522,980 personer har beviljats uppehållstillstånd i Sverige 2015-2018

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 20 juni 2019
- Jan Norberg
Dalahäst i Sverige. Foto: Lisa HBKR. Licens: Flickr.com
Dalahäst i Sverige. Foto: Lisa HBKR. Licens: Flickr.com
Dalahäst i Sverige. Foto: Lisa HBKR. Licens: Flickr.com

DEBATT. Allas vår eminente Pettersson filosoferar på sin kammare hur Sverige på några få år kunnat ta emot över 500,000 och ge dem uppehållstillstånd. Det senaste sveket att tillåta fler än 300,000 anhöriginvandrare komma de närmaste åren lär ju inte göra läget särskilt mycket bättre.

Här är Kristdemokraternas svek ännu ett bevis på att 7-klöverns retorik om skärpningar på migrationsområdet bara är snack. När det kommer till kritan så röstar KD alltid för ett fortsatt vansinne.

Moderaterna får godkänt genom att inte stödja Regeringens politik i just denna fråga.

Migrationsverkets statistik visar att 522,980 personer har beviljats uppehållstillstånd i Sverige mellan åren 2015-2018.

Katerina Janouch har upplåtit plats för en artikel av Deniz Eriylmaz vilken pekar på fakta, eller vad sägs om följande: 

”Regeringspartierna belyser ofta att antalet asylsökande gått ned i antalet sedan 2015. Skillnaden beror bara på rubriksättning, om vilken typ av migranter som väljer att resa till Sverige, sannolikt på grund av politisk styrning, för att tona ned debatten. Statistiken talar dock sitt klara språk.

Bara under 2018 beviljades 132,696 personer uppehållstillstånd, varav 44,844 utdelades på grund av familjeanknytning. Således råder det inga tvivel om att migrationen till Sverige håller fortsatta rekordhöga nivåer, och inte märkbart har gått ned, trots det politiska ekot om ansvarstagande från regeringen”.

Deniz Eriylmaz highlightar hur KD:s svekfulla agerande ger fortsatt klartecken till det vansinne som 7-klövern dragit igång genom att påpeka följande:

”Det jag personligen inte riktigt förstår är hur svenska kommuner skall klara sina åtaganden utan att tvingas höja skatten med avsevärda belopp, en kommunal sektor som redan idag är överbelånad många gånger om.

Skulle en kommun vara ett företag så skulle konkursen vara nära förestående, en konkurs som aktieägarna (skattebetalarna) tvingas betala för. Men vad struntar väl våra politiker i detta, huvudsaken är ju att Sverige kan stoltsera med att vara västvärldens mest naiva land.”

Grattis Sverige.

Text: Jan Norberg

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq