Norberg: “No more Mr Nice Guy” mot vänsterdårarnas framfart

55
197
Sean Connery som James Bond i “Diamonds Are Forever” – Image Courtesy of United Artists

DEBATT. Jan Norberg har studerat det politiska klimatet i USA. Han menar att det är dags att vi i Sverige byter ut silkesvantarna mot hårdhandskar. “Vill vi ha en annan samhällsutveckling så måste vi höja vår stämma och kasta all rädsla överbord. Det tolkningsföreträde som socialister alltid tar sig är inget att bry sig om.”

Text: Jan Norberg

I USA fortsätter det politiska klimatet att stiga i temperatur, det är därför snart dags att analysera vad som kan förändra debattklimatet i Sverige. Etablissemangets svar på Donald Trumps framfart i USA är en tydlig radikalisering från de socialistiska krafterna inom Demokraterna. En radikalisering från vänster som i USA ter sig som väldigt omvälvande, men som vi i Sverige ler igenkännande till.

Det som i USA ses som en ny och tydlig socialistisk förflyttning mot andra ideal är något vi redan sedan årtionden lärt oss leva med här i Sverige under 7-klöverns förtryck.

Vad som dock är intressant att se är hur republikaner i allmänhet och Donald Trump i synnerhet bemöter den socialistiska propagandan jämfört med hur vi i Sverige tacklar alla dessa vänsterdårars framfart.


I USA sitter inte socialisternas motståndare still och tar emot all stigmatisering utan motstånd, istället går man till frontalangrepp mot de socialistiska värderingar som ligger till grund för Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) med flera.


Motståndet tar sig givetvis olika uttryck, men de ideologiska skillnaderna kommer ofta i centrum och vilka de konkreta skillnaderna blir mellan ett socialistiskt och ett demokratiskt samhällsbygge.

De krafter som för fram alla socialiseringsförslag bemöts i USA hårt, utan nåd och skoningslöst på framför allt två plan: den ideologiska skillnaden är det som främst attackeras, men också de praktiska konsekvenser dessa socialiseringsförslag leder till för gemene man. När man vädjar till valmanskårens sunda förnuft så sparas ingen möda på att gå i clinch med vänsterdårar som AOC, mfl.

Sluta vara rädd för de personliga angreppen från de svenska socialisterna

I Sverige duckar fortfarande många svenskar då de vet var ”värdegrundsgränserna” går för att bli stigmatiserade av denna vänsterelit vars mål är att socialisera vårt samhälle ytterligare. I USA tar man fighten mot socialisternas försök att bli en kopia av tex Sverige.

Det är därför dags för oss svenskar att stå upp för vår kamp mot socialisternas försök att sätta agendan. Vi behöver skärpa och polarisera vår kamp mot dessa försåtliga socialisters alla försök att skrämma oss till tystnad. Vi behöver en betydligt mer polariserad debatt där varje försök från socialisterna att skrämma oss till tystnad motarbetas aktivt.

Det kostar ibland på ganska ordentligt att stå upp för alternativen till socialisternas försök att stigmatisera oss övriga, vi måste kasta alla trevligheter överbord och attackera vänsterdårarna med alla till buds stående medel.


Den socialistiska värdegrunden som hamras in i oss dagligen måste bemötas hårt och brutalt. Förvisso kan detta innebära att de som protesterar får utstå personliga angrepp, men det måste vi stå ut med om vi vill ha en förändring på de politikområden som vi anser viktigast.


Att det finns ett folkligt motstånd mot tex massinvasionen till Sverige kommer inte till uttryck trots att en bred majoritet tycker att den förda migrationspolitiken är vansinnig, varför kan man ju undra?

Jo, därför att socialister, inklusive Liberalerna och Centern, anser att de har rätt att undertrycka den folkliga majoritet vilka är motståndare till den förda politiken. Den breda majoriteten duckar därför att man vet vilken stigmatisering man råkar ut för om man höjer sin röst och vill protestera.

Partipolitiska överväganden tar överhanden istället för att man ser till vad den folkliga majoriteten anser i sakfrågorna, dvs partierna anser att valmanskåren skall ställa upp på vad de olika partierna anser vara ”comme il faut”. Något som också Sverigedemokraterna numera verkar ha anammat som bärande princip i sitt förhållande till väljarna, kanske är det därför som SD numera står och stampar på samma ställe i opinionsmätningarna?


Principfrågan blir därför om det är väljarna som skall anpassa sig de olika partiernas respektive program eller om det är partierna som skall anpassa sig till vad folkflertalet har för uppfattning i olika frågor?


SD har blivit tamt

Personligen är jag helt övertygad om att SD:s snabba marsch in Riksdagen till stora delar berodde på att de drev en aktiv och konfrontativ politik som många stödde då man ville se en rejäl förändring i tex migrationsfrågan. Numera förefaller SD ha blivit en del av etablissemanget och man vill därför spela enligt de regler som gäller för alla andra partier. Frågan blir ju om detta är särskilt klok partipolitik?

Jämför vi USA och Sverige så blir det ju väldigt tydligt att polarisering från socialistmotståndare sannolikt leder till en ny 4-årsperiod för Donald Trump. I Sverige väljer SD en annan väg, dvs man försöker med en utslätad ideologiskt framtoning framstå som icke konfrontativa och förvillande lika övriga inom 7-klövern.

Säg vad du tycker!

Debatten blir annorlunda om vi ständigt går till motattack mot de socialistiska försöken att tvinga oss till acceptans för deras vansinniga politik. Att bli uthängd med olika epitet klistrade på oss är inget att rädas för. Säg vad du tycker och stå för det. Det kommer ibland att kosta på och många så kallade vänner kommer sannolikt att ta avstånd för att slippa bli förknippade med ditt motstånd, men det är det värt.

Trevligheten att kunna umgås i olika kretsar måste inte utgöra ett hinder för att vi i alla sammanhang tar vårt ansvar och säger vad vi tycker. Vill vi ha en annan samhällsutveckling så måste vi höja vår stämma och kasta all rädsla överbord. Det tolkningsföreträde som socialister alltid tar sig är inget att bry sig om. Vi måste ta fajten som den fd fackföreningsledaren inom Kommunal Ylva Thörn gjorde för några år sedan.

Jag ser nu framför mig att många med socialistiska ideal kommer att attackera mig med anledning av denna artikel. Kom igen, jag är beredd.

Text: Jan Norberg


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
55 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
11 maj 2019 kl 07:28

Socialisterna sitter på möjligheten att fördela de utplundrade intäkterna och även stulna tillgångar. Det lovar man sina RÖSTSÄLJARE. Därför med alla medel ”kill the tax-code before it kills you”! Det är socialisternas blodflöde som måste ändras. Det blir spännande när Löfven/Lööf får kniven lagd på strupen av Sveriges nya folkgrupp ”invandrarna”.
Bra Jan, verkligheten hinner nog ikapp svensken när de börjar fatta att överlevnad inte kan garanteras av socialister.

Mikael Hagenbo
Gäst
11 maj 2019 kl 09:40

Den socialistiska totalitära värdegrunden som hamras in i oss dagligen måste bemötas!

https://m.youtube.com/watch?v=I9NqxWJVSJ4

[kommentaren är redigerad för att förtydliga att Hageenbo diskuterar Jans artikel]

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Mikael Hagenbo
11 maj 2019 kl 09:53

Tack för din kommentar. Jag är dock övertygad om att Jan, när han skriver: “Den socialistiska värdegrunden som hamras in i oss dagligen måste bemötas hårt och brutalt”, endast syftar på att vara retoriskt brutal i bemärkelsen att stå upp och säga vad man tycker.

Jan, förstod jag dig rätt?

Maj Rehnberg
Reply to  Jan Norberg
11 maj 2019 kl 21:48

Då är det väl dags att du själv börjar föra en ärlig debatt. Du bemöter ingenting med riktiga argument.
Du påstår att vi har en grundlagsskyddad rätt att yttra oss.
Den lagen är verkningslös och det är väl därför News Voice startat ?
Och tydligen tycker du att socialister inte ska få framföra sina åsikter.

Jag röstar inte för jag deltar inte i humbug. Skulle jag lägga min röst på partier som påstår att de är socialistiska/demokratiska när de i handling är precis tvärtom. ALDRIG !

Du tar upp religion och då vill jag berätta att när jag såg Kristdemokraternas valaffisch om strängare fängelsestraff trodde jag först det var Sverigedemokraternas. KD har verkligen missat det kristna budskapet.

Politikerna behöver aldrig stå till svars för sina beslut. Alla partier beskriver likadant hur fantastiskt bra allt i samhället ska bli bara vi röstar på dem. Men de talar inte om HUR de målen ska genomföras.

Ett större problem än massinvandringen är den felaktiga sjukvården. Har du läst Erik Enbys artikel om moderna ättestupan? Eller böcker av Ralf Sundberg och Lars Bern ?

Maj Rehnberg
Reply to  Jan Norberg
12 maj 2019 kl 20:51

Vi har en grundlagsskyddad rätt om åsikts- och yttrande-frihet, än så länge.
Det ser fint ut på pappret och jag kan ställa mig på ett torg och gapa vad som helst och någon insändare kan jag nog få publicerad om jag håller mig inom boxen.
Men har jag fel åsikter så är det stopp och Pressombudsmannen tycker att det är helt okej. Tidningen har rätt att behandla mig hur de vill. Det är det jag menar med att lagen är verkningslös.
Flera personer har talat om att de är glada för att News Voice finns för de blir stoppade i vanliga media.

Socialism är för dig som röda skynket för tjuren. Du har inte sagt att socialister inte ska få framföra sina åsikter men när jag framför mina åsikter skäller du mig för att vara socialist.
Hela din artikel är fel. Det är inte vänsterpartierna i Sverige som är orsak till att demokrati och fred har gått helt åt helvete i världen.
Du talade om att du är ateist med liten tilltro till religion och då talade jag om hur jag upplevde KDs valaffisch.

Din kommentar om Erik Enby visar att du inte vill diskutera sakfrågor.

Mikael Hagenbo
Gäst
11 maj 2019 kl 10:04

Det är så jag uppfattade Jan också.

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
11 maj 2019 kl 11:30

Du har naturligtvis helt rätt Jan. Är man som jag en gammal man har jag inget socialt att förlora eller att vara rädd för, det underlättar. När jag för 7 år sedan slutade arbeta som 80-åring har jag många minnen av konfliktsituationer på arbetsplatsen. Jag talade öppet om att rösta på SD. Nästan varje morgon hade jag någon nyhet av det bisarra slaget vi ständigt matas med. Ofta med anknytning till invandrare. En kollega, som hade ett förflutet inom Röda Korset, lämnade alltid matrummet när jag berättade om nyheten, jag var naturligtvis rasist.

Sedan dess har jag fortsatt att öppet agera. Jag mejlar tingsrätter, HD, kommuner, skolor, politiker och
uttrycker mitt förakt över deras agerande. Förmodligen känns det som ett nålstick man skakar av sig, man har ju den rätta värdegrunden. Min tanke är naturligtvis att om många sätter i system att agera, kan man möjligen störa etablissemanget.

I dagens Sverige har vi kommit så långt att jag själv inte tvekar att i olika sammanhang öppet deklarera
att alla de 82% är faktiskt mina/era/våra fiender. Hur kan dessa människor så villigt offra barn, unga flickor, kvinnor och åldringar när de utsätts för rån, våldtäkter och kriminalitet. Dessa våra fiender måste ställas inför frågan om de förstår vad de gör och om massinvandring är värt alla offer. Är de villiga att offra sina egna barn och kvinnor?

Jag tror inte längre på samtal som en väg till förståelse eller förändring. Politiskt ser jag ingen lösning de närmaste åren. Egentligen längtar jag nog efter ett militärt övertagande av normala Sverigevänner.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
11 maj 2019 kl 15:55

Den som inte lyssnat på Corbett reports granskning/belysning av WW1 bör göra det.

Som Ulf Claréus 11 May, 2019 at 11:51 skrev ” Den som behärskar historien behärskar framtiden”

Lyssna på denna serie av radiopprogram!
https://www.corbettreport.com/wwi/
Mycket kommer att klarna o vår tid kan ses med nya öppna ögon.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
11 maj 2019 kl 16:53

Klockrent Jan. Det enda rätta är att sätta hårt mot hårt.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
11 maj 2019 kl 18:41

Jag instämmer med att motståndarna till den nuvarande agendan bör ta debatten.
Men vem är fienden? Herr af Uggla låtsas aldrig om när jag påpekat för honom att all kommunism och socialism härrör från värstingarna bland världens monopolkapitalism nämligen den Brittiska oligarkin. Och från Fabiansocialister som Rockefeller mfl.
Dom rikaste är på båda sidor. Cia mfl manipulatörer stöder alla former av radikalism som kan användas för att splittra oss.
Utan den välutbildade intelligentia som går överklassens ärenden och sedan starten sprider socialism skulle troligen folkrörelser mer likna det fler kan sympatisera med.
Men det skulle rikta uppmärksamheten på den nämnda överklassen istf att som Marx göra medelklassen till huvudfiende.
Frågan är var står ni andra då? Vågar ni ta upp de rikastes privilegier? Att utan insyn kontrollera enorma värden. Att gömma undan många biljoner (trillions) i skatteparadis.
Om ni hatar skatter innebär det att ni försvarar även offshorebankernas aktiviteter?
Den konflikt som råder mellan det radikala etablissemanget och er är den marxistiska klasskampen som monopolkapitalet vill ha, så även om ni övervinner det tröga debattläget förblir vi sidsteppade maktmässigt.
Ett sätt att ta momentum från de irrationella vänsterinriktade är att hårdare än dom angripa den verkliga makten som ju är organisatörer och uppmuntrare till det som vänstern engagerar sig för. Särskilt herr Uggla verkar blind och döv för detta.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Peter Grafström
13 maj 2019 kl 12:38

Socialism är ett intressant ord som missbrukas vålsat här på Newsvoice på ett sätt som liknar katten Måns, Bill och Bulls mobbning av Pelle svanslös.

Mikael Hagenbo
Gäst
12 maj 2019 kl 04:50

Mitt inlägg om socialismen som navet för den nya världsordningen (och uppföljaren om Frankfurtskolan) kan vara givande för intresserade

http://hagenbo.blogspot.com/2016/10/om-socialismen-som-navet-for-den-nya.html

Maj Rehnberg
Reply to  Mikael Hagenbo
14 maj 2019 kl 13:14

Att människor röstade på socialdemokraterna under 1900-talet var ju för att de ville ha ett rättvist samhälle. Jag tror de politikerna hade ärliga avsikter då. Det blev aldrig så att staten ägde tillgångarna utan man stiftade lagar som skulle hindra utsugningen av arbetarna. De som ägde företagen hade ju också makten. De hade jobben som behövdes för att hålla i gång samhället så att det kom in skattepengar till skolor, sjukvård, försvaret, vägar etc.

Människor som har egna ekonomiska intressen är med och beslutar i viktiga frågor i samhället.
Vi matas med att hjulen måste rulla = vi måste konsumera.
Vi konsumerar då varor som gör oss sjuka och sörjer därmed för läkemedelsbolagens marknad som också håller oss med en massa jobb.

Alla som arbetar i näringar vill inte erkänna att de gjort något fel.
Som exempel att man har skadat barn med vaccination. Eller att man tvingade min dementa mamma att äta medicin som hon inte tålde. Där är de skyddade av socialstyrelsen.

Frimurarnas taktik är ju att vara en ulv i fårakläder som nästlar sig in i organisationer. Genom att spela en roll att man har samma ideologi som de andra medlemmarna.
Jag är rädd för att det gått alltför långt.
Med tanke på hur det är med media och utbildning av läkare och andra yrkesgrupper. Alla är insyltade och ingen törs riskera sitt eget.

Det är kapitalister som utnyttjat socialismen för att genomföra sin agenda.
Jag instämmer med Peter Grafström.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
12 maj 2019 kl 11:10

Jan, vi svenskar kan inte göra något åt den här situationen därför att svenskarna är ett väldigt timid folkslag, så vi behöver ha en väldigt stor anledning för att agera så att det syns och märks. Dessutom behövs det att svenska folket, som är ett hårt hjärntvättat folk av både politiker och deras politiskt korrekta massmedia, att svenska folket får uppleva ett stort avslöjande om elitens onda gärningar. Men kanske inte ens det räcker, för det måste nog till att ett annat land, gärna USA gör ett stort avslöjande om eliten och då när amerikanerna och restan av världen regagerar på detta – då, först då, kanske svensken reagerar och fattar att socialisterna är de som driver världen mot en undergång.

Maj Rehnberg
Reply to  Erik Wiklund
12 maj 2019 kl 19:45

Jag tycker tvärtemot dig. Vi ska absolut inte ha med USA att göra. Det är kapitalisterna i USA som orsakat och orsakar all djävlighet i världen.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Reply to  Erik Wiklund
13 maj 2019 kl 18:11

Erik efter 40 år i Sverige och många uppehåll i flera olika länder, dels demokratiska dels diktatoriska, ger jag dig fullständig rätt. Många förväntar sig att svensken blir vikingar igen, men de verkliga vikingar finns bara i grannlandet till väst.

Jolo
Jolo
Gäst
Reply to  Jan Norberg
12 maj 2019 kl 13:11

Centern och Annie Lööf socialistisk? Lika mycket vänster i henne som bolshevikerna som fick betalt av storbanker som b l a tog död på tsarfamiljen för att det gynnade livsvillkoren för den mest överepresenterade stammen i rörelse.. Vänsterliberal kanske.

Oyvey
Oyvey
Gäst
Reply to  Jan Norberg
12 maj 2019 kl 13:16

Tack. Synarki var ett nytt begrepp för mig. Ska kika upp det. Sverige är fantastiskt!! Synarki, anarkotyranni, demokratur och vad ser ut som kakistokrati och en majoritet av svenskarna fortsätter smuggla fikon samtidigt som dom låter den “objektiva” 3e statsmakten skita i derad kranium.

Maj Rehnberg
12 maj 2019 kl 19:41

Vad jag protesterar emot är att vi inte har demokrati. Det räcker inte för mig att vart 4:e år lägga en lapp i en urna och sen få acceptera att “mitt ” parti samarbetar med partier jag valde bort. 1994 röstade jag på socialdemokraterna fast jag ändå var kritisk till det partiet. Jag hade uppfattat att de ändå var emot privatisering. Jag trodde att om de kom tillbaka till makten skulle de stoppa privatiseringen. De kom tillbaka men fortsatte att driva politiken med att privatisera. Jag frågade en jobbkollega som var aktiv i partiet och fackföreningen varför? Han svarade med att det var beslut som redan var tagna. Men varför skulle jag rösta då ? Totalt meningslöst. Socialdemokraterna är de värsta svikarna. Efter 9/11 försvann tilltron till VPK när de tystade en av sina partimedlemmar om vilka som stod bakom det terrordådet. Jag menar att vi skulle kunna skapa demokrati. Partier som skulle ha som motto att alla skulle få sina grundläggande behov tillgodosedda. Jag är inte helt emot fri företagsamhet men det måste regleras för att ha ett hållbart samhälle. Överkonsumtion ska inte få förekomma. Uppfinningar och forskning som inte gagnar mänskligheten skulle tas bort. Jag är väl medveten om att staten kan bli en diktator. Det måste garanteras genom ständiga utvärderingar och val av en bättre regering. De regerande skulle stå till svars för sitt regerande. Tycker inte du Jan Norberg att de som regerat ska få stå till svars för sina beslut ? Likaså måste pressen vara fri. Det får inte gå till så att media blåser upp att ryska u-båtar siktats dagarna innan politikerna ska besluta om samarbete med NATO. Jag tror det blir svårt att genomföra detta eftersom befolkningen hela tiden förs bakom ljuset av media och myndigheter. Hur många procent av befolkningen läser News Voice. Hur många procent vet ens om att det finns ? Efter andra världskriget har samhället blivit alltmer kapitalistiskt. Uppfinningar inom jordbruket har gjort att grödorna är näringsfattigare och också hur maten förvaras och tillreds plus en hel del kemiska ämnen som påverkar människokroppen negativt. Jag frågar igen hur blev det bestämt att alternativa läkekonster inte får behandla cancer ? När vi blivit sjuka pga näringsfattig mat, miljögifter, hårt arbetsliv så får vi “hjälp” av ännu mer skadliga ämnen och behandlingar. Våra barn får neurologiska sjukdomar på grund av detta. Offentliga sektorn går på knäna för att det blir allt… Read more »

Torbjörn Sassersson red.
Admin
13 maj 2019 kl 00:04

Expressens redaktion har tröttnat på PK-kulturens sedvanliga attacker…

Expressen (8 maj 2019): Vänsterns uppfostrarnit döljer egna synder

“I sitt inledningsanförande i onsdagens partiledardebatt antydde Stefan Löfven återigen att 1930-talets svarta hål hotar att återuppstå i Europa – och att en röst på Heléne Fritzon, eller någon annan S-kandidat, är avgörande för att mota en högerextremistisk stormvind över kontinenten.
Han var inte ensam om att ta i. Det finns ingen ände på den självgoda uppfostrarniten och överorden när svenska politiker varnar för extremismens framfart i Europa. Frågan är allvarlig, men när Centerns Fredrick Federley i en debattartikel anklagar KD för ”diktaturfasoner” har retoriken lämnat marken.”

https://www.expressen.se/ledare/vansterns-uppfostrarnit-doljer-egna-synder/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
13 maj 2019 kl 01:13

Nu har jag rensat i denna tråd och tagit bort alla kommentarer om judar, WTC 911 och sionister.

Alla som fortsätter att mala dessa frågor helt off topic riskerar nu att svartlistas resten av 2019 från NewsVoice.

Denna artikel som Norberg skrivit handlar alltså INTE om judar, WTC 911 eller sionister.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
13 maj 2019 kl 12:40

Bra Torbjörn! Var sak har sin plats. Håll hårt på On topic!

eva-marie
eva-marie
Gäst
13 maj 2019 kl 14:45

Tänk om vi hade en “Tucker Carlson” (Fox News) i svensk Publik Service! En frisk fläkt som ofta tar upp underligheter i den amerikanska politiken. Och han kritiserar inte bara demokraterna utan även republikanerna emellanåt.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
14 maj 2019 kl 02:15

Off topic eller kanske ON i större perspektivet.
#T Sassersson red. 13 May, 2019 at 01:13

Jag vill inte på något sätt klandra TS det är minerad mark som vi ibland närmar oss för ökad förståelse
men vill ändå passa på att kommentera

I artikeln skriver Jan:
“Debatten blir annorlunda om vi ständigt går till motattack mot de socialistiska försöken att tvinga oss till acceptans för deras vansinniga politik. Att bli uthängd med olika epitet klistrade på oss är inget att rädas för. Säg vad du tycker och stå för det. Det kommer ibland att kosta på och många så kallade vänner kommer sannolikt att ta avstånd för att slippa bli förknippade med ditt motstånd, men det är det värt.”

Ibland måste man veta varifrån man kommer för att kunna ana vart man är på väg.
Att då blunda för historiens revisioner är då tveksamt om det hör till sammanhanget o förståelse. Detta även om det kostar på som Jan skriver.

TS skriver ovan:
““I sitt inledningsanförande i onsdagens partiledardebatt antydde Stefan Löfven återigen att 1930-talets svarta hål hotar att återuppstå i Europa – och att en röst på Heléne Fritzon, eller någon annan S-kandidat, är avgörande för att mota en högerextremistisk stormvind över kontinenten.
Han var inte ensam om att ta i. Det finns ingen ände på den självgoda uppfostrarniten och överorden när svenska politiker varnar för extremismens framfart i Europa. Frågan är allvarlig, men när Centerns Fredrick Federley i en debattartikel anklagar KD för ”diktaturfasoner” har retoriken lämnat marken.”

Att belysa faktiska omständigheter i historien skulle minska risken för exvis Löfven mfl att trampa i klaveret som nu. Alternativ media har här en viktig uppgift om vi seriöst skall prata om alternativ media.
Paul Craig Roberts har föredömligt vågat redovisa sin ,kanske nyvunna kunskap, här
https://www.paulcraigroberts.org/2019/05/13/the-lies-about-world-war-ii/
Där han redovisar fakta hämtat från David Irwings bok “Hitlers War”

TS gör ju naturligtvis som han vill men jag tror att det är lite viktigt att alternativ media som NW
inte följer mainstream medias arbetsmetoder. dvs med hot och pekpinnar styra ordet.

I all välmening

LeifB

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Leif Bengtsson
14 maj 2019 kl 07:11

LeifB, jag håller helt med dig.

Tom jag valde att ta upp 1930-talet genom att tipsa om Expressens ledarartikel som klagade på att Löfven varnade med 1930-talet.

Problemet är bara diskussionerna ofta dikeskör när vissa kommentarer hela tiden drar iväg åt samma “usual suspects” dvs judar, sionister, Bilderberggruppen, NWO eller WTC 911 etc.

Det är så många historiska och samtida faktorer som utelämnas i dessa förklaringsmodeller.

Andra forum som Lars Berns blogg, Det Goda Samhället etc har ofta betydligt högre höjd på debatterna efter artiklar. Jag tycker NewsVoice förtjänar den nivån på debatt.

Jag vet även att många skräms bort från NewsVoice pga av att vissa personer ska härleda allt ont till samma “usual suspects”.

Jag har tagit beslutet nu att testa att höja nivån och mångfalden i debatterna på NewsVoice. Allt för länge har jag och moderatorn tillåtit “mekaniska robotkommentarer” som mal på i samma hjulspår. Jag vill inte att vissa personer ska dominera debatterna.

Var finns tex alla muslimer, psykologer, socialdemokrater, MSM-journalister, jurister, militärer, HBTQ:are, överstepräster, syrier, sydamerikaner, filosofer, litteraturhistoriker, uppfinnare och kineser? (som läser och skriver svenska eftersom detta forum främst är på svenska)

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 maj 2019 kl 08:58

Men Torbjörn, Det Goda Samhället är väl en av de snällaste Bloggar som man kan läsa, där sällan riktigt spännande ämnen tas upp. Vill du verkligen inte Torbjörn att NV ska vara ett mer sprakande och färgstarkt debattforum där man får gå utanför de politiskt korrekta ramarna och ta upp lite mer spännande och kontroversiella åsikter. Jag tror att många läsare skulle uppskatta ett sådant grepp och att NV skulle tjäna på det.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 maj 2019 kl 09:51

Jan, den mest centrala, den mest grundläggande orsaken till att vår värld ser ut så här idag, det är, enligt min insikt att – och nu kommer det igen Jan – Det är att en dold elit har styrt vår värld hit. Och jag tror att många frågande människor idag ställer sig den stora svåra frågan ; – Hur kan vår värld se ut så här ? Då är det viktigt att de förstår grundorsaken – så, detta måste gnuggas in i varenda människa – för om man inte förstår grundorsaken då kommer man ingenstans i sina försök att få en rimlig förklaring till nuvarande samhällssituation.

Mikael Hagenbo
Gäst
14 maj 2019 kl 10:06

Högre till tak? När sanningen blir cencurerad! Jag kan glädja dig Leif B att jag postade din synnerligen relevanta kommentar som redaktören cencurerade (tog bort) på Facebook. Jag hade den kvar i ett e-Mail och du har helt rätt i det du skriver.

Vad skiljer Newsvoice från PK-media då sanningen censureras?

http://hagenbo.blogspot.com/2019/01/om-ondskans-toppnoder-pa-planeten-och.html

Mikael Hagenbo
Gäst
14 maj 2019 kl 10:17

Kommentaren är nu också i slutet på blogginlägg ovan. Så dina ord lever vidare LeifB

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
14 maj 2019 kl 11:07

#Mikael Hagenbo 14 May, 2019 at 10:06

Tack Mikael.
Det är inte lätt att navigera varken som läsare eller producent av information.
Vi kan dock vara säkra på att när intresset blir tillräckligt stort för en text/site kommer trollen och
de vanliga grindvakterna.
TS vill nog inte ha dom här även om dom samtidigt är en värdemätare på arbetet/informationen

Nog om det

LeifB

Torbjörn Sassersson red.
Admin
14 maj 2019 kl 12:07

Bra att orden lever vidare någon annanstans på webben. NewsVoice (NV) är dock inte ett ställe att diskutera judarna som roten till eländet i världen (vilket REDAN ocensurerat insinuerats massor med gånger av vissa debattörer i NewsVoice). Diskutera istället maktindivider eller maktfamiljer om det går att påvisa att en särskild individ eller familj missbrukar sin makt.

Jag har hört många gånger att NewsVoice är fantastiskt för att det är högt i tak, precis lika många gånger som att NewsVoice håller på att bli en kanal för sionism eller PK, precis lika många gånger som att det skulle råda censur på NewsVoice. Så här har det hållit på sedan 2011 när NV startade. Hur vi än modererar klagar alltid någon. Hade vi dock inte modererat alls hade NV blivit en så kallad “hatsajt” pga kommentarsfältet.

Saken är den att alla kommentarer inte har “rättigheter” att få ta plats. Vi måste ha moderation. Om tex en artikel handlar om sjögurkor är det inte relevant att släppa igenom en kommentar som påstår att sjögurkor egentligen är sionister som sprängde tvillingtornen i New York. Visst, jag överdriver.

Vidare, försök visa respekt för artikelförfattarna som faktiskt lagt ned tid på att skriva en artikel. Hur många gånger har inte tex Norberg klagat på att debatterna efter hans artiklar åkt ned i ett off-topic-dike?

Då kanske någon tycker; men Norberg är så odräglig som debattör. Fine, skriv en replik då. Skicka in texten, porträttfoto och ditt riktiga namn så lägger vi ut.

Och nu tillbaka till ämnet för artikeln.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
14 maj 2019 kl 13:26

#Jan Norberg 14 May, 2019 at 09:14 Jag tror att du är något på spåren när du menar: “Svensken är ju så konfliktobenägen att denne inte anser det mödan värt att ge sig in i debatten, än mindre att utmana vänsterns narrativ.” Jag är nu 60++:are och tror mej själv ha kommit något liknande på spåren. Under dessa år har jag varit på väldigt många fester/födelsekalas/firmafester mm mm Många gånger finns det allvarliga eller viktiga ämnen som poppar upp för ventilation. Efter en stund kan diskussionen ta fart och engagera särskilt männen. Nästan utan undantag kommer någon kvinna och säger “nu tycker jag vi skall prata om något roligare, vi är här för att ha trevligt tillsammans, förresten hur är det med din dotter/mamma ” därmed dör det som var på väg att bli intressant och det hela övergår till familje/jobb prat. Samma i´runt köksborden o i fikarummen. Alla vill vara trevliga… Inte så trevligt i mina ögon. Är helt säker på att ni känner igen detta eller nåt liknande. Tyvärr när jag tänker att det är våra kvinnor som bär skulden till att denna rädsla för känsliga ämnen sitter i ryggmärgen. I vilket fall funkar den för mej som förklaringsmodell kring konflikträdsla. Det finns med andra ord inget forum där tankar o ideer kan växa eller utbytas om man inte är med i nån sekt liknande 7-klövern i slutna rum och då med ett klart definierat PK-spår. Internet är därför en fin gåva till många tänkare som tyvärr ofta presenterar sig med ett alias. Till min glädje har jag upptäckt att allt fler här på NV väljer sitt riktiga namn (Ok jag kan ju inte veta egentligen men det känns så) och det är lite viktigt. Särskilt nu när skrivna lagar som “hets mot folkgrupp” eller av media påhittade epitet lägger sordin på diskussionen likt kvinnan på festen. Allt fler markörer används för att tolka in nya texter och begrepp under denna galna lagtext. Senast var väl igår då Wolodarski på DN sa att “Globalist” var en markör för antisemitism. Antisemitism=hets mot folkgrupp Vi ser varje dag hur vårt språk mutas in och blir allt mer oanvändbart för att lagligt eller PK kunna användas i diskussioner som här. Självcensuren har skapats av denna rädsla eller skam som uppstod på kalaset. Det är dags att vi alla tar tillbaka språket o internet som mötesplats för fria tankar utan självcensur eller… Read more »

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Leif Bengtsson
14 maj 2019 kl 22:30

Du skrev: “Nästan utan undantag kommer någon kvinna och säger “nu tycker jag vi skall prata om något roligare, vi är här för att ha trevligt tillsammans…”

Klockrent. Händer även mig i princip varje gång när jag är med mainstream människor. 🙂

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
15 maj 2019 kl 10:15

# T Sassersson red. 14 May, 2019 at 22:30

Lite trist att du upplever det som klockrent 😉
Jag borde precis som du säger använt “mainstream människor istället för kvinnor/mammor/fruar.

Nåväl…. jag är helt säker på att det börjar redan i förskolan.
Omedelbart det uppstår minsta osämja bland barnen är fröken där… här på förskolan är vi snälla….
Tjejer även i åldrarna upp till 7 är lite mer mogna än killarna i meningen att dom vill vara duktiga
och göra fröken glad reagerar mer på känsla än killarna. Killarna vill gärna ägna sig åt fysiska lekar och är mindre känslosamma och en tillrättavisning rinner fort av.
Det är stora skillnader på tjejer och killar även om det finns politiska krafter som menar annorlunda.

Dock är det så i mina ögon att killarna blir femininiserade redan tidigt. Det är viktigare att rita/måla
skapa “kulturella uttryck eller intryck” än att hitta en pinne o kasta spju,t kasta prick med sten, klättra högst eller brottas. Släpp ut en flock killar i skogen o dito tjejer på ett annat ställe.
Jag hade många lägerskolor ( skog o vildmark) på 70-talet och upplevde samma sak varje gång.

Att ingen numera tar fighten eller ger sig in i diskussioner beror säkert på skolan.
Allt är koncensusmål och skall någon få uppgift fritt tänkande skapande finns redan gränserna i
medvetandet. Alla har i ryggmärgen killar=tjejer=killar.

