egna synder

  ”I sitt inledningsanförande i onsdagens partiledardebatt antydde Stefan Löfven återigen att 1930-talets svarta hål hotar att återuppstå i Europa – och att en röst på Heléne Fritzon, eller någon annan S-kandidat, är avgörande för att mota en högerextremistisk stormvind över kontinenten.
  Han var inte ensam om att ta i. Det finns ingen ände på den självgoda uppfostrarniten och överorden när svenska politiker varnar för extremismens framfart i Europa. Frågan är allvarlig, men när Centerns Fredrick Federley i en debattartikel anklagar KD för ”diktaturfasoner” har retoriken lämnat marken.”

  https://www.expressen.se/ledare/vansterns-uppfostrarnit-doljer-egna-synder/

 8. Nu har jag rensat i denna tråd och tagit bort alla kommentarer om judar, WTC 911 och sionister.

  Alla som fortsätter att mala dessa frågor helt off topic riskerar nu att svartlistas resten av 2019 från NewsVoice.

  Denna artikel som Norberg skrivit handlar alltså INTE om judar, WTC 911 eller sionister.

 9. Tänk om vi hade en ”Tucker Carlson” (Fox News) i svensk Publik Service! En frisk fläkt som ofta tar upp underligheter i den amerikanska politiken. Och han kritiserar inte bara demokraterna utan även republikanerna emellanåt.

 10. Off topic eller kanske ON i större perspektivet.
  #T Sassersson red. 13 May, 2019 at 01:13

  Jag vill inte på något sätt klandra TS det är minerad mark som vi ibland närmar oss för ökad förståelse
  men vill ändå passa på att kommentera

  I artikeln skriver Jan:
  ”Debatten blir annorlunda om vi ständigt går till motattack mot de socialistiska försöken att tvinga oss till acceptans för deras vansinniga politik. Att bli uthängd med olika epitet klistrade på oss är inget att rädas för. Säg vad du tycker och stå för det. Det kommer ibland att kosta på och många så kallade vänner kommer sannolikt att ta avstånd för att slippa bli förknippade med ditt motstånd, men det är det värt.”

  Ibland måste man veta varifrån man kommer för att kunna ana vart man är på väg.
  Att då blunda för historiens revisioner är då tveksamt om det hör till sammanhanget o förståelse. Detta även om det kostar på som Jan skriver.

  TS skriver ovan:
  ”“I sitt inledningsanförande i onsdagens partiledardebatt antydde Stefan Löfven återigen att 1930-talets svarta hål hotar att återuppstå i Europa – och att en röst på Heléne Fritzon, eller någon annan S-kandidat, är avgörande för att mota en högerextremistisk stormvind över kontinenten.
  Han var inte ensam om att ta i. Det finns ingen ände på den självgoda uppfostrarniten och överorden när svenska politiker varnar för extremismens framfart i Europa. Frågan är allvarlig, men när Centerns Fredrick Federley i en debattartikel anklagar KD för ”diktaturfasoner” har retoriken lämnat marken.”

  Att belysa faktiska omständigheter i historien skulle minska risken för exvis Löfven mfl att trampa i klaveret som nu. Alternativ media har här en viktig uppgift om vi seriöst skall prata om alternativ media.
  Paul Craig Roberts har föredömligt vågat redovisa sin ,kanske nyvunna kunskap, här
  https://www.paulcraigroberts.org/2019/05/13/the-lies-about-world-war-ii/
  Där han redovisar fakta hämtat från David Irwings bok ”Hitlers War”

  TS gör ju naturligtvis som han vill men jag tror att det är lite viktigt att alternativ media som NW
  inte följer mainstream medias arbetsmetoder. dvs med hot och pekpinnar styra ordet.

  I all välmening

  LeifB

  • LeifB, jag håller helt med dig.

   Tom jag valde att ta upp 1930-talet genom att tipsa om Expressens ledarartikel som klagade på att Löfven varnade med 1930-talet.

   Problemet är bara diskussionerna ofta dikeskör när vissa kommentarer hela tiden drar iväg åt samma ”usual suspects” dvs judar, sionister, Bilderberggruppen, NWO eller WTC 911 etc.

   Det är så många historiska och samtida faktorer som utelämnas i dessa förklaringsmodeller.

   Andra forum som Lars Berns blogg, Det Goda Samhället etc har ofta betydligt högre höjd på debatterna efter artiklar. Jag tycker NewsVoice förtjänar den nivån på debatt.

   Jag vet även att många skräms bort från NewsVoice pga av att vissa personer ska härleda allt ont till samma ”usual suspects”.

   Jag har tagit beslutet nu att testa att höja nivån och mångfalden i debatterna på NewsVoice. Allt för länge har jag och moderatorn tillåtit ”mekaniska robotkommentarer” som mal på i samma hjulspår. Jag vill inte att vissa personer ska dominera debatterna.

   Var finns tex alla muslimer, psykologer, socialdemokrater, MSM-journalister, jurister, militärer, HBTQ:are, överstepräster, syrier, sydamerikaner, filosofer, litteraturhistoriker, uppfinnare och kineser? (som läser och skriver svenska eftersom detta forum främst är på svenska)

   • Men Torbjörn, Det Goda Samhället är väl en av de snällaste Bloggar som man kan läsa, där sällan riktigt spännande ämnen tas upp. Vill du verkligen inte Torbjörn att NV ska vara ett mer sprakande och färgstarkt debattforum där man får gå utanför de politiskt korrekta ramarna och ta upp lite mer spännande och kontroversiella åsikter. Jag tror att många läsare skulle uppskatta ett sådant grepp och att NV skulle tjäna på det.

    • Erik, instämmer till fullo och den absolut största anledningen till att jag valt Newsvoice är just för att Torbjörn verkligen vill att detta skall vara en plats där det är lite högre till tak än hos andra kanaler.

     Men att vara ”sprakande och färgstark” är inte att snöa in på en och samma förklaringsmodell utan att kunna komma vidare på ett mer vardagsnära sätt.

     • Jan, den mest centrala, den mest grundläggande orsaken till att vår värld ser ut så här idag, det är, enligt min insikt att – och nu kommer det igen Jan – Det är att en dold elit har styrt vår värld hit. Och jag tror att många frågande människor idag ställer sig den stora svåra frågan ; – Hur kan vår värld se ut så här ? Då är det viktigt att de förstår grundorsaken – så, detta måste gnuggas in i varenda människa – för om man inte förstår grundorsaken då kommer man ingenstans i sina försök att få en rimlig förklaring till nuvarande samhällssituation.

 11. Leif B är inte fel ute med att historien på olika sätt kan ge förklaring till varför det idag ser ut som det gör, historisk information kan givetvis också tolkas olika och det finns därför ingen anledning att INTE titta bakåt öht.

  Det jag dock instinktivt känner är att vissa vill briljera med sina detaljkunskaper och vill så gärna utse vissa händelser och vissa grupper av människor som de enda förklaringsmodellerna.

  Dessa insikter vill man ju så gärna dela med sig av för att själv få bekräftelse på att man haft rätt hela tiden, det blir som ett behov av att vinna över andra till den enda ”rätta” förklaringen av dagens situation.

  När man debatterar i politiska frågor så drivs de flesta av ungefär samma drivkrafter, dvs att övertyga andra. Men någonstans längs vägen så har vissa fastnat i ett tillspetsat och mycket ensidigt perspektiv, och man vägrar att bredda sig i en verklighet som gäller idag, här och Nu.

  Jag vet att detta är att sticka ut hakan då jag själv driver en ganska bestämd uppfattning, men jag själv vill inte gå i fällan att bli betraktad som konspirationsteoretiker med ytterst komplicerade historiska förklaringar till varför läget idag ser ut som det gör.

  Den här artikeln ville jag tillägna, det jag i dagens svenska svenska debatt ser som ett av de större hoten, nämligen att vänstern (dit räknar jag åtminstone 7-klövern) tagit sig tolkningsföreträdet och att de med ständig stigmatisering av oliktänkande har tystat debatten.

  Svensken är ju så konfliktobenägen att denne inte anser det mödan värt att ge sig in i debatten, än mindre att utmana vänsterns narrativ.

  Jag fick inspiration till detta från en tidigare artikel av Patric Engellau hos DGS, där han filosoferar lite över hur trevligheten inte alltid skall vara en hämsko för den fria debatten.

  https://detgodasamhallet.com/2019/03/21/hur-trevligheten-hotar-sveriges-framtid/#more-15569

 12. #Mikael Hagenbo 14 May, 2019 at 10:06

  Tack Mikael.
  Det är inte lätt att navigera varken som läsare eller producent av information.
  Vi kan dock vara säkra på att när intresset blir tillräckligt stort för en text/site kommer trollen och
  de vanliga grindvakterna.
  TS vill nog inte ha dom här även om dom samtidigt är en värdemätare på arbetet/informationen

  Nog om det

  LeifB

 13. Bra att orden lever vidare någon annanstans på webben. NewsVoice (NV) är dock inte ett ställe att diskutera judarna som roten till eländet i världen (vilket REDAN ocensurerat insinuerats massor med gånger av vissa debattörer i NewsVoice). Diskutera istället maktindivider eller maktfamiljer om det går att påvisa att en särskild individ eller familj missbrukar sin makt.

  Jag har hört många gånger att NewsVoice är fantastiskt för att det är högt i tak, precis lika många gånger som att NewsVoice håller på att bli en kanal för sionism eller PK, precis lika många gånger som att det skulle råda censur på NewsVoice. Så här har det hållit på sedan 2011 när NV startade. Hur vi än modererar klagar alltid någon. Hade vi dock inte modererat alls hade NV blivit en så kallad ”hatsajt” pga kommentarsfältet.

  Saken är den att alla kommentarer inte har ”rättigheter” att få ta plats. Vi måste ha moderation. Om tex en artikel handlar om sjögurkor är det inte relevant att släppa igenom en kommentar som påstår att sjögurkor egentligen är sionister som sprängde tvillingtornen i New York. Visst, jag överdriver.

  Vidare, försök visa respekt för artikelförfattarna som faktiskt lagt ned tid på att skriva en artikel. Hur många gånger har inte tex Norberg klagat på att debatterna efter hans artiklar åkt ned i ett off-topic-dike?

  Då kanske någon tycker; men Norberg är så odräglig som debattör. Fine, skriv en replik då. Skicka in texten, porträttfoto och ditt riktiga namn så lägger vi ut.

  Och nu tillbaka till ämnet för artikeln.

 14. #Jan Norberg 14 May, 2019 at 09:14

  Jag tror att du är något på spåren när du menar:
  ”Svensken är ju så konfliktobenägen att denne inte anser det mödan värt att ge sig in i debatten, än mindre att utmana vänsterns narrativ.”

  Jag är nu 60++:are och tror mej själv ha kommit något liknande på spåren.
  Under dessa år har jag varit på väldigt många fester/födelsekalas/firmafester mm mm
  Många gånger finns det allvarliga eller viktiga ämnen som poppar upp för ventilation.
  Efter en stund kan diskussionen ta fart och engagera särskilt männen.

  Nästan utan undantag kommer någon kvinna och säger ”nu tycker jag vi skall prata om något roligare, vi är här för att ha trevligt tillsammans, förresten hur är det med din dotter/mamma ” därmed dör det som var på väg att bli intressant och det hela övergår till familje/jobb prat. Samma i´runt köksborden o i fikarummen. Alla vill vara trevliga… Inte så trevligt i mina ögon.
  Är helt säker på att ni känner igen detta eller nåt liknande.

  Tyvärr när jag tänker att det är våra kvinnor som bär skulden till att denna rädsla för känsliga ämnen
  sitter i ryggmärgen. I vilket fall funkar den för mej som förklaringsmodell kring konflikträdsla.

  Det finns med andra ord inget forum där tankar o ideer kan växa eller utbytas om man inte är med i nån sekt liknande 7-klövern i slutna rum och då med ett klart definierat PK-spår.

  Internet är därför en fin gåva till många tänkare som tyvärr ofta presenterar sig med ett alias.
  Till min glädje har jag upptäckt att allt fler här på NV väljer sitt riktiga namn (Ok jag kan ju inte veta egentligen men det känns så) och det är lite viktigt.

  Särskilt nu när skrivna lagar som ”hets mot folkgrupp” eller av media påhittade epitet lägger sordin på diskussionen likt kvinnan på festen.

  Allt fler markörer används för att tolka in nya texter och begrepp under denna galna lagtext.
  Senast var väl igår då Wolodarski på DN sa att ”Globalist” var en markör för antisemitism.
  Antisemitism=hets mot folkgrupp

  Vi ser varje dag hur vårt språk mutas in och blir allt mer oanvändbart för att lagligt eller PK kunna användas i diskussioner som här. Självcensuren har skapats av denna rädsla eller skam som uppstod på kalaset.

  Det är dags att vi alla tar tillbaka språket o internet som mötesplats för fria tankar utan självcensur eller rädd forumsägare.

  Blir det lågt i tak och svårt att andas byt forum eller skapa eget, svårare än så är det inte.
  Är du på kalas så skit i tillrättavisningen o fortsätt det är säkert fler i diskussionen som tackar dej..tyst.

  Dock kan det ju bli så precis som Jan skriver: ”Förvisso kan detta innebära att de som protesterar får utstå personliga angrepp, men det måste vi stå ut med om vi vill ha en förändring på de politikområden som vi anser viktigast.”

  Den som deltar i forum/media som här på NV kan liknas vid trafiken.
  Vi uppträder på trafikens villkor och gillar läget. Ibland blir det krockar och situationer men vi väljer själva om vi vill åka vidare själv med ny doftgran eller åka kollektivt.

  Jag gillar NV, både de som kommenterar och TS verkar ha ett i huvudsak ärligt uppsåt med sina alster. o
  handlingar.

  Denna är kul.
  https://juliacaesar.blog/2019/05/14/min-mest-rasistiska-kronika-nagonsin-gokens-forlorade-vardegrund/
  Med vilka glasögon läser du…

  LeifB

  • Du skrev: ”Nästan utan undantag kommer någon kvinna och säger “nu tycker jag vi skall prata om något roligare, vi är här för att ha trevligt tillsammans…”

   Klockrent. Händer även mig i princip varje gång när jag är med mainstream människor. 🙂

 15. # T Sassersson red. 14 May, 2019 at 22:30

  Lite trist att du upplever det som klockrent 😉
  Jag borde precis som du säger använt ”mainstream människor istället för kvinnor/mammor/fruar.

  Nåväl…. jag är helt säker på att det börjar redan i förskolan.
  Omedelbart det uppstår minsta osämja bland barnen är fröken där… här på förskolan är vi snälla….
  Tjejer även i åldrarna upp till 7 är lite mer mogna än killarna i meningen att dom vill vara duktiga
  och göra fröken glad reagerar mer på känsla än killarna. Killarna vill gärna ägna sig åt fysiska lekar och är mindre känslosamma och en tillrättavisning rinner fort av.
  Det är stora skillnader på tjejer och killar även om det finns politiska krafter som menar annorlunda.

  Dock är det så i mina ögon att killarna blir femininiserade redan tidigt. Det är viktigare att rita/måla
  skapa ”kulturella uttryck eller intryck” än att hitta en pinne o kasta spju,t kasta prick med sten, klättra högst eller brottas. Släpp ut en flock killar i skogen o dito tjejer på ett annat ställe.
  Jag hade många lägerskolor ( skog o vildmark) på 70-talet och upplevde samma sak varje gång.

  Att ingen numera tar fighten eller ger sig in i diskussioner beror säkert på skolan.
  Allt är koncensusmål och skall någon få uppgift fritt tänkande skapande finns redan gränserna i
  medvetandet. Alla har i ryggmärgen killar=tjejer=killar.

  Jag och en gammal kollega gjorde ett expriment på tåget till STHLM en gång.
  Han skrek åt mej ”Va fan osv du är inte riktigt klok skall du ha stryk på plats din djävel!”
  Alla jag menar verkligen alla i vagnen kröp in i sina skal o slutade existera.
  Vi gjorde om exprimentet under en bussresa i finland.
  Helt annan reaktion alla kollade och det var till och med en som reste sig upp och verkade
  vara beredd att fixa läget.

  Vad är det för fel på oss Svenskar?
  https://www.youtube.com/watch?v=6W_Htq5-kOM

  LeifB

  • Jag gick i andra klass i en liten skola i Hölö i slutet av 50-talet. Ettorna fick gå hem tidigare och då blev det kvar 4 pojkar och 5 flickor. Pojkarna ville sparka boll . Flickorna promenerade omkring och pratade tråkiga saker. Pojkarna behövde ju målvakter och vädjade till oss flickor. jag nappade direkt så det blev jag som var målvakt för bägge lagen och flickorna ropade retsamt Maj är en kille. Fröken stod i fönstret och log så hon tyckte det var bra.
   Sen flyttade jag till Täby och i den skolan fick pojkarna en klassfotboll. Flickorna fick ingenting. Vi var flera flickor i klassen som ville sparka fotboll så vi samlade ihop pengar till en egen boll. Och då blev det konkurrens om planen. Men sen löste det sig med mixade lag.
   Jag var en pojkflicka jag gillade storebrors avlagda skjorta och slipover och mössa med skärm. Jag var före min tid. Jag tog även min brors långkalsonger för jag var trött på att ha höfthållare och långstrumpor som skulle fästas i fåniga hållare. Detta upptäcktes i omklädningsrummet och då skrek tjejerna att jag var homosexuell. Men det var jag inte jag var kär i killar .
   Jag tror det här ligger väldigt djupt i vår kultur och uppfostran av barnen.
   En äldre kvinna som tittade på min nyfödde son och sa att han var stilig i stället för söt.
   Och säkert i generna också.
   Jämlikheten borde vara att man får vara den man är och ha de intressen som man vill.
   Jag tycker att det i samhället genomsyras av att en pojke får inte vara för tjejig och tvärtom.
   Flickor kan vara mer pojkaktiga än vad pojkarna kan vara flickaktiga.
   Det märks särskilt i klädaffärerna där man har pojk och flickavdelningar. Lego friends där figurerna bara är tjejer. Det talar om för killarna att de ska inte bygga fredliga miljöer utan hålla sig till miljöer som är äventyr och strid.
   För att inte tala om film och litteratur där vi verkligen matas med vad som är kvinnligt och manligt.
   Kanske därför så många vill byta kön för de känner sig inte accepterade som pojkflicka och gör därför våld mot naturen.

 16. Leif Bengtsson 14 May, 2019 at 13:26
  #Jan Norberg 14 May, 2019 at 09:14
  Leif Bengtsson 15 May, 2019 at 10:15
  # T Sassersson red. 14 May, 2019 at 22:30

  Leif, du svänger debatten så att den nu handlar om skillnaden mellan män och kvinnor, det är iofs inget jag har nåt emot även om det inte var tanken med min artikel.

  Det ligger en hel del i att det ofta är kvinnor som är mer rädda för konflikter och att de därför förväntar sig att män inte skall diskutera ämnen vilka kan skapa dålig stämning.

  Kanske är detta också förklaringen till att kvinnor rent generellt står mer till vänster, ställer sig bakom upprop om klimatalarm, osv, osv. Allt för att ligga rätt i vad de tror är pk-rännan, dvs stick inte ut, säg och tyck inget som är kontroversiellt.

  Möjligen är det också detta som gör att SD inte är så starka ibland kvinnorna då alla med vänsteråsikter gör allt för att stigmatisera SD och de konfliktlinjer vilka de har som profilfrågor.

  MEN, det finns också alltfler kvinnor som tar till orda och ställer sig sida vid sida med männen. Du tar själv upp Julia Cesar som är en av de kvinnor vilka jag är en stor beundrare av, Katerina Janouch är en annan och kanske också några av de kvinnor vilka ibland tar till orda här i detta forum, go Harriet Larsson!!

  Feminiseringen av den svenska debatten är ett sätt för socialister, inkl miljömuppar, att polarisera debatten i Sverige. En polarisering som syftar till att ersätta den gamla och numera rätt avsomnade debatten om klasskamp och annan gallimatias.

  Feministerna vill med sin alltmer högljudda retorik sätta skräck i alla män och samtidigt varna alla kvinnor att män är djur som alla kvinnor måste betrakta som sina främsta motståndare. I grunden är detta en ny variant för att socialister, under täckmantel av en ny könsmaktsordning, skapa ett nytt paradigm med feministisk socialism som ledstjärna.

  Tyvärr verkar feminismen i sin svenska tappning ha fått ett ordentligt fäste i den svenska befolkningen, det finns ju hur många exempel på detta som helst.

  Låt mig ta en yrkeskategori som domineras av kvinnor, hela socialtjänstsektorn befolkas ju av en bedövande andel kvinnor. Kvinnor vilka till stora delar är militanta feminister med tydligt socialistiska partipreferenser (inkl MP).

  Kvinnorna har sedan 68-revolten omdanat hela socialtjänsten så att den i en majoritet av Sveriges 290 kommuner domineras av dessa militanta rödgardister. Ve den kvinna eller man som skulle uttala åsikter vilka inte ligger helt i mitten av denna pk-ränna. Jag talar av egen erfarenhet och jag antar på goda grunder att många har liknande erfarenheter.

  MEN gör vi som medborgare något åt detta??

  Knappast, och det är just det som jag vill uppmana till. Ta diskussionen och säg precis vad du tycker, var gärna personlig och uttryck dina känslor. Sluta snegla på vad du kan få för mothugg av dessa militanta feminister.

  Vi måste våga ta fajten i vår vardag, jag har dragit slutsatsen att du Leif B jobbar i utbildningssektorn. Även där dominerar ju kvinnorna som yrkesutövare, så frågan blir ju om du själv Leif vågar ta fajten med de extremfeminister vilka gör allt för att försöka stigmatisera dig??

  Avslutningsvis kan jag bara säga att det gått fort sedan 1994 då the Ronny Ericsson show kunde framföra sketcher som den länk du bifogat.

 17. #Jan Norberg 15 May, 2019 at 13:12

  Det var inte min tanke att lägga diskussionen manligt kvinnligt men som du också lagt märke till finns nog en del av sanningen där.
  Jag tog nog fasta på just ”Han menar att det är dags att vi i Sverige byter ut silkesvantarna mot hårdhandskar.” i artikeln o funderade kring varför dessa handskar aldrig finns där/när dom behövs.

  Du har nämt några av dom kvinnorna jag själv ser lite som nybyggare. Astrid Lindgren kunde kanske återvända i ny skepnad, hon var skarp.

  I Sverige är det inte många som pekar eller vill något istället handlar det om någon märklig feminisering dvs där känslor går före förnuft och fakta. Om dessa verktyg använts så hade knappast klimathotet mfl fenomen lyckats marknadsföra sig.
  Istället har vi politiker och folkvalda , män som kvinnor, som tagit som standardfras i inledningar ”Jag känner att……”. Dvs försiktigt trevande om man framför annorlunda uppfattning så trampar man denne på tårna eller kränker personen. Det har vi ju lärt oss i skolan att inte kränka personen.
  Dvs genom denna enkla fras kommer varje svar utanför den känslan att uppfattas som ”härskarteknik”

  Jodå jag har fajter varje dag med dessa extremfeminister som inte sällan är män.
  En kollega påtalade igår ”Leif tänk på vad du säger eller tänker du jobbar ju faktiskt på en skola”.
  Jag lyfte då fakta om hur koldioxid funkar i cellandningen hos växter och att Co2 bara gynnar allt liv, även oss.
  Denna kollega arbetar med NO.

  Kanske är en lösning som Lasse Eriksson säger ”förskolan Älgstudsaren eller Kalashnikov”

  Vi måste börja förstå att våra folkvalda allt mer vädjar till känslor/värden istället för verklighet o fakta.
  Det blir ju då faktiskt så att vi står i helt olika läger med väldigt lite samsyn i frågeställningarna.
  Kanske måste vi som Julia Ceasar skrev om Göken, hon blandar känslor med fakta, och visar detta på ett lysande sätt.
  https://juliacaesar.blog/2019/05/14/min-mest-rasistiska-kronika-nagonsin-gokens-forlorade-vardegrund/

  Tror inte att det var din tanke att din artikel skulle vända så här.
  Men jag tror att det är viktigt att vi luftar varje rum o vänder varje sten för att hitta vägar och förståelse.

 18. @ Leif Bengtsson 15 May, 2019 at 14:39
  #Jan Norberg 15 May, 2019 at 13:12

  Leif, jag hade väl inte feminismen i tankarna när jag skrev artikeln, jag tänkte mer på att vi alla, oavsett kön, blivit uppfostrade (hjärntvättade) till att låta trevligheten gå före allt annat.

  Om vi alla går på tårna i vårt umgänge med varandra så tar snabbt pk-elitens doktriner överhanden där vi alla prioriterar artighet och trevlighet före vad vi egentligen skulle vilja säga.

  Jag förordar helt enkelt att vi struntar i vårt konventionella tänkande och faktiskt säger vad vi tycker i olika frågor, dvs lägg pk-rännan åt sidan.

  Konsekvensen blir att debatten blir kraftigt polariserad och det är just detta jag vill åt, om vi alla bryter mot de invanda mönstren så känns det bättre och vi slipper fortsätta hyckla mot varandra.

  Du skriver:

  ”En kollega påtalade igår “Leif tänk på vad du säger eller tänker du jobbar ju faktiskt på en skola”.

  Det är just den typen av kommentarer som lägger locket på och begränsar normala människor då de inte vill skapa otrevlig stämning med sina arbetskollegor.

  Men om man en gång struntar i detta så blir i regel de vilka vill tysta en själva väldigt tysta, att de blir förvånade och kanske lite arga är ju precis vad jag vill åstadkomma.

  I min egen närhet så tar jag alla diskussioner om alla olika ämnen utan att ta hänsyn till vilka konsekvenser detta får i mina relationer med andra.

  Det har självklart inneburit att en del tagit avstånd från mig och då brukar jag tänka på att jag som pensionär är lyckligt lottad som inte behöver ta en massa onödig hänsyn som skulle kunna få negativa konsekvenser i en jobbsituation.

  Visst känns det lite tufft att det också blivit motsättningar inom familjen/släkten, men det struntar jag i då jag aldrig tänker dagtinga med min övertygelse som den fd centerledaren Torbjörn Fälldin yttrade för många år sedan.

  Keep up the good work Leif, jag är övertygad om att du är ett föredöme för andra och att du därmed bidrar till att andra snart vågar träda fram och säga sitt hjärtas mening.

  • Jag undrade innan du berörde det hur du själv lyckas med släkten familjen.. och jag misstänker att det ofta redan är där som folk upptäcker hur svårt det är att ens få till stånd en hövlig debatt.
   Det är inte bara en rädsla för att det blir ’lite otrevligt’ utan att det ibland är stört omöjligt att kommunicera.
   Dom som har tid att följa ett varierat utbud av källor blir mer medvetna och ser världen mindre i svartvitt.
   Vad man ska göra åt det som du efterlyser beror på vilka hänsyn man anser sig måsta ta.
   Ska man undvika att peka på den angloamerikanska oligarkin som ju råkar vara rätt viktiga ekonomiskt för Sverige då återstår en typ av interna strider som är precis vad den oligarkin eftersträvar.
   Som stridstuppar i våra burar.
   Det kan man kanske leva med men det känns rätt otillfredsställande åtminstone för mig att låta den oligarkin vinna.
   Jag tror hela det politiska spektrum skulle utvecklas positivt om dom vore mer medvetna om den nämnda oligarkins enorma dubbelspel.
   Etablissemangets reaktion på informationen om Martin Kraghs koppling till britternas försåtligt benämnda Integrity Initiative antyder att Sverige är en servil vasall. Det är inte det farliga och bedrägliga Integrity Initiative som väcker indignation utan dom som överhuvudtaget vågar antyda kritik.

 19. @ Peter Grafström 15 May, 2019 at 18:11

  Du har helt rätt att det får konsekvenser att tala uppriktigt med varandra, så också inom familjen/släkten.

  Av hänsyn till dem detta berör inom familjen så avstår jag från att berätta mer detaljer, men för mig personligen har det fått mycket allvarliga konsekvenser på nära håll. Förvisso känns det ibland lite jobbigt att min uppriktighet fått såna konsekvenser, men jag har stålsatt mig att blod inte är tjockare än vatten. Det gäller att själv ta den medicin man ordinerar andra, annars skall man nog passa sig så att man inte blir en hycklare.

  Å andra sidan njuter jag lite när jag diskuterar med människor med normal pk-skräck, de reagerar väldigt olika. Jag har privat en väldigt frågande attityd och brukar därför ställa tillspetsade frågor som den vilken jag diskuterar med besvärade brukar försöka undvika att svara på.

  När jag ändå fortsätter med mer inträngande frågor så brukar de titta sig omkring innan de svarar, jag brukar då fråga varför de oroligt tittar sig omkring innan de svarar. Då har man dem i gungning och kan fortsätta sitt frågande, efter ett tag vill motparten inte fortsätta diskussionen.

  Min förhoppning är då att de fått något att tänka på och att de sannolikt kommer att överväga sin pk-skräck. Newsvoice har blivit ett forum där jag kan få lite utlopp för min frustration, det finns i detta forum en större bredd och det är lite högre till tak här än på andra forum.

  Tack för att Du skriver med ditt rätta namn Peter!!

  • Håller med dig helt Jan!

   Jag måste också säga att jag skarpt gillar ditt uttryck ”pk-skräck”. Har aldrig hört det förut, men det är en fullträff.

   Precis hemkommen från den inte så avägsna utposten kallad Bornholm, kan jag vidare säga att man där verkligen får perspektiv på tillvaron i Sverige. Exempelvis såg jag inte en enda Polis under de fyra dagar jag var där, trots att jag åkte kors och tvärs över ön. Kanske lite OT, men ändå!

 20. #Jan Norberg 15 May, 2019 at 19:18

  Dina iaktagelse ”det får konsekvenser att tala uppriktigt med varandra, så också inom familjen/släkten.”
  och ”Det gäller att själv ta den medicin man ordinerar andra, annars skall man nog passa sig så att man inte blir en hycklare.” är helt rätt och jag lever själv mitt i den.

  Jag är ändå inte som du beredd att offra allt för att missionera i släkten.
  Istället ber jag att någon högre makt befriar några närstående från deras handikapp.
  Se på Volodarski som själv ser spöken i varje samhällsyttring som inte följer normen.
  Greta Tunberg ser koldioxiden i luften. Två yttringar av samma handikapp eller begåvning velket beror på mottagarens egen status.

  Att ge sig på att missionera i det gänget är som i vissa delar av min familj helt fruktlöst o tar
  bara energi.
  Välj sådana som inte grävt ner en massa prestige i sina åsikter och tankebanor.

  Själv vände jag en klass med Greta Tunbergare på 60 minuter bara genom att ställa rätt frågor på det dom lärt sig under NO-lektionerna.
  Kunskapen finns hos folket men det är som inför trollkonstnären som talar om vad man ser.
  Av det skälet finns det alltid en kommentator som rättar till och berättar vad man såg/hörde efter
  att man intervjuat någon tveksam politiker eller person i SVT/SR.

  Med risk för att bli refuserad men vill ändå passa på.
  Inför en klassresa till ett känt läger diskuterade vi på tekniken blåsyra utifrån denna
  https://rib.msb.se/Portal/template/pages/Kemi/Substance.aspx?id=2422

  En av eleverna hade sedan under besöket frågat guiden varför man hade förlagt utrymmen under jord med kommentaren
  ”Det verkar ju helt galet fysikaliskt sett, hur löste man det?”

  Mao ibland är det frågorna som får folk att tänka, kunskapen finns ofta om man bara puffar lite på den.
  Är frågan ställd vid rätt tillfälle så smittar det fler.

  Jodå naturligtvis fick jag kritik från visst håll efteråt vilket jag inte kunde förstå.
  Fakta om molekyler har ju knappast någon politisk eller religiös riktning till sin natur.
  Vilket inte verkar bekymra ””PK-förskräckta” som likt Volodarski ser spöken var helst det finns ett oinmutat utrymme för dom att bo i.

  LeifB

 21. LeifB. Det är alltid lika kul att läsa vad du skriver. Och var inte rädd för att bli refuserad. Det blir jag hela tiden.
  Det finns sanningar som inte kan förmedlas inom denna kanal. Och jag tror att han gör det för att skydda sig själv och detta frihetsälskande, ännu intakta, andningshål för oss som inte tror på PK nyheter.

  Nu är det t.ex. Iran som ska attackeras av vår stolta ”Världspolis” och försättas i smulor som många andra av Mellanösterns länder har försatts i tidigare med en totalt oduglig regeringsbildning som blir till en våldsam flyktingvåg återigen. Skapad av ??? Ja, vi vet, men denna nation får man inte peka på.

  Ett stort TACK LeifB.

 22. #Stig Rydmark 16 May, 2019 at 11:21
  Har hört samma från annat håll. Men jag har inte hittat några bevis för uttalandet.

  Har letat i Israeliska tidningar webbsiter mm men aldrig hittat något.
  Det borde finnas i så fall. Dom här är inte alls blyga utan det mesta presenteras i offentlighetens ljus.
  Särskilt ett sådant här uttalande som kan tolkas som en manifestation och sådant gillar dom.

  Jag är ytterst tacksam om du eller någon annan kan bringa klarhet i detta uttalandet.

  LeifB

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här