522,980 personer har beviljats uppehållstillstånd i Sverige 2015-2018

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 20 juni 2019
- Jan Norberg
Dalahäst i Sverige. Foto: Lisa HBKR. Licens: Flickr.com
Dalahäst i Sverige. Foto: Lisa HBKR. Licens: Flickr.com
Dalahäst i Sverige. Foto: Lisa HBKR. Licens: Flickr.com

DEBATT. Allas vår eminente Pettersson filosoferar på sin kammare hur Sverige på några få år kunnat ta emot över 500,000 och ge dem uppehållstillstånd. Det senaste sveket att tillåta fler än 300,000 anhöriginvandrare komma de närmaste åren lär ju inte göra läget särskilt mycket bättre.

Här är Kristdemokraternas svek ännu ett bevis på att 7-klöverns retorik om skärpningar på migrationsområdet bara är snack. När det kommer till kritan så röstar KD alltid för ett fortsatt vansinne.

Moderaterna får godkänt genom att inte stödja Regeringens politik i just denna fråga.

Migrationsverkets statistik visar att 522,980 personer har beviljats uppehållstillstånd i Sverige mellan åren 2015-2018.

Katerina Janouch har upplåtit plats för en artikel av Deniz Eriylmaz vilken pekar på fakta, eller vad sägs om följande: 

”Regeringspartierna belyser ofta att antalet asylsökande gått ned i antalet sedan 2015. Skillnaden beror bara på rubriksättning, om vilken typ av migranter som väljer att resa till Sverige, sannolikt på grund av politisk styrning, för att tona ned debatten. Statistiken talar dock sitt klara språk.

Bara under 2018 beviljades 132,696 personer uppehållstillstånd, varav 44,844 utdelades på grund av familjeanknytning. Således råder det inga tvivel om att migrationen till Sverige håller fortsatta rekordhöga nivåer, och inte märkbart har gått ned, trots det politiska ekot om ansvarstagande från regeringen”.

Deniz Eriylmaz highlightar hur KD:s svekfulla agerande ger fortsatt klartecken till det vansinne som 7-klövern dragit igång genom att påpeka följande:

“Det jag personligen inte riktigt förstår är hur svenska kommuner skall klara sina åtaganden utan att tvingas höja skatten med avsevärda belopp, en kommunal sektor som redan idag är överbelånad många gånger om.

Skulle en kommun vara ett företag så skulle konkursen vara nära förestående, en konkurs som aktieägarna (skattebetalarna) tvingas betala för. Men vad struntar väl våra politiker i detta, huvudsaken är ju att Sverige kan stoltsera med att vara västvärldens mest naiva land.”

Grattis Sverige.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Trots att detta astronomiska tal endast omfattar 3 års import av ”nyanlända” gäller det alltså “enbart” en dryg halvmiljon BEVILJADE uppehållstillstånd. Men med aktuell Svensk gränsbevakning av typ ”svängdörr” i kombination med bl.a. ej fysiskt verkställda utvisningar och multipla identiteter, kan detta redan höga tal FÖRDUBBLAS minst en gång utan att tangera orimlighet.
  Det cirkulerar många varianter om hur höga kostnaderna är för Svenska staten (= skatte-GENERERANDE arbete) för varje ”nyanländ” — ett snitt på 125kkr/månad/individ figurerar ofta i rapporter från Socialkontor samt Invandrarverket och är därför ingen överdrift vilket då i runda slängar gör att (1.046.000×125.000×12) 1.569.000.000kr kan utläsas på här aktuell prislapp. Eller ”verbalt” utskrivet EttusenFemHundraSextioNio MILJARDER — för bara 3 (tre) år!?!

  Betänk sedan att denna politiker-orkestrerade ”verksamhet” har pågått i nuvarande omfattning åtminstone sedan 1980-talet… Hur hade Sverige sett ut om ca 50.000 miljarder hade använts på ett annat sätt under dessa 40 år?
  Vanliga motargument för att försvara denna vansinnigt meningslösa dränering av statskassan är t.ex. att ”…det skapar arbetstillfällen”, ”…de ska ta hand om landets åldringar”, ”…vi har alltid haft invandring” och liknande innehållslösa lågbegåvade floskler utan adekvat verklighetsbaserad substans.
  Resultatet har istället blivit överbelastad sjukvård, nedlagda avdelningar på sjukhus och vårdhem p.g.a. att utbildad personal saknas, våldsam ökning av grov kriminalitet, domstolarna hinner inte med vilket medför att många fall preskriberas, Polisen tvingas lägga ner utredningar samt bortprioritera viss kriminalitet då de saknar personal etc osv m.m. i all oändlighet, vilket i sin tur lett till en eskalerande tillika märkbar OTRYGGHET för landets ursprungsbefolkning.
  Men visst finns det delar av vårt samhälle som ökat sin omsättning och blomstrar — Försäkringsbolag, Vakt- & bevakningsföretag, Säkerhetsrelaterad verksamhet med larm- & kamerasystem för att nämna några, vilket å andra sidan medfört höjda premier på försäkringar samt stigande priser på stöldbegärliga produkter.