Jag och en gammal kollega gjorde ett expriment på tåget till STHLM en gång.
Han skrek åt mej “Va fan osv du är inte riktigt klok skall du ha stryk på plats din djävel!”
Alla jag menar verkligen alla i vagnen kröp in i sina skal o slutade existera.
Vi gjorde om exprimentet under en bussresa i finland.
Helt annan reaktion alla kollade och det var till och med en som reste sig upp och verkade
vara beredd att fixa läget.

Vad är det för fel på oss Svenskar?
https://www.youtube.com/watch?v=6W_Htq5-kOM

LeifB

Maj Rehnberg
Reply to  Leif Bengtsson
16 maj 2019 kl 17:36

Jag gick i andra klass i en liten skola i Hölö i slutet av 50-talet. Ettorna fick gå hem tidigare och då blev det kvar 4 pojkar och 5 flickor. Pojkarna ville sparka boll . Flickorna promenerade omkring och pratade tråkiga saker. Pojkarna behövde ju målvakter och vädjade till oss flickor. jag nappade direkt så det blev jag som var målvakt för bägge lagen och flickorna ropade retsamt Maj är en kille. Fröken stod i fönstret och log så hon tyckte det var bra.
Sen flyttade jag till Täby och i den skolan fick pojkarna en klassfotboll. Flickorna fick ingenting. Vi var flera flickor i klassen som ville sparka fotboll så vi samlade ihop pengar till en egen boll. Och då blev det konkurrens om planen. Men sen löste det sig med mixade lag.
Jag var en pojkflicka jag gillade storebrors avlagda skjorta och slipover och mössa med skärm. Jag var före min tid. Jag tog även min brors långkalsonger för jag var trött på att ha höfthållare och långstrumpor som skulle fästas i fåniga hållare. Detta upptäcktes i omklädningsrummet och då skrek tjejerna att jag var homosexuell. Men det var jag inte jag var kär i killar .
Jag tror det här ligger väldigt djupt i vår kultur och uppfostran av barnen.
En äldre kvinna som tittade på min nyfödde son och sa att han var stilig i stället för söt.
Och säkert i generna också.
Jämlikheten borde vara att man får vara den man är och ha de intressen som man vill.
Jag tycker att det i samhället genomsyras av att en pojke får inte vara för tjejig och tvärtom.
Flickor kan vara mer pojkaktiga än vad pojkarna kan vara flickaktiga.
Det märks särskilt i klädaffärerna där man har pojk och flickavdelningar. Lego friends där figurerna bara är tjejer. Det talar om för killarna att de ska inte bygga fredliga miljöer utan hålla sig till miljöer som är äventyr och strid.
För att inte tala om film och litteratur där vi verkligen matas med vad som är kvinnligt och manligt.
Kanske därför så många vill byta kön för de känner sig inte accepterade som pojkflicka och gör därför våld mot naturen.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
15 maj 2019 kl 14:39

#Jan Norberg 15 May, 2019 at 13:12

Det var inte min tanke att lägga diskussionen manligt kvinnligt men som du också lagt märke till finns nog en del av sanningen där.
Jag tog nog fasta på just “Han menar att det är dags att vi i Sverige byter ut silkesvantarna mot hårdhandskar.” i artikeln o funderade kring varför dessa handskar aldrig finns där/när dom behövs.

Du har nämt några av dom kvinnorna jag själv ser lite som nybyggare. Astrid Lindgren kunde kanske återvända i ny skepnad, hon var skarp.

I Sverige är det inte många som pekar eller vill något istället handlar det om någon märklig feminisering dvs där känslor går före förnuft och fakta. Om dessa verktyg använts så hade knappast klimathotet mfl fenomen lyckats marknadsföra sig.
Istället har vi politiker och folkvalda , män som kvinnor, som tagit som standardfras i inledningar “Jag känner att……”. Dvs försiktigt trevande om man framför annorlunda uppfattning så trampar man denne på tårna eller kränker personen. Det har vi ju lärt oss i skolan att inte kränka personen.
Dvs genom denna enkla fras kommer varje svar utanför den känslan att uppfattas som “härskarteknik”

Jodå jag har fajter varje dag med dessa extremfeminister som inte sällan är män.
En kollega påtalade igår “Leif tänk på vad du säger eller tänker du jobbar ju faktiskt på en skola”.
Jag lyfte då fakta om hur koldioxid funkar i cellandningen hos växter och att Co2 bara gynnar allt liv, även oss.
Denna kollega arbetar med NO.

Kanske är en lösning som Lasse Eriksson säger “förskolan Älgstudsaren eller Kalashnikov”

Vi måste börja förstå att våra folkvalda allt mer vädjar till känslor/värden istället för verklighet o fakta.
Det blir ju då faktiskt så att vi står i helt olika läger med väldigt lite samsyn i frågeställningarna.
Kanske måste vi som Julia Ceasar skrev om Göken, hon blandar känslor med fakta, och visar detta på ett lysande sätt.
https://juliacaesar.blog/2019/05/14/min-mest-rasistiska-kronika-nagonsin-gokens-forlorade-vardegrund/

Tror inte att det var din tanke att din artikel skulle vända så här.
Men jag tror att det är viktigt att vi luftar varje rum o vänder varje sten för att hitta vägar och förståelse.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 maj 2019 kl 18:11

Jag undrade innan du berörde det hur du själv lyckas med släkten familjen.. och jag misstänker att det ofta redan är där som folk upptäcker hur svårt det är att ens få till stånd en hövlig debatt.
Det är inte bara en rädsla för att det blir ‘lite otrevligt’ utan att det ibland är stört omöjligt att kommunicera.
Dom som har tid att följa ett varierat utbud av källor blir mer medvetna och ser världen mindre i svartvitt.
Vad man ska göra åt det som du efterlyser beror på vilka hänsyn man anser sig måsta ta.
Ska man undvika att peka på den angloamerikanska oligarkin som ju råkar vara rätt viktiga ekonomiskt för Sverige då återstår en typ av interna strider som är precis vad den oligarkin eftersträvar.
Som stridstuppar i våra burar.
Det kan man kanske leva med men det känns rätt otillfredsställande åtminstone för mig att låta den oligarkin vinna.
Jag tror hela det politiska spektrum skulle utvecklas positivt om dom vore mer medvetna om den nämnda oligarkins enorma dubbelspel.
Etablissemangets reaktion på informationen om Martin Kraghs koppling till britternas försåtligt benämnda Integrity Initiative antyder att Sverige är en servil vasall. Det är inte det farliga och bedrägliga Integrity Initiative som väcker indignation utan dom som överhuvudtaget vågar antyda kritik.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 maj 2019 kl 19:44

Håller med dig helt Jan!

Jag måste också säga att jag skarpt gillar ditt uttryck “pk-skräck”. Har aldrig hört det förut, men det är en fullträff.

Precis hemkommen från den inte så avägsna utposten kallad Bornholm, kan jag vidare säga att man där verkligen får perspektiv på tillvaron i Sverige. Exempelvis såg jag inte en enda Polis under de fyra dagar jag var där, trots att jag åkte kors och tvärs över ön. Kanske lite OT, men ändå!

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
16 maj 2019 kl 02:17

#Jan Norberg 15 May, 2019 at 19:18

Dina iaktagelse “det får konsekvenser att tala uppriktigt med varandra, så också inom familjen/släkten.”
och “Det gäller att själv ta den medicin man ordinerar andra, annars skall man nog passa sig så att man inte blir en hycklare.” är helt rätt och jag lever själv mitt i den.

Jag är ändå inte som du beredd att offra allt för att missionera i släkten.
Istället ber jag att någon högre makt befriar några närstående från deras handikapp.
Se på Volodarski som själv ser spöken i varje samhällsyttring som inte följer normen.
Greta Tunberg ser koldioxiden i luften. Två yttringar av samma handikapp eller begåvning velket beror på mottagarens egen status.

Att ge sig på att missionera i det gänget är som i vissa delar av min familj helt fruktlöst o tar
bara energi.
Välj sådana som inte grävt ner en massa prestige i sina åsikter och tankebanor.

Själv vände jag en klass med Greta Tunbergare på 60 minuter bara genom att ställa rätt frågor på det dom lärt sig under NO-lektionerna.
Kunskapen finns hos folket men det är som inför trollkonstnären som talar om vad man ser.
Av det skälet finns det alltid en kommentator som rättar till och berättar vad man såg/hörde efter
att man intervjuat någon tveksam politiker eller person i SVT/SR.

Med risk för att bli refuserad men vill ändå passa på.
Inför en klassresa till ett känt läger diskuterade vi på tekniken blåsyra utifrån denna
https://rib.msb.se/Portal/template/pages/Kemi/Substance.aspx?id=2422

En av eleverna hade sedan under besöket frågat guiden varför man hade förlagt utrymmen under jord med kommentaren
“Det verkar ju helt galet fysikaliskt sett, hur löste man det?”

Mao ibland är det frågorna som får folk att tänka, kunskapen finns ofta om man bara puffar lite på den.
Är frågan ställd vid rätt tillfälle så smittar det fler.

Jodå naturligtvis fick jag kritik från visst håll efteråt vilket jag inte kunde förstå.
Fakta om molekyler har ju knappast någon politisk eller religiös riktning till sin natur.
Vilket inte verkar bekymra “”PK-förskräckta” som likt Volodarski ser spöken var helst det finns ett oinmutat utrymme för dom att bo i.

LeifB

Anders Wiman
Gäst
16 maj 2019 kl 10:57

LeifB. Det är alltid lika kul att läsa vad du skriver. Och var inte rädd för att bli refuserad. Det blir jag hela tiden.
Det finns sanningar som inte kan förmedlas inom denna kanal. Och jag tror att han gör det för att skydda sig själv och detta frihetsälskande, ännu intakta, andningshål för oss som inte tror på PK nyheter.

Nu är det t.ex. Iran som ska attackeras av vår stolta “Världspolis” och försättas i smulor som många andra av Mellanösterns länder har försatts i tidigare med en totalt oduglig regeringsbildning som blir till en våldsam flyktingvåg återigen. Skapad av ??? Ja, vi vet, men denna nation får man inte peka på.

Ett stort TACK LeifB.

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
Reply to  Anders Wiman
16 maj 2019 kl 11:21

Efter 11:e septemberattacken uttalade Simon Peres: Det är vi som styr USA och de vet de om.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Anders Wiman
16 maj 2019 kl 13:51

Enligt Wesley Clark (a retired General of the United States Army and Supreme Allied Commander Europe of NATO from 1997 to 2000) är Iran ett av de länder som står på tur att bli söndersmulat av vår stolta “Världspolis”:

https://www.youtube.com/watch?v=gTbg11pCwOc

[Läs mer och se video med Wesley Clark på NewsVoice: https://newsvoice.se/?s=Wesley+Clark%5D

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
16 maj 2019 kl 13:04

#Stig Rydmark 16 May, 2019 at 11:21
Har hört samma från annat håll. Men jag har inte hittat några bevis för uttalandet.

Har letat i Israeliska tidningar webbsiter mm men aldrig hittat något.
Det borde finnas i så fall. Dom här är inte alls blyga utan det mesta presenteras i offentlighetens ljus.
Särskilt ett sådant här uttalande som kan tolkas som en manifestation och sådant gillar dom.

Jag är ytterst tacksam om du eller någon annan kan bringa klarhet i detta uttalandet.

LeifB