  Men det allra värsta i denna never-ending mardröm är att det i oförminskad takt bara FORTSÄTTER — jag anser att Sveriges arbetande befolkning MER än nog nu har uppfyllt sin kvot gällande att härbärgera ”nyanlända” och att ett fysiskt omedelbart STOPP måste aktiveras – NU!

 • @ Kristoffer 20 June, 2019 at 16:57

  Ännu en extremvänster representant som försöker misstänkliggöra budbäraren istället för att ta sakfrågan till debatt.

  Nåja, för din och andras information så betalar jag 25 % i svensk skatt på mina pensionsinkomster.

  Med denna information kanske du kan debattera sakfrågan istället, eller är det alltför svårt??

  • Krisoffer! Varför ska Jan Norberg överhuvudtaget betala någon skatt i Sverige eftersom han är fast bosatt i Portugal? Även den Allmänna pensionen är en innehållen lön från tidigare arbetsår som han redan har skattat för.
   Har du glömt nu det liv som var 2013 bland journalister och politiker när Eritrea ville ta 2 % av det eritrianerna tjänade i Sverige? Nu händer samma sak i Sverige men då tycker du och dina skattekompisar att det är fullständigt normalt. Detta med skatt är just nu en metod för att betala den kommande anhöriginvandringen. Dom har ju inget försörjningskrav på sig. Vad tycker du om det? Titta var plasten finns på jorden. Men skatt ska nu betalas för plastpåsar i Sverige. Svenskarna betalar redan skatt på momsen när det gäller bensin. Har du hört något så jävla idiotiskt? För att använda ditt eget uttryck. Men så kan du ha det herr svensk.

 • Tja, 88% av Sveriges befolkning klarar inte av att analysera, identifiera sjukdomstillståndet och därmed påföljande behandling. Vändningen/motvärn borde annars ha kommit i samband med senaste riksdagsvalet, eller givetvis långt tidigare. Rent matematiskt så går inte detta att vända med hjälp av röstsedeln. Man har ju säkrat makten via 1,5-2 miljoner invandrare som röstar rött eller liberalt.

 • Vansinnet övervakas, styrs och leds av diverse sociologiska institutioner på amerikanska universitet, främst Harvard och Stanford, bekostas av svinrika oligarker, typ Soros. Svensk Elit och politiker på de övre etagen är helt med på ruljangsen, ty de kan ju alltid hänvisa till Riksdagsbeslut 1975:2 som undertecknades av Olof Palme och Anna-Greta Leijon, den lag som gjorde Sverige till ett framtida multikulturellt och multireligiöst rike, med en etnisk och språklig sammansättning som bäst beskrivs som en formidabel blandsallad, eller varför inte en kostsam Kalergi-stuvning. (Fredrik Reinfeldt lär nog snart bli en ny mottagare av Charlemagne priset (även kallat Kalergi priset)).

  Landsförrädarna och folkmördarna härstädes, är således juridiskt sett inte åtalbara. Dessutom skyddas de av andra, senare undertecknade, internationella traktat, exempelvis Barcelona-överenskommelsen (1995) samt inte minst av den i december 2018 av riksdagen godkända “U N Migration Compact Ageement”. Den får verkligen betecknas som kronan på verket i kategorin “Folkutbyte/Folkmord”.

  Men vi skall absolut inte glömma bort själva upptakten till hela vansinnesföretaget, vilket måste betecknas som så ondskefullt, det bara är möjligt att vara, värdigt en Lucifer.

  I Sverige var det en s k förintelseöverlevare vid namn David Schwarz, som efter år i Italien, kom till Sverige och där uppenbarligen kände sig manad att starta en kampanj, främst i Bonnierpressen (se t ex: https://sv.wikipedia.org/wiki/David_Schwarz).

  Schwarz skrev 1964 i DN en omtalad artikel för ett framtida svenskt multikulturellt Sverige. Samtidigt i det då krisande USA, med en mördad president, omfattande studentuppror, Svarta Pantrar, rasupplopp och våldsamma Vietnam-demonstrationer, lyckades [raderat ord] organisationer där, att driva igenom helt nya lagar beträffande vem som hade rätt att emigrera till USA och där bli amerikanska medborgare. Dessa organisationer hade hållit på sedan 20-talet, men nu först in på sextiotalet, med alla sina stora sociala förändringar, var tiden inne. 1965 (eller var det 1966?) kom nya lagar som tillät inflytt från hela klotet. Fram till dess var ju Amerika ett vitt, kristet land med en liten minoritet svarta och med raslagar som fortfarande var i kraft.
  På detta vis började eländet för oss svenskar ….. vi skulle ju alltid ta’ efter det Stora Fantastiska Landet i Väster ….!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